Ata Hussein

Lid van ons team sinds: 2016

Ata’s passie is niet alleen om de historische gebeurtenissen in Egypte te vertellen, maar om een ​​spannend verhaal te vertellen over het verleden en heden tot het punt waarop zijn gasten het gevoel hebben dat ze het zich kunnen voorstellen en voelen. Met zijn achtergrond in geschiedenis, archeologie en toeristische begeleiding, kan hij je een verbazingwekkende hoeveelheid kennis geven over de Egyptische cultuur, gebruiken, tradities en hoe de geschiedenis en dingen zijn veranderd. Hij houdt ervan om met Nederlandse mensen om te gaan om een ​​culturele uitwisseling te hebben en hen het echte Egypte te laten zien. Ata gaat ook vaak mee als reisbegeleider op de groepsreizen van Kingfisher Tours.

Ata’s specialiteit: Ata, geboren en getogen in Caïro, heeft een sterke band met de stad en kan je alle grappige en actuele verhalen uit het echte leven vertellen en hoe het is om tegenwoordig in Egypte te leven. Geïnspireerd door de geschiedenis en archeologie van Egypte, was het een natuurlijke manier om een ​​toeristische gids te worden. Wat je echt zal merken, hij doet het graag met heel zijn hart.

Talen: Nederlands, Arabisch, Engels (Ata heeft enige tijd in Nederland gewoond en in Delft gestudeerd)

Ata’s aanradar: Er is genoeg te zien in Egypte. Tot zijn favorieten behoren de rondleiding door het Egyptisch Museum en een bezoek aan Abu Simbel en de tempels van de grote Ramses II.