Reisbeloftes | Lokaal boeken met Nederlandse betrouwbaarheid | Kingfisher Tours

Deze 7 reisbeloftes maakt
Kingfisher Tours al 17 jaar waar

Bij Kingfisher Tours profiteer je van het beste van 2 werelden: Nederlandse betrouwbaarheid en Egyptische ‘insider’ kennis van het land. Al 17 jaar laten wij onze gasten het échte Egypte zien, zoals dat alleen vanuit Egypte kan.

Boek je je reis direct bij Kingfisher Tours zelf dan beloven wij je:

1.    Een 100% op maat gemaakte Egypte reis

Wij zijn pas tevreden als jij jaren later nog aan je Egypte reis terugdenkt als je mooiste en meest persoonlijke reis ooit. En dat kan alleen als we een rondreis op maat samenstellen die 100% past bij jouw wensen en budget.

Bij Kingfisher Tours kun je je reis daarom precies regelen zoals jíj dat wilt:

Wij kozen een culturele Egypte rondreis van 2 weken en vonden Miriam’s persoonlijke aanpak bij het samenstellen van onze reis heel fijn. Tot in het kleinste detail paste ze ons reisprogramma aan op onze wensen en ze gaf extra tips voor activiteiten die wij leuk vonden om te doen tijdens onze reis.

Het aanvragen van een reisvoorstel is helemaal vrijblijvend, je bent tot niets verplicht.

Nieuwsgierig? Bekijk hier hoe je jouw Egypte reis op maat laat samenstellen.

2.    Een reis waarin je het échte Egypte leert kennen

Voor gasten van een lokale reisorganisatie zoals Kingfisher Tours gaan letterlijk deuren open die voor gasten van organisaties uit Nederland gesloten blijven:

 • Onze gidsen krijgen sleutels van tombes waar andere toeristen niet komen.
 • De beste Egyptische maaltijden eet je achter lokale voordeuren: bij onze locals thuis, bijvoorbeeld.
 • Lokale projecten die wij financieel ondersteunen openen hun deuren voor onze gasten: neem bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen bij een lokale school in Caïro, of het Animal Care Center Egypt in Luxor,

“We wilden graag een piramide in, maar daar stond een lange rij. Onze gids kende een andere piramide waar weinig mensen kwamen. Hij ging het even regelen met de bewakers en toen mochten wij daar naar binnen klimmen.

Tempels van Abu Simbel Allerheiligen en meisje met sleutel

Egypte like a local

Wij geloven dat je het échte Egypte pas echt leert kennen als je op stap gaat met de inwoners van het land. Daarom raden wij onze gasten vaak aan om eens een activiteit te ondernemen met 1 van onze ‘locals’.

Leer bijvoorbeeld Egyptische koken van Madame Anhar in Caïro of geniet van een dorpsrondleiding en Nubische maaltijd bij Mohamed en zijn familie.

Ook onze gidsen zijn allemaal lokale Egyptenaren. Zij hebben Egyptologie of archeologie gestudeerd en ze kunnen je alles vertellen over de Oude Egyptische bezienswaardigheden. Maar ze delen vooral ook handige tips die je vakantie net even iets leuker of origineler maken:

 • De beste vertrektijden om de grote toeristenmassa’s te ontwijken.
 • De beste restaurantjes om lekker (en hygiënisch) te eten
 • En leuke feitjes over het dagelijks leven in Egypte.
Egyptisch eten like a local mezzes
Felucca zeilen Luxor met lunch aan boord

In Luxor proberen we onze gasten ook zelf altijd even persoonlijk te ontmoeten. Onze woonplaats Luxor is een heerlijke stad om te wonen en wij laten je hiervan graag zoveel mogelijk meegenieten. Indien het in het reisprogramma past, nodigen we je dan ook graag uit voor een gezamenlijk zeiltochtje op de Nijl met onze traditionele Egyptische Felucca zeilboot.

De eerste dag werden we door Miriam opgewacht in ons hotel. Ze zette ons af aan de Nijl waar Bakr ons meenam voor een Felucca zeiltocht over de Nijl. Wat was dat leuk! Ook om Miriam en Bakr persoonlijk te ontmoeten.


Ontvang 30 insider reistips voor Egypte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis E-book met 30 insider tips om tijdens je reis het échte Egypte te ontdekken. Mijn persoonlijke reistips uit de ruim 17 jaar dat ik als Nederlandse in Egypte woon.


3.    Een beter toekomstperspectief voor Egyptenaren

Het geld dat jij uitgeeft aan je reis gaat bij ons niet naar anonieme buitenlandse hoofdkantoren en dure reclamecampagnes, maar direct naar de Egyptenaren zelf.

Investeren in lokale medewerkers

Ons kantoor is niet gevestigd in Nederland, maar in Luxor. Het hele Kingfisher team bestaat daarom ook alleen uit Egyptenaren. Mede-oprichtster Miriam is de enige Nederlandse, de overige banen binnen het bedrijf worden allemaal ingevuld door locals. Zij verdienen bij ons een eerlijk loon en wij investeren in opleiding en training, zodat zij kunnen doorgroeien binnen het bedrijf.

De coördinatoren in Caïro, Aswan en Hurghada, die de samenwerking tussen chauffeurs, gidsen en hotels aansturen, zijn bijvoorbeeld allemaal lokale gidsen die zijn doorgegroeid binnen ons bedrijf.

Onze reisbegeleiders hebben we zelfs persoonlijk opgeleid, in samenwerking met onze Nederlandse reispartner Sawadee. Hierdoor kunnen wij Nederlandse kwaliteit en betrouwbaarheid garanderen aan onze gasten, maar wel met de typisch Oosterse gastvrijheid.

In de persoonlijke reiservaringen van onze gasten komen vaak verhalen terug waarin de persoonlijke tips van onze gidsen en chauffeurs net even het verschil maakten tussen ‘leuk’ en ‘het leukste van de hele vakantie’. We zijn dan ook echt heel trots op ons team!

10% van onze winst gaat naar lokale goede doelen

Bij Kingfisher Tours ondersteunen we verschillende maatschappelijke projecten die het toekomstperspectief van de Egyptenaren verbeteren. 10% van onze winst gaat direct naar deze lokale goede doelen.

Met jouw reis steun je onder andere

 • Het ‘Educate Me’ educatiecentrum in Cairo.
 • Het Rababah communitycentre in Luxor
 • Het Sunshine weeshuis in Luxor
 • Brooke Animal Hospital bij Luxor
 • Dierenhospitaal Animal Care Egypt (ACE).

Bezoek gratis een lokaal project

De projecten die wij ondersteunen kun je tijdens je Egypte reis ook bezoeken. Je krijgt daar een rondleiding van één van onze contactpersonen. Zij vertellen je alle ins en outs over het project en geven je een blik achter de schermen bij het werk dat zij doen.

Als je bij Kingfisher Tours een rondreis boekt, dan bieden we je op onze kosten vervoer met privéchauffeur aan naar 1 van de lokale projecten. Het bezoek zelf kost niets, maar het staat je natuurlijk vrij om een donatie te geven.

4.    Vrijheid en flexibiliteit

Bij Kingfisher Tours boek je individuele rondreizen en privé-excursies. Je hoeft dus geen rekening te houden met andere reizigers. Wij geven advies, maar jij bepaalt zelf wat je wilt doen: vooraf én tijdens je reis.

Bepaal je eigen vertrektijden en dagprogramma

Of je nu losse Egypte excursies boekt of een complete reis op maat laat samenstellen, je reist bij ons nooit in grote bussen of in grote groepen. Tijdens alle excursies heb je een privégids voor je eigen reisgezelschap. Ook het vervoer tijdens transfers en excursies is altijd in een auto of minibus met privéchauffeur.

Hierdoor ben je vrij om je eigen vertrektijden en dagindeling te bepalen. Wil je extra vroeg vertrekken om de drukte te ontlopen, moet je het om wat voor reden dan ook wat rustiger aan doen, of wil je ergens langer blijven om foto’s te maken? Je gids helpt je graag om je dag zo in te delen dat je niets mist en precies díe dingen doet die jij leuk vindt.

De dahabiya was absoluut een geweldige keus! [..] in het bijzonder voor mijn vader met zijn ‘beperkingen’ [..]. Als het allemaal wat langzamer of anders ging, dan kon dat, omdat er geen rekening gehouden hoefde te worden met andere mensen.

Bepaal ter plekke waar je zin in hebt

Bij Kingfisher Tours hoef je niet al je excursies al vanuit Nederland te boeken. Je weet tenslotte nooit waar je tijdens je reis zin in hebt.

Vul bijvoorbeeld een aantal dagen van je reis al in met activiteiten en bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen. De rest bepaal je gewoon tijdens je reis. Betalen voor de extra excursies hoeft zelfs pas achteraf als je weer thuis bent.

De organisatie van de hele reis was perfect geregeld, ondanks dat wij nogal speciale wensen hadden. [..] Zo flexibel als jullie omgaan met wensen van klanten heeft onze bewondering gewekt. Bij een volgend bezoek aan Misr staat Kingfisher Tours zeker bovenaan onze lijst.

5.    100% tevredenheidsgarantie

Wij staan 100% achter onze excursies en reizen. We zijn er zelfs zo zeker van dat we je een onvergetelijke Egypte-ervaring kunnen bezorgen, dat we er een garantie aan durven te hangen.

Gegarandeerd een persoonlijke oplossing op maat

Voldoet een onderdeel van je reis of excursie niet aan de verwachtingen? Meld het ons direct en we lossen het tijdens je reis samen op of vergoeden je zonder moeilijk gedoe.

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor onze gasten en we doen er alles aan om een acceptabele oplossing te vinden. Kunnen we tijdens de reis geen oplossing vinden waar we ons allebei in kunnen vinden, dan krijg je gegarandeerd je geld voor dat deel van je reis terug.

Te mooi om waar te zijn?

Als gezond wantrouwende reiziger denk je nu misschien: dit klinkt te mooi om waar te zijn. En dat begrijpen wij wel. Daarom laten we je graag zien dat sommige reisorganisaties écht doen wat ze beloven.

Bekijk hieronder wat (schaarse) praktijkvoorbeelden van reiservaringen die anders liepen dan verwacht, inclusief de oplossing die wij samen met onze gasten vonden. Of lees de honderden reviews van onze andere tevreden gasten.

Miriam Kok
Eigenaresse Kingfisher Tours

Wanneer je op reis gaat gebeuren er wel eens van die dingen waar niemand op zit te wachten. Kun je wat voorbeelden noemen van hoe Kingfisher Tours daar mee omgaat?

Nou, even denken hoor. Soms maakt een hotel per ongeluk een overboeking. Daar kunnen we weinig aan doen natuurlijk, maar in overleg met onze gasten vinden we dan altijd wel een ander hotel waar zij blij mee zijn. Nu ik erover nadenk, het is eigenlijk nog nooit gebeurd dat we geen passend alternatief konden vinden…

Het is ook een keer gebeurd dat we een melding kregen van onze gasten over geluidsoverlast in hun kamer op de cruiseboot. We konden onze gasten toen blij maken met een andere kamer op een rustigere plek.

En het weer of het aantal aanmeldingen is natuurlijk ook zoiets… Soms gaat bijvoorbeeld de dolfijnentour op open zee niet door als er teveel wind is, of wordt de lightshow in Abu Simbel afgelast als er te weinig inschrijvingen zijn. We proberen dan altijd of de excursie op een andere dag alsnog door kan gaan. Lukt dat niet, dan geven we het geld terug of zoeken samen met onze gasten een andere excursie uit die ze leuk vinden om te doen. Vaak vinden mensen de lightshow bij de Karnaktempel bijvoorbeeld ook heel leuk om te doen.

6.    24/7 Nederlandstalige hulp ter plekke

Wij zijn 24/7 in het Nederlands bereikbaar voor al je vragen voor, tijdens en na je reis. Ter plekke krijg je van ons zelfs een gratis Egyptische SIMkaart met beltegoed en 1,5 GB internet. Deze kun je in je eigen (simlockvrije) telefoon plaatsen, zodat je Miriam altijd kunt bereiken.

“We waren nog geen half uur in het land toen we van onze gids al een SIM-kaartje met bel- en internettegoed kregen. Zo konden we makkelijk contact houden met Miriam. We hebben haar uiteindelijk ook nog ontmoet in Luxor, erg leuk.”

Persoonlijke ontvangst op het vliegveld

Bij aankomst in Egypte word je op het vliegveld altijd persoonlijk ontvangen door iemand van het Kingfisher Team. We helpen je met het kopen van je visum voor Egypte en het ophalen van de bagage. Daarna is er een privétransfer naar je hotel (of de cruiseboot) en gaat er altijd even iemand mee om in te checken.

“We kwamen zaterdagavond aan in Caïro en de contactpersoon stond al voor de douane op ons te wachten, om ons te helpen met het kopen van een visum, zodat we zonder enig probleem de douane konden passeren”

Soms maken kleine dingen het verschil

Al onze gidsen spreken vloeiend Engels. In Caïro en Luxor hebben we echter ook een uitgebreid netwerk van Nederlandstalige gidsen. Laat het ons weten als je graag Nederlands wilt kunnen praten met jouw gids, dan regelen we dat voor je. Soms maakt dat de communicatie net wat makkelijker.

“Met de perfect Nederlands sprekende gids Hamada en een privé chauffeur hebben we de piramides, Sphinx, zeiltochtje over de Nijl, Khan el Khalilli en de Citadel bezocht. Op een bijzonder enthousiaste wijze heeft onze gids ons die dag super goed begeleid”

7.    Nederlandse betrouwbaarheid en financiële garanties

Vergelijkbare reisvoorwaarden

Nederlandse reisorganisaties sluiten zich vaak aan bij een belangenorganisatie die ervoor zorgt de alle reisvoorwaarden van die reisorganisaties min of meer gelijk zijn.  Wij bieden jou ook vergelijkbare voorwaarden en garanties

In veel gevallen zijn onze annuleringsvoorwaarden zelfs gunstiger.   

Lees hier onze algemene reisvoorwaarden

Boeken met SGR garantie en Calamiteitenfonds mogelijk via Nederlandse partner

Als lokale Egyptische reisorganisatie kunnen wij ons helaas ook niet aansluiten bij Nederlandse garantiefondsen zoals SGR en Calamiteitenfonds. Als het voor jou echter tóch fijner voelt om gebruik maken van de garanties van het SGR- en Calamiteitenfonds, dan kunnen we dit voor je regelen via 1 van onze samenwerkingspartners in Nederland.

Lees meer over boeken met SGR-garantie en Calamiteitenfonds