Groepsreis Siwa oase en Alexandrië Egypte, november 2021 | Kingfisher Tours

Avontuurlijke 9-daagse groepsreis naar Siwa oase, Alexandrië en El Qara

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 895,- p.p. | Single toeslag voor deze reis is € 250,-

Wil jij een bijzonder en authentiek deel van Egypte ontdekken met een leuke groep medereizigers? Van 10 november 2021 tot 18 november maken wij een ‘off the beaten track’ reis naar de betoverende oasestad Siwa. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ontdek je deze bijzondere omgeving van palmbomen, woestijn, warmwaterbronnen en eeuwenoude tradities van een bijzondere Berberse bevolkingsgroep. Verder bezoeken we onder andere de bruisende havenstad Alexandrië, El Alamein en Marsa Matruh.

Jouw Siwa groepsreis op maat samenstellen?

Deze unieke reis is perfect te combineren met de 9-daagse groepsreis naar Midden-Egypte, waarvan het programma begint in de ochtend van 18 november.

  • HIGHLIGHTS
  • DAG tot dag
  • PRIJSINFORMATIE
  • hotels
  • Excursies

Dag 1 - Aankomst in Caïro, meet & assist en transfer naar het 3* Zayed hotel

Vol verwachtingen kom je aan op het vliegveld in Caïro, waar je wordt ontvangen door iemand van het Kingfisher Tours team. Hier ontmoet je de rest van de groep en word je door de meet & assist geholpen bij het kopen van het toeristenvisum. De 9-daagse Siwa groepsreis gaat beginnen!

Samen met de reisbegeleider rijden jullie in de groepsbus naar het moderne 3* stadshotel Zayed in de wijk Mohandeseen, waar jullie 2 nachten zullen verblijven. Tijdens de busrit leren jullie elkaar alvast een beetje kennen, en wanneer jullie zijn aangekomen in het hotel kun je lekker bijkomen van je reis of genieten van een drankje op het gezellige dakterras dat ook veel door lokale Caïrenen wordt bezocht.

Dag 2 - Dagexcursie naar de oude multi-culti havenstad Alexandrië

Na een heerlijk ontbijt in het hotel in Caïro vertrekken jullie uiterlijk om 7.00 uur richting de historische stad Alexandrië. Deze rit duurt ongeveer 2,5 - 3 uur. Maak je klaar voor een dag vol indrukken in Alexandrië, want in dit centrum van cultuur en wetenschap vind je allerlei bijzondere bezienswaardigheden uit het roemrijk verleden. Jullie bezoeken bijvoorbeeld Pompey’s pillar: één van de meest opvallende oudheidkundige monumenten in Alexandrië.
Deze dertig meter hoge zuil gehouwen uit Aswan graniet vind je op het terrein van de tempel van Serapis, waar je ook verschillende beelden, twee sfinxen en resten van dit Serapeum bewondert. Als jullie niet claustrofobisch zijn, daal dan af in de opslagruimtes van de zusterbibliotheek van de oude Bibliotheca Alexandrina, vlakbij Pompey’s pillar. Hier zouden honderdduizenden papyri opgeslagen hebben gelegen.

In 10 minuten rijden jullie met de privébus naar de catacomben van Kom el Shoqafa: het belangrijkste gravencomplex uit de Romeinse tijd in Egypte. De ingang van deze begraafplaats in Egyptisch-Romeinse stijl, waar meer dan 300 mensen zijn begraven, vind je bovenop een heuvel. Verdwaal op deze prachtige plek met versierde tombes en ruimtes die zich uitstrekken over verschillende niveaus onder de grond. De mix van stijlen en Egyptische, keizerlijke Romeinse en Griekse invloeden maakt Kom el Shoqafa zo bijzonder. Grappig weetje: Kom el Shoqafa werd in 1900 opnieuw ontdekt toen er per ongeluk een ezel in de toegangsschacht viel.

Pompei's pilaar in Alexandrië met mensen op de voorgrond
Vislunch in Alexandrië met reiziger tijdens groepsreis

Jullie hebben op deze ochtend veel nieuwe indrukken opgedaan en hebben vast trek in een stevige lunch. In een gezellig lokaal restaurant geniet je van een overheerlijk vlees- of visgerecht, een drankje en een rustig zitmomentje om even te rusten of na te praten met de rest van de groep.

Na de lunch rijden we naar het hart van de oude stad Alexandrië, waar je Kom Al Dikka vindt: een plek waar je inzicht krijgt in hoe een wijk in Alexandrië er in de 4e eeuw na Christus uitgezien moet hebben. Jullie bezoeken hier onder anderen het Romeinse amfitheater, het enige theater dat uit de Romeinse tijd bewaard is gebleven. Wandel door dit theater - dat geheel is opgetrokken uit wit marmer - en je kunt je goed voorstellen hoe hier vroeger werd genoten van muziekuitvoeringen, worstelwedstrijden, gladiatorengevechten en jachtpartijen.

Op het terrein van Kom Al Dikka vind je ook één van de best bewaarde (en goed gerestaureerde) overblijfselen van een groot Romeins huis in Egypte: Villa of the Birds. Bewonder de prachtige kleine en gedetailleerde mozaïektegels - afkomstig uit de tijd van Hadrianus - waarop bijzondere vogels zijn afgebeeld. Tip van ons: wandel over de verhoogde loopbrug, want vanaf daar bekijk je de tegels het beste.

We rijden verder naar de citadel van Qaitbay, een 15e-eeuws Arabisch fort gebouwd op het fundament van de wereldberoemde vuurtoren van Pharos: één van de zeven klassieke wereldwonderen. Jullie kunnen ervoor kiezen om dit prachtige fort alleen van buiten te bekijken (in 30 minuten) of ook van binnen (1 uur). Geniet vanaf de citadel van een adembenemend uitzicht op Alexandrië en de Middellandse zee.

Hierna bezoeken jullie de nieuwe Grote Bibliotheek van Alexandrië; een bijzonder gebouw met een immense collectie. Deze bibliotheek werd in 1990 gebouwd op initiatief van de regering in samenwerking met UNESCO. De oude bibliotheek van Alexandrië, die volgens de mythe door een brand is vernietigd, lag op steenworp afstand van waar de nieuwe Grote Bibliotheek nu gevestigd is. 

Fort Qaitbey vanaf de zee in Alexandrië

In dit architectonisch meesterwerk dat symbool staat voor de rijzende zon van kennis en wijsheid vind je wel dertien verdiepingen met een enorme en unieke collectie van boeken, landkaarten, cd-roms, video’s en databanken die regelmatig gebruikt worden door internationale onderzoekers en wetenschappers. Laat je verrassen door de ruimtelijkheid van dit indrukwekkende gebouw, dat letterlijk uit de zee oprijst.

Na het bezoek aan de bibliotheek zit de eerste culturele dag erop en brengt de gids jullie naar het moderne boutique hotel Miramar in Alexandrië, dat deels uitkijkt op zee. In de buurt vind je gezellige lokale restaurants, waar je individueel of met de groep en gids kunt genieten van een authentiek Egyptische maaltijd. Rust vannacht goed uit, want morgen vertrekken we naar hét hoogtepunt van deze reis: de authentieke Siwa oase!

Dag 3 - Vanuit Alexandrië naar Siwa: één van de best bewaarde geheimen van Egypte

Om 8.00 uur, na een heerlijk ontbijt, worden jullie opgehaald in het hotel om in ongeveer 7 uur naar één van de best bewaarde geheimen van Egypte te reizen: de betoverende Siwa oase. In onze ruime bus kunnen jullie elkaar nog beter leren kennen, maar geniet ook vooral van het uitzicht. Wie weet steekt er ineens een groep kamelen over!

Mars Matruh blauwe zee

Wanneer jullie na een paar uur rijden aankomen in het kustplaatsje Marsa Matruh is het tijd voor een heerlijke lunch. Kamona is het lokale restaurant van Marsa Matruh en jullie genieten hier van heerlijke Egyptische maaltijden zoals verse vis, maar je kunt ook voor vlees of vegetarisch kiezen. Wandel na de lunch nog even lekker rond in het kustplaatsje en neus bijvoorbeeld rond op de markt. De baai van Marsa Matruh is prachtig; door de diepteverschillen zie je verschillende kleuren, van blauw naar diepgroen.

Vol nieuwe energie stappen jullie weer in de bus en zal de reis zich vervolgen naar Siwa, waar jullie rond 18.00 uur aankomen bij de gezellige Ecolodge Kenooz. Hier kunnen jullie genieten van een overheerlijke versbereide maaltijd, maar als je liever gezellig gaat uiteten is het centrale ‘Abdo restaurant’ dat op 3 minuten loopafstand ligt vanaf de lodge een fijne plek om te dineren. De menukaart is uitgebreid en het publiek bestaat zowel uit locals als uit toeristen.

Dag 4 - Stadstour in Siwa en zwemmen (drijven)

Na een rustige ochtend en een goed ontbijt vertrekken jullie rond 10 uur naar het zoutwatermeer van Siwa. Bij het nemen van een duik in dit heldere meer merk je hoeveel zout het water bevat; je blijft namelijk moeiteloos drijven. Na het zwemmen voelt je huid lekker zacht en genieten jullie van prachtige uitzichten over het blauwgroene meer. Dit is een heerlijke plek om even helemaal te ontspannen!

Tip: draag waterschoenen, want de stenen op de bodem van dit meer kunnen glad en scherp zijn. Trek je zwemkleding in de ochtend al aan, want er zijn geen kleedruimtes aanwezig. Wij nemen portable showers mee om het zoute water van je af te spoelen.

Zwemmen in het zoutwatermeer tijdens de Siwa groepsreis

We rijden verder naar de warmwaterbron Cleopatra’s bad; een andere heerlijke plek voor een duik. Deze diepe waterbron, die omgeven is door palmbomen, wordt door locals gebruikt als lokaal zwembad. Of Cleopatra hier ooit echt geweest is zullen we nooit weten, maar wij denken graag van wel.

Tip: draag als vrouw een (oude) legging en een t-shirt in het bad, want het is gebruikelijk dat vrouwen bedekt gekleed gaan in Siwa. Realiseer je dat je kleding vies kan worden, want het water is zwavelhoudend.

Naast Cleopatra’s bad kunnen jullie je omkleden en is het tijd voor een heerlijk vers fruitsapje en lunch. Kies tussen heerlijk authentiek Egyptisch eten of bestel gewoon een pizza. Willen jullie graag met locals eten? Bespreek dit een dag van tevoren even met jullie reisbegeleider, want dan verzorgen wij een lunch voor jullie bij een bekende van ons thuis; een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Ben je op zoek naar een authentiek handgemaakt souvenir? Dan is de omgeving rondom Cleopatra’s bad ook ‘the place to be’. Je vindt hier namelijk genoeg kleine en verantwoorde souvenirshops.

Maak een sprong terug in de tijd in de oude nederzetting Shali, met uitzicht over de oase.

Uitzicht over Shali

Na de lunch maken jullie een sprong terug in de tijd en bezoeken jullie de overblijfselen van de eeuwenoude nederzetting Shali. Tegenwoordig bestaat Shali uit ruïnes, maar vroeger was dit een stadje met huizen en gebouwen waar honderden mensen woonden. Wandel - door de nog altijd herkenbare steegjes en oude huizen - naar het hoogste punt in het dorp voor een prachtig uitzicht over de hele Siwa oase, het dorp en het zoutwatermeer.

De dag loopt bijna ten einde en jullie rijden in 10 minuutjes naar Fatnas eiland: dé beste plek in de hele oase om de allermooiste zonsondergang te zien. Geniet van de zon die langzaam achter de horizon verdwijnt, met op de achtergrond de witte en rode berg en heel veel palmbomen. Een optie is om hier gezamenlijk te dineren, wij regelen graag een heerlijke Egyptische maaltijd voor jullie. Maar jullie kunnen er ook voor kiezen om in Siwa stad of in het hotel te dineren.

Met de jeep over steile zandduinen in Siwa

Dag 5 - Op safari door de woestijn met overnachting onder de sterrenhemel

De volgende ochtend staan er na het ontbijt, om 08.30 uur, buiten een aantal landcruisers op jullie te wachten. Het is namelijk tijd om op zoek te gaan naar de geheimen van de woestijn tijdens een avontuurlijke jeepsafari in Siwa!

Na ongeveer 50 minuten rijden in de jeep zijn jullie in de woestijn beland. Vanaf nu moet je je goed vasthouden, want de jeep surft in een razend tempo over de grote zandduinen. Bereid je voor op steile klims en afdalingen; soms voelt het net alsof je in een achtbaan zit. Al gauw bevinden jullie je in ‘the middle of nowhere’, omgeven door zandheuvels, witte krijtrotsen en prachtige kristallen rotsen. Het maakt niet uit welke kant je opkijkt, de woestijn is hier waanzinnig mooi!

Tijdens deze jeepsafari maken we meerdere stops. De eerste stop is bij het Shiata meer: een helderblauw zoutwatermeer met oevers vol glinsterende zoutkristallen waar jullie met een beetje geluk misschien zelfs flamingo’s spotten. Dit meer is de perfecte plek voor een verfrissende duik. Aan het meer genieten we van een picknick en een kopje Egyptische thee, en komen jullie even lekker bij van het eerste deel van de trip.

 Na de lunch stappen jullie weer in de jeep richting de volgende plek; een enorm gebied met duizenden fossiele stenen. Het eerste wat je ziet is wellicht een enorm en indrukwekkend walvisskelet, dat maar liefst 37 miljoen jaar oud is. Vroeger was dit gedeelte van de woestijn namelijk oceaan. Jullie reisbegeleider vertelt jullie alles over de geschiedenis van dit gebied.

Tip: draag schoenen of slippers, want de fossiele stenen zijn best scherp

Na het bekijken van de fossielen springen jullie weer in de jeep, op weg naar de volgende bestemming waar jullie een bijzondere ervaring tegemoet gaan tussen de zandheuvels; jullie gaan namelijk sandboarden! Van bovenop de zandheuvel sjees je staand op een board naar beneden, net zoals bij snowboarden. Geniet van deze leuke en lachwekkende ervaring en maak vooral grappige foto’s en filmpjes van elkaar, want dit zijn de leukste herinneringen!

Wamwaterbron met palmbomen in de Siwa oase

Na het sandboarden ben je misschien een beetje moe en de dag loopt langzaam op zijn einde. Jullie stappen snel in de jeep en scheuren door de woestijn naar een plek waar jullie heerlijk kunnen relaxen na een avontuurlijke dag in de woestijn: een natuurlijke warmwaterbron in een gebied genaamd Bir Wahed en dit betekent letterlijk ‘bron nummer 1’. Al dobberend in de bron genieten jullie van een heerlijk kopje Egyptische thee.

Jullie zullen het wel warm hebben, en daarom rijden we naar het nabijgelegen zoetwatermeer met enorm helder water waarin je heerlijk kunt afkoelen. Bewonder de prachtige vissen, en misschien wil je ze zelfs wel voeren; een grappige ervaring!

Als jullie zijn uitgezwommen stappen jullie weer in de jeep om naar de top van een zandduin te rijden. Vanaf hier geniet je van een prachtige zonsondergang midden in de woestijn. Als de zon achter de horizon is verdwenen is het tijd om over de laatste zandduinen te stuiteren in de jeep, op weg naar het Dunes kamp waar jullie overnachten.

Gezellig kampvuur tijdens de Siwa groepsreis in het Dunes Camp

Als jullie aankomen in het kamp staat er al een tijdje een heerlijke authentieke maaltijd voor jullie te pruttelen onder de grond. Samen met de gastvrije inwoners van Siwa geniet je rondom het kampvuur van deze traditionele maaltijd, de verhalen en misschien wordt er zelfs wel muziek gemaakt! De inwoners van Siwa zijn heel open. Ze vertellen jullie graag over hun leven in de woestijn.

Wanneer het donker genoeg is, is het tijd voor een bijzondere belevenis: sterrenkijken met een telescoop. Omdat je ver weg bent van de stad en je midden in de woestijn bevindt, heb je geen last van lichtvervuiling en is de sterrenhemel super helder. Een van de inwoners van Siwa kan jullie alles vertellen over de sterren.

Jullie slapen vannacht onder de prachtige sterrenhemel: in een bedoeïenenhut, een pop-up tent of in de openlucht. Aan jullie de keus. Omdat we ons midden in de woestijn bevinden, kun je bij heldere hemel zelfs de melkweg spotten!

Tip: draag tijdens deze dag luchtige kleding en je zwemkleding. Neem een handdoek mee, een t-shirt met lange mouwen, en in de wintermaanden een trui en een winddichte jas. Misschien wil je ook een powerbank meenemen, want er is in het kamp geen elektriciteit vanaf middernacht tot de volgende ochtend. Douchen is in het kamp niet mogelijk, maar jullie kunnen je opfrissen in de gemeenschappelijke voorzieningen met wastafels en toiletten. Sommige gasten vinden het fijn om desinfecterende gel of natte doekjes bij zich te hebben. Tijdens deze excursie worden jullie van genoeg drinkwater voorzien, dus dit hoef je zelf niet mee te nemen.

Dag 6 - Ontdek de nóg oudere oasestad El Qara, midden in de woestijn

Het ochtendlicht in de woestijn is echt prachtig. Nadat jullie ontwaakt zijn en van de kalmte en het uitzicht hebben genoten, is het tijd voor een heerlijk ontbijt in een kamp ietsje verderop. Hier kunnen jullie een duik nemen in het warm- en koudwaterzwembad, omringd door bomen. Daarna is er de mogelijkheid om nog even heerlijk te douchen in één van de cabins.

Na het ontbijt en het opfrissen staat er vandaag een bezoek aan een andere bijzondere plek op het programma; een verborgen oasestad waar de tijd heeft stilgestaan. Deze stad El Qara ten Oosten van Siwa is jarenlang gesloten geweest, maar is sinds kort weer open voor toeristen. In El Qara wonen slechts 800 mensen en je krijgt hier een goede indruk van hoe Siwa er 50 jaar geleden uit zag. De inwoners van El Qara leven op duurzame wijze samen; een mobiel netwerk vind je er bijvoorbeeld niet.

In El Qara vind je de allerheetste warmwaterbron van de hele oase en dit is de eerste plek die jullie bezoeken. Volgens experts is dit water heel zuiver. Via een getrapte piramide loopt het water naar beneden, en dit bijzondere ontwerp zorgt ervoor dat het water afkoelt voor gebruik. 

Vervolgens bezoeken jullie Dead Mountain met een Grieks-Romeinse tombe en Shali, een soortgelijke nederzetting als Shali in Siwa, maar dan nog completer. De jeepchauffeurs kennen deze omgeving als geen ander en brengen jullie graag in contact met de lokale bevolking. Toeristen zul je hier nauwelijks tegenkomen. 

Heetste warmwaterbron in El Qara in de Siwa oase

Een bezoek aan El Qara zul je niet snel vergeten. Omdat jullie tijdens deze ‘off the beaten track-dag’ helemaal back to basic gaan en kennismaken met een besloten gemeenschap, realiseren jullie je misschien dat je sommige materiële spullen eigenlijk helemaal niet nodig hebt. 

Rond 16.00 zijn jullie weer terug in het hotel bij Siwa voor een avond die je vrij kunt besteden.

Siwa hoofdstad van de Romeinen

Dag 7 - Ontdek tempels en een nog onontdekte tombe in Siwa stad

Vandaag is het tijd om Siwa verder te ontdekken tijdens een stadstour. Een traditionele ezelskoets brengt jullie eerst naar Mountain of the Dead, oftewel Gebel-el-Mawta. Hier wordt een niet-toeristische tombe met een prachtig uitzicht over Siwa speciaal voor jullie opengemaakt. Bewonder hier de schitterende muurschilderingen waarop een vrouw met de zon, de maan, de dag en de nacht staan afgebeeld.

Tijdens de stadstour kunnen jullie een korte omweg maken naar Belad el Rum, de hoofdstad van de Romeinen. Hier vind je 100 uit rotsen gehouwen graven en kun je de ruïnes van een stenen tempel bewonderen. Dit is één van de plekken waarvan gezegd wordt dat het de laatste rustplaats van Alexander de Grote is. In het dorp Maraqi, ooit een arm dorp en nu de thuisbasis van rijke buitenlanders en Egyptenaren, bekijk je het overblijfsel van de El Dory-tempel, dat nu tussen de chique villa’s ligt.

Vanaf hier rijden we naar de volgende bezienswaardigheid; de Orakel tempel van Alexander de Grote. Deze tempel, gebouwd tussen 570 en 526 voor Christus, is de grootste tempel in de Siwa oase. en jullie gids vertelt je alles over de interessante geschiedenis van dit bijzondere en slimme gebouw, dat een aparte stijl heeft.

De volgende bestemming is de ruïne van de tempel van Umm Ubayda, gelegen in een uitgestrekt gebied met wit-achtige grond. Hier bewonderen jullie de enige muur die nog rechtop staat, met prachtige bas-reliëfs. Maar ook vind je hier een aantal enorme ingeschreven stenen blokken, waarvan op sommige plekken de kleur zelfs nog zichtbaar is. 

Na het bezoeken van de tempels zit het culturele programma voor vandaag erop. De rest van de middag kun je vrij besteden en in de Kenooz Ecolodge te relaxen. Wil je graag alles uit deze Siwa reis halen? Bezoek dan bijvoorbeeld het museum. Hier leer je alles over het traditionele leven in deze oase. Als vrouw is het ook leuk om de werkunit voor Siwa vrouwen te bezichtigen waar je voor kleine prijsjes de leukste traditionele spullen koopt. Hier doen de vrouwen aan handwerk zoals naaien, borduren, zilver maken en kleding weven.

Rechtopstaande muur met bas-reliëfs in de tempel van Umm Ubayda
Siwa traditionele tapijten

Op de soukh kun je heerlijk lunchen, maar ook bij de waterbronnen of in Shali vind je leuke (traditionele) restaurants. Je reisbegeleider geeft jullie de beste tips voor (nieuwe) restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Dag 8 - Terugreis naar Caïro

Vandaag staat er een lange rit op de planning; via Marsa Matruh worden jullie teruggebracht naar Caïro. Lunch voor onderweg nemen we mee vanuit Siwa.

Onderweg maken we een stop bij het oorlogsmuseum en de indrukwekkende oorlogsbegraafplaats in El Alamein, waar je alles te weten komt over de Tweede Wereldoorlog toen de geallieerden de eerste overwinning tegen de Duitsers hadden.

Bij aankomst in Caïro worden jullie naar het comfortabele 4* Le Passage hotel gebracht, vlakbij het vliegveld. Hier kunnen jullie even lekker bijkomen van de rit en napraten over de reis. Vanavond is de laatste avond dat jullie met zijn allen uit eten kunnen gaan, dus geniet ervan. Natuurlijk kunnen jullie ook in het hotel een hapje eten.

Oorlogsbegraafplaats Tweede Wereldoorlig

Dag 9 - Vertrekdag, transfer naar het vliegveld in Caïro

Helaas zit de avontuurlijke Siwa groepsreis er alweer op. Samen met de rest van de groep en je reisbegeleider heb je veel bijzondere herinneringen gemaakt die je niet snel zult vergeten. De afgelopen 9 dagen hebben jullie misschien wel de meest bijzondere plek van Egypte gezien: de authentieke Siwa oase, een plek waar niet veel andere toeristen komen. Je hebt kennis gemaakt met verschillende ‘type’ lokale mensen: de hippe Egyptische jeugd in Caïro en Alexandrië én de traditionele Berbers in Siwa. Verder heb je geslapen op de meest bijzondere plekken, zoals back to basic onder de sterrenhemel in een woestijnkamp. 

Nu is het tijd om naar huis te gaan. De chauffeur van Kingfisher Tours haalt jullie op in het hotel en brengt jullie naar het vliegveld in Caïro voor jullie internationale vlucht naar huis.

Samen met de rest van de groep geniet je in het vliegtuig na van deze bijzondere reis. Wie weet heb je tijdens deze reis vrienden voor het leven gemaakt!


Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Princess Donia Dahabiya so special and memorable

Just a quick note to say we are back safe and sound in Ireland where it is wet and windy! We had a fabulous trip with you and all your team and would like to extend a big ‘thank you’ to all for making our Egyptian and Nile Experience on Princess Donia Dahabiya so special and memorable.

We are sure to be back again and meanwhile will extol the great time and Kingfisher efficiency to many friends and family.

Captain Hasan and crew on your Dahabiya are a joy to be with and went the extra mile on the Nile for us. Likewise your friendly knowledgeable guides.

Review via: website
Type reis: 8 daagse Dahabiya Nijlcruise

Richard and Anita Syme | juli 2015 -

We zullen met warme gevoelens terugdenken aan Egypte, maar in het bijzonder aan de oasetocht met Bakr

Hartelijk dank voor een prachtige reis. We hebben zelden meegemaakt dat de organisatie zo op rolletjes liep, alles verliep naar wens. We zullen met warme gevoelen terugdenken aan Egypte, maar in het bijzonder aan de oasetocht met Bakr.

We starten twee volle dagen in Caïro, hebben een 5 daagse reis naar de woestijn en oases van de Westelijke woestijn, komen in Luxor uit voor wederom twee volle dagen en dan de Dahabiya naar Aswan voor vier dagen. We besluiten met een bezoek aan de Abu Simbel.

De reis was perfect georganiseerd. Iedereen was op tijd. De gidsen goed gekozen, ze hebben verstand van zaken. De hotels zijn voldoende, al denk ik dat een Egyptische 4* hotel niet te vergelijken is met een geadverteerd hotel met hetzelfde aantal sterren in andere landen.

Egypte ademt bakshish (fooi) uit. Er wordt blijkbaar zo weinig verdiend dat deze aanvulling op het loon noodzakelijk is. We blijven moeite houden met dit systeem. Je moet steeds alert blijven om geen mensen te vergeten. Je bent dan ook de hele tijd bezig om kleingeld te genereren, een vervelende klus, want iedereen vraagt of je niet kleiner hebt. De glimlach op het gezicht, wanneer blijkt dat je prima getipt hebt, is dan wel weer betoverend.

Tijdens onze reis zijn we verstoken geweest van nieuwsberichten. Thuis gekomen lezen we over de onrusten aldaar, we hebben er helemaal niets van gemerkt.

Review via: website

Familie Huisman | februari 2013 -

I'd go back at the drop of a hat, but only with Kingfisher

Kingfisher tours just got it!

Thanks to co-owner Miriam, who lives in Luxor, who took the trouble to call me and really listened to what I wanted. The result was a tailor-made holiday which I could never have put together on my own.

From deeply knowledgeable guides, to a fabulous five day sailing trip up the Nile on a Dahabiya to a trip to out-of-the-way and magical Wadi al Hitan. She kept in touch on a daily basis and was even able to modify a few things as we went along.

I'd go back at the drop of a hat, but only with Kingfisher.

Review via: TripAdvisor
Naam van reis: Dahabiya zeiltocht met Cairo

Mevrouw Coers | december 2016 -