Groepsreis: Cruise op de Nijl en Caïro, december, februari en april | Kingfisher Tours

Groepsreis: Het beste van Egypte tijdens een cruise op de Nijl met Caïro, Luxor en Aswan

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 795,- p.p. | Single toeslag voor deze reis is € 225,-

Wil jij het veelzijdige Egypte ontdekken, de hoogtepunten én minder bekende culturele bezienswaardigheden bezoeken en tegelijkertijd ontspannen? Lijkt het je leuk om deze ervaring te delen met een leuke groep medereizigers? Ga dan mee met deze 9-daagse groepsreis: Cruise op de Nijl met Caïro, Luxor en Aswan.

Jouw Egypte rondreis op maat samenstellen?

Tijdens deze afwisselende groepsreis ervaar je Egypte op haar mooist. Met een leuke groep medereizigers en een Nederlandstalige reisbegeleider die tevens gids is, bezoek je natuurlijk de bekende piramides in de miljoenenstad Caïro. Maar ook ervaar je het landelijke Egypte langs de Nijl en de bijzondere Nubische cultuur in Aswan. Samen bezichtig je de hoogtepunten van Egypte, zoals het graf van Toetanchamon in Luxor. Tussen Luxor en Aswan kun je tijdens de Nijlcruise genieten van het leven langs de Nijl, spelende kinderen op strandjes, ezeltjes die de boeren van het land naar huis brengen.

Een ervaring is altijd mooier als je hem deelt, maar ook zul je tijdens deze groepsreis de flexibiliteit hebben om zelf op pad te gaan.

  • HIGHLIGHTS
  • DAG tot dag
  • PRIJSINFORMATIE
  • Overnachten
  • Excursies

Prijs: vanaf € 795,- p.p. (op basis van 2 personen per kamer) | Single toeslag is € 225,-

Duur van de rondreis: 9 dagen

Vertrekdagen: 4 november 2022

Deze Nijlcruise groepsreis Egypte is inclusief:

Persoonlijke reisbegeleiding door lokale reisbegeleider die ook de privégids is tijdens de hele reis.

Onze reisbegeleiders zijn lokale Egyptische archeologen/ Egyptologen die Nederlands spreken. Hij/zij overnacht in dezelfde hotels als jij en je medereizigers en is dus 24/7 bereikbaar. In Luxor ontmoet je ook Miriam en haar man Bakr (de eigenaren van Kingfisher Tours).

4 Egypte excursies:

  • Excursie naar de piramides van Gizeh, Sakkara en Dahshur
  • Westbank excursie met 3 bezienswaardigheden bijv. Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsut en ambachtsliedendorp Deir El Medina
  • Bezoek aan de tempels in Edfu en Kom Ombo
  • Bezoek aan de tempels van Abu Simbel

4 nachten middenklasse hotel met airconditioning
2 nachten 5* hotel in Caïro met ontbijt
1 nacht 4* hotel in Luxor met ontbijt
1 nacht 4* hotel in Aswan met ontbijt

4 overnachtingen op 5* cruiseboot met fullboard
Fullboard = ontbijt, lunch en diner inbegrepen (exclusief drankjes).

Privévervoer voor de groep (max. 20 personen) tijdens de hele reis
Tijdens deze reis is het vervoer in een ruime bus met airconditioning en met eigen chauffeur. Jullie bepalen als groep in overleg met de meereizende reisbegeleider je eigen dagindeling.

Deze Egypte rondreis is exclusief:

Visumkosten van $ 25 (ongeveer € 23,50) per paspoort
Verkrijgbaar bij aankomst op het vliegveld in Caïro (wij helpen je hiermee).

Internationale vliegtickets Egypte en binnenlandse vlucht Luxor - Caïro
Wij nemen de vluchten bewust niet op in onze totaalprijs, omdat het vaak goedkoper is om Egypte vliegtickets zelf online te boeken. Houd rekening met ongeveer € 350 - € 400 per persoon.

Binnenlandse vlucht Caïro-Luxor en terugvlucht Aswan-Caïro.
Reken op ongeveer € 70 per persoon per traject.

Entreegeld bezienswaardigheden tijdens excursies.
De entreegelden voor de bezienswaardigheden tijdens de inbegrepen excursies zijn ongeveer € 95 p.p. voor volwassenen. Voor jongeren met een internationale studentenkaart is het € 50 p.p. Deze kosten zijn niet standaard opgenomen in de prijs, omdat de studentenkortingen alleen gelden wanneer je de kaartjes ter plekke zelf koopt.

Fooiengeld voor hotels, chauffeurs, gidsen etc.
In Egypte is het gebruikelijk om fooi te geven. Voor deze reis is dit ongeveer € 30 tot € 40 per persoon (afhankelijk van de groepsgrootte)

Eventuele strandverlenging.
Wij adviseren je natuurlijk graag.

ANVR/SGR garanties en een beroep op het Calamiteitenfonds
Deze garanties zijn bij te boeken voor € 75 per persoon. 

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Het was echt een fantastische reis

Oh, wat mis ik Egypte enorm en dat wordt elke keer erger … haha! Het was echt een fantastische reis met de Dahabiya en zeker ook om jou en je gezin te ontmoeten! Heel dierbaar!

x Gemma

Review via: website Kingfisher Tours

Gemma | november 2008 -

onderweg werden we overal opgewacht en begeleid door stewards en gidsen die ons Egypte leerden kennen en waarderen

We kregen met ons gezin van Kingfisher een gepersonaliseerd aanbod om de highlights van Egypte te ontdekken tijdens een 9-daagse trip. Egypte is een absolute aanrader. Cairo en de pyramides, Luxor, een cruise op de Nijl, Aswan, Abou Simbel,... Dit alles moet je minstens eenmaal gezien hebben. Als je dan begeleid wordt door een perfecte organisatie zoals Kingfisher, dan is dat zo mogelijk nog subliemer. Alles was tot in de kleinste details voor ons geregeld, en dat vanaf onze aankomst op de luchthaven. Een steward had onze visa reeds gekocht en een chauffeur stond klaar om ons naar het hotel te brengen. Ook onderweg werden we overal opgewacht en begeleid door stewards en gidsen die ons Egypte leerden kennen en waarderen. Het verschil met andere organisaties ligt hem soms in kleine details. Zo kregen we bvb op voorhand een overzicht van alle attracties met het bedrag aan entreegelden dat we dienden te voorzien, evenals een richtprijs voor de fooien voor onze gidsen en begeleiders. Uniek waren ook de mogelijkheden die geboden werden om nader kennis te maken met de plaatselijke bevolking. Kortom, als de perfectie bestaat, dan kan je ze bij Kingfisher vinden. Nogmaals dank voor deze fantastische ervaring.

Review via: Tripadvisor
Type reis: Caïro en Nijlcruise

I. de Bondt | april 2018 -

We zullen met warme gevoelens terugdenken aan Egypte, maar in het bijzonder aan de oasetocht met Bakr

Hartelijk dank voor een prachtige reis. We hebben zelden meegemaakt dat de organisatie zo op rolletjes liep, alles verliep naar wens. We zullen met warme gevoelen terugdenken aan Egypte, maar in het bijzonder aan de oasetocht met Bakr.

We starten twee volle dagen in Caïro, hebben een 5 daagse reis naar de woestijn en oases van de Westelijke woestijn, komen in Luxor uit voor wederom twee volle dagen en dan de Dahabiya naar Aswan voor vier dagen. We besluiten met een bezoek aan de Abu Simbel.

De reis was perfect georganiseerd. Iedereen was op tijd. De gidsen goed gekozen, ze hebben verstand van zaken. De hotels zijn voldoende, al denk ik dat een Egyptische 4* hotel niet te vergelijken is met een geadverteerd hotel met hetzelfde aantal sterren in andere landen.

Egypte ademt bakshish (fooi) uit. Er wordt blijkbaar zo weinig verdiend dat deze aanvulling op het loon noodzakelijk is. We blijven moeite houden met dit systeem. Je moet steeds alert blijven om geen mensen te vergeten. Je bent dan ook de hele tijd bezig om kleingeld te genereren, een vervelende klus, want iedereen vraagt of je niet kleiner hebt. De glimlach op het gezicht, wanneer blijkt dat je prima getipt hebt, is dan wel weer betoverend.

Tijdens onze reis zijn we verstoken geweest van nieuwsberichten. Thuis gekomen lezen we over de onrusten aldaar, we hebben er helemaal niets van gemerkt.

Review via: website

Familie Huisman | februari 2013 -