Waleed

Engelssprekende gids in Caïro

Lid van ons team sinds: 2018

Sinds Waleed een kind was, wilde hij de Egyptische beschaving en cultuur over de hele wereld delen. Nu hij een gids is, komen mensen naar hem toe. Als hij weet wat ze leuk vinden, kan hij zijn rondleidingen en uitleg aanpassen. Met een interesse in duurzaamheid en een groene toeristische toekomst voor Egypte, brengt hij zijn gasten graag in contact met de lokale bevolking om ervoor te zorgen dat beide van elkaar leren. Terwijl hij de lokale bevolking en toeristen met elkaar verbindt, wil Waleed graag dat reizigers naar Egypte komen als bezoekers, maar vertrekken met het gevoel vrienden te hebben gemaakt.

Waleed’s specialiteit: Waleed verbindt het verleden en de geschiedenis van sites graag met het heden. Het delen van de huidige projecten die op sites worden uitgevoerd om meer te behouden en te onderzoeken, zijn tegenwoordig belangrijke onderdelen die hij graag benadrukt tijdens zijn rondleidingen.

Talen: Engels, een beetje Duits en steeds meer Nederlands

Waleed’s aanrader: Egypte heeft het allemaal als het gaat om toerisme, van wateractiviteiten tot cultuur en religieuze reizen. Hij raadt aan om Abu Simbel te bezoeken, aangezien de tempels bijna compleet zijn uit de oude Egyptische tijd. Hier raadt hij aan om via het Tousky-project meer te leren over het verleden en het heden.

Ik werd als een peetvader voor de zoon van een klant. Het stel trouwde jaren geleden op een van mijn tours en nu kwamen ze weer om deze herinnering met hun kinderen te delen.