Groepsreis: Cruise op de Nijl en Caïro, december, februari en april | Kingfisher Tours

Groepsreis: Het beste van Egypte tijdens een cruise op de Nijl met Caïro, Luxor en Aswan

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 795,- p.p. | Single toeslag voor deze reis is € 225,-

Wil jij het veelzijdige Egypte ontdekken, de hoogtepunten én minder bekende culturele bezienswaardigheden bezoeken en tegelijkertijd ontspannen? Lijkt het je leuk om deze ervaring te delen met een leuke groep medereizigers? Ga dan mee met deze 9-daagse groepsreis op  25 februari 2022 of 22 april 2022: Cruise op de Nijl met Caïro, Luxor en Aswan.

Jouw Egypte rondreis op maat samenstellen?

Tijdens deze afwisselende groepsreis ervaar je Egypte op haar mooist. Met een leuke groep medereizigers en een Nederlandstalige reisbegeleider die tevens gids is, bezoek je natuurlijk de bekende piramides in de miljoenenstad Caïro. Maar ook ervaar je het landelijke Egypte langs de Nijl en de bijzondere Nubische cultuur in Aswan. Samen bezichtig je de hoogtepunten van Egypte, zoals het graf van Toetanchamon in Luxor. Tussen Luxor en Aswan kun je tijdens de Nijlcruise genieten van het leven langs de Nijl, spelende kinderen op strandjes, ezeltjes die de boeren van het land naar huis brengen.

Een ervaring is altijd mooier als je hem deelt, maar ook zul je tijdens deze groepsreis de flexibiliteit hebben om zelf op pad te gaan.

 • HIGHLIGHTS
 • DAG tot dag
 • PRIJSINFORMATIE
 • Overnachten
 • Excursies

Prijs: vanaf € 795,- p.p. (op basis van 2 personen per kamer) | Single toeslag is € 225,-

Duur van de rondreis: 9 dagen

Vertrekdagen: 25 februari 2022 en 22 april 2022

*Tijdens deze groepsreis met Nijlcruise nemen we de route van Luxor naar Aswan en niet van Aswan naar Luxor, omdat de boot op deze route veel meer overdag vaart en ze gegarandeerd aanleggen bij de tempels van Edfu en Kom Ombo.

Highlights van deze Egypte groepsrondreis:

 • Betaalbare groepsreis: een ervaring is leuker als je hem deelt!
 • Inclusief mini stedentrip Caïro, langs alle hoogtepunten
 • Ervaar de highlights maar ook het échte Egypte
 • Ontspannen tijdens luxe Nijlcruise, op de beste boot (garantie)
 • Bezoek bekende en onbekende piramides, Egypte op haar mooist

Piramides, cultuur en entertainment in Caïro (2 dagen)

Sfinx voor de piramides in Gizeh, Caïro

Deze cruise op de Nijl is uniek en anders dan andere groepsreizen. Je hebt tijdens deze groepsreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise namelijk 2 dagen om Caïro te verkennen, de grootste stad van Afrika. Onder begeleiding van je Nederlandstalige reisbegeleider die ook de hele reis je privégids is, bezoek je in Caïro de bekende piramides van Gizeh, maar ook de minder bekende piramides van Sakkara en Dahshur. Zelfs wanneer je naast deze immense bouwwerken staat, is het je moeilijk voor te stellen hoe de oude Egyptenaren dit hebben gemaakt.

Het is geweldig om de sfeer te proeven op de lokale markten en de achterafstraatjes in Caïro. Op deze manier krijg je een echte indruk van dit land. Vergeet vooral geen stadstour te doen en een bezoek te brengen aan het indrukwekkende nieuwe Grand Egyptian museum (GEM). Op dit museum is jaren gewacht en nu is het tijdens jullie reis (bijna zeker) echt open. Een echte must-see!

Dit mag niet ontbreken als aanvulling op een cruise op de Nijl: Caïro by Night

Een cruise op de Nijl is fantastisch, maar een bezoek aan Caïro mag dus niet ontbreken. Ook ‘s avonds is het genieten in deze metropool. Caïro is namelijk levendig en bruisend, en het is niet moeilijk om hier ‘s avonds een leuk restaurant of gezellig café te vinden. Ga gezellig met (een deel van) de groep op pad, of kies ervoor om je eigen weg te gaan. Je reisbegeleider geeft jullie graag persoonlijke tips voor de leukste restaurants, waar je van de lekkerste traditioneel Egyptische maaltijden geniet.

Ervaar Luxor (1,5 dag) met excursie naar de Vallei der Koningen 

In een bocht van de Nijl vind je Luxor, één van de beste plekken om de Egyptische Oudheid te ervaren. Samen met je medereizigers ga je op excursie naar de Westbank, waar jullie onder anderen de Koningsvallei met het beroemde graf van Toetanchamon en de tempel van Hatsjepsut bezoeken. Ook is er voldoende tijd om een derde bezienswaardigheid te kiezen; jullie privégids helpt jullie graag bij de keuze. Ga je de bekende highlights bezoeken, of ontdek je liever bijzondere plekken waar de grote massa aan toeristen nog niet komt? De keuze is helemaal aan jullie.

Beelden in de tempel van Hatsjepsut in Luxor
Vrouwen doen de was langs de Nijl in Egypte

Cruise op de Nijl: Ontdek het Egyptische dorpsleven en bezoek de tempels bij Edfu en Kom Ombo

Een cruise op de Nijl is misschien wel de meest perfecte manier om door Egypte te reizen. Niet voor niets is onze cruise op de Nijl en Caïro als zowel individuele rondreis als als groepsreis zo populair. Het cruiseschip brengt je van Luxor naar Aswan, terwijl je ontspannen geniet van een luxe vaartrip én iets van het land ziet.

Tijdens deze cruise op de Nijl bewonder je vanaf het water het dagelijkse leven in Egypte, dat zich vooral buiten afspeelt. Zie hoe de mannen met hun ezels en ossen naar het land vertrekken, hoe vrouwen de was ophangen en hoe de kinderen in uniform naar school wandelen. Misschien drink je gezellig een drankje op het zonnedek met de groep, of ontspan je lekker aan het zwembad.

De cruise op de Nijl biedt de perfecte combinatie tussen ontspanning en cultuur. Onderweg legt de Nijlcruise namelijk aan bij de tempel van Horus in Edfu en de twintempels van Kom Ombo.

Flexibel reizen in een groep: een ervaring is leuker als je hem deelt!

Deze groepsreis ‘cruise op de Nijl en Caïro’ heeft alle ingrediënten voor een bijzondere en unieke ervaring, ook omdat je het samen beleeft. Reizen in een gezellige groep (van maximaal 20 personen) is echt een ervaring. Onderweg deel je verhalen met elkaar, ga je gezellig samen op pad en geeft je Nederlandstalige reisbegeleider je tips. Maar er is ook voldoende ruimte om er alleen op uit te gaan.

Kies er bijvoorbeeld in de avonden voor om gezellig met de groep en de reisbegeleider op pad te gaan, of ga je eigen weg. Onze groepsreizigers zijn vaak open en bouwen al snel een band met elkaar op. Het komt dan ook regelmatig voor dat zij na een reis nog jaren contact houden.

Groepsreis door egypte met volwassenen

Persoonlijke tips van privégids maken jouw vakantie net iets leuker

Tijdens alle excursies die horen bij deze groepsreis cruise op de Nijl en Caïro word je begeleid door een privégids die Nederlands spreekt. Onze gidsen zijn allemaal Egyptoloog en/of archeoloog en vertellen je alles over de historische bezienswaardigheden en de Egyptische cultuur. Maar ze delen vooral ook nuttige tips die je vakantie net even iets leuker maken, zoals:

 • de beste restaurantjes om lekker Egyptisch te eten;
 • de beste vertrektijden om de grote toeristenmassa's te ontwijken, en;
 • leuke feitjes over het dagelijks leven in Egypte 

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

De dahabiya was absoluut een geweldige keus, in het bijzonder voor mijn vader met zijn ‘beperkingen’

Wij kijken terug op een fantastische reis. Het is zo leuk om te merken hoe mijn vader er vol van is dat hij dit nog allemaal heeft kunnen beleven.
Hij zegt ook telkens; het was niet gewoon een reis, maar het was een belevenis.

En dat komt ook door de begeleiding en adviezen van Kingfisher Tours. De dahabiya was absoluut een geweldige keus! Geldt volgens mij voor iedereen, maar in het bijzonder voor mijn vader met zijn ‘beperkingen’. Eerst schrokken we wel een beetje dat we de enige gasten waren, het zou leuk zijn om wat contact te hebben met andere gasten. Maar dat idee heeft niet lang geduurd. Het was ook wel erg relaxed dat we alles konden kiezen qua tijden voor eten enz. Maar ook mbt de actitviteiten kwam het eigenlijk heel goed uit. Als het allemaal wat langzamer of anders ging, dan kon dat omdat er geen rekening gehouden hoefde te worden met andere mensen.

We zijn naar de kamelenmarkt geweest, dat was echt een voorbeeld van een activiteit die we konden doen omdat we zelf konden aangeven tot hoever het lukte. Na de markt hebben we mijn pa bij een koffietentje gestald en de gids en ik hebben een rondje gemaakt over de gewone markt.
Ondertussen genoot mijn vader van alles wat hij zag gebeuren, fantastisch!!!

En dat eten op de dahabiya…

Lees meer

Review via: website

Jur en Anke Taling | december 2012 -

In Luxor in een paar dagen alle belangrijke bezienswaardigheden bekeken

We zijn net terug van een rondreis door egypte. We hebben van 9 tot 22 november 2013 door egypte gereisd om veel van de bezienswaardigheden van egypte te zien.

We zijn begonnen in cairo. Daar zijn we naar de piramiden, sakara en het museum aan het beruchte plein in cairo geweest. Behalve de aanwezigheid van militairen was er niets te merken van de politieke problemen. Enkel dan dat er weinig toeristen waren.

Na cairo zijn we doorgevlogen naar luxor om daar op een cruiseboot te stappen. Er was wel een probleem om er een te vinden die aan onze hoge eisen voldeed. Maar uiteindelijk na het omgooien van het schema is dit toch gelukt. Met deze boot zijn naar aswan gevaren nadat we een dag in luxor de koningsvalei en nog wat andere opgravingen bekeken hebben. Op de tocht naar aswan hebben we edfu en kom ombo bezocht. In aswan hebben we de boot verlaten en hebben de bezienswaardigheden van aswan bezocht.

De volgende dag zijn met een minibus naar abu simbel vertrokken. Normaal zou dit in konvooi gebeuren, maar omdat wij de enige waren die niet in een dag op en neer wilde reizen kwam er een politieagent met ons mee naar...

Lees meer

Review via: website

Familie Berkouwer | november 2013 -

De dag en de nacht op de felucca behoorden tot een van de topervaringen

We zijn 23 december 2013 begonnen aan onze culturele reis door Egypte. 19 dagen in een prachtig land waar we vaak de enige toeristen bleken te zijn. Op de meest populaire locaties waren we vaak alleen! Een economische ramp voor een arm land maar voor ons een ongekende luxe. Van de onrusten waar we ook in Nederland veel over horen hebben we niks gemerkt.

Wat wel duidelijk werd is dat alles nog niet loopt als voorheen, en er nog veel onzekerheid heerst. Ook daarom waren we blij dat de organisatie in betrouwbare handen was.

Onze reis begon met 4 dagen Caïro. Een indrukwekkende metropool. Daarna volgde 5 dagen door de woestijn langs diverse oases, met een overnachting in de indrukwekkende witte woestijn.

De jaarwisseling 13/14 vierden we in een knus bedoeïenenkamp/hotel, luisterend naar Arabische zang en spel, raadsels oplossend en sjisja rokend. Er werd speciaal voor de gelegenheid...

Lees meer

Review via: website

Chris en Katja | januari 2014 -