Groepsreis Siwa oase en Alexandrië Egypte, maart 2022 | Kingfisher Tours

Avontuurlijke 9-daagse groepsreis naar Siwa oase, Alexandrië en El Qara

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 995,- p.p. | Single toeslag voor deze reis is € 250,-

Wil jij een bijzonder en authentiek deel van Egypte ontdekken met een leuke groep medereizigers? Van zaterdag 5 maart 2022 tot 13 maart 2022  maken wij een ‘off the beaten track’ reis naar de betoverende oasestad Siwa. Onder begeleiding van een Engelstalige gids ontdek je deze bijzondere omgeving van palmbomen, woestijn, warmwaterbronnen en eeuwenoude tradities van een bijzondere Berberse bevolkingsgroep. Verder bezoeken we onder andere de bruisende havenstad Alexandrië, El Alamein en Marsa Matruh.

Jouw Siwa groepsreis op maat samenstellen?

Deze unieke reis is perfect te combineren met de 9-daagse groepsreis naar Midden-Egypte, waarvan het programma begint in de ochtend van  5 maart 2022.

  • HIGHLIGHTS
  • DAG tot dag
  • PRIJSINFORMATIE
  • hotels
  • Excursies

Prijs: vanaf € 995,- (op basis van 2 personen per kamer) | Single toeslag voor deze reis € 250,-

Duur van de rondreis: 9 dagen

Vertrekdagen: 5 maart 2022

Deze Siwa groepsreis Egypte is inclusief:

Persoonlijke reisbegeleiding door lokale reisbegeleider die ook de privégids is tijdens de hele reis.

Onze reisbegeleiders zijn lokale Egyptische archeologen/ Egyptologen, die Engels spreken. Hij/zij overnacht in dezelfde hotels als jij en je medereizigers en is dus 24/7 bereikbaar.

4 Egypte excursies:

  • Dagexcursie naar Alexandrië
  • Excursieprogramma in Siwa, zoals beschreven in bovenstaand dagprogramma (m.u.v. excursies die als optioneel staan beschreven)
  • Excursie naar de El Qara oase
  • Excursie naar El Alamein

7 nachten middenklasse hotel of ecolodge met airconditioning
1 nacht in een 3* hotel in Caïro met ontbijt
1 nacht in een 3* hotel in Alexandrië met ontbijt
4 nachten in een comfortabele 3* ecolodge in Siwa met ontbijt
1 nacht in een 4* hotel vlakbij het vliegveld in Caïro met ontbijt

5 keer lunch
Op dag 2, 3 , 5, 6 en 8 is de lunch inbegrepen (exclusief drankjes). Op dag 5 is het diner in het woestijnkamp ook inbegrepen.

1 bijzondere overnachting
1 nacht in een traditionele hut of tent in een woestijnkamp bij Siwa met diner en ontbijt

Privévervoer voor de groep (max. 20 personen) tijdens de hele reis
Tijdens deze reis is het vervoer in een ruime bus met airconditioning en met eigen chauffeur. Jullie bepalen als groep in overleg met de meereizende reisbegeleider je eigen dagindeling.

Deze Egypte rondreis is exclusief:

Visumkosten van $ 25 (ongeveer € 23,50) per paspoort
Verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Caïro (wij helpen je hiermee).

Internationale vliegtickets Egypte en binnenlandse vluchten
Wij nemen de vluchten bewust niet op in onze totaalprijs, omdat het vaak goedkoper is om Egypte vliegtickets zelf online te boeken. Houd rekening met ongeveer € 350 - € 400 per persoon.

Entreegeld bezienswaardigheden tijdens excursies.
De entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de inbegrepen excursies zijn ongeveer € 95 p.p. voor volwassenen. Voor jongeren met een internationale studentenkaart is het € 50 p.p. Deze kosten zijn niet standaard opgenomen in de prijs, omdat de studentenkortingen alleen gelden wanneer je de kaartjes ter plekke zelf koopt.

Fooiengeld voor hotels, chauffeurs, gidsen etc.
In Egypte is het gebruikelijk om fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 50 tot € 80 per persoon (afhankelijk van de groepsgrootte)

Overige maaltijden
Lunch is niet inbegrepen op dag 4 en dag 7, op alle dagen behalve dag 5 is het diner niet inbegrepen

Eventuele strandverlenging.
Wij adviseren je natuurlijk graag.

ANVR/SGR garanties en een beroep op het Calamiteitenfonds
Deze garanties zijn bij te boeken voor € 75 per persoon. 

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Onze excursie is fantastisch geweest, vooral de gids was echt geweldig

Onze excursie is fantastisch geweest, vooral de gids was echt geweldig. Ik had soms een beetje medelijden met hem, dat hij voor ons door de hitte moest (vooral bij Karnak was het bloedje heet), maar hij gaf geen krimp, en vertelde boeiend en in perfect Nederlands zijn verhaal. Ook een compliment voor de 2 schippers op de “zeilboot”. Er stond echt geen zuchtje wind, dus ze hebben de hele oversteek over de Nijl moeten roeien. Dat was echt wel hard werken..

Het enige waar we ’n beetje een probleem mee hebben gehad, was dat we de eerste avond zelf te voet naar Luxor tempel waren gegaan. Wat zijn er veel van die paard met kar (hoe heten ze ook alweer…) personen zeg. En ze blijven maar vragen en volgen hè.

Ook een compliment voor onze chauffeur, hij had ons weer veilig en voor het donker in Hurghada afgezet. Vooral zijn grapjes waren erg leuk.. “We zijn er over ’n uur, en dan stonden we al voor de deur van het hotel ;-)”

Al met al was het een geslaagde vakantie, waar we nog vaak aan terug zullen denken. We hopen echt dat het bij jullie de komende dagen een beetje rustig blijft, en dat de toeristen blijven komen, want Egypte en zijn gastvrije inwoners verdienen het.

Review via: website

Rob de Laat | juni 2013 -

We zullen met warme gevoelens terugdenken aan Egypte, maar in het bijzonder aan de oasetocht met Bakr

Hartelijk dank voor een prachtige reis. We hebben zelden meegemaakt dat de organisatie zo op rolletjes liep, alles verliep naar wens. We zullen met warme gevoelen terugdenken aan Egypte, maar in het bijzonder aan de oasetocht met Bakr.

We starten twee volle dagen in Caïro, hebben een 5 daagse reis naar de woestijn en oases van de Westelijke woestijn, komen in Luxor uit voor wederom twee volle dagen en dan de Dahabiya naar Aswan voor vier dagen. We besluiten met een bezoek aan de Abu Simbel.

De reis was perfect georganiseerd. Iedereen was op tijd. De gidsen goed gekozen, ze hebben verstand van zaken. De hotels zijn voldoende, al denk ik dat een Egyptische 4* hotel niet te vergelijken is met een geadverteerd hotel met hetzelfde aantal sterren in andere landen.

Egypte ademt bakshish (fooi) uit. Er wordt blijkbaar zo weinig verdiend dat deze aanvulling op het loon noodzakelijk is. We blijven moeite houden met dit systeem. Je moet steeds alert blijven om geen mensen te vergeten. Je bent dan ook de hele tijd bezig om kleingeld te genereren, een vervelende klus, want iedereen vraagt of je niet kleiner hebt. De glimlach op het gezicht, wanneer blijkt dat je prima getipt hebt, is dan wel weer betoverend.

Tijdens onze reis zijn we verstoken geweest van nieuwsberichten. Thuis gekomen lezen we over de onrusten aldaar, we hebben er helemaal niets van gemerkt.

Review via: website

Familie Huisman | februari 2013 -

We zijn aan boord gepamperd tot en met. Heerlijke maaltijden, een goed bed, een lekker loungeplek en dat allemaal op één en hetzelfde dek

Nagenieten, zo kun je het wel noemen… We zijn alweer ruim een maand terug in Nederland, maar hebben de neiging om de foto’s steeds weer te bekijken. Want wat was het gaaf! Onze tweede reis door Egypte in een jaar tijd, geboekt bij Kingfisher Tours.

Op aanraden van Miriam en Bakr (tijdens de Skype gesprekken) hebben we er deze keer voor gekozen onze vlucht en laatste dagen vakantie bij Sunweb te boeken. Voor slechts €50,- konden we onze heenvlucht vervroegen. Zo waren er opeens 11 dagen om rond te reizen en 5 om alle ervaringen te laten bezinken op een resort aan de Rode Zee. Daar zijn we normaal niet zo van, maar het kleine Sultan Bey in El Gouna heeft ons verrast.

Maar de reis van Luxor naar Aswan, Abu Simbel en weer terug, was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Daar kwamen we voor. Aankomen in Luxor was voor ons als thuiskomen, mede dankzij chauffeur en inmiddels vriend Mohammed, die ons vanuit Hurghada kwam ophalen. Maar ook het uitzicht op de Nijl, de Westbank, de ezeltjes, de buffels, de schitterende zonsondergangen, de geur, de husselende taxi- en calèchebestuurders zijn onbetaalbaar.

Vooraf waren veel mensen bang dat we de verkeerde tijd hadden gekozen om naar Egypte te gaan. Helaas begrijpen die mensen (door toedoen van de Nederlandse media) niet wat er in Egypte aan de hand is. Wij hebben werkelijk NIETS gemerkt van onrust. We hebben wel...

Lees meer

Review via: website
Type reis: meerdaagse feluccatocht

Anouk en Rik | december 2013 -