Hoe werkt het aanvragen van een Egypte reis?

We leggen ons maatwerkproces voor je uit

Zo laat je een Egypte reis op maat samenstellen

Het liefst zou je je reis misschien helemaal zelf samenstellen, maar zelfs voor ervaren reizigers is dit in Egypte soms lastig. Excursieprogramma’s, reistijden en exacte prijzen zijn vaak moeilijk te vinden en het kost veel tijd om de prijzen onderling te vergelijken. Daarom is het vaak makkelijker (en goedkoper) om je Egypte reis op maat te laten samenstellen. Bekijk de onderstaande stappen en je weet precies hoe het samenstellen van jouw reis in zijn werk gaat.

Ontwerp zonder titel (21)

Stap 1: Vraag een reisvoorstel op maat aan

Wij beloven jou dat we een reis samenstellen die 100% past bij jouw voorkeuren. Daarom vinden we het belangrijk om je eerst wat beter te leren kennen. Wanneer je bij ons een reisvoorstel aanvraagt, stellen we je in het aanvraagformulier alvast wat vragen zoals:

  • Met wie reis je?
  • Zijn er bepaalde bezienswaardigheden of activiteiten die je per se wilt zien of doen tijdens je reis?
  • Ben je in voor een beetje avontuur en actie of houd je het liever lekker rustig?
  • Van welk type hotels hou je? Eenvoudig, comfortabel, luxe of van alles een beetje?
Rondreisvoorstel aanvragen

Eerst zelf inspiratie opdoen? Bekijk de voorbeeldreizen

Na alle Egypte reizen die wij in de afgelopen jaren organiseerden, weten wij dat bepaalde combinaties van bezienswaardigheden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden populair zijn.

Er zijn een aantal Egypte highlights die bijna iedereen wil bezoeken, zoals de piramides van Gizeh in Caïro en de Vallei der Koningen in Luxor. Daarnaast hangt jouw ideale reis natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren:

  • Sommige mensen willen graag excursies met een local doen
  • Of houden van de luxe van een Nijlcruise
  • Iemand die graag wil duiken wordt blij van een hotel met een huisrif
  • Terwijl iemand die van avontuur houdt liever een nacht in de woestijn onder de sterren slaapt
  • En als je naar Egypte reist met kinderen wil je excursies doen die voor de kinderen én de ouders leuk zijn
Bekijk voorbeeldreizen

Stap 3: Voorstel voor een Egypte reis op maat

Het reisvoorstel dat je van ons ontvangt is altijd helemaal vrijblijvend. Je bent niets verplicht. In het reisvoorstel staan altijd verschillende keuzeopties, zodat je zelf kunt bepalen welk reisprogramma je het meeste aanspreekt.

Nadat je het voorstel voor jouw Egypte reis hebt ontvangen, kun je onbeperkt vragen stellen via e-mail, telefoon of WhatsApp. We denken met je mee, komen met alternatieven en samen werken we het voorstel uit tot een concreet reisprogramma.

Pas als je reis helemaal perfect is sturen we je een definitieve offerte.

 Enthousiast geworden door de site van Kingfisher Tours en de reacties op Tripadvisor en Facebook vroegen wij een voorstel aan. [..]. Twee uur daarna stond alles op de mail en daarbij nog aanvullende vragen: willen we transfer van / naar de luchthaven, willen we de visa geregeld hebben en hebben we nog speciale verzoeken. Overal hebben we ja op gezegd en jullie hebben alles meer dan waar gemaakt.”

Stap 4: Boeken en betalen

Als je reisvoorstel helemaal naar wens is, laat je aan Miriam weten dat je je reis definitief wilt boeken.

 Van tevoren bij Miriam onze wensen kenbaar gemaakt, waar prima aan voldaan is tegen een heel redelijke prijs. Omdat ik geen poespas wilde, hebben we alles [Egyptische fooien etc.] vooraf in Nederland al betaald, waardoor we ter plekke heerlijk konden genieten.”

Moet je je reis onverwacht annuleren?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je je reis of een onderdeel daarvan door omstandigheden moet annuleren of onderbreken. Als Kingfisher Tours hanteren wij vergelijkbare reisvoorwaarden als Nederlandse reisorganisaties. Onze annuleringsvoorwaarden zijn zelfs vaak gunstiger en ook boeken met SGR-garantie en calamiteitenfonds is mogelijk.

 i.v.m. tweedegraads zonnebrand moesten we onze woestijnsafari helaas annuleren, maar dat was totaal geen probleem. [..] Wederom voor ons een bewijs dat we bij Kingfisher tours ontzettend goed zaten”

Stap 5: Welkom in Egypte!

Onze persoonlijke aanpak houdt niet op wanneer je reis is geboekt. Sterker nog, dan begint het pas!

Persoonlijke ontvangst op het vliegveld

Bij aankomst op het vliegveld in Egypte staat 1 van onze medewerkers al op je te wachten. Wij helpen je met het kopen van je Egypte visum, gaan mee om de bagage op te halen en brengen je naar je hotel of cruiseboot.

 Bij aankomst werden we al bij de gate opgevangen door iemand die onze visa voor ons ging regelen, zodat we niet anderhalf uur in de rij hoefden te staan”

Privégidsen en -chauffeurs voor jouw reisgezelschap

Bij Kingfisher Tours doen we niet aan excursies met grote groepen waarbij je de gids amper kunt horen. Tijdens alle excursies heb je een privégids voor jou en je eigen reisgenoten. En bij alle transfers en excursies komt je eigen personenauto of minibus met privéchauffeur voorrijden. Geen andere reizigers om rekening mee te houden dus. Je bepaalt je eigen vertrektijden en dagprogramma.

Stap 6: Na afloop van je reis

Na afloop horen we van onze gasten vaak dat ze de Egyptische cultuur nu veel beter begrijpen. Door het persoonlijke contact met onze lokale gidsen (en met Miriam en Bakr zelf) voelt een reis met Kingfisher Tours niet echt als een vakantie, maar meer alsof je even onderdeel bent geweest van het ‘échte Egypte’.

Hopelijk ben je na jouw reis net zo enthousiast als onze eerdere gasten!

Enthousiast geworden over een Egypte reis op maat?

We hebben ons uiterste best gedaan om alle informatie die je nodig hebt voor het aanvragen van jouw Egypte rondreis of excursie op deze pagina te vermelden. En nu kun je duiken in de voorbeeldreizen en voorbeeldexcursies die we hebben opgesteld. Mocht je nog vragen hebben, dan helpen wij je natuurlijk graag verder. Neem gerust contact met ons op!

Egypte excursies Rondreizen Egypte Groepsreizen