Geniet van het prachtige Egypte

Bij Kingfisher Tours boek je individuele rondreizen Egypte: je reist niet in een groep met andere reizigers, maar gaat op pad met een lokale privégids en privéchauffeur. Onderstaand vind je voorbeelden van onze populairste Egypte rondreizen. Je kunt ze boeken zoals ze zijn of helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen en budget.

Hoe denken andere klanten over Kingfisher Tours

Kingfishertours is opgericht door Miriam Kok (Nederlands) en Bakr Mahmoud (Egypt)

Echt een reis om nooit te vergeten. Miriam en haar team gaven ons echt het gevoel dat wij op dat moment de enige groep van Kingfisher Tours waren in Egypte.

Onvergetelijke reis in januari 2022. De eerste 9 dagen van 2022 hebben wij een onvergetelijke reis kunnen maken door Egypte. .. [Lees verder]

Roel van Norel
Datum review: januari, 2022
Type reisgezelschap: Familie

Individuele rondreis: 10 dagen genoten van Egypte

We vonden de Nederlandstalige gidsen erg fijn. Ze wisten veel te vertellen en zo hoefden we niet alles te vertalen .. [Lees verder]

van Wijngaarden
Datum review: december, 2019
Type reisgezelschap: Gezin met jonge kinderen

Magisch Egypte

We hebben alle toeristische plekken bezocht maar doordat we overal een eigen chauffeur en privé gids hadden voelen we .. [Lees verder]

Ank van L.
Datum review: december, 2019
Type reisgezelschap: Partner en vrienden

Wij zijn Kingfisher Tours

Kingfisher Tours is opgericht door Miriam Kok (Nederlandse) en Bakr Mahmoud (Egyptisch). Wij organiseren al ruim 20 jaar rondreizen en excursies op maat voor mensen die het échte Egypte willen leren kennen. Kleinschalig, persoonlijk, authentiek en reizen ‘like a local’ beschrijven ons het beste. Ervaar de combinatie van lokale kennis &  contacten en Nederlandse betrouwbaarheid.

Verantwoord toerisme is de leidraad in alles wat we doen. Wij vinden het belangrijk dat de Egyptenaar zelf profiteert van het toerisme. Daarom verdient iedereen in ons team een eerlijk salaris en bieden wij verschillende trainingen. Ook dragen we bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals en steunen wij verschillende maatschappelijke projecten.

Individuele rondreizen op maat: ontdek het échte Egypte

Wij bieden individuele rondreizen op maat voor wie het échte Egypte wil leren kennen. Kies voor een avontuurlijke of culturele reis, luxe Nijlcruise, familie- of woestijnreis, aangevuld met je persoonlijke wensen.

Dankzij ons uitgebreide lokale netwerk bieden wij jou een unieke reiservaring, waarbij je kennis maakt met de gastvrije Egyptische cultuur. Bezoek verrassende, onbekende plekken én de hoogtepunten van Egypte. 

Onze gidsen zijn ervaren en hoog opgeleid en wij geloven dat niemand je het échte Egypte beter kan laten zien dan een local. Tijdens je rondreis verblijf je in kleinschalige, lokaal gerunde accommodaties. Daarnaast reis je met verantwoord vervoer, zoals een slaaptrein of zeilend over de Nijl.

Al 20 jaar maken wij deze reisbeloftes waar

Jouw Egypte expert ter plaatse

Met onze insider kennis leer je het échte Egypte kennen en heb je authentieke ontmoetingen.

100% op maat en flexibel

Niets is standaard, flexibel boeken ter plaatse, veel vrijheid, zelfs tijdens groepsreizen.

Kleinschalig & authentiek reizen

Kleine groepen bij groepsreis (max.15) en kleinschalige bijzondere overnachtingen.

Professionele Nederlandse kwaliteit

Nederlandse betrouwbaarheid, een hecht lokaal gidsenteam en 100% tevredenheidsgarantie

Altijd 24/7 persoonlijk contact

Gratis Egyptische SIM-kaart met tegoed, zodat je ons 24/7 kunt bereiken (in het Nederlands)

Reis met een positieve impact

Je boekt bij een lokale reisorganisatie, dus het geld komt terecht bij de Egyptenaren

Verschillende typen rondreizen door Egypte

Culturele reizen door Egypte

Tijdens een culturele rondreis door Egypte maak je kennis met de rijke geschiedenis, levendige tradities en eeuwenoude cultuur van dit bijzondere land. Deze rondreizen door Egypte brengen je naar indrukwekkende archeologische schatten, zoals de iconische piramides van Gizeh, de majestueuze tempels van Luxor en Karnak, en de mysterieuze Vallei der Koningen. Daarnaast krijg je tijdens deze reizen een inkijkje in het dagelijkse leven van de Egyptische bevolking.
Ontmoetingen met lokale bewoners, bijzondere gemeenschappen, traditionele dansen of culinaire ervaringen maken een rondreis door Egypte onvergetelijk.

Avontuurlijke rondreis door Egypte

Tijdens een avontuurlijke rondreis door Egypte verken je het authentieke Egypte, ver weg van de drukke toeristische routes. Je ontdekt de ongerepte schoonheid en verborgen culturele schatten van het land. Van unieke slaapervaringen onder een fonkelende sterrenhemel in de uitgestrekte woestijn of op een traditionele felucca zeilboot tot het verkennen van authentieke oases zoals Siwa en El Fayoum: deze reizen dagen je uit om buiten de gebaande paden te treden. Met een lokale gids aan je zijde krijg je een levendig beeld van het dagelijks leven en de verborgen pareltjes van Egypte.

Familiereizen Egypte

Een familiereis door Egypte is een onvergetelijk avontuur voor jong en oud, waar geschiedenis, cultuur en plezier samenkomen. Voor kinderen is het een fascinerende duik in de wereld van farao’s en mummies, terwijl ouders genieten van de rijke geschiedenis en de prachtige architectuur. Boottochten op de Nijl, kleurrijke markten en interactieve musea zorgen voor een boeiende en leerzame reiservaring voor het hele gezin, waarbij de mystiek van het oude Egypte tot leven komt voor jong en oud.

Nijlcruises

Een Nijlcruise in Egypte is een betoverende reis langs de historische Nijl, waar je vanaf een luxe cruiseschip geniet van majestueuze tempels en weelderige oevers. Bezoek iconische sites zoals de tempels van Luxor en Karnak, de Vallei der Koningen en de tempel van Edfu, begeleid door een deskundige gids die de rijke geschiedenis van deze plekken belicht. Ontspan op het dek en laat je meevoeren door de mystiek van Egypte, omringd door tijdloze schoonheid en oude legendes tijdens deze unieke cruise-ervaring.

Voor een intiemere en authentieke cruise-ervaring is een Dahabiya Nijlcruise de juiste keuze. Deze klassieke zeilschepen, vaak met slechts enkele hutten, bieden een exclusieve sfeer en gepersonaliseerde service in vergelijking met een reguliere Nijlcruise. De kapitein, chef en de rest van de bemanning zorgen voor een zorgeloos verblijf aan boord. Deze cruise biedt een rustiger tempo en de mogelijkheid om afgelegen plekken en minder bezochte sites langs de Nijl te verkennen, waar grotere Nijlcruise boten niet kunnen aanmeren.

Woestijnreizen

Ontdek de diverse landschappen van Egypte tijdens een woestijnreis, doordrenkt van avontuur, cultuur en adembenemende uitzichten. Tijdens een Egypte reis op maat door de woestijn kom je tot rust in groene oases met uitgestrekte meren en natuurlijke warmwaterbronnen, zoals in El Fayoum of Siwa. Ervaar off-road avonturen in de duinen van de Westelijke Woestijn en bewonder de beroemde Witte Woestijn met kalkstenen rotsformaties die aan een wit maanlandschap doen denken. Ontdek de fascinerende cultuur van de gastvrije Bedoeïenen, de nomadische bevolking, door hun nederzettingen te bezoeken en lokale gerechten te proeven. Een Egypte rondreis door de woestijn is een bijzondere en veelzijdige reiservaring die je niet snel meer vergeet.