Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst | Kingfisher Tours

Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst
Zweef over het grootste openluchtmuseum

ter wereld

Excursieduur 3 uur | Prijs € 95,- p.p.

​Excursie highlights

• Altijd al gedroomd van een ballonvaart, maar wil je dit alleen doen op 1 van de meest indrukwekkende plekken ter wereld? Dan is dit het perfecte moment!

• Zie de eeuwenoude necropolis van het oude Thebe in het bijzondere licht van de zonsopkomst.

• Zweef over de tempels en tombes bij Luxor, het ‘grootste openluchtmuseum ter wereld’.

• Hoor de ezels op de grond balken, terwijl je Luxor onder je ziet ontwaken.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken.

Het vertrek voor de ballonvaart Luxor is tussen 4.00 uur en 5.30 uur (afhankelijk van de tijd van het jaar/ het moment van zonsopkomst).​

1. Transfer naar de startplaats voor de ballonvaart

Je wordt bij je hotel opgepikt door een busje van de ballonvaartmaatschappij. De totale transfer naar de startplaats duurt ongeveer 3 kwartier, inclusief een motorboottocht van 10 minuten waarin alvast de eerste instructies voor de ballonvaart worden gegeven.

​Op dit vroege tijdstip is er in het hotel natuurlijk nog geen ontbijt beschikbaar, maar op de boot krijg je een kop koffie of thee en een plak cake. Als je toch graag alvast iets anders wilt eten is het slim om dit de dag van tevoren zelf alvast te kopen in de supermarkt.

Luxor luchtballon ballonvaart

2. Start van de ballonvaart

Na de motorboottocht is het nog een kort ritje naar het startterrein. Wanneer je aankomt op het nog donkere veld, zie je her en der oranje vlammen van de ballonnen die worden gevuld. Om je heen hoor je de branders brullen terwijl meekijkt hoe de warme lucht in jouw ballon wordt geblazen. Langzaam maar zeker komen er steeds meer ballonnen overeind te staan en je voelt de opwinding om je heen langzaam toenemen. Het is bijna tijd voor vertrek!

Meestal gaan er 16 personen in 1 mand, waarbij iedereen in een subcompartiment voor 2 personen staat.

Tip: De beste plek om mooie foto’s te maken is op de hoeken van de mand.

Internationale veiligheidseisen en certificaten

De captains van de ballonnen zijn opgeleid als vliegtuigpiloot en hebben een speciale licentie om ballonvluchten te mogen doen. De ballonvaartmaatschappijen waar wij mee werken worden vaak gecontroleerd en moeten voldoen aan strenge internationale veiligheidseisen.

Ballonvaart Luxor grootte mand

3. Ballonvaart over de Westbank (45-60 minuten)

Nadat je over de rand van de rieten mand bent geklommen wordt er nog een laatste instructie gegeven over de vlucht en de landing. Er wordt nog een laatste keer flink wat warme lucht in de ballon geblazen en heel langzaam voel je de mand loskomen van de grond.

Het opstijgen alleen al is een indrukwekkende ervaring en van het eerste uitzicht wordt iedereen even stil. De ballonnen die net op de grond nog immens groot leken, veranderen langzaam in kleine ‘poppenballonnetjes’ en de captain wijst je de verschillende tempels en tombes op de Westbank aan.

Medinet Habu vanuit luchtballon ballonvaart Luxor

Vanuit de mand zie je niet alleen de oude Egyptische geschiedenis onder je door glijden, maar ook het dagelijks leven van nu, dat zich in de dorpen op de Westbank afspeelt. Op de grond hoor je de ezels balken terwijl je Luxor onder je ziet ontwaken. Soms letterlijk, want veel van de Egyptische huizen hebben niet eens een dak.

De ballonvaart eindigt waar jij dat wil: als je afgezet wilt worden aan de Oostkant van Luxor, dan steek je met de ballon de Nijl over en land je in de landerijen net buiten Luxor-stad. Als je dezelfde ochtend de Vallei der Koningen wilt bezoeken, dan land je op de Westbank, op hetzelfde terrein als waar je bent opgestegen.​

Tip: kleed je warm aan

Met name in de winter raden we je aan om warme kleding aan te doen. Hoog in de lucht is het veel kouder en een dik vest en eventueel winddicht jasje zijn geen overbodige luxe. ’s Zomers hoef je minder lagen te bouwen, maar een vestje is toch wel prettig. Extra tip: Van mannen met een kaal hoofd horen wij regelmatig dat de warmte van de brander wat intensief kan zijn: een petje of muts lossen dit op.

4. Transfer terug naar het hotel

Nadat je geland bent, word je weer terug gebracht naar je hotel of opgehaald door iemand van het team van Kingfisher Tours voor de volgende excursie.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

We hadden verwacht dat het een lange saaie terugrit zou worden maar we hebben ons geen seconde verveeld

Begin april hebben wij (mijn 3 tienerkinderen en ik) een tweedaagse excursie vanuit El Gouna naar Caïro en Luxor gedaan met Kingfisher Tours. De planning hiervoor hadden we reeds vanuit België met Miriam via internet afgesproken. Ik was eerst van plan om enkel Luxor te bezoeken maar mijn kinderen wilden absoluut de piramides en het museum zien. Vooraf hebben we zelf onze binnenlandse vluchten geboekt (met hulp van Miriam).

Om 4.30u werden we door een taxi opgehaald aan ons resort Rihana Inn in El Gouna. Vanuit Hurghada duurde onze vlucht naar Caïro (vertrek: 06.35u) met Egyptair amper een uurtje. In Caïro werden we opgewacht door onze privé-gids Hassan.

We besloten om eerst naar het Egyptisch museum te rijden; we hadden wel niet verwacht dat het verkeer in Caïro zo chaotisch was (ontzettend veel auto’s, vele verkeersopstoppingen….) waardoor we veel tijd verloren. Na het museum ging het richting Islamitische wijk met de Khan el Khalili bazaar (waar we de enige toeristen waren); we waren sterk onder de indruk van de prachtige woonhuizen en moskeeën, zeker een aanrader! Door tijdsgebrek hebben we de citadel jammer genoeg niet kunnen bezoeken, vanop de ringweg zag het er wel heel imposant uit.

We reden verder naar Gizeh voor de lunch en een bezoekje aan de Piramides met Sfinx. De kinderen zijn zelfs...

Lees meer

Review via: website
Type reis: 2 daagse excursie vanuit Hurghada naar Cairo en Luxor

Familie Meerts | mei 2015 -

Genoten en vooral van de wandeling door het dorp waren we erg onder de indruk

We hebben heel erg van onze excursies genoten. Vooral van de wandeling door het dorp waren we erg onder de indruk. Het was gewoon allemaal erg mooi en gezellig.

Ook de gidsen en de chauffeur waren vriendelijk en deskundig, ze deden allemaal zo hun best. Ibrahim heeft ons zeer uitgebreid verteld over de vallei der koningen. We zijn zeer geïnteresseerd in het dorpsleven en we zijn daarbij ruimschoots aan onze trekken gekomen met de motor boottocht naar de westbank.

Review via: website

Esther Sas | februari 2009 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Eten bij locals in Luxor | 3 uur
Bereid je voor op een kennismaking met de minder toeristische kant van Luxor: het plattelandsleven op de Westbank. Samen met een local bezoek je een dorpje en eet je bij een familie thuis.
Felucca zeiltocht op de Nijl met lunch of diner | 3 uur
Geniet van een traditionele Egyptische maaltijd aan boord van onze felucca zeilboot en maak prachtige foto’s van de zonsondergang op de Nijl.
Dagexcursie hoogtepunten van Luxor | 6 uur
Bezoek het beste van Luxor in 1 dag. Met een lokale archeoloog als privégids bezoek je de Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsut en arbeidersdorp Deir el Medina.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share This