Groepsreis Siwa oase en Alexandrië Egypte | Kingfisher Tours

Avontuurlijke 9-daagse groepsreis naar Siwa oase, Alexandrië en El Qara

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 995,- p.p. | Single toeslag voor deze reis is € 250,-

Wil jij een bijzonder en authentiek deel van Egypte ontdekken met een leuke groep medereizigers? We maken een ‘off the beaten track’ reis naar de betoverende oasestad Siwa. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ontdek je deze bijzondere omgeving van palmbomen, woestijn, warmwaterbronnen en eeuwenoude tradities van een bijzondere Berberse bevolkingsgroep. Verder bezoeken we onder andere de bruisende havenstad Alexandrië, El Alamein en Marsa Matruh.

Jouw Siwa groepsreis op maat samenstellen?

Deze unieke reis is perfect te combineren met de 9-daagse groepsreis naar Midden-Egypte.

  • HIGHLIGHTS
  • DAG tot dag
  • PRIJSINFORMATIE
  • hotels
  • Excursies

Prijs: vanaf € 995,- (op basis van 2 personen per kamer) | Single toeslag voor deze reis € 250,-

Duur van de rondreis: 9 dagen

Vertrekdagen: zaterdag 9 december 2023

Deze Siwa groepsreis Egypte is inclusief:

Persoonlijke reisbegeleiding door lokale reisbegeleider die ook de privégids is tijdens de hele reis.

Onze reisbegeleiders zijn lokale Egyptische archeologen/ Egyptologen, die Engels spreken. Hij/zij overnacht in dezelfde hotels als jij en je medereizigers en is dus 24/7 bereikbaar.

4 Egypte excursies:

  • Dagexcursie naar Alexandrië
  • Excursieprogramma in Siwa, zoals beschreven in bovenstaand dagprogramma (m.u.v. excursies die als optioneel staan beschreven)
  • Excursie naar de El Qara oase
  • Excursie naar El Alamein

7 nachten middenklasse hotel of ecolodge met airconditioning
1 nacht in een 3* hotel in Caïro met ontbijt
1 nacht in een 3* hotel in Alexandrië met ontbijt
4 nachten in een comfortabele 3* ecolodge in Siwa met ontbijt
1 nacht in een 4* hotel vlakbij het vliegveld in Caïro met ontbijt

5 keer lunch
Op dag 2, 3 , 5, 6 en 8 is de lunch inbegrepen (exclusief drankjes). Op dag 5 is het diner in het woestijnkamp ook inbegrepen.

1 bijzondere overnachting
1 nacht in een traditionele hut of tent in een woestijnkamp bij Siwa met diner en ontbijt

Privévervoer voor de groep (max. 20 personen) tijdens de hele reis
Tijdens deze reis is het vervoer in een ruime bus met airconditioning en met eigen chauffeur. Jullie bepalen als groep in overleg met de meereizende reisbegeleider je eigen dagindeling.

Deze Egypte rondreis is exclusief:

Visumkosten van $ 25 (ongeveer € 23,50) per paspoort
Verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Caïro (wij helpen je hiermee).

Internationale vliegtickets Egypte en binnenlandse vluchten
Wij nemen de vluchten bewust niet op in onze totaalprijs, omdat het vaak goedkoper is om Egypte vliegtickets zelf online te boeken. Houd rekening met ongeveer € 350 - € 400 per persoon.

Entreegeld bezienswaardigheden tijdens excursies.
De entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de inbegrepen excursies zijn ongeveer € 95 p.p. voor volwassenen. Voor jongeren met een internationale studentenkaart is het € 50 p.p. Deze kosten zijn niet standaard opgenomen in de prijs, omdat de studentenkortingen alleen gelden wanneer je de kaartjes ter plekke zelf koopt.

Fooiengeld voor hotels, chauffeurs, gidsen etc.
In Egypte is het gebruikelijk om fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 50 tot € 80 per persoon (afhankelijk van de groepsgrootte)

Overige maaltijden
Lunch is niet inbegrepen op dag 4 en dag 7, op alle dagen behalve dag 5 is het diner niet inbegrepen

Eventuele strandverlenging.
Wij adviseren je natuurlijk graag.

ANVR/SGR garanties en een beroep op het Calamiteitenfonds
Deze garanties zijn bij te boeken voor € 75 per persoon. 

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

onderweg werden we overal opgewacht en begeleid door stewards en gidsen die ons Egypte leerden kennen en waarderen

We kregen met ons gezin van Kingfisher een gepersonaliseerd aanbod om de highlights van Egypte te ontdekken tijdens een 9-daagse trip. Egypte is een absolute aanrader. Cairo en de pyramides, Luxor, een cruise op de Nijl, Aswan, Abou Simbel,... Dit alles moet je minstens eenmaal gezien hebben. Als je dan begeleid wordt door een perfecte organisatie zoals Kingfisher, dan is dat zo mogelijk nog subliemer. Alles was tot in de kleinste details voor ons geregeld, en dat vanaf onze aankomst op de luchthaven. Een steward had onze visa reeds gekocht en een chauffeur stond klaar om ons naar het hotel te brengen. Ook onderweg werden we overal opgewacht en begeleid door stewards en gidsen die ons Egypte leerden kennen en waarderen. Het verschil met andere organisaties ligt hem soms in kleine details. Zo kregen we bvb op voorhand een overzicht van alle attracties met het bedrag aan entreegelden dat we dienden te voorzien, evenals een richtprijs voor de fooien voor onze gidsen en begeleiders. Uniek waren ook de mogelijkheden die geboden werden om nader kennis te maken met de plaatselijke bevolking. Kortom, als de perfectie bestaat, dan kan je ze bij Kingfisher vinden. Nogmaals dank voor deze fantastische ervaring.

Review via: Tripadvisor
Type reis: Caïro en Nijlcruise

I. de Bondt | april 2018 -

Miriam accompanied us to an Animal Clinic, which was a great experience

This first time visit to Egypt was a most wonderful experience. The visits to the valleys of Kings ang Gueens was very special, as well as the visit to Deir el Medina, not in the least because of our very knowledgeable guide provided by Kingfisher Tours.

Also Miriam accompanied us to an Animal Clinic, which was a great experience. Do go and help these people, they really are so much needed. Avoid the calèches with horses who no not look well. Difficult in Luxor 80% was lame. Edfoe was even worse. I shall not'go into detail.

We had a very nice sailingtrip with Bakr, Miriam's husband. We loved all the small boattrips. Especially around the islands in Aswan and on the Nasser lake in Abu Simbel. To be able to see the temples from the water was a wonderful experience.

Miriam took care of all the guides and chauffeurs during our travels from North to South, which really made life very easy for us!!

I miss Egypt and hope to be able to return. Thanks Miriam and Bakr!

Review via: TripAdvisor
Naam van reis: Klassieke reis met Cairo, Luxor, Nijlcruise en Aswan/Abu Simbel

Claudia Dijkstra | februari 2017 -

De Princess Donia. Vriendelijke bemanning, goed eten en meer dan uitstekende verzorging. Egypte beleven vanaf de Nijl is een ervaring op zich

‘s-Hertogenbosch-Schiphol-Caïro-Luxor-Schiphol-‘s-Hertogenbosch. Dat gedeelte van reis konden we heel goed zelf regelen. Maar de hotels in Caïro en Luxor, een trip door de woestijn en een paar dagen op een Dahabiya hebben we door Kingfisher Tours laten verzorgen. En zij hebben dat voortreffelijk gedaan.

Een adembenemende tocht door de woestijn. Met leuke hotelletjes, een goede chauffeur en gids was het begin van onze droomreis. Na een paar dagen in Luxor sloten we onze vakantie af met een heerlijke tocht over de Nijl met de Princess Donia. Vriendelijke bemanning, goed eten en meer dan uitstekende verzorging. En Egypte beleven vanaf de Nijl is een ervaring op zich.

Eenmaal thuis kunnen we via de foto’s nog nagenieten van deze goed verzorgde droomreis.
Kingfisher Tours en team, bedankt.

Review via: website
Type reis: 12 daagse Egypte reis met Westelijke woestijn en Dahabiya Nijlcruise

Hans en Marianne | maart 2015 -