Excursies Caïro

Bezoek Caïro: De grootste stad van Afrika

Caïro is de stad van de piramides, maar ook van oudheidkundige museums, schitterende moskeeën en oriëntaalse markten. Bewonder prachtige architectuur en maak kennis met de smaakvolle Egyptische keuken.

Woestijnsafari met overnachting in El Fayoum oase | 1,5 dag

Uniek ‘off the beaten track’ woestijnavontuur! Slaap onder de sterren in een bedoeïenenkamp & ontdek bijzondere plekken.

Prijs v.a. € 195,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Dagexcursie hoogtepunten van Caïro | 7 uur

Bewonder de piramides van Gizeh met sfinx, de schatten van Tutanchamon in ’t Egyptisch museum & wandel door de Islamitische wijk

Prijs v.a. € 75,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Dagexcursie Caïro piramides | 7 uur

Bewonder Caïro’s bekende en minder bekende piramides in Gizeh, Sakkara en Dahshur samen je privégids en privéchauffeur.

Prijs v.a. € 80,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Familie excursie Caïro | 5 uur

Klimmen en klauteren bij de piramides van Gizeh en op ontdekking in het interactieve kindermuseum met een Nederlandstalige gids.

Prijs v.a. € 65,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Culturele stadstour Caïro | 7 uur

Cultureel Caïro op z’n best! Wandel door lokale straatjes, de soukh, het Egyptisch museum & proef heerlijk Egyptisch eten!

Prijs v.a. € 70,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Dagexcursie koptische wijk Caïro | 7 uur

Leer alles over het leven van de Egyptische christenen in Caïro. Bezoek de Hangende Kerk, het Koptisch museum en meer!

Prijs v.a. € 60,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Sound and Light show bij de piramides van Gizeh | 2 uur

Laat je meevoeren naar het oude Egypte tijdens een indrukwekkend klank- en lichtspel na zonsondergang bij de piramides van Gizeh

Prijs v.a. € 55,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Culturele food tour door Caïro met lokale gids | 4 uur

Ontdek de traditionele Egyptische keuken tijdens een smaakvolle food tour door Caïro met een lokale gids.

Prijs v.a. € 60,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Traditionele Soefi dansshow in Caïro | avondexcursie | 2 uur

Cultureel avondje uit in Caïro! Geniet van een spectaculaire en authentieke tanoura dansshow in een prachtig historisch theater.

Prijs v.a. € 30,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Dagexcursie bijzondere piramides: Hawara, Lahun en Meidum | 7 uur

Ontdek de bijzondere piramides van Meidum, Hawara en Lahun tijdens een off the beaten track dagexcursie vanaf Caïro

Prijs v.a. € 85,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Dagexcursie Alexandrië vanuit Caïro | 12 uur

Bezoek de bezienswaardigheden van Alexandrië zoals de bibliotheek & vuurtoren tijdens een culturele dagexcursie vanuit Caïro

Prijs v.a. € 135,00 p.p.
Bekijk deze excursie
Nijlcruise met diner en oriëntal show | 4 uur

Geniet al varend van een spectaculaire dinner cruise met oriëntaalse dans- en muziekshow op de Nijl in Caïro

Prijs v.a. € 50,00 p.p.
Bekijk deze excursie

Hoe denken andere klanten over Kingfisher Tours

Kingfishertours is opgericht door Miriam Kok (Nederlands) en Bakr Mahmoud (Egypt)

Woestijnexcursie vanuit Caïro

Je zorgeloos laten leiden door chauffeur en gids tijdens indrukwekkende autoritten in een prachtig, weids en overweldigend landschap. Geen enkel .. [Lees verder]

Ide V
Datum review: november, 2021
Type reisgezelschap: Duo

Gave stedentrip naar Caïro

Kingfisher had een gevarieerd en interessant programma voor ons 5-daags bezoek naar Caïro samengesteld, helemaal naar onze wensen. Alles was .. [Lees verder]

Julius
Datum review: mei, 2019
Type reisgezelschap: Familie

Onvergetelijke ervaring

Alles perfect geregeld door Kingfisher. 5 min voor de afhaaltijd stond de chauffeur ter plaatse en bracht ons naar de .. [Lees verder]

Wim V
Datum review: november, 2019
Type reisgezelschap: Vrienden

Wij zijn Kingfisher Tours

Kingfisher Tours is opgericht door Miriam Kok (Nederlandse) en Bakr Mahmoud (Egyptisch). Wij organiseren al ruim 20 jaar rondreizen en excursies op maat voor mensen die het échte Egypte willen leren kennen. Kleinschalig, persoonlijk, authentiek en reizen ‘like a local’ beschrijven ons het beste. Ervaar de combinatie van lokale kennis & contacten en Nederlandse betrouwbaarheid.

Verantwoord toerisme is de leidraad in alles wat we doen. Wij vinden het belangrijk dat de Egyptenaar zelf profiteert van het toerisme. Daarom verdient iedereen in ons team een eerlijk salaris en bieden wij verschillende trainingen. Ook dragen we bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals en steunen wij verschillende maatschappelijke projecten.

Culturele excursies met eigen gezelschap en privégids

Als je een culturele excursie boekt bij Kingfisher Tours, reis je altijd met je eigen reisgezelschap, een privégids en chauffeur. Daardoor geniet je van extra comfort en bepaal je waar mogelijk je eigen reistempo

Onze gidsen vertellen geen standaard verhaal, maar delen diepgaande kennis. Daarnaast vertellen ze met plezier alles over het lokale leven en is er ruimte voor vragen, waardoor je kennis opdoet en echt een band opbouwt. Ook delen zij bijzondere (en smaakvolle) insider tips, zoals lokale restaurants met heerlijke Egyptische gerechten. 

Punctualiteit en integriteit zijn belangrijk voor ons en deze waarden zie je terug in al onze teamleden. Gidsen shoppen bijvoorbeeld niet met onze gasten, tenzij je hier specifiek om vraagt. 

Al 20 jaar maken wij deze reisbeloftes waar

Jouw Egypte expert ter plaatse

Met onze insider kennis leer je het échte Egypte kennen en heb je authentieke ontmoetingen.

100% op maat en flexibel

Niets is standaard, flexibel boeken ter plaatse, veel vrijheid, zelfs tijdens groepsreizen.

Kleinschalig & authentiek reizen

Kleine groepen bij groepsreis (max.15) en kleinschalige bijzondere overnachtingen.

Professionele Nederlandse kwaliteit

Nederlandse betrouwbaarheid, een hecht lokaal gidsenteam en 100% tevredenheidsgarantie

Altijd 24/7 persoonlijk contact

Gratis Egyptische SIM-kaart met tegoed, zodat je ons 24/7 kunt bereiken (in het Nederlands)

Reis met een positieve impact

Je boekt bij een lokale reisorganisatie, dus het geld komt terecht bij de Egyptenaren

Avondexcursies in Caïro

Op zoek naar een cultureel avondje uit in Caïro? Geniet van een spectaculaire en authentieke Soefi-dansshow in het historische Wekalet el Ghouri Art Centre. In tegenstelling tot de commerciële Tanoura-shows die je in de Rode Zee hotels ziet, is dit veel authentieker. Deze Soefi-show is een nationaal cultuurproject waar bijna alleen locals naartoe gaan. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten meevoeren naar het Oude Egypte tijdens een spectaculaire sound & lightshow na zonsondergang bij de piramides van Gizeh. De Sfinx vertelt je tijdens een indrukwekkende klank- en lichtshow over de oude legendes en geheimen die overdag diep begraven liggen onder de piramides.

Lijkt het je leuk om Cairo by night te ontdekken vanaf de Nijl? Dan is een Nijlcruise met diner en oriëntal show een goede optie. 

Unieke excursie in Cairo voor gezinnen met kinderen

Wil je Caïro bezoeken met jonge kinderen? Geen probleem! Wij bieden een speciale familie-excursie aan voor gezinnen met kinderen. Samen met een Nederlandstalige gids bezoek je de piramides van Gizeh. Daarnaast kunnen de kinderen zelf schatgraven, tempels bouwen en history games spelen in het interactieve kindermuseum. Na een halve dag ben je weer terug bij het hotel, zodat je lekker kunt zwemmen of relaxen.

Wat maakt een privé excursie in Cairo met Kingfisher Tours zo bijzonder?

Persoonlijke aandacht

Jouw excursie wordt volledig afgestemd op jouw wensen en interesses. Geen standaard routes, maar een unieke ervaring die bij jou past.

Comfort en gemak

Reizen in een privé auto of minibus met een eigen chauffeur betekent geen wachttijden en geen zorgen over transport. Je reist comfortabel en veilig in onze goed onderhouden voertuigen met professionele, ervaren chauffeurs.

Deskundige begeleiding

Onze Nederlandstalige gidsen zijn experts op het gebied van de Egyptische geschiedenis en cultuur. Ze bieden diepgaande kennis en interessante verhalen die jouw excursie verrijken. Bovendien vertellen ze je ook graag over het dagelijks leven in Egypte en nemen ze je mee naar lokale restaurants, zodat je een realistisch beeld krijgt van het land.

Flexibiliteit

Jij bepaalt (waar mogelijk) zelf het tempo van jouw excursie. Wil je langer bij een bezienswaardigheid blijven of spontaan een andere plek bezoeken? In overleg is vaak heel veel mogelijk!

Bij Kingfisher Tours streven we ernaar om jouw bezoek aan Caïro onvergetelijk te maken. Boek vandaag nog jouw privé excursie en ontdek deze eeuwenoude stad op een unieke en persoonlijke manier.