Avontuurlijke reizen

Ga op woestijnexcursie, overnacht onder de sterrenhemel en bezoek de walvisvallei

Avontuurlijke reizen

Bij Kingfisher Tours vinden we onze avontuurlijke rondreizen eigenlijk het allerleukste. Na ruim 20 jaar ontdekken we nog steeds gave nieuwe plekken in het mooie Egypte, die we graag met je delen tijdens jouw avontuurlijke rondreis.

Hoe denken andere klanten over Kingfisher Tours

Kingfishertours is opgericht door Miriam Kok (Nederlands) en Bakr Mahmoud (Egypt)

Verrassende en veelzijdige avontuurlijke rondreis

Dit was een zeer afwisselende en bijzondere reis, waarbij we de meeste van de bezienswaardigheden bezocht hebben en met verschillende .. [Lees verder]

Natasja_de_Bont
Datum review: november, 2019
Type reisgezelschap: samen met partner

Egypte van Noord naar Zuid

Midden Egypte is een echte aanrader. Weinig toeristen, bijzondere bezienswaardigheden. Voor herhaling vatbaar!

Gerry
Datum review: november, 2022
Type reisgezelschap: Partner

Goede en leuke gidsen, een afwisselend programma en goede hotels. En avontuurlijke overnachtingen op de Felucca en in de woestijn

We hebben 12 dagen rondgereisd door Egypte, begeleid door Kingfisher. Van Aswan, via de Nijl naar Luxor en door met .. [Lees verder]

VSandHS
Datum review: april, 2019
Type reisgezelschap: Duo

Avontuurlijk reizen kan óók in Egypte

Als je denkt dat je in Egypte alleen musea, tombes en tempels kunt bezoeken en dat er alleen avontuur te vinden is aan de Rode zee, dan zullen onze avontuurlijke rondreizen je verrassen. Weg van het massatoerisme ervaar je in alle rust hoe de lokale bevolking buiten de moderne steden leeft. Je ziet hier schatten van ver voor de tijd van de farao’s en natuurverschijnselen waarvan je niet eens wist dat ze in Egypte te vinden waren. De Walvisvallei en het zoutwatermeer liggen middenin de woestijn en zijn slechts twee voorbeelden van deze schatten en bijzondere natuurverschijnselen.

Op avontuur door Egypt met ‘off the beaten track’ vervoer

Reizen naar oases en in de woestijn doe je natuurlijk niet met zomaar een auto. Nee, dat doe je met een 4×4 jeep. Scheurend over de zandheuvels en door de woestijn ontdek je unieke rotsformaties en de onbekende geschiedenis van de Egyptische woestijn. En als je wilt reizen zoals de Oude Egyptenaren dat deden dan vaar je met een traditionele felucca zeilboot van Aswan richting Luxor. Bakr (mede-oprichter van Kingfisher Tours) komt uit een hele oude botenfamilie die vracht vervoerde tussen Caïro en Wadi Halfa in Soedan. Zij weten precies de authentieke plekjes te vinden om aan te meren, zodat jij kunt genieten van het lokale leven. Echt een traditionele manier om je tijdens je avontuurlijke rondreis te verplaatsen over de Nijl.

Contact met de lokale bevolking

Als kleinschalige lokale reisorganisatie in Egypte brengen wij je graag in contact met het lokale leven. Dat doen wij door je mee te nemen in het dagelijkse leven van felucca zeilers, inwoners van lokale dorpjes en bewoners van afgelegen eilanden. Zij vertellen je alles over hun tradities, gewoonten en geloof en ze nodigen je graag uit voor een kopje Egyptische thee of een heerlijke traditionele maaltijd. Voor avontuurlijke reizigers die een bestemming zo puur mogelijk willen ervaren.

Laat je inspireren door de avontuurlijke voorbeeldreizen of vraag advies aan Miriam voor een avontuurlijke rondreis op maat.

Al 20 jaar maken wij deze reisbeloftes waar

Jouw Egypte expert ter plaatse

Met onze insider kennis leer je het échte Egypte kennen en heb je authentieke ontmoetingen.

100% op maat en flexibel

Niets is standaard, flexibel boeken ter plaatse, veel vrijheid, zelfs tijdens groepsreizen.

Kleinschalig & authentiek reizen

Kleine groepen bij groepsreis (max.15) en kleinschalige bijzondere overnachtingen.

Professionele Nederlandse kwaliteit

Nederlandse betrouwbaarheid, een hecht lokaal gidsenteam en 100% tevredenheidsgarantie

Altijd 24/7 persoonlijk contact

Gratis Egyptische SIM-kaart met tegoed, zodat je ons 24/7 kunt bereiken (in het Nederlands)

Reis met een positieve impact

Je boekt bij een lokale reisorganisatie, dus het geld komt terecht bij de Egyptenaren