9-daagse rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise | Kingfisher Tours

Rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 995,- p.p.

Tijdens deze 9-daagse rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise, zie je Egypte op haar mooist. Een afwisselende rondreis die start met de piramides in miljoenenstad Caïro, daarna het landelijke Egyptische leven langs de Nijl meepakt, en die eindigt met de Nubische cultuur van Aswan. Je bezoekt hoogtepunten zoals het graf van Toetanchamon in Luxor en de tempels van Kom Ombo en Edfu.

Jouw Egypte rondreis op maat samenstellen?

Je kunt de rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen. Combineer je cruise bijvoorbeeld met een mini-strandvakantie aan de Rode Zee. Of vraag Miriam om een compleet reisvoorstel op maat.

 • HIGHLIGHTS
 • DAG tot dag
 • PRIJSINFORMATIE
 • Overnachten
 • Excursies

Prijs: vanaf € 995,- p.p. (op basis van 2 personen per kamer)

Duur van de rondreis: 9 dagen

Vertrekdagen: maandag, donderdag of zaterdag*

* De meest volledige Nijlcruises vertrekken alleen op maandag, donderdag of zaterdag en varen van Noord naar Zuid (Luxor > Aswan). Deze Nijlcruises varen overdag én ’s nachts en leggen gegarandeerd aan bij de tempels van Edfu en Kom Ombo. De Nijlcruises die op andere dagen vertrekken, varen van Zuid-Egypte naar het Noorden. Zij varen vooral ’s nachts waardoor je veel van het dagelijks leven langs de Nijl mist. Ook is het niet zeker dat zij aanleggen bij Edfu en Kom Ombo.

Highlights van deze Egypte rondreis:

Kom Ombo cruiseboot
 • De perfecte reis voor iedereen die graag langzaam reist en een land écht wil leren kennen.
 • Caïro: bruisende miljoenenstad vol musea, kleurrijke markten en onverwachte ontdekkingen
 • Privé excursies naar de bekendste piramides en tempels van Egypte in Caïro en Luxor
 • Relaxen en verwend worden op een luxe Nijlcruise
 • Weg van de gebaande paden tijdens een excursie met locals
 • Kennis maken met het dorpsleven op de vruchtbare landbouwgronden langs de Nijl
 • Een stukje Egypte verkennen dat voor veel mensen onbekend blijft: het Nubische (Afrikaanse) gedeelte rond Aswan

2,5 dag Caïro met piramides, entertainment en cultuur

Citadel Mohamed Ali moskee Cairo

Na aankomst in Caïro heb je ongeveer 2,5 dag de tijd om deze grootste stad van Afrika te verkennen. We bezoeken de piramides van Gizeh, Dahshur en Sakkara: zelfs als je ernaast staat is het nog moeilijk om je voor te stellen hoe de oude Egyptenaren deze immense bouwwerken hebben gemaakt.

Er is voldoende tijd om de sfeer te proeven op de lokale markten en achterafstraatjes in Caïro. En vergeet ook niet om een stadstour te doen en een bezoek te brengen aan het Egyptisch museum.

Caïro by Night
Caïro is een levendige grote stad met miljoenen inwoners. Het is dan ook niet moeilijk om hier ’s avonds een leuk restaurant of een gezellig klein café te vinden. Miriam geeft je graag persoonlijke tips voor leuke restaurants met traditioneel Egyptisch (en hygiënisch bereid) eten.

​Als je houdt van live muziek en traditionele dans is het leuk om ‘s avonds een tafel te reserveren voor een dinnercruise op de Nijl.

​2 dagen Luxor met excursie Westbank

Hatsjepsut tempel grote beelden Luxor hoogtepunten

Tijdens de inbegrepen excursie naar de Westbank bezoek je o.a. de Koningsvallei met het beroemde graf van Toetanchamon en de tempel van Hatsjepsut. Daarnaast is er tijd voor 1 andere bezienswaardigheid die je zelf kunt kiezen. Je gids helpt je graag om de locaties te kiezen: bekende highlights of juist de plekken waar de grote massa aan toeristen (nog) niet komt.

Luxor by Night
’s Avonds is het heerlijk verkoelend om een rondrit door de stad te maken met een kalèche (paard en wagen). Geniet van een zwoel windje terwijl de koetsier je de mooiste pleinen en soukhs van Luxor laat zien.

Nijlcruise - Dorpsleven en tempels bij Edfu en Kom Ombo

In tegenstelling tot het leven in Nederland, speelt het dagelijks leven in Egypte zich vooral buiten af. Tijdens de Nijlcruise van Luxor naar Aswan zie je dit Egyptische leven letterlijk aan je voorbij trekken.

Vanuit de kleine dorpjes langs de Nijl vertrekken de mannen met hun ezeltjes en ossen naar het land. Vrouwen hangen de was op en kinderen in uniform zie je lopend naar school vertrekken.

Onderweg legt de Nijlcruise aan bij de tempel van Horus in Edfu en de twintempels van Kom Ombo.

Restaurant Felfela Cairo

​Persoonlijke tips die je vakantie net iets leuker maken

​Tijdens alle excursies word je begeleid door een privégids die goed Engels spreekt. Op aanvraag zijn er zelfs ook Nederlandse gidsen beschikbaar.

Onze gidsen zijn Egyptoloog en/of archeoloog en vertellen je alles over de historische bezienswaardigheden en de Egyptische cultuur. Maar ze delen vooral ook nuttige tips die je vakantie net even iets leuker maken:

 • ​De beste restaurantjes om lekker Egyptisch te eten
 •  De beste vertrektijden om de grote toeristenmassa's te ontwijken
 • En leuke feitjes over het dagelijks leven in Egypte

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Persoonlijker kan je het niet krijgen!!! Door het eerste Skype contact kon Miriam goed inschatten wat wel en niet iets voor ons was.

We hebben echt een geweldige rondreis gehad door Egypte! Miriam stelde na een mailtje meteen een Skype gesprek voor en werd het meteen duidelijk: we zouden een volstrekt persoonlijke reis krijgen, precies zoals wíj het wilden. Aantal dagen, welke plaatsen, welke hotels, welke bezienswaardigheden: Alles was mogelijk en als wij met ideeën kwamen vertelde zij ook of ze dacht dat die haalbaar en/of verstandig waren.

Zij was onze oren en ogen in Egypte. Door dat eerste Skype contact kon zij goed inschatten wat wel en niet iets voor ons was. Uit alle contacten die Kingfishertours heeft in Egypte hadden ze gidsen uitgekozen die ons konden vertellen wat we wilden weten. Hun kennis over het oude Egypte was absoluut toereikend, maar ook vragen over het dagelijkse leven van de gidsen zelf werden zonder terughoudendheid beantwoord. En omdat we veel wilden weten liep zo'n excursie nogal eens uit. Geen enkel probleem, als wij het maar leuk hadden. Geweldig.

De chauffeurs hadden goede auto's en... Lees meer

Review via: TripAdvisor
Type reis: familiereis met El Fayoum

Familie Nowee | april 2017 -

Top! Dit hadden we zelf nooit zo kunnen organiseren (dat doen we eigenlijk al 20 jaar zelf.... 🙂 )

Wat een prachtige reis: de mensen, cultuur, piramides, Luxor, leven langs de Nijl en de "chaos" van Cairo, wat afwisseling!!! Super! Vooral alle lof voor Kingfisher team. Top!Dit hadden we zelf nooit zo kunnen organiseren ( dat doen we eigenlijk al 20 jaar zelf.... 🙂 ). Elke gids die we hebben gehad tijdens onze reis van Cairo naar Aswan, was absoluut top! Goed Engels sprekend en zeer ruime en goed uitleg. Een echte aanrader voor mensen die iets van de cultuur en Nijl historie willen meemaken.

Review via: TripAdvisor
Type reis: 10-daagse rondreis met Caïro, Luxor, Aswan en Nijlcruise

Marloes en Peter | maart 2019 -

Princess Donia Dahabiya so special and memorable

Just a quick note to say we are back safe and sound in Ireland where it is wet and windy! We had a fabulous trip with you and all your team and would like to extend a big ‘thank you’ to all for making our Egyptian and Nile Experience on Princess Donia Dahabiya so special and memorable.

We are sure to be back again and meanwhile will extol the great time and Kingfisher efficiency to many friends and family.

Captain Hasan and crew on your Dahabiya are a joy to be with and went the extra mile on the Nile for us. Likewise your friendly knowledgeable guides.

Review via: website
Type reis: 8 daagse Dahabiya Nijlcruise

Richard and Anita Syme | juli 2015 -