Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst | Kingfisher Tours

Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst
Zweef over het grootste openluchtmuseum

ter wereld

Excursieduur 3 uur | Prijs € 95,- p.p.

​Excursie highlights

• Altijd al gedroomd van een ballonvaart, maar wil je dit alleen doen op 1 van de meest indrukwekkende plekken ter wereld? Dan is dit het perfecte moment!

• Zie de eeuwenoude necropolis van het oude Thebe in het bijzondere licht van de zonsopkomst.

• Zweef over de tempels en tombes bij Luxor, het ‘grootste openluchtmuseum ter wereld’.

• Hoor de ezels op de grond balken, terwijl je Luxor onder je ziet ontwaken.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken.

Het vertrek voor de ballonvaart Luxor is tussen 4.00 uur en 5.30 uur (afhankelijk van de tijd van het jaar/ het moment van zonsopkomst).​

1. Transfer naar de startplaats voor de ballonvaart

Je wordt bij je hotel opgepikt door een busje van de ballonvaartmaatschappij. De totale transfer naar de startplaats duurt ongeveer 3 kwartier, inclusief een motorboottocht van 10 minuten waarin alvast de eerste instructies voor de ballonvaart worden gegeven.

​Op dit vroege tijdstip is er in het hotel natuurlijk nog geen ontbijt beschikbaar, maar op de boot krijg je een kop koffie of thee en een plak cake. Als je toch graag alvast iets anders wilt eten is het slim om dit de dag van tevoren zelf alvast te kopen in de supermarkt.

2. Start van de ballonvaart

Na de motorboottocht is het nog een kort ritje naar het startterrein. Wanneer je aankomt op het nog donkere veld, zie je her en der oranje vlammen van de ballonnen die worden gevuld. Om je heen hoor je de branders brullen terwijl meekijkt hoe de warme lucht in jouw ballon wordt geblazen. Langzaam maar zeker komen er steeds meer ballonnen overeind te staan en je voelt de opwinding om je heen langzaam toenemen. Het is bijna tijd voor vertrek!

Meestal gaan er 16 personen in 1 mand, waarbij iedereen in een subcompartiment voor 2 personen staat.

Tip: De beste plek om mooie foto’s te maken is op de hoeken van de mand.

Internationale veiligheidseisen en certificaten

De captains van de ballonnen zijn opgeleid als vliegtuigpiloot en hebben een speciale licentie om ballonvluchten te mogen doen. De ballonvaartmaatschappijen waar wij mee werken worden vaak gecontroleerd en moeten voldoen aan strenge internationale veiligheidseisen.

Ballonvaart Luxor grootte mand

3. Ballonvaart over de Westbank (45-60 minuten)

Nadat je over de rand van de rieten mand bent geklommen wordt er nog een laatste instructie gegeven over de vlucht en de landing. Er wordt nog een laatste keer flink wat warme lucht in de ballon geblazen en heel langzaam voel je de mand loskomen van de grond.

Het opstijgen alleen al is een indrukwekkende ervaring en van het eerste uitzicht wordt iedereen even stil. De ballonnen die net op de grond nog immens groot leken, veranderen langzaam in kleine ‘poppenballonnetjes’ en de captain wijst je de verschillende tempels en tombes op de Westbank aan.

Medinet Habu vanuit luchtballon ballonvaart Luxor

Vanuit de mand zie je niet alleen de oude Egyptische geschiedenis onder je door glijden, maar ook het dagelijks leven van nu, dat zich in de dorpen op de Westbank afspeelt. Op de grond hoor je de ezels balken terwijl je Luxor onder je ziet ontwaken. Soms letterlijk, want veel van de Egyptische huizen hebben niet eens een dak.

De ballonvaart eindigt waar jij dat wil: als je afgezet wilt worden aan de Oostkant van Luxor, dan steek je met de ballon de Nijl over en land je in de landerijen net buiten Luxor-stad. Als je dezelfde ochtend de Vallei der Koningen wilt bezoeken, dan land je op de Westbank, op hetzelfde terrein als waar je bent opgestegen.​

Tip: kleed je warm aan

Met name in de winter raden we je aan om warme kleding aan te doen. Hoog in de lucht is het veel kouder en een dik vest en eventueel winddicht jasje zijn geen overbodige luxe. ’s Zomers hoef je minder lagen te bouwen, maar een vestje is toch wel prettig. Extra tip: Van mannen met een kaal hoofd horen wij regelmatig dat de warmte van de brander wat intensief kan zijn: een petje of muts lossen dit op.

4. Transfer terug naar het hotel

Nadat je geland bent, word je weer terug gebracht naar je hotel of opgehaald door iemand van het team van Kingfisher Tours voor de volgende excursie.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Prive-tour:uitstekend bevallen

Wij zijn met twee echtparen met kingfishertours een tweedaagse tour vanuit Hurghada naar Luxor gaan maken. De samenstelling van de tour hebben we vooraf vanuit Nederland overlegd en na aanpassingen, met advies van Mirjam (de organisator), geboekt.

Onze grootste zorg was vooraf de veiligheid. Achteraf was dat niet nodig. Egypte maakt veel werk van de beveiliging. De bevolking is erg vriendelijk en hulpvaardig. Een gevoel van onveiligheid komt voort uit angst die niet gebaseerd is op het feitelijke risico. Helaas kan terrorisme overal voorkomen.

De tour is uitstekend bevallen en alles is stipt nagekomen. Wij hebben zeer efficient onze tijd kunnen besteden zodat we erg veel hebben kunnen zien en doen.

Een korte greep: bezoek Luxor tempel, Luxor museum, felucca zeiltocht over de Nijl, met twee kalech's naar de night, light show in Karnak tempels.

De volgende dag een ballonvaart over de Westbank, aansluitend een bezoek aan de Vallei der Koningen waar we drie tombes bezochten, de tempel van Hatsjepsut en de Memnon kolossen op de Westbank, oversteek met een motorboot en dan excursie naar Karnak tempel voor een deel van de groep terwijl het andere deel de Egyptische markt bezocht.

De prive taxi stond steeds ter beschikking met een prima chauffeur. We werden bij het hotel in Hurghada opgehaald en weer teruggebracht.

Erg practisch was ook de duidelijke specificatie van de kosten en het advies over de te geven fooien.
Iedereen tevreden!

Met een bezetting van 4 personen is zo'n prive tour natuurlijk nog duurder dan een tweedaagse groepsreis maar zeer betaalbaar maar met een uitstekende kosten/baten verhouding.
Een aanrader.

Review via: TripAdvisor en Facebook
Naam van reis: 2 daagse Luxor excursie vanuit Hurghada

Familie Keijmel en Dick Hovestadt | januari 2016 -

Zo fijn dat al het geregel uit handen werd genomen voor ons, daardoor hadden wij een super vakantie hebben gehad

SUPER bedankt voor de excursie van Hurghada naar Luxor, met onze chauffeur Ahmed en gids Abdul!!! Wat hebben we veel gedaan, veel gezien, heeeeel veel gelachen, super lekker gegeten, heerlijk gevaren en uiteraard super genoten, oh ja Hotel Lotus was ook super!!!

Ook toen we daarna nog de jeepsafari wilde doen, heeft Kingfisher Tours deze voor ons geregeld, het is zo fijn dat ze al het geregel uit handen namen voor ons, het heeft ertoe bijgedragen dat wij een Super vakantie hebben gehad in Egypte en het zal zeker niet de laatste keer zijn!

Review via: website
Type reis: excursie van Hurghada naar Luxor

Familie van Riemsdijk | juli 2012 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Familie excursie Karnak tempel met Dummie de mummie speurtocht | 4 uur
Alleen bij Kingfisher Tours: met het hele gezin in de paardenkoets naar Karnak tempel, waar de kinderen met Nederlandse begeleiding op speurtocht gaan en de ouders een rondleiding krijgen.
Excursie Karnak tempel | 3 uur
Loop met je privégids letterlijk door de hele geschiedenis van Egypte tijdens deze 3 uur durende excursie in Karnak tempel in Luxor. Nederlandstalige gids mogelijk.
Paardrijden in de woestijn bij Luxor | 3 uur
Staat paardrijden door de woestijn al jaren op jouw bucketlist? Tijdens deze 3 uur durende woestijnrit galoppeer je over de woestijnvlaktes bij Luxor.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share This