Culturele reizen

Laat je inspireren door onze culturele voorbeeldreizen en varieer zoveel je wilt met de culturele hoogtepunten uit de faraonische tijd en het hedendaagse lokale leven. Samen maken we jouw ultieme culturele rondreis Egypte op maat.

Hoe denken andere klanten over Kingfisher Tours

Kingfishertours is opgericht door Miriam Kok (Nederlands) en Bakr Mahmoud (Egypt)

Bijzondere vakantie Cairo-Aswan en Luxor

En mooie plekjes hebben bezocht per boot waar je anders niet zomaar zou komen.

Eddie en Marian F.
Datum review: januari, 2020
Type reisgezelschap: samen met partner

9 dagen genoten van oudheden en waanzin

De geweldige piramides, tempels en tombes maar ook de complete chaos in Caïro hebben wederom veel indruk op ons en .. [Lees verder]

Domien Parren
Datum review: december, 2019
Type reisgezelschap: Familie met kinderen

Lang weekend Cairo: perfect geregeld

Fijne reisorganisatie; erg flexibel, reageren snel, denken mee en hielden contact voor, tijdens en na de reis.

Ellen L
Datum review: februari, 2022
Type reisgezelschap: Duo

Culturele reizen waarin je het échte Egypte leert kennen

Egypte is het land van de piramides, farao’s en tempels, maar ook van de oriëntaalse bazaars, Egyptische gastvrijheid en heerlijk Arabisch eten. Als je meer wilt zien van Egypte dan alleen de toeristische hoogtepunten, dan ben je bij Kingfisher Tours aan het juiste adres! Wij helpen je graag om een culturele reis op maat samen te stellen, waarin je kennis maakt met het échte Egypte.

Combineer een bezoek aan de archeologische locaties in Cairo, Luxor en Aswan bijvoorbeeld eens met een wandeling door lokale dorpjes of een traditionele maaltijd bij een Egyptische familie thuis. Of verlaat de piramides van Gizeh net wat eerder om mét je lokale gids, maar zónder massa’s andere toeristen een bezoek te brengen aan verlaten piramides midden in de woestijn.

Contact met de lokale bevolking

Als kleinschalige lokale reisorganisatie brengen wij je graag in contact met de mensen die jou het andere gezicht van Egypte kunnen laten zien: de gastvrije Nubiërs in Zuid-Egypte, de lokale inwoners van kleine dorpjes langs de Nijl en de gezelligste kapitein op de Nijl. Zij vertellen over het dagelijks leven en laten je delen van hun land zie die voor de meeste toeristen verborgen blijven.

Je kunt bij ons je culturele reis helemaal zelf samenstellen door losse privé-excursies te boeken (met een lokale gids die Nederlands of Engels spreekt), of je kunt een reisvoorstel op maat aanvragen.​ Wij stellen dan op basis van jouw reisperiode, wensen en budget een vrijblijvend reisvoorstel samen. Een reisprogramma met voldoende vrije tijd en flexibiliteit om (zelfs tijdens je reis) nog excursies toe te kunnen voegen.

Leuk hè, deze culturele reizen naar Egypte hieronder om inspiratie op te doen of vraag direct een reisvoorstel op maat aan.​

Al 20 jaar maken wij deze reisbeloftes waar

Jouw Egypte expert ter plaatse

Met onze insider kennis leer je het échte Egypte kennen en heb je authentieke ontmoetingen.

100% op maat en flexibel

Niets is standaard, flexibel boeken ter plaatse, veel vrijheid, zelfs tijdens groepsreizen.

Kleinschalig & authentiek reizen

Kleine groepen bij groepsreis (max.15) en kleinschalige bijzondere overnachtingen.

Professionele Nederlandse kwaliteit

Nederlandse betrouwbaarheid, een hecht lokaal gidsenteam en 100% tevredenheidsgarantie

Altijd 24/7 persoonlijk contact

Gratis Egyptische SIM-kaart met tegoed, zodat je ons 24/7 kunt bereiken (in het Nederlands)

Reis met een positieve impact

Je boekt bij een lokale reisorganisatie, dus het geld komt terecht bij de Egyptenaren

Wat maakt een culturele rondreis Egypte met Kingfisher Tours zo bijzonder?

Bij Kingfisher Tours geloven we in het creëren van unieke ervaringen. Onze culturele rondreizen door Egypte zijn volledig op maat gemaakt om aan jouw specifieke wensen te voldoen. Je gaat op pad met een lokale Engelstalige of Nederlandstalige privégids en privéchauffeur, die je begeleiden naar zowel de bekende hoogtepunten van Egypte als naar minder bezochte plekken, weg van de gebaande paden.

Ontdek de geheimen van eeuwenoude geschiedenis op plekken die niet altijd door toeristen worden bezocht. Ontmoet de lokale bevolking, proef de authentieke keuken en dompel jezelf onder in de lokale tradities en ambachten.

Hoe maken onze ervaren privégidsen jouw culturele reis door Egypte onvergetelijk?

Onze culturele rondreizen door Egypte worden onvergetelijk dankzij onze ervaren privégidsen, die een diepgaande kennis hebben van de lokale cultuur, geschiedenis en verborgen schatten. Ze begeleiden je tijdens een culturele rondreis door Egypte niet alleen naar de bekende bezienswaardigheden, maar nemen je ook mee naar minder bekende plekken, waardoor je een vollediger beeld krijgt van het land.

Al onze gidsen zijn opgeleid als archeoloog of Egyptoloog. Stuk voor stuk spreken ze naast Arabisch, ook vloeiend Engels of Nederlands. Tijdens je cultuurreis door Egypte delen ze fascinerende inzichten en verhalen over de plaatsen die je bezoekt. Bovendien moedigen ze je aan om deel te nemen aan lokale activiteiten, contact te maken met de bevolking en te genieten van authentieke culinaire ervaringen uit de regio.

Of het nu gaat om het verkennen van bruisende lokale markten, het bewonderen van eeuwenoude monumenten of het vinden van de beste lokale restaurants, onze privégidsen verrijken je reis met hun diepgaande kennis, humor en kenmerkende Egyptische gastvrijheid. Dankzij hun professionele toewijding zorgen ze ervoor dat elke stap van je culturele reis door Egypte een onvergetelijke ervaring wordt.