Shaimaa

Lid van ons team sinds: 2017

Het is altijd Shaimaa’s droom geweest om gids te worden, elke dag naar verschillende plaatsen te gaan en samen met toeristen nieuwe plaatsen te ontdekken. Nieuwe herinneringen maken met verschillende mensen is waar Shaimaa veel waarde aan hecht. Ze volgt verzoeken van reizigers met plezier op en ze is ervan overtuigd dat je in Egypte alles kunt vinden om je vakantieverwachtingen te overtreffen. Shaimaa maakt zich verantwoordelijk voor het creëren en maken van waardevolle herinneringen met ‘haar toeristen’ zoals ze ze noemt.

Shimaa’s specialiteit: Shaimaa weet veel over de Egyptische keuken en deelt graag haar inside tips over de verschillende gerechten. Als je om een ​​speciale eetervaring vraagt, zal ze precies het juiste vinden om je tevreden achter te laten. Bij elke rondreis geeft ze aan dat ze je wil inspireren om op een dag terug te komen omdat je geen genoeg kon krijgen van Egypte.

Talen: Engels en sinds oktober 2020 is ze begonnen aan onze interne Nederlandse lessen voor gidsen.

Shimaa’s aanrader: Shaimaa wil een betere marketingpromotie voor Dahshur en zijn piramides. Veel mensen hebben nog nooit van deze plek site gehoord, maar samen met SakkaraSaqqara en Gizeh kunnen de piramides je zoveel vertellen over hun evolutie en geschiedenis. Haar favoriet is de geknikte piramide in Dahshur, waar je tegenwoordig ook IN kunt.

“Behalve haar enorm uitgebreide kennis over de egyptologie (ze heeft onlangs haar PhD afgerond) is Shaimaa ook iemand die graag over het dagelijkse leven deelt, ‘she gets under your skin’, zoals sommige gasten zeggen.