Groepsreis: Cruise op de Nijl en Caïro, oktober en december 2021 | Kingfisher Tours

Groepsreis: Het beste van Egypte tijdens een cruise op de Nijl met Caïro, Luxor en Aswan

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 795,- p.p. | Single toeslag voor deze reis is € 225,-

Wil jij het veelzijdige Egypte ontdekken, de hoogtepunten én minder bekende culturele bezienswaardigheden bezoeken en tegelijkertijd ontspannen? Lijkt het je leuk om deze ervaring te delen met een leuke groep medereizigers? Ga dan mee met deze 9-daagse groepsreis op 15 oktober 2021 of 24 december 2021: Cruise op de Nijl met Caïro, Luxor en Aswan.

Jouw Egypte rondreis op maat samenstellen?

Tijdens deze afwisselende groepsreis ervaar je Egypte op haar mooist. Met een leuke groep medereizigers en een Nederlandstalige reisbegeleider die tevens gids is, bezoek je natuurlijk de bekende piramides in de miljoenenstad Caïro. Maar ook ervaar je het landelijke Egypte langs de Nijl en de bijzondere Nubische cultuur in Aswan. Samen bezichtig je de hoogtepunten van Egypte, zoals het graf van Toetanchamon in Luxor. Tussen Luxor en Aswan kun je tijdens de Nijlcruise genieten van het leven langs de Nijl, spelende kinderen op strandjes, ezeltjes die de boeren van het land naar huis brengen.

Een ervaring is altijd mooier als je hem deelt, maar ook zul je tijdens deze groepsreis de flexibiliteit hebben om zelf op pad te gaan.

 • HIGHLIGHTS
 • DAG tot dag
 • PRIJSINFORMATIE
 • Overnachten
 • Excursies

Prijs: vanaf € 795,- p.p. (op basis van 2 personen per kamer) | Single toeslag is € 225,-

Duur van de rondreis: 9 dagen

Vertrekdagen: 15 oktober 2021, 24 december 2021, 25 februari 2022

*Tijdens deze groepsreis met Nijlcruise nemen we de route van Luxor naar Aswan en niet van Aswan naar Luxor, omdat de boot op deze route veel meer overdag vaart en ze gegarandeerd aanleggen bij de tempels van Edfu en Kom Ombo.

Highlights van deze Egypte groepsrondreis:

 • Betaalbare groepsreis: een ervaring is leuker als je hem deelt!
 • Inclusief mini stedentrip Caïro, langs alle hoogtepunten
 • Ervaar de highlights maar ook het échte Egypte
 • Ontspannen tijdens luxe Nijlcruise, op de beste boot (garantie)
 • Bezoek bekende en onbekende piramides, Egypte op haar mooist

Piramides, cultuur en entertainment in Caïro (2 dagen)

Sfinx voor de piramides in Gizeh, Caïro

Deze cruise op de Nijl is uniek en anders dan andere groepsreizen. Je hebt tijdens deze groepsreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise namelijk 2 dagen om Caïro te verkennen, de grootste stad van Afrika. Onder begeleiding van je Nederlandstalige reisbegeleider die ook de hele reis je privégids is, bezoek je in Caïro de bekende piramides van Gizeh, maar ook de minder bekende piramides van Sakkara en Dahshur. Zelfs wanneer je naast deze immense bouwwerken staat, is het je moeilijk voor te stellen hoe de oude Egyptenaren dit hebben gemaakt.

Het is geweldig om de sfeer te proeven op de lokale markten en de achterafstraatjes in Caïro. Op deze manier krijg je een echte indruk van dit land. Vergeet vooral geen stadstour te doen en een bezoek te brengen aan het indrukwekkende nieuwe Grand Egyptian museum (GEM). Op dit museum is jaren gewacht en nu is het tijdens jullie reis (bijna zeker) echt open. Een echte must-see!

Dit mag niet ontbreken als aanvulling op een cruise op de Nijl: Caïro by Night

Een cruise op de Nijl is fantastisch, maar een bezoek aan Caïro mag dus niet ontbreken. Ook ‘s avonds is het genieten in deze metropool. Caïro is namelijk levendig en bruisend, en het is niet moeilijk om hier ‘s avonds een leuk restaurant of gezellig café te vinden. Ga gezellig met (een deel van) de groep op pad, of kies ervoor om je eigen weg te gaan. Je reisbegeleider geeft jullie graag persoonlijke tips voor de leukste restaurants, waar je van de lekkerste traditioneel Egyptische maaltijden geniet.

Ervaar Luxor (1,5 dag) met excursie naar de Vallei der Koningen 

In een bocht van de Nijl vind je Luxor, één van de beste plekken om de Egyptische Oudheid te ervaren. Samen met je medereizigers ga je op excursie naar de Westbank, waar jullie onder anderen de Koningsvallei met het beroemde graf van Toetanchamon en de tempel van Hatsjepsut bezoeken. Ook is er voldoende tijd om een derde bezienswaardigheid te kiezen; jullie privégids helpt jullie graag bij de keuze. Ga je de bekende highlights bezoeken, of ontdek je liever bijzondere plekken waar de grote massa aan toeristen nog niet komt? De keuze is helemaal aan jullie.

Beelden in de tempel van Hatsjepsut in Luxor
Vrouwen doen de was langs de Nijl in Egypte

Cruise op de Nijl: Ontdek het Egyptische dorpsleven en bezoek de tempels bij Edfu en Kom Ombo

Een cruise op de Nijl is misschien wel de meest perfecte manier om door Egypte te reizen. Niet voor niets is onze cruise op de Nijl en Caïro als zowel individuele rondreis als als groepsreis zo populair. Het cruiseschip brengt je van Luxor naar Aswan, terwijl je ontspannen geniet van een luxe vaartrip én iets van het land ziet.

Tijdens deze cruise op de Nijl bewonder je vanaf het water het dagelijkse leven in Egypte, dat zich vooral buiten afspeelt. Zie hoe de mannen met hun ezels en ossen naar het land vertrekken, hoe vrouwen de was ophangen en hoe de kinderen in uniform naar school wandelen. Misschien drink je gezellig een drankje op het zonnedek met de groep, of ontspan je lekker aan het zwembad.

De cruise op de Nijl biedt de perfecte combinatie tussen ontspanning en cultuur. Onderweg legt de Nijlcruise namelijk aan bij de tempel van Horus in Edfu en de twintempels van Kom Ombo.

Flexibel reizen in een groep: een ervaring is leuker als je hem deelt!

Deze groepsreis ‘cruise op de Nijl en Caïro’ heeft alle ingrediënten voor een bijzondere en unieke ervaring, ook omdat je het samen beleeft. Reizen in een gezellige groep (van maximaal 20 personen) is echt een ervaring. Onderweg deel je verhalen met elkaar, ga je gezellig samen op pad en geeft je Nederlandstalige reisbegeleider je tips. Maar er is ook voldoende ruimte om er alleen op uit te gaan.

Kies er bijvoorbeeld in de avonden voor om gezellig met de groep en de reisbegeleider op pad te gaan, of ga je eigen weg. Onze groepsreizigers zijn vaak open en bouwen al snel een band met elkaar op. Het komt dan ook regelmatig voor dat zij na een reis nog jaren contact houden.

Groepsreis door egypte met volwassenen

Persoonlijke tips van privégids maken jouw vakantie net iets leuker

Tijdens alle excursies die horen bij deze groepsreis cruise op de Nijl en Caïro word je begeleid door een privégids die Nederlands spreekt. Onze gidsen zijn allemaal Egyptoloog en/of archeoloog en vertellen je alles over de historische bezienswaardigheden en de Egyptische cultuur. Maar ze delen vooral ook nuttige tips die je vakantie net even iets leuker maken, zoals:

 • de beste restaurantjes om lekker Egyptisch te eten;
 • de beste vertrektijden om de grote toeristenmassa's te ontwijken, en;
 • leuke feitjes over het dagelijks leven in Egypte 

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Het was mogelijk om de reis precies zo samen te stellen als we zelf wilden

Voor onze reis naar Egypte hebben we contact gehad met Miriam om onze wensen af te stemmen. Hierdoor was het mogelijk om de reis precies zo samen te stellen als we zelf wilden.

Tijdens ons verblijf in Egypte was alles erg goed geregeld, gidsen waren deskundig, enthousiast en altijd op tijd. Door Miriams kennis van het land kan ze je naar de speciale, minder toeristische plekken laten gaan. Een super ervaring!

Review via: TripAdvisor / Facebook / website Kingfisher Tours
Naam van reis: Egypte rondreis met Cairo en Nijlcruise 9 dagen

Stefan Berrelkamp | januari 2017 -

We hebben genoten van de perfectie van organisatie, de cultuur, de mensen en het weer

Nogmaals onze dank (ook namens onze reisgenoten) voor deze op maat geregelde reis.

We hebben genoten van de perfectie van organisatie, de cultuur, de mensen en het weer (soms iets te warm). Alles was uitstekend geregeld (de ontvangst op Cairo, op Luxor door Bakr, en via Aswan weer naar Cairo), het prima privé vervoer met enthousiaste chauffeurs en de prima hotels (ons al bekende Winterpalace in Luxor, Iberotel in Aswan en onze oase van rust (Concorde el Salam) in Cairo.

De cruise op de Semiramis II was wat betreft het eten en het personeel fantastisch, de toegewezen kamers wat minder. Het was relaxed, wetende dat alles door Kingfisher Tours in de puntjes geregeld was.

We vonden het erg leuk Miriam en Bakr en de kinderen te ontmoeten. Onze vorige reis hadden we alleen via de mail en mobiel contact gehad, des te leuker was het nu dat ook Luxor op ons programma stond, zodat we gezellig op terras konden afspreken.

Ons reisdoel voor de volgende reis naar Egypte is al bekend, we zullen wat betreft de organisatie van deze reis tzt weer met Kingfisher Tours contact opnemen.

Review via: website

Alfred en Andrea Veerkamp | maart 2010 -

Wij hebben een onvergetelijke reis gehad. Alles was perfect geregeld door Kingfisher Tours

Wij hebben een onvergetelijke reis gehad. Alles was perfect geregeld door Kingfisher Tours. Ik kan iedereen de woestijntrip aanraden met o.a. een bezoek aan Wadi Hitan (walvissenvallei). De slaaptrein naar Luxor is een prima alternatief voor het vliegtuig; duurzamer en goedkoper! De Nijlcruise was heerlijk relaxed. De vele tempels en tomben waren fantastisch. We hebben genoten. Last but not least: het mooie weer!

Review via: Tripadvisor
Type reis: Hoogtepuntenreis met Nijlcruise en El Fayoum woestijntrip

Staal | november 2018 -