Vaccinaties Egypte

Vaccinaties Egypte: dit moet je weten

Voor een reis naar Egypte zijn vaccinaties niet verplicht, maar sommige vaccinaties worden voor Egypte wel aanbevolen, zoals tegen DTP en Hepatitis A.

Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden voor Egypte aanvullende inentingen aangeraden tegen buiktyfus, hepatitis B, rabiës en tuberculose.

Vaccinatie tegen gele koorts is voor Egypte alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Egypte binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Verder is het in Egypte niet langer verplicht om een vaccinatiebewijs of een negatief testresultaat voor COVID-19 te overhandigen bij aankomst. Je kunt gewoon weer vrij reizen van en naar Egypte. Wil je meer weten over corona in Egypte? Lees dan ons blog hierover.

Lekker makkelijk: vaccinaties aan huis

Kingfisher Tours werkt samen met thuisvaccinatie.nl: een landelijk werkend vaccinatiecentrum dat inentingen aan huis verzorgt. Je maakt een afspraak wanneer het jou uitkomt, zelfs ’s avonds of in het weekend, zonder hier extra kosten voor te betalen. Dus geen wacht- en reistijd meer!

Thuisvaccinatie.nl werkt alleen met BIG-geregistreerde artsen die vakkundig vaccinaties zetten en advies geven.

Vergoedingen voor Egypte vaccinaties aan huis

De tarieven voor vaccinaties aan huis liggen op hetzelfde niveau als de tarieven van de GGD of huisartsen. Ook worden de vaccinaties meestal (deels) vergoed door de zorgverzekeraars.

Voor meer informatie kun je het vergoedingenoverzicht van thuisvaccinatie.nl bekijken.

Maak hier een afspraak met Thuisvaccinatie.nl voor jouw Egypte vaccinaties aan huis.

Gezondheidstips voor tijdens je reis

Om tijdens je reis gezond te blijven zijn er een aantal praktische dingen waar je zelf op kunt letten:

Lees hier hoe je kunt voorkomen dat je ziek wordt tijdens je Egypte rondreis.​

Deze blogs vind je misschien ook interessant