Nijlcruises

Kingfisher Tours biedt veel Nijlcruises aan, op een ‘gewone’ Nijlcruise of op een luxe Dahabiya zeilboot met maximaal 10 personen. Je kunt al onze Nijlcruise reizen met Cairo, de woestijn en/of het strand aanvullen, jouw Nijlcruise op maat.

Hoe denken andere klanten over Kingfisher Tours

Kingfishertours is opgericht door Miriam Kok (Nederlands) en Bakr Mahmoud (Egypt)

Een prachtige reis doorheen Oud Egypte !

Een mooie 4-daagse cruise via Edfu en Kom Ombo naar Aswan. Zeilen met lunch op Felluja, bezoek aan Nubisch dorp, .. [Lees verder]

Frank C.
Datum review: maart, 2020
Type reisgezelschap: Duo

Perfect georganiseerd en zeer betrouwbaar

De Nijlcruise met de kleine dahabiya Princess Donia (5 kajuiten) is echt een aanrader. Je bent onafhankelijk en je kan .. [Lees verder]

Piet T
Datum review: januari, 2020
Type reisgezelschap: Partner en vrienden

Indrukwekkende & fantastisch georganiseerde rondreis Egypte

Met de hele familie (incl. oma 79 jr) hebben we in de kerstvakantie ’21/’22 een prachtige rondreis gemaakt door Egypte. .. [Lees verder]

Harda G
Datum review: december, 2022
Type reisgezelschap: Familie

Ontspannen Egypte ontdekken vanaf de Nijl

Nijlcruises zijn zonder twijfel de meest ontspannen manier om door Egypte te reizen. Of je nu kiest voor een cruiseboot met zwembad of een luxe historische Dahabiya zeilboot, je hoeft helemaal niets te doen, behalve genieten van de zon, het uitzicht en het heerlijk verkoelende windje op de Nijl. Combineer je vaartocht over de Nijl bijvoorbeeld met een weekendje Caïro of een mini-strandvakantie aan de Rode Zee.

Laat je inspireren door de voorbeeldreizen. Je kunt deze Nijlcruises boeken zoals ze zijn of helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen. Vind je het leuk om met een groep een Nijlcruise te doen? Vanaf 2021 organiseren wij Nijlcruise groepsreizen

Al 20 jaar maken wij deze reisbeloftes waar

Jouw Egypte expert ter plaatse

Met onze insider kennis leer je het échte Egypte kennen en heb je authentieke ontmoetingen.

100% op maat en flexibel

Niets is standaard, flexibel boeken ter plaatse, veel vrijheid, zelfs tijdens groepsreizen.

Kleinschalig & authentiek reizen

Kleine groepen bij groepsreis (max.15) en kleinschalige bijzondere overnachtingen.

Professionele Nederlandse kwaliteit

Nederlandse betrouwbaarheid, een hecht lokaal gidsenteam en 100% tevredenheidsgarantie

Altijd 24/7 persoonlijk contact

Gratis Egyptische SIM-kaart met tegoed, zodat je ons 24/7 kunt bereiken (in het Nederlands)

Reis met een positieve impact

Je boekt bij een lokale reisorganisatie, dus het geld komt terecht bij de Egyptenaren

Nijlcruise Egypte: Vaarroutes en inschepingsdagen

Als je een rondreis met een Nijlcruise op maat wilt laten maken, is het handig om bij de planning van je reis rekening te houden met de vaarroute en inschepingsdagen van de Nijlcruiseboten. Bij een cruise van Luxor naar Aswan, verblijf je 5 dagen (4 nachten) aan boord. Kies je voor een cruise van Aswan naar Luxor, dan vaart de boot 4 dagen (3 nachten). 

Passende vliegtickets

Bij het zoeken naar vliegtickets is het verstandig om in gedachten te houden dat de inschepingsdagen voor de cruiseboten met vertrek vanuit Luxor alleen op maandag, donderdag en zaterdag zijn. Kies je voor een cruise met Aswan als vertrekpunt, houdt dan rekening met inschepingsdagen op maandag, woensdag en vrijdag. Als je ervoor kiest om het programma van onze 9-daagse Nijcruise met Caïro of onze 12-daagse Nijlcruise met strandvakantie aan te houden, dient dag 4 van je reis dus op een van bovengenoemde dagen te vallen.

Nijlcruise en strandvakantie

Bij een Nijlcruise met strandverlenging kiezen we altijd voor een cruise van Aswan naar Luxor. Vanuit Luxor brengen we je met de auto naar je strandhotel aan de Rode Zee. Als de boot in Aswan eindigt, moet je eerst terug naar Luxor reizen voordat we je naar de Rode Zee kunnen brengen.

Het verschil tussen een Dahabiya Nijlcruise en een ‘gewone’ Nijlcruise in Egypte

Het onderscheid tussen een Dahabiya Nijlcruise en een ‘gewone’ Nijlcruise ligt met name in de ervaring, de grootte van het schip en de mate van luxe. Een Dahabiya is een traditioneel Egyptisch zeilschip met een nostalgische charme en een intieme sfeer aan boord. Deze cruiseschepen zijn kleiner en hebben doorgaans plaats voor maximaal 10 reizigers, waardoor ze een exclusievere en persoonlijkere ervaring bieden.

Een Dahabiya Nijlcruise staat bekend om zijn ontspannen vaartempo en de mogelijkheid om aan te leggen bij minder bezochte bezienswaardigheden langs de Nijl, waar grotere Nijlcruises niet kunnen komen. Dit zorgt voor een authentieke en rustgevende ervaring, weg van de drukte van de grotere schepen. Daarnaast verblijf je tijdens een Dahabiya Nijlcruise in een luxe kamer en geniet je tijdens de reis van uitstekende persoonlijke service door de kapitein en zijn bemanning. Een chef-kok verzorgt het eten aan boord: een gevarieerd aanbod van heerlijke Egyptische gerechten.

In tegenstelling tot een Dahabiya, zijn standaard Nijlcruises doorgaans groter en bieden ze meer passagierscapaciteit. Deze cruises zijn vaak gericht op entertainment en activiteiten aan boord, met faciliteiten zoals zwembaden, restaurants en bars. Hoewel ze ook historische locaties en bezienswaardigheden langs de Nijl bezoeken, kan de ervaring minder intiem en persoonlijk zijn vanwege de grotere groep mensen aan boord en de wat drukkere planning. Tijdens excursies ga je echter wel alleen met je eigen reisgezelschap en een (Nederlandstalige) privé gids op pad.

Of je nu kiest voor een reguliere cruise op de Nijl of voor een luxe Dahabiya Nijlcruise, beide zijn een fantastische manier om de prachtige landschappen en historische schatten van Egypte te ontdekken.