Toegankelijkheid Egypte voor mindervaliden

Praktische informatie

Een rondreis door Egypte is voor mindervaliden over het algemeen goed te doen.

Toegankelijkheid vliegvelden

De vliegvelden in Egypte zijn volledig uitgerust om reizigers met een fysieke beperking en/of een rolstoel te ontvangen. Net als in andere landen moet je dit wel van tevoren aanvragen en dan kun je ervan uitgaan dat het geregeld is bij aankomst.

Mijn mobiliteit is de laatste tijd sterk achteruit gegaan en Miriam en Bakr hielden daar qua planning goed rekening mee. Zelfs tijdens de excursies konden we de bezichtigingsplannen en het tempo nog wijzigen wanneer dat nodig bleek. Met recht ‘excursies op maat en met persoonlijke service… Anneke, april 2015

Speciale voorzieningen in hotels

De meeste hotels in Egypte hebben rolstoeltoegankelijke kamers en er zijn ook Nijlcruises met speciale voorzieningen voor mindervaliden.

Beperkte toegankelijkheid bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden in Egypte zijn helaas niet allemaal geschikt voor bezoek in een rolstoel. Nu zijn er altijd wel Egyptenaren die willen ‘helpen’, maar daar is niet iedereen even blij mee.

Het is extra van belang om duidelijk aan te geven wat je wel en per se niet wilt. Soms kan het ook helpen als je iemand bij je hebt die helpt om dit af te dwingen.

Dit vind je misschien ook interessant