Excursie Karnak tempel met privégids | Kingfisher Tours

Excursie Karnak tempel
De grootste tempel van Egypte

Excursieduur 3 uur | Prijs € 30,- p.p. bij 4 personen / € 35,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Bezoek de grootste tempel van Egypte, de Karnak tempel.

• Loop letterlijk door de hele geschiedenis van Egypte, terwijl je van je privégids uitleg krijgt over de muurschilderingen.

• Bekijk de indrukwekkende ‘Zuilenzaal’ waar de James Bond film ‘The Spy Who Loved Me” werd opgenomen.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken en je kunt zelf je vertrektijd bepalen, omdat je met een privégids bent. Je kunt deze excursie het beste aan het begin van de ochtend of aan het begin van de middag doen.

1. Pick up vanaf je hotel

Je wordt door je privégids bij de receptie van het hotel opgehaald in een auto met airconditioning en privéchauffeur.

Excursie Karnak tempel entree met beelden

2. Rondleiding Karnak tempel

Vanuit de stad rij je in een kwartiertje naar Karnak tempel. Dit is de grootste tempel van Egypte en een onmisbare highlight tijdens een bezoek aan Luxor.

De bouw van Karnak tempel is begonnen in 1600 voor Christus en de tempel is gewijd aan de Egyptische god Amon, zijn vrouw Mut en hun zoon Chonsoe.

In totaal hebben 30 farao’s over een periode van ruim 1500 jaar hun ‘steentje bijgedragen’ aan dit enorme tempelcomplex. Op de muren van de tempel lieten zij hun eigen geschiedenis en de gewoontes en gebruiken van het toenmalige Egypte optekenen.

​De gidsen van Kingfisher Tours zijn allemaal Egyptoloog of archeoloog en hebben soms zelfs meegewerkt aan de opgravingen in Karnak tempel. Zij nemen je mee naar verborgen hoeken van de tempel, die je zelf met alleen een reisgids bijna niet kunt vinden.

3. ​Transfer naar hotel

Na afloop van de excursie word je weer teruggebracht naar je hotel.

Dummie de Mummie logo speurtocht karnak tempel

Tip: Karnak tempel met kinderen

​Ben je in Luxor met kinderen onder de 12 jaar? Dan is het voor hen misschien leuk om mee te doen met onze ‘Dummie de mummie’ speurtocht. Terwijl de ouders de Karnak tempel op culturele wijze met een gids verkennen, gaan de kinderen onder persoonlijke begeleiding van Miriam (de Nederlandse oprichtster van Kingfisher Tours) hun eigen avontuur aan. Lees hier meer over de ‘Dummie de mummie’ speurtocht, gebaseerd op de populaire kinderboeken van Tosca Menten.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

We hadden verwacht dat het een lange saaie terugrit zou worden maar we hebben ons geen seconde verveeld

Begin april hebben wij (mijn 3 tienerkinderen en ik) een tweedaagse excursie vanuit El Gouna naar Caïro en Luxor gedaan met Kingfisher Tours. De planning hiervoor hadden we reeds vanuit België met Miriam via internet afgesproken. Ik was eerst van plan om enkel Luxor te bezoeken maar mijn kinderen wilden absoluut de piramides en het museum zien. Vooraf hebben we zelf onze binnenlandse vluchten geboekt (met hulp van Miriam).

Om 4.30u werden we door een taxi opgehaald aan ons resort Rihana Inn in El Gouna. Vanuit Hurghada duurde onze vlucht naar Caïro (vertrek: 06.35u) met Egyptair amper een uurtje. In Caïro werden we opgewacht door onze privé-gids Hassan.

We besloten om eerst naar het Egyptisch museum te rijden; we hadden wel niet verwacht dat het verkeer in Caïro zo chaotisch was (ontzettend veel auto’s, vele verkeersopstoppingen….) waardoor we veel tijd verloren. Na het museum ging het richting Islamitische wijk met de Khan el Khalili bazaar (waar we de enige toeristen waren); we waren sterk onder de indruk van de prachtige woonhuizen en moskeeën, zeker een aanrader! Door tijdsgebrek hebben we de citadel jammer genoeg niet kunnen bezoeken, vanop de ringweg zag het er wel heel imposant uit.

We reden verder naar Gizeh voor de lunch en een bezoekje aan de Piramides met Sfinx. De kinderen zijn zelfs...

Lees meer

Review via: website
Type reis: 2 daagse excursie vanuit Hurghada naar Cairo en Luxor

Familie Meerts | mei 2015 -

Alles was tot in de puntjes voorbereid; een vlekkeloze organisatie

Ik kan enkel maar goede commentaar geven op jullie organisatie. Alles was tot in de puntjes voorbereid… een vlekkeloze opvolging en organisatie… bedankt!!!

We kunnen jullie enkel maar aanraden en dat zullen we uiteraard ook doen.

Een dikke pluim ook voor gids Abdu die ons een onvergetelijke dag heeft bezorgt.

Review via: website

Jens & Hanne Theuwissen | november 2009 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Excursie Karnak tempel en Luxor tempel | 4 uur
Bezoek de grootste tempel van Egypte (Karnak tempel) met een archeoloog of Egyptoloog als je privégids en sluit de dag na zonsondergang af in de prachtig verlichte Luxor tempel.
Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst | 3 uur
Zweef over de tempels en tombes bij Luxor, het ‘grootste openluchtmuseum ter wereld’. In het bijzondere licht van de zonsopkomst zie je de eeuwenoude necropolis van het oude Thebe tot leven komen.
Paardrijden in de woestijn bij Luxor | 3 uur
Staat paardrijden door de woestijn al jaren op jouw bucketlist? Tijdens deze 3 uur durende woestijnrit galoppeer je over de woestijnvlaktes bij Luxor.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share This