Dit zijn wij

kamelentocht-woestijn-Egypte-Aswan

Dit is hét moment om Egypte te bezoeken!

‘Ons’ Egypte is een schitterend divers land met eeuwige zon, piramides, tempels en andere bezienswaardigheden uit de oudheid; met kleine historische steden, maar ook een moderne metropool als Caïro. Met prachtige stranden, een zee vol kleurrijke vissen en een woestijn vol avonturen.

Doordat wij zelf in Luxor wonen, weten we uit de 1e hand de laatste ontwikkelingen in Egypte, en die zijn positief! Steeds meer Nederlandse en Belgische reizigers weten Egypte weer te vinden voor een welverdiende vakantie in de zon.

Als je het échte Egypte wilt leren kennen, is het daarom nú de tijd om te komen; voordat de busladingen toeristen weer op de stoep staan.

Inshallah atamana an asjufkum kariban fi Masr! (Hopelijk zien we je snel in Egypte!)

Hoe wij over reizen denken

100% op maat en flexibel

Beleef Egypte op jouw unieke manier tijdens een reis op maat. Of je nu kiest voor een groepsreis of individuele reis, binnen het programma is ruimte voor aanpassing aan jouw wensen en budget: keuzevrijheid en flexibel (bij)boeken is altijd mogelijk.

Ontdek het échte Egypte

Tijdens een rondreis met Kingfisher Tours leer je het échte Egypte kennen, zoals dat alleen kan als je met locals op pad gaat. Omdat wij hier al ruim 20 jaar wonen delen wij de beste insidertips met jou en ontdek je unieke plekken waar toeristen niet komen. Beleef authentieke ervaringen, weg van de massa.

Gratis reisgids

Bespaar uren uitzoekwerk

Een reis samenstellen in Egypte is zelfs voor ervaren reizigers een uitdaging, vanwege onduidelijke informatie en culturele gebruiken . Bespaar jezelf uren uitzoekwerk en kom niet voor (financiële) verrassingen te staan. Je ontvangt een transparant reisvoorstel op maat.

Hoe het werkt

24/7 persoonlijk contact

Persoonlijk contact met onze gasten vinden wij belangrijk. Tijdens je reis kun je daarom 24/7 bellen met een Nederlandstalig contact (woonachtig in Egypte) met jouw Egyptische simkaart. Ons team van privégidsen bestaat uit Nederlands- en Engels sprekende locals die het land door en door kennen.

Kleinschalig & authentiek reizen, like a local

Bij Kingfisher Tours reis je in een kleine groep of individueel, altijd met privégids. Je verblijft in bijzondere kleinschalige accommodaties gerund door Egyptische families. De échte ontmoetingen met Egyptenaren en de overheerlijke lokale maaltijden maken jouw reis extra bijzonder.

Eerlijkheid en kwaliteit

Als je reist met Kingfisher Tours weet je dat jouw geld bij de Egyptenaren terechtkomt. Onze lokale medewerkers ontvangen een eerlijk salaris en wij bieden opleidingsmogelijkheden. De hechtheid en intrinsieke motivatie van ons team zie je terug in de kwaliteit van onze reizen.

Reizen met positieve impact

Als wij onze gasten vragen naar hun mooiste reisherinneringen, dan zijn dat vaak de momenten die niet te vangen zijn in een standaard reisprogramma. Het zijn de spontane ontmoetingen met locals en de expertise en persoonlijke begeleiding van onze gidsen die het verschil maken. En daar zijn wij als kleine organisatie heel trots op!

Unieke reisherinneringen & spontane ontmoetingen

Als wij onze gasten vragen naar hun mooiste reisherinneringen, dan zijn dat vaak de momenten die niet te vangen zijn in een standaard reisprogramma. Het zijn de spontane ontmoetingen met locals en de expertise en persoonlijke begeleiding van onze gidsen die het verschil maken. En daar zijn wij als kleine organisatie heel trots op!

Maatschappelijke projecten

5% van onze winst gaat naar maatschappelijke projecten die de Egyptische bevolking meer perspectief bieden. Wanneer je je Egypte reis bij Kingfisher Tours boekt, bieden we je gratis vervoer aan naar 1 van onze projecten voor een rondleiding.

Miriam Kok, oprichter Kingfisher Tours, Luxor

Miriam leerde de liefde voor geschiedenis van haar ouders en voelde zich in 1998 letterlijk geroepen om te onderzoeken of ze langer in Egypte kon blijven. In 1999 volgde een sabbatical in Egypte en na de ontmoeting met Bakr ging het heel snel en werd Kingfisher Tours geboren. Miriam heeft een juridisch-bedrijfskundige achtergrond, waarmee de reisorganisatie flexibele zelfsturende units ontwikkelde en de teams elkaar inspireren en ondersteunen. Verder vindt zij het leuk om internationale toerisme studenten uit Nederland en België te coachen en de ervaring van studeren in Egypte mee te geven. Samen met haar team houdt ze zich verder bezig met nieuwe reizen ontwikkelen en duurzaamheid implementeren.

Miriam’s specialiteit: Miriam heeft vooraf en tijdens de reizen naar Egypte veel contact met de gasten en zal altijd proberen iets speciaals aan je reis toe te voegen. Daardoor worden de rondreizen van Kingfisher Tours als heel persoonlijk en op maat ervaren.

Talen: Nederlands, Engels, Arabisch en Duits.

Miriam’s aanrader: De Siwa reis, een authentieke oase met de Siwanen die veel indruk op Miriam hebben gemaakt. De zoet- en zoutwater meren, de warme bronnen en bovenal de oneindige woestijn, daar wordt zelfs Miriam stil van.

“In de zomervakantie van 2019 begeleid ik zelf weer een reis: onze groepsreis Egypte voor gezinnen. Al onze persoonlijke favorieten hebben we erin verwerkt. Layla en ik nemen de kinderen zelfs mee op een unieke Dummie de Mummie speurtocht, zodat de ouders met een gids de Karnak tempel kunnen bezoeken. Je kunt ook een familiereis met alleen je eigen gezin boeken natuurlijk, maar juist het samen reizen met vriendjes maakt de groepsreis extra leuk.”

Bakr Mahmoud, oprichter Kingfisher Tours, Luxor

Bakr leerde de eerste toeristen kennen tijdens de felucca zeiltochten van zijn vader in de 80’er jaren. Hij is een mensen-mens en geniet nog altijd het meeste van een gezamenlijke feluccatocht in Luxor op zijn ‘Surprise’ zeilboot. Verder gaat hij regelmatig mee op rondreizen om de ins en outs van zijn land te delen. Hij stuurt het Egyptische team als een echte ‘captain’ aan en zijn achtergrond als voormalig personeelsmanger bij de overheid helpt daar zeker bij.

Bakr’s specialiteit: Bakr heeft de punctualiteit in het hele team weten te krijgen. Een hele prestatie in een Egyptische samenleving. Het mooiste voorbeeld blijft dat hij een chauffeur bij een vroege vertrektijd even opbelt en vraagt zijn motor hard te laten draaien, zodat Bakr zeker weet dat de chauffeur IN zijn bus zit en niet nog in zijn bed ligt.

Talen: Arabisch, Engels en hij verstaat goed Nederlands.

Bakr’s aanrader: De felucca zeiltochten met overnachting aan boord vanuit Aswan naar Kom Ombo. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan ….. Bakr blijft ondanks zijn nieuwe liefde voor de woestijn toch een man van het water, zijn Nijl.

Bakr geniet er nog steeds van om zijn mooie land (en onze woonplaats Luxor) te laten zien en erover te vertellen. Hij weet veel van de Egyptische tradities en je kunt met hem ook goed over politiek en het leven in Egypte praten. Onze gasten zien hem in Luxor meestal tijdens een feluccatocht want het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Achter het roer is Bakr op zijn best en gasten die dat leuk vinden nodigen we dan ook regelmatig uit voor een relaxte zeiltocht over de Nijl.

Maak kennis met ons team

Tijdens jouw reis met Kingfisher Tours gaat er tijdens alle excursies een privégids met je mee. Onze gidsen hebben allemaal Egyptologie of archeologie gestudeerd. Zij kunnen je alles vertellen over de bezienswaardigheden, maar ze delen ook graag hun ervaringen over het dagelijks leven in Egypte.
Engelstalige en Nederlandstalige gidsen

De meeste van onze gidsen zijn Engelstalig, maar in Caïro en Luxor hebben we ook een uitgebreid netwerk van Nederlandstalige gidsen. Met name voor kinderen maakt het de reis veel leuker als ze hun vragen in het Nederlands kunnen stellen. Laat het ons weten als je graag Nederlands wilt kunnen spreken met je gids en wij regelen het!

Onze lokale gidsen en reisbegeleiders
Het lokale team van Kingfisher Tours bestaat inmiddels uit tientallen gidsen en reisbegeleiders. Hieronder stellen we er graag een aantal aan je voor.

Hamada Desouki

Nederlands- & Engelstalige gids in Caïro

Sarah

Engelstalige gids Caïro

Shaimaa

Engelstalige gids Caïro

Ata Hussein gids bij Kingfischer Tours in Caïro

Ata Hussein

Nederlandse en Engelstalige gids in Caïro

Waleed, Engelstalige gids in Caïro

Waleed

Engelstalige gids in Caïro

Radi

Engelstalige gids in Luxor

Waheed

Engelstalige gids in Luxor

Yasser

Nederlandstalige gids in Luxor

Doaa Gids in Aswan

Doaa Mohamed

Engelstalige gids Aswan

“Kingfisher Tours gaf me uitstekende chauffeurs en gidsen om me naar de tempels van Dendera, Abydos en Philae te brengen, een rustgevende luxe cruise van Luxor naar Aswan en een geweldige feluccavaart op de Nijl. Mijn vrouwelijke gids in Philae regelde zelfs een trap voor me om de foto’s te maken die ik nodig had.”

Meet & Eat met lokale bevolking

Als je het leuk vindt om de Egypische cultuur ‘als een local’ te ervaren, kun je via Kingfisher Tours ook activiteiten met locals boeken. Je gaat dan met een Egyptenaar op pad en ervaart hoe een Egyptisch gezin leeft. Tevens bieden we je de mogelijkheid om de uitgebreide Egyptische keuken beter te leren kennen wanneer je dat leuk vind.

Hieronder stellen we een aantal van onze ‘locals’ aan je voor: vrienden van ons die allemaal goed Engels spreken en het leuk vinden om onze gasten hun land te laten zien.

Ahmed’s familie

Luxor

Mohamed ‘Elefantine’

Aswan

Tarek, lokale gids in Aswan

Tarek

Aswan

Onze coördinatoren in Caïro en Aswan

Ook achter de schermen wordt er door ons Egyptische team alles aan gedaan om jou als gast een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Moet er door omstandigheden iets in je reisprogramma wijzigen, of wil je tijdens je reis een extra excursie boeken? Onze coördinatoren Magdy Ibrahim (Caïro) en Hassan (Aswan) staan voor je klaar.

Hassan

Coördinator Aswan/Abu Simbel

Achter de schermen

Ook áchter de schermen wordt er hard gewerkt om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met Egypte. Regelmatig zijn er Nederlandse stagiaires of trainees te vinden op het kantoor van Kingfisher Tours in Luxor. Zij helpen o.a. met het maken van reisvoorstellen en het boeken van alle hotels, excursies en andere activiteiten en leren zo alle ins en outs van het toerismevak. Samen met onze freelance marketingcoördinator helpen zij ook mee om Egypte te promoten onder Nederlandse en Belgische reizigers.

Marleen Siers - online marketingconsultant en projectmanager

Marleen Siers

Marketingconsultant & projectmanager

Celine - projectmanager

Celine Slots

Projectmanager

Wat vinden andere van Kingfisher tours?

Kingfisher Tours is in 2001 opgericht door Miriam Kok (Nederlandse) en Bakr Mahmoud (Egyptisch).

Bijzondere vakantie Cairo-Aswan en Luxor

En mooie plekjes hebben bezocht per boot waar je anders niet zomaar zou komen.

Eddie en Marian F.
Datum review: januari, 2020
Type reisgezelschap: samen met partner

Een perfect georganiseerde huwelijksreis!

Wij hadden een privé auto met chauffeur en een privé gids. Zij hebben ons overal naar toe gebracht en alles .. [Lees verder]

Ernst_Pikker
Datum review: oktober, 2019
Type reisgezelschap: Duo

Een prachtige reis doorheen Oud Egypte !

Een mooie 4-daagse cruise via Edfu en Kom Ombo naar Aswan. Zeilen met lunch op Felluja, bezoek aan Nubisch dorp, .. [Lees verder]

Frank C.
Datum review: maart, 2020
Type reisgezelschap: Duo

De reis met Kingfisher Tours heeft onze verwachtingen overtroffen!

De afwisseling was goed, we hebben ongelofelijk veel gezien en toch ook voldoende relax-momentjes gehad.

ColienW 2018
Datum review: december, 2019
Type reisgezelschap: samen met partner en vrienden

Al 20 jaar maken wij deze reisbeloftes waar

Jouw Egypte expert ter plaatse

Met onze insider kennis leer je het échte Egypte kennen en heb je authentieke ontmoetingen.

100% op maat en flexibel

Niets is standaard, flexibel boeken ter plaatse, veel vrijheid, zelfs tijdens groepsreizen.

Kleinschalig & authentiek reizen

Kleine groepen bij groepsreis (max.15) en kleinschalige bijzondere overnachtingen.

Professionele Nederlandse kwaliteit

Nederlandse betrouwbaarheid, een hecht lokaal gidsenteam en 100% tevredenheidsgarantie.

Altijd 24/7 persoonlijk contact

Gratis Egyptische SIM-kaart met tegoed, zodat je ons 24/7 kunt bereiken (in het Nederlands).

Reis met een positieve impact

Je boekt bij een lokale reisorganisatie, dus het geld komt terecht bij de Egyptenaren.