Hamada Desouki

Hamada Desouki

Lid van ons team sinds: 2012

Talen: Nederlands en Engels

Hamada is één van onze populairste Nederlandstalige gidsen in Caïiro. In de reviews van Kingfisher Tours wordt Hamada regelmatig expliciet genoemd: gasten vertellen vaak dat zijn persoonlijke begeleiding en verhalen hun verblijf in Cairo extra leuk maakten. Hij voert zijn vak vol overtuiging uit en is ook heel goed met kinderen: hij weet de geschiedenis van Egypte op zo’n manier te vertellen dat het ook voor kinderen interessant is. Hamada heeft van jongs af aan al gids willen worden en hleeft nu zijn droombaan.

Hamada’s specialiteit

Hamada komt oorspronkelijk uit Sakkara en deze plaats zal altijd zijn specialiteit blijven. Er worden in Sakkara regelmatig nog nieuwe tombes ontdekt. Hamada heeft hier vaak als 1 van de eersten inside-informatie over, zelfs als de tombes nog niet open zijn voor publiek.

Hamada’s aanrader: Dit komt niet als een verrassing: het is en blijft Sakkara. Sakkara representeert alle periodes uit de geschiedenis van Egypte en is met de piramide van Djoser het begin van álle architectuur. Hamada vertelt er graag over tijdens de dagexcursie naar de Caïro piramides.

Wij wilden ons 3-daagse bezoek aan Caïro graag in eigen tempo doen, zelf bepalen wat we wilden zien, een Nederlandstalige gids en ontzorgd worden. [..] Hamada, onze gids kon heel veel vertellen over geschiedenis en cultuur en wist de juiste plekjes (ook waar toeristen niet zo vaak komen)”