Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst
Zweef over het grootste openluchtmuseum

ter wereld

Excursieduur 3 uur | Prijs € 95,- p.p.

​Excursie highlights

• Altijd al gedroomd van een ballonvaart, maar wil je dit alleen doen op 1 van de meest indrukwekkende plekken ter wereld? Dan is dit het perfecte moment!

• Zie de eeuwenoude necropolis van het oude Thebe in het bijzondere licht van de zonsopkomst.

• Zweef over de tempels en tombes bij Luxor, het ‘grootste openluchtmuseum ter wereld’.

• Hoor de ezels op de grond balken, terwijl je Luxor onder je ziet ontwaken.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken.

Het vertrek voor de ballonvaart Luxor is tussen 4.00 uur en 5.30 uur (afhankelijk van de tijd van het jaar/ het moment van zonsopkomst).​

1. Transfer naar de startplaats voor de ballonvaart

Je wordt bij je hotel opgepikt door een busje van de ballonvaartmaatschappij. De totale transfer naar de startplaats duurt ongeveer 3 kwartier, inclusief een motorboottocht van 10 minuten waarin alvast de eerste instructies voor de ballonvaart worden gegeven.

​Op dit vroege tijdstip is er in het hotel natuurlijk nog geen ontbijt beschikbaar, maar op de boot krijg je een kop koffie of thee en een plak cake. Als je toch graag alvast iets anders wilt eten is het slim om dit de dag van tevoren zelf alvast te kopen in de supermarkt.

Luxor luchtballon ballonvaart

2. Start van de ballonvaart

Na de motorboottocht is het nog een kort ritje naar het startterrein. Wanneer je aankomt op het nog donkere veld, zie je her en der oranje vlammen van de ballonnen die worden gevuld. Om je heen hoor je de branders brullen terwijl meekijkt hoe de warme lucht in jouw ballon wordt geblazen. Langzaam maar zeker komen er steeds meer ballonnen overeind te staan en je voelt de opwinding om je heen langzaam toenemen. Het is bijna tijd voor vertrek!

Meestal gaan er 16 personen in 1 mand, waarbij iedereen in een subcompartiment voor 2 personen staat.

Tip: De beste plek om mooie foto’s te maken is op de hoeken van de mand.

Internationale veiligheidseisen en certificaten

De captains van de ballonnen zijn opgeleid als vliegtuigpiloot en hebben een speciale licentie om ballonvluchten te mogen doen. De ballonvaartmaatschappijen waar wij mee werken worden vaak gecontroleerd en moeten voldoen aan strenge internationale veiligheidseisen.

Ballonvaart Luxor grootte mand

3. Ballonvaart over de Westbank (45-60 minuten)

Nadat je over de rand van de rieten mand bent geklommen wordt er nog een laatste instructie gegeven over de vlucht en de landing. Er wordt nog een laatste keer flink wat warme lucht in de ballon geblazen en heel langzaam voel je de mand loskomen van de grond.

Het opstijgen alleen al is een indrukwekkende ervaring en van het eerste uitzicht wordt iedereen even stil. De ballonnen die net op de grond nog immens groot leken, veranderen langzaam in kleine ‘poppenballonnetjes’ en de captain wijst je de verschillende tempels en tombes op de Westbank aan.

Medinet Habu vanuit luchtballon ballonvaart Luxor

Vanuit de mand zie je niet alleen de oude Egyptische geschiedenis onder je door glijden, maar ook het dagelijks leven van nu, dat zich in de dorpen op de Westbank afspeelt. Op de grond hoor je de ezels balken terwijl je Luxor onder je ziet ontwaken. Soms letterlijk, want veel van de Egyptische huizen hebben niet eens een dak.

De ballonvaart eindigt waar jij dat wil: als je afgezet wilt worden aan de Oostkant van Luxor, dan steek je met de ballon de Nijl over en land je in de landerijen net buiten Luxor-stad. Als je dezelfde ochtend de Vallei der Koningen wilt bezoeken, dan land je op de Westbank, op hetzelfde terrein als waar je bent opgestegen.​

Tip: kleed je warm aan

Met name in de winter raden we je aan om warme kleding aan te doen. Hoog in de lucht is het veel kouder en een dik vest en eventueel winddicht jasje zijn geen overbodige luxe. ’s Zomers hoef je minder lagen te bouwen, maar een vestje is toch wel prettig. Extra tip: Van mannen met een kaal hoofd horen wij regelmatig dat de warmte van de brander wat intensief kan zijn: een petje of muts lossen dit op.

4. Transfer terug naar het hotel

Nadat je geland bent, word je weer terug gebracht naar je hotel of opgehaald door iemand van het team van Kingfisher Tours voor de volgende excursie.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Kenmerkende gedrevenheid en liefde voor hun land

Aangezien Egypte voor ons niet alleen staat voor zonnebaden, maar voor cultuur, historie en “dagelijks” leven, en het feit dat we een beetje afkeer hadden gekregen van de “grote” organisaties (immers, reizen in grote groepen), hadden we besloten om met een lokaal reisbureau in zee te gaan. Toevallig kwamen we achter Kingfisher Tours. De info, alsmede de persoonlijke tint riepen een vertrouwd gevoel op en de beslissing was snel genomen: KFT wordt het. We hebben geen seconde spijt gehad van onze beslissing.

Onze gids en chauffeur, Abdul en Mohamed, hebben ons 3 dagen begeleid. Kenmerkend was hun gedrevenheid en liefde voor hun land: Abdul wist, door zijn kennis en manier van vertellen, schilderingen en tekeningen tot leven te brengen.

Miriam zakelijk hebben we leren kennen als flexibel, meedenkend en klantgericht, maar had ook een relaxte aanpak. Miriam en Bakr privé hebben we leren kennen als zeer warme, gastvrije mensen. Onze privécontacten hebben wij als zeer waardevol ervaren.

Mochten wij weer onze vakantie in Luxor of elders in Egypte doorbrengen, dan laat het zich niet moeilijk raden wie onze excursies gaat verzorgen.

Review via: website

Kasia en Jenne | september 2009 -

Schitterend

Twee daagse excursie gedaan met kingfishertours naar Luxor vanuit Marsa Alam. Vooraf uitgebreide mail contact met Miriam gehad, waarin zei al veel informatie gehad en was al snel zeer vertrouwd. Alles was perfect geregeld en hoefde me nergens druk om te maken.

Heb me zeer veilig gevoeld in Luxor, ook als vrouw alleen reizend. Met de kaleche rond rit gemaakt door Luxor/ locale markt, met Bakr met de fulacca tochtje over de nijl en luxor museum nog bezocht.

Miriam belde me geregeld of alles goed ging, wat een service!

Miriam wist ook een goed en sfeer vol restaurant, waar ik heerlijk heb gegeten en ze zelf nog samen met mij kwam drinken en me zelfs bij mijn hotel nog terug bracht. En dan wakker worden met een geweldig uitzicht op de nijl.

Na het ontbijt onderweg met privechauffeur en reisleider die perfect nederlands sprak en veel vertelde. Vallei der koningen, tempel van hatsjepsoet, Habu tempel, Karnak twmpel, het was allemaal schitterend!!

Miriam en Bakr, ik kijk er naar uit op een volgende vakantie verzorgd door jullie!

Review via: TripAdvisor
Naam van reis: 2 daagse excursie vanuit Marsa Alam naar Luxor

Marion Elias | november 2015 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Excursie Karnak tempel en Luxor tempel | 4 uur
Bezoek de grootste tempel van Egypte (Karnak tempel) met een archeoloog of Egyptoloog als je privégids en sluit de dag na zonsondergang af in de prachtig verlichte Luxor tempel.
Kameelrijden op de Westbank in Luxor | 1 uur
Kameel rijden door lokale dorpjes en landerijen op de Westbank in Luxor. Leer het échte Egypte kennen vanaf de rug van het 'schip van de woestijn'.
Excursie Karnak tempel met kalèche (paard en wagen) | 3 uur
Je bent pas écht in Luxor geweest als je met een paardenkoets door de straten van deze oude Egyptische hoofdstad hebt gereden. Daarna bezoek het enorme tempelcomplex van Karnak.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren