Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst | Kingfisher Tours

Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst
Zweef over het grootste openluchtmuseum

ter wereld

Excursieduur 3 uur | Prijs € 95,- p.p.

​Excursie highlights

• Altijd al gedroomd van een ballonvaart, maar wil je dit alleen doen op 1 van de meest indrukwekkende plekken ter wereld? Dan is dit het perfecte moment!

• Zie de eeuwenoude necropolis van het oude Thebe in het bijzondere licht van de zonsopkomst.

• Zweef over de tempels en tombes bij Luxor, het ‘grootste openluchtmuseum ter wereld’.

• Hoor de ezels op de grond balken, terwijl je Luxor onder je ziet ontwaken.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken.

Het vertrek voor de ballonvaart Luxor is tussen 4.00 uur en 5.30 uur (afhankelijk van de tijd van het jaar/ het moment van zonsopkomst).​

1. Transfer naar de startplaats voor de ballonvaart

Je wordt bij je hotel opgepikt door een busje van de ballonvaartmaatschappij. De totale transfer naar de startplaats duurt ongeveer 3 kwartier, inclusief een motorboottocht van 10 minuten waarin alvast de eerste instructies voor de ballonvaart worden gegeven.

​Op dit vroege tijdstip is er in het hotel natuurlijk nog geen ontbijt beschikbaar, maar op de boot krijg je een kop koffie of thee en een plak cake. Als je toch graag alvast iets anders wilt eten is het slim om dit de dag van tevoren zelf alvast te kopen in de supermarkt.

2. Start van de ballonvaart

Na de motorboottocht is het nog een kort ritje naar het startterrein. Wanneer je aankomt op het nog donkere veld, zie je her en der oranje vlammen van de ballonnen die worden gevuld. Om je heen hoor je de branders brullen terwijl meekijkt hoe de warme lucht in jouw ballon wordt geblazen. Langzaam maar zeker komen er steeds meer ballonnen overeind te staan en je voelt de opwinding om je heen langzaam toenemen. Het is bijna tijd voor vertrek!

Meestal gaan er 16 personen in 1 mand, waarbij iedereen in een subcompartiment voor 2 personen staat.

Tip: De beste plek om mooie foto’s te maken is op de hoeken van de mand.

Internationale veiligheidseisen en certificaten

De captains van de ballonnen zijn opgeleid als vliegtuigpiloot en hebben een speciale licentie om ballonvluchten te mogen doen. De ballonvaartmaatschappijen waar wij mee werken worden vaak gecontroleerd en moeten voldoen aan strenge internationale veiligheidseisen.

Ballonvaart Luxor grootte mand

3. Ballonvaart over de Westbank (45-60 minuten)

Nadat je over de rand van de rieten mand bent geklommen wordt er nog een laatste instructie gegeven over de vlucht en de landing. Er wordt nog een laatste keer flink wat warme lucht in de ballon geblazen en heel langzaam voel je de mand loskomen van de grond.

Het opstijgen alleen al is een indrukwekkende ervaring en van het eerste uitzicht wordt iedereen even stil. De ballonnen die net op de grond nog immens groot leken, veranderen langzaam in kleine ‘poppenballonnetjes’ en de captain wijst je de verschillende tempels en tombes op de Westbank aan.

Medinet Habu vanuit luchtballon ballonvaart Luxor

Vanuit de mand zie je niet alleen de oude Egyptische geschiedenis onder je door glijden, maar ook het dagelijks leven van nu, dat zich in de dorpen op de Westbank afspeelt. Op de grond hoor je de ezels balken terwijl je Luxor onder je ziet ontwaken. Soms letterlijk, want veel van de Egyptische huizen hebben niet eens een dak.

De ballonvaart eindigt waar jij dat wil: als je afgezet wilt worden aan de Oostkant van Luxor, dan steek je met de ballon de Nijl over en land je in de landerijen net buiten Luxor-stad. Als je dezelfde ochtend de Vallei der Koningen wilt bezoeken, dan land je op de Westbank, op hetzelfde terrein als waar je bent opgestegen.​

Tip: kleed je warm aan

Met name in de winter raden we je aan om warme kleding aan te doen. Hoog in de lucht is het veel kouder en een dik vest en eventueel winddicht jasje zijn geen overbodige luxe. ’s Zomers hoef je minder lagen te bouwen, maar een vestje is toch wel prettig. Extra tip: Van mannen met een kaal hoofd horen wij regelmatig dat de warmte van de brander wat intensief kan zijn: een petje of muts lossen dit op.

4. Transfer terug naar het hotel

Nadat je geland bent, word je weer terug gebracht naar je hotel of opgehaald door iemand van het team van Kingfisher Tours voor de volgende excursie.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Ontzettend veel gezien en ontzettend genoten van alles in Luxor. Volgend jaar zeker weer!

We hebben ontzettend veel gezien en ontzettend genoten van alles in Luxor. Mohamed bus en Ahmed gids zijn echt top en onze kalècherijder was ook geweldig. We vonden zijn ‘Ferrari’ helemaal te gek. Nog even heerlijk gezeild, leuke crew ook op de boot.

Heel er bedankt, we vinden alles erg indrukwekkend! Volgend jaar zeker weer, hopelijk met de rest van het gezin.

Review via: website

Rien en Anneke | februari 2013 -

Ga gerust en geniet van al het moois wat Egypte te bieden heeft

Afgelopen week hebben wij een 1,5 daagse excursie vanuit Hurghada naar Luxor gemaakt, georganiseerd door Miriam en Bakr. Wat hebben wij genoten!

Alles was tot in de puntjes geregeld. Onze gids sprak vloeiend nederlands en heeft ons ook de minder bekende bezienswaardigheden laten zien zoals de vallei der edelen en de vallei der arbeiders, minstens zo mooi als de vallei der koningen. We hebben heerlijk geluncht en gezeild op de Nijl. Het vervoer met de minibus van en naar Hurghada ging perfect.

Wat is het toch jammer dat er nu zo weinig toeristen naar Egypte gaan, want er is zo veel moois te zien en wij hebben helemaal niets van enige onrust meegekregen. Ga gerust en geniet van al het moois wat Egypte te bieden heeft.
Tot de volgende keer!

Review via: website

Kristel, Martijn en Floris | februari 2014 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Dagexcursie hoogtepunten van Luxor | 6 uur
Bezoek het beste van Luxor in 1 dag. Met een lokale archeoloog als privégids bezoek je de Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsut en arbeidersdorp Deir el Medina.
Excursie Karnak tempel | 3 uur
Loop met je privégids letterlijk door de hele geschiedenis van Egypte tijdens deze 3 uur durende excursie in Karnak tempel in Luxor. Nederlandstalige gids mogelijk.
Eten bij locals in Luxor | 3 uur
Bereid je voor op een kennismaking met de minder toeristische kant van Luxor: het plattelandsleven op de Westbank. Samen met een local bezoek je een dorpje en eet je bij een familie thuis.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren