9-daagse rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise | Kingfisher Tours

Rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 995,- p.p.

Tijdens deze 9-daagse rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise, zie je Egypte op haar mooist. Een afwisselende rondreis die start met de piramides in miljoenenstad Caïro, daarna het landelijke Egyptische leven langs de Nijl meepakt, en die eindigt met de Nubische cultuur van Aswan. Je bezoekt hoogtepunten zoals het graf van Toetanchamon in Luxor en de tempels van Kom Ombo en Edfu.

Jouw Egypte rondreis op maat samenstellen?

Je kunt de rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen. Combineer je cruise bijvoorbeeld met een mini-strandvakantie aan de Rode Zee. Of vraag Miriam om een compleet reisvoorstel op maat.

 • HIGHLIGHTS
 • DAG tot dag
 • PRIJSINFORMATIE
 • Overnachten
 • Excursies

Prijs: vanaf € 995,- p.p. (op basis van 2 personen per kamer)

Duur van de rondreis: 9 dagen

Vertrekdagen: maandag, donderdag of zaterdag*

* De meest volledige Nijlcruises vertrekken alleen op maandag, donderdag of zaterdag en varen van Noord naar Zuid (Luxor > Aswan). Deze Nijlcruises varen overdag én ’s nachts en leggen gegarandeerd aan bij de tempels van Edfu en Kom Ombo. De Nijlcruises die op andere dagen vertrekken, varen van Zuid-Egypte naar het Noorden. Zij varen vooral ’s nachts waardoor je veel van het dagelijks leven langs de Nijl mist. Ook is het niet zeker dat zij aanleggen bij Edfu en Kom Ombo.

Highlights van deze Egypte rondreis:

Kom Ombo cruiseboot
 • De perfecte reis voor iedereen die graag langzaam reist en een land écht wil leren kennen.
 • Caïro: bruisende miljoenenstad vol musea, kleurrijke markten en onverwachte ontdekkingen
 • Privé excursies naar de bekendste piramides en tempels van Egypte in Caïro en Luxor
 • Relaxen en verwend worden op een luxe Nijlcruise
 • Weg van de gebaande paden tijdens een excursie met locals
 • Kennis maken met het dorpsleven op de vruchtbare landbouwgronden langs de Nijl
 • Een stukje Egypte verkennen dat voor veel mensen onbekend blijft: het Nubische (Afrikaanse) gedeelte rond Aswan

2,5 dag Caïro met piramides, entertainment en cultuur

Citadel Mohamed Ali moskee Cairo

Na aankomst in Caïro heb je ongeveer 2,5 dag de tijd om deze grootste stad van Afrika te verkennen. We bezoeken de piramides van Gizeh, Dahshur en Sakkara: zelfs als je ernaast staat is het nog moeilijk om je voor te stellen hoe de oude Egyptenaren deze immense bouwwerken hebben gemaakt.

Er is voldoende tijd om de sfeer te proeven op de lokale markten en achterafstraatjes in Caïro. En vergeet ook niet om een stadstour te doen en een bezoek te brengen aan het Egyptisch museum.

Caïro by Night
Caïro is een levendige grote stad met miljoenen inwoners. Het is dan ook niet moeilijk om hier ’s avonds een leuk restaurant of een gezellig klein café te vinden. Miriam geeft je graag persoonlijke tips voor leuke restaurants met traditioneel Egyptisch (en hygiënisch bereid) eten.

​Als je houdt van live muziek en traditionele dans is het leuk om ‘s avonds een tafel te reserveren voor een dinnercruise op de Nijl.

​2 dagen Luxor met excursie Westbank

Hatsjepsut tempel grote beelden Luxor hoogtepunten

Tijdens de inbegrepen excursie naar de Westbank bezoek je o.a. de Koningsvallei met het beroemde graf van Toetanchamon en de tempel van Hatsjepsut. Daarnaast is er tijd voor 1 andere bezienswaardigheid die je zelf kunt kiezen. Je gids helpt je graag om de locaties te kiezen: bekende highlights of juist de plekken waar de grote massa aan toeristen (nog) niet komt.

Luxor by Night
’s Avonds is het heerlijk verkoelend om een rondrit door de stad te maken met een kalèche (paard en wagen). Geniet van een zwoel windje terwijl de koetsier je de mooiste pleinen en soukhs van Luxor laat zien.

Nijlcruise - Dorpsleven en tempels bij Edfu en Kom Ombo

In tegenstelling tot het leven in Nederland, speelt het dagelijks leven in Egypte zich vooral buiten af. Tijdens de Nijlcruise van Luxor naar Aswan zie je dit Egyptische leven letterlijk aan je voorbij trekken.

Vanuit de kleine dorpjes langs de Nijl vertrekken de mannen met hun ezeltjes en ossen naar het land. Vrouwen hangen de was op en kinderen in uniform zie je lopend naar school vertrekken.

Onderweg legt de Nijlcruise aan bij de tempel van Horus in Edfu en de twintempels van Kom Ombo.

Restaurant Felfela Cairo

​Persoonlijke tips die je vakantie net iets leuker maken

​Tijdens alle excursies word je begeleid door een privégids die goed Engels spreekt. Op aanvraag zijn er zelfs ook Nederlandse gidsen beschikbaar.

Onze gidsen zijn Egyptoloog en/of archeoloog en vertellen je alles over de historische bezienswaardigheden en de Egyptische cultuur. Maar ze delen vooral ook nuttige tips die je vakantie net even iets leuker maken:

 • ​De beste restaurantjes om lekker Egyptisch te eten
 •  De beste vertrektijden om de grote toeristenmassa's te ontwijken
 • En leuke feitjes over het dagelijks leven in Egypte

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Top geregeld!

4 excursies, privé gidsen en privé vervoer, binnenlandse vluchten, tussenhotel en feluccatocht.
Top geregeld!

Review via: website

Ron de Jong | augustus 2012 -

HE-LE-MAAL geweldig!

HE-LE-MAAL geweldig! Dat was onze afgelopen vakantie in Egypte weer.

Een week Luxor, waarbij we met Abdul, onze gids via Kingfishertours, een hele mooie en interessante excursie hebben gedaan naar de Westbank, Queensvalley, seti-tempel, en een aantal verstopte tombes. Vervolgens een zeer mooie en relaxte Felucca tocht met Bakr (captain Tarzan) en daarna nog een Ballonvaart met een geweldige piloot en een fantastisch uitzicht. De Ballonvaart ging bijna niet door, maar dankzij Miriam, die er bovenop zat, is het toch gelukt.

Daarna nog een week Cairo, waar we een excursie met Zakkaria, die evenals Abdul echt van zijn werk, zijn land en de oudheden en geschiedenis houdt, gedaan naar Saqqara, waarbij we ook weer hele mooie en aparte dingen gezien hebben. We hebben daarnaast nog een excursie met Zakkaria gedaan naar de grotkerk, de oude markt, Khan-el-khalili en het Qalawun-complex. Ook dit was weer erg mooi.

Omdat wij alweer zo vaak in Egypte geweest zijn, is het altijd heel moeilijk om iets te laten zien wat we nog niet gezien hebben, maar Miriam, Abdul en Zakkaria speelden hier erg goed op in.

Kingfisher weet echt goed waar ze mee bezig zijn Bovendien is het altijd goed geregeld en zeer fijn om in het Nederlands te kunnen overleggen. Met de taalbarriere in Egypte ontstaat er altijd wel wat verwarring, maar niet met Miriam, je krijgt precies wat je wil.

Review via: TripAdvisor
Naam van reis: excursie + rondreis + stedentrip – Luxor stedentrip

Familie Hofstede | september 2016 -

Top! Dit hadden we zelf nooit zo kunnen organiseren (dat doen we eigenlijk al 20 jaar zelf.... 🙂 )

Wat een prachtige reis: de mensen, cultuur, piramides, Luxor, leven langs de Nijl en de "chaos" van Cairo, wat afwisseling!!! Super! Vooral alle lof voor Kingfisher team. Top!Dit hadden we zelf nooit zo kunnen organiseren ( dat doen we eigenlijk al 20 jaar zelf.... 🙂 ). Elke gids die we hebben gehad tijdens onze reis van Cairo naar Aswan, was absoluut top! Goed Engels sprekend en zeer ruime en goed uitleg. Een echte aanrader voor mensen die iets van de cultuur en Nijl historie willen meemaken.

Review via: TripAdvisor
Type reis: 10-daagse rondreis met Caïro, Luxor, Aswan en Nijlcruise

Marloes en Peter | maart 2019 -