Culturele stadstour Caïro: met Egyptisch museum, Citadel, Islamitische wijk, bazaar

Culturele stadstour Caïro
Excursie met Egyptisch museum, Citadel, wandeling Islamitische wijk en bazaar

Excursieduur 7 uur | Prijs € 50,- p.p. bij 4 personen / € 75,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Vind met je privégids makkelijk je weg naar de topstukken van het Egyptisch museum.

• Hoor alles over de bewogen geschiedenis van het Tahrirplein, het plein van de Vrijheid voor Egyptenaren.

• Proef heerlijke traditionele Egyptische lunchgerechten.

• Geniet vanaf de Citadel van een indrukwekkend uitzicht op Caïro en de piramides.

• Maak een wandeling door de lokale achterafstraatjes van de Islamitische wijk met je privégids.

• Onderhandel over een mooi souvenir op de grootste bazaar van Afrika, de Khan El-Khalili soukh.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken en je kunt zelf je vertrektijd bepalen, omdat je met een privégids bent.

1. Pick up vanaf je hotel

Je wordt door je privégids bij de receptie van je hotel opgehaald. De chauffeur staat buiten al op je te wachten in een heerlijk koele auto. Wij adviseren te vertrekken rond 8.00 uur, zodat je de stad op je gemak kunt verkennen.

Toetanchamon in sarcofaag

2. Bezoek het Egyptisch museum

Het Egyptisch museum is gelegen aan het beroemde Tahrirplein, waar de revolutie zich in 2011 afspeelde. De naam van het plein betekent letterlijk 'plein van de vrijheid' en alleen de graffiti op de muren herinnert nu nog aan de strijd die hier werd geleverd. Je gids kan je alles vertellen over de bewogen geschiedenis van het Tahrirplein.

In het museum kun je het wereldberoemde gouden masker van Toetanchamon bekijken en de eeuwenoude mummies van bekende farao’s vind je in de speciale mummiezaal. Onze privégids leidt je langs de bekendste stukken van het museum en brengt de geschiedenis van Egypte voor je tot leven.

3. Citadel van Salah El-Din

Tijdens een stadstour in Caïro kan een bezoek aan de Citadel van Salah El-Din niet ontbreken. De Citadel torent hoog uit boven deze enorme metropool. Caïro is qua oppervlakte namelijk even groot als de provincie Utrecht en de Citadel is de perfecte plek om een beeld te krijgen van de enorme uitgestrektheid van Caïro.

In de citadel bevindt zich ook de Mohammed Ali moskee met zijn 4 herkenbare minaretten. De moskee is onder de Egyptenaren zelf erg populair voor schoolreisjes en daguitjes en daarmee is dit ook de ideale plek om locals te ontmoeten.

4. Lunch op lokale wijze

Islamitische wijk koperen potten met locals

Na het bezoek aan de Citadel geeft de gids je graag advies over leuke lunchrestaurantjes in de buurt. Misschien kies je wel voor de beroemde Egyptische ‘koushari’: een vegetarisch gerecht bestaande uit rijst, macaroni, linzen, kikkererwten en gebakken uitjes met daaroverheen een tomatensaus.

5. Rondleiding door de Islamitische wijk

Vanuit de ommuurde citadel lopen we naar de traditionele Islamitische wijk van Caïro. Je gids neemt je mee op een wandeling door de marktstraten waar de lokale bevolking boodschappen doet. Koop hier wat lekker vers fruit of drink een typisch Egyptisch rietsuikersapje bij 1 van sapbarretjes.

6. Khan El-Khalili soukh

Deze wandeling eindigt bij de grootste markt van Afrika: de Khan El-Khalili. Als je met een mooi souvenir naar huis wilt, is dit 'the place to be'. In de achterafstraatjes van deze soukh vind je nog ambachtslieden die het vak van vader op zoon overdragen. ​Erg indrukwekkend.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Slapen onder de sterrenhemel, niet in een tent, was gewoon zalig

Tijdens onze perfect georganiseerde trip door Egypte verliep alles zoals het vooropgesteld was. Chauffeurs waren steeds op het afgesproken uur, Nederlandstalige gidsen loodsten ons door de geschiedenis van Egypte en we hebben er heel wat van opgestoken bij het bezoek van Luxor, Karnak, piramiden van Gizeh. Ook de piramiden van Saqqara, rode piramide in Dahshur zijn een bezoek waard, veel minder druk en even prachtig.

In Cairo is het wegverkeer niet te doen, knettergek wordt je ervan, toch vermelden dat je dit eens in je leven moet meemaken, zo besef je pas hoe andere mensen leven, culturen verschillen !!

Dus was de Bahariya oase een plek waar we terug rust vonden en genoten hebben we daar zeker. Het mummiemuseum in Bawiti is echt de moeite, ook de graftomben die we daar ook bezocht hebben zijn schitterend, English mountain voor de sunset, gewoonweg prachtig, die verschillende kleurscharkeringen, je zou blijven kijken.

Wij hebben dit allemaal gedaan met jeepdriver, Mohammed, dit is echt een heel goeie chauffeur, geduldig, voorzichtig, wij waren daar allemaal heel tevreden over.

Witte en Zwarte woestijn was gewoon zalig, slapen onder de sterrenhemel, niet in een tent, gewoon de ene ...

Lees meer

Review via: website

Familie van de Walle | november 2012 -

Leuk om jullie in Luxor persoonlijk te ontmoeten en samen te fietsen naar ACE

We hebben het erg naar de zin gehad bij onze eerste kennismaking met Egypte en de excursies die we via jullie geboekt hadden waar zonder uitzondering uitstekend. Ook erg leuk om jullie in Luxor persoonlijk te ontmoeten en samen te fietsen naar ACE.

Ik hoop dat jullie het ondanks de teruglopende aantallen toeristen genoeg mensen blijven houden die met Kingfisher op pad willen en jullie dit werk kunnen blijven doen. Mochten we nog eens naar Egypte gaan en nemen we zeker weer contact op.

Review via: website

Familie Verheij | februari 2013 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Sound and Light show bij de piramides van Gizeh | 2 uur
Sound and Light show bij de piramides van GizehNa zonsondergang vertelt de Sfinx zijn geheimen…Excursieduur 2 uur | Prijs € 30,- p.p.[...]
Dagexcursie koptische wijk Caïro | 7 uur
Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren Bewaren

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren