Yasser

Lid van ons team sinds: 2016

Yasser is een hele rustige en kennisvolle gids en werkt inmiddels alweer heel wat jaren voor Kingfisher Tours en daar zijn we heel blij mee. Hij kent de tempels en tombes in Luxor op zijn broekzak. Hij spreekt perfect Nederlands en heeft voor de Belgische gasten zelfs een Vlaams accent in zijn repertoire. Samen met zijn familie runt Yasser ook nog een groot duurzaam agrarisch bedrijf op de Westbank en daar kun je hem tevens van alles over vragen. In de graven van de nobelen en het ambachtsliedendorp Deir el Medina zijn veel afbeeldingen over landbouw te vinden en hij vertelt je graag over de overeenkomsten en verschillen tussen toen en nu.

Yasser’s specialiteit: Vooral de onbekendere tombes op de Westbank wil hij je graag laten zien. Daar is zoooooveel over te vertellen en je bent er bijna altijd zonder andere toeristen. Het binnen stappen in een tombe is en blijft een bijzonder indringende ervaring en Yasser deelt dit op zijn eigen persoonlijke manier met je. Yasser is trots op de grootse geschiedenis van Egypte en kan zelfs de echte Egyptekenners nog iets nieuws leren.

Talen: Nederlands en Arabisch.

Yasser’s aanrader: de grootsheid van de Hypostyle hal in Karnak tempel is iets wat mensen absoluut moeten zien! Je kunt deze met eigen ogen bekijken tijdens de excursie naar Karnak tempel in Luxor.

Omdat Yasser zo goed Nederlands spreekt konden onze kinderen hun eigen vragen stellen. Het is gewoon superfijn dat we niet alles hoeven te vertalen voor ze en er rechtstreekse interactie is. De kinderen bleven daardoor ook veel meer geboeid. Soms zou ik willen dat ik zelf nog zulke originele vragen kon stellen.