Groepsreis Midden Egypte, maart 2022, 9 dagen | Kingfisher Tours

Culturele off the beaten track groepsreis door Midden Egypte | maart 2022, 9 dagen

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 1.075,- p.p. | Single toeslag voor deze reis is € 250,-

Wil jij een hele bijzondere en weinig bezochte regio van Egypte ontdekken met een leuke groep medereizigers en onder begeleiding van hoogopgeleide lokale gidsen? Ga dan van 19 maart 2022 mee met onze 9-daagse ‘off the beaten track’ reis door Midden Egypte. Tijdens deze reis nemen we jullie mee naar belangrijke archeologische plekken rondom El Minya en de prachtig gekleurde tempels in Abydos en Dendera. Ver weg van het massatoerisme ontdek je het echte Egypte. We bezoeken bijvoorbeeld piramides in unieke vormen, maar ook ervaar je bijzondere spirituele krachtplekken.

 

Jouw Egypte rondreis op maat samenstellen?

Veel reizigers kiezen ervoor om deze groepsreis te combineren met de groepsreis naar de bijzondere Siwa oase, die qua data en programma precies op elkaar aansluiten. Als je beide groepsreizen combineert ervaar je in twee weken het meest authentieke deel van Egypte op een gevarieerde manier: natuur, woestijn, avontuur, contact met de lokale bevolking en heel veel cultuur! De reis naar Siwa begint op 9 maart 2022.

  • HIGHLIGHTS
  • DAG tot dag
  • PRIJSINFORMATIE
  • Overnachten

Prijs: vanaf € 1.075,- p.p. (op basis van 2 personen per kamer) | Single toeslag is € 250,-

Duur van de rondreis: 9 dagen

Vertrekdagen: 19 maart 2022

Highlights van deze Egypte groepsrondreis:

  • Bezoek het nieuwe GEM tijdens deze culturele groepsreis
  • Ontdek historische sites zoals Tell el Amarna & Beni Hassan
  • Ervaar spirituele krachtplekken & bas-reliëfs in Abydos & Dendera
  • Ontdek onbekende & unieke piramides met leuke groep reisgenoten
  • Een droomreis voor historici & Egyptefans: ver weg van toerisme


Ben jij weg van Egypte, haar eeuwenoude cultuurhistorie en wil je graag met andere Egyptefans een regio bezoeken waar bijna geen andere toeristen komen? Dan is onze 9-daagse Midden-Egypte groepsreis iets voor jou! Deze 9-daagse rondreis door Caïro en Midden-Egypte is voor echte cultuurliefhebbers en historici. Laat je door onze hoogopgeleide gidsen meenemen naar piramides, tombes, tempels en archeologische plekken waar bijna geen toeristen komen.

Gidsen noemen deze reis ook wel ‘the King of Tours’ en vinden het jammer dat dit authentieke gedeelte van Egypte zo weinig wordt bezocht. In dit bijzondere deel van Egypte ervaren jullie namelijk alle belangrijke periodes uit de Egyptische geschiedenis. We bezoeken bijvoorbeeld de stad van Achnaton en Nefertiti (Tell el Amarna), Beni Hassan, Tuna el Gebel, Abydos en Dendera.

Jullie bezoeken als één van de eersten het nieuwe Grand Egyptian Museum

Sarcofaag van Toetanchamon met goud bedekt

Eindelijk, na 21 jaar bouwen, kun je het nieuwe GEM bezichtigen! En als echte Egyptefans willen jullie dit natuurlijk niet missen. Dit museum is namelijk het grootste archeologische museum ter wereld dat gewijd is aan één cultuur en slaat een brug tussen het oude en het nieuwe Egypte. Jullie bewonderen hier een zeer uitgebreide en diverse collectie met nog niet eerder vertoonde kunstvoorwerpen; zo’n 82.000 artefacten van de prehistorie in Egypte tot de Grieks-Romeinse tijd. Voor het eerst in bijna 100 jaar tijd worden hier alle 5.000 schatten uit het graf van farao Toetanchamon tentoongesteld!


Vanaf Caïro bezoeken jullie 3 unieke piramides in bijzondere vormen

Tijdens deze culturele groepsreis Midden Egypte in november 2021 bezoeken jullie vanaf Caïro in één dag drie onbekende piramides die allen een uniek uiterlijk hebben. Samen met jullie reisbegeleider, die tijdens deze hele reis ook de gids is, bezoeken jullie bijvoorbeeld de piramide van Amenemhat III in Hawara. Deze piramide, die deels onder water staat, lijkt meer op een berg van modderstenen dan op een piramide. Laat je verrassen, want ook de piramide waarin het grafmonument van koning Senusret II in Lahun is gevestigd ziet er misschien niet zo uit als je van een piramide verwacht. De derde piramide die jullie bezoeken is de piramide van farao Snofroe in Meidum, de tweede piramide ooit gebouwd in Egypte. Deze piramide is omringd door mastabas, waarbij je mastaba 17 zelfs van binnen kunt bewonderen.

De trappiramide van Snofroe in Meidum

Historische sites uit het Oude Rijk, Middenrijk en Nieuwe Rijk rond El Minya

Tijdens deze culturele groepsreis door Midden Egypte bezoeken jullie interessante historische sites uit verschillende tijdsperiodes. Bewonder bijvoorbeeld de kleurrijke muurschilderingen in de tombes van ambtenaren en provinciale heersers in de necropolis van Beni Hassan. Dit was één van de belangrijkste en meest informatieve necropoli uit het Egyptische Middenrijk. De Fraser rotstombes uit het Oude Rijk zijn wel 4.600 jaar oud!

Ook bezoeken jullie de stad van farao Achnaton en zijn vrouw Nefertiti: Achetaton, vandaag de dag beter bekend als Tell el Amarna. De gids vertelt jullie alles over het paleis, de tempels en de bijzondere tombes die hier gevestigd zijn, zoals de tombe van hogepriester Mery-ra, de zuidelijke tombe van Ay en de koninklijke familietombe van Achnaton.

 Verder bezoeken jullie Tuna el Gebel, één van de twee grootste archeologische gebieden van Egypte. Omdat dit een relatief onbekend gebied is zullen jullie hier weinig andere toeristen tegenkomen. Jullie bezoeken hier het oudste waterrad van Egypte, de prachtige tombe van Petosiris en de catacomben in het serapeum met wel 1000 (!) ibis- en bavianenmummies.

Ontdek vergeten tempels, tombes en kloosters, ver weg van de massa

We nemen jullie mee naar verschillende pareltjes die verspreid liggen rondom de moderne stad Sohag. Deze plek ligt zo ver weg van het massatoerisme, dat sommige tombes die jullie bezoeken pas sinds kort geopend zijn voor het publiek. Ook bezoeken jullie midden in een woonwijk het 11 meter hoge standbeeld van Meritamun en het witte en het rode klooster. Deze kloosters uit de 5e eeuw zijn beiden nog steeds in gebruik.

In Abydos en Dendera ervaren jullie spirituele krachtplekken & prachtige bas-reliëfs

Tijdens een bezoek aan Midden Egypte mogen twee bijzonder krachtige plekken niet ontbreken: Abydos en Dendera. Jullie bezoeken tijdens deze groepsreis onder anderen het Osirion en de tempel van Seti I in Abydos. 

Dendera tempel met Hator zuilen

Maar ook de vrouwelijke Hathor tempel met de enige dierenriem ooit gevonden in Egypte is een hoogtepunt; de tempel van Dendera.

Jullie reizen samen met ons uitgebreide team van lokale (vrouwelijke) en hoogopgeleide gidsen

Miriam en Marwa bij de Fraser tombes in El Minya

Gedurende deze groepsreis is jullie reisbegeleider en gids altijd aanwezig, dus je hoeft nergens over na te denken. Organisatorisch is alles tot in de puntjes geregeld en jullie kunnen te allen tijde vragen stellen. Al onze gidsen kennen de historie van Egypte en kunnen bijvoorbeeld goed uitleggen waarom sommige plekken in Tell El Amarna, Abydos en Dendera je energetisch raken. Ook geeft de reisbegeleider de beste tips om de groepsreis door Midden Egypte nog leuker te maken, zoals de beste restaurants om (samen) authentiek Egyptisch te eten. Hij eet graag met jullie mee; dit zorgt voor leuke inhoudelijke gesprekken. 

Maar ook worden jullie deels begeleid door Dr Marwa, een vrouwelijke gids en archeoloog die in El Minya geboren is. Dankzij haar expertise en grote netwerk in Midden Egypte kent zij alle bijzondere bekende en minder bekende plekken die jullie echt gezien willen hebben. Er worden deuren voor jullie geopend die voor andere toeristen gesloten blijven, waardoor jullie de cultuur echt leren kennen. Natuurlijk vertelt zij jullie alles over de unieke archeologische plekken in en rond El Minya. Maar daarnaast is zij een moderne Egyptische vrouw die graag haar verhalen deelt over het alledaagse leven in Egypte en de Egyptische cultuur.

Overnachten doen jullie in de meest bijzondere accommodaties in Midden-Egypte

Onze gasten vinden comfort belangrijk, maar daarnaast is het natuurlijk ook fijn om zo dicht mogelijk bij de bezienswaardigheden te overnachten. Daarom hebben wij met veel zorg en na een lange selectieperiode de leukste en meest bijzondere accommodaties uitgezocht voor deze groepsreis door Midden Egypte in november 2021. Jullie overnachten zowel in kleinschalige lokaal-gerunde accommodaties als ware ‘health resorts’ met een spa. Maar ook slapen jullie in duurzame ecolodges. Hier komen de ingrediënten voor de maaltijd uit eigen tuin en kunnen jullie helemaal tot rust komen.

Ontdek midden Egypte met een leuke groep: een ervaring is leuker als je hem deelt

Deze culturele groepsreis door Midden Egypte in november 2021 is voor echte Egypteliefhebbers en neemt jullie mee naar bijzondere en authentieke plekken waar maar weinig andere toeristen komen. Dit biedt een unieke ervaring, en zo’n ervaring is nog leuker als je hem kunt delen met gelijkgestemden. Met een gezellige groep medereizigers (minimaal 6 en maximaal 15 personen) ontdek je alle bijzondere sites in Midden Egypte.

Groepsreis door egypte met volwassenen

Misschien kies je voor deze groepsreis door Midden Egypte omdat dit financieel aantrekkelijk is. Maar de meeste gasten die meegaan op groepsreis door Egypte vinden het fijn om tips, kennis en ervaringen te kunnen delen met mede-Egyptefans, cultuurliefhebbers en historici. Onze gasten zijn vaak open en bouwen al snel een band met elkaar op, soms wordt er zelfs jaren contact gehouden!

Gedurende de groepsreis is er natuurlijk ook voldoende flexibiliteit om je eigen ding te doen. Kies ervoor om samen op pad te gaan, te gaan dineren, of trek er ook eens in je eentje op uit. Alles is mogelijk tijdens deze culturele groepsreis door Midden Egypte.


Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

De reis met onze dochter (14 jaar) was tot in de details geregeld. We kregen zelfs een advies voor het geven van fooien.

Op basis van een helder en uitgebreid reisvoorstel zijn wij, gezin met een dochter van 14 jaar op een geweldige individuele rondreis geweest in Egypte. Onze wens was een reis op comfortabele wijze in ons eigen tempo langs de grote monumenten en ook wat van de couleur local beleven. Het is een enorm succes geworden, met onze dank aan het team van Miriam Kok, expert in Egypte voor Better Places.

Alles was tot in de details geregeld. We hadden zelfs een gebruiksadvies gekregen voor het geven van fooien. Zonder deze kennis kun je aardig verloren raken in Egypte.
De locale Nederlandssprekende gidsen brachten ons op soepel wijze zonder "hassle" overal naar toe. Het begon al bij het ontvangst op het vliegveld waar alle procedurele handelingen uit onze handen werden genomen.

De Nijlcruise was een mooi rustmoment om ons even te voelen als de negentiende eeuwse cultuur toeristen. Egypte had ons veel te bieden en dat allemaal goed georganiseerd mogelijk gemaakt door de strakke regie op de achtergrond door Miriam en haar echtgenoot Bakr.

Review via: TripAdvisor
Type reis: Rondreis met Caïro en Nijlcruise

Wim J. | mei 2017 -

Cultuur zien is één iets - cultuur mogen ervaren is van een hogere orde. Deze kunst hebben de gidsen van Kingfisher onder de knie!

Het is jaren geleden dat ik zo voldaan uit vakantie gekomen ben. Kingfisher bezorgde ons een geweldige rondreis. Telkens een nieuwe ervaring, telkens een nieuwe ontmoeting. Cultuur zien is één iets - cultuur mogen ervaren is van een hogere orde. Deze kunst hebben de gidsen van Kingfisher onder de knie! En daarenboven was alles prima geregeld.

Review via: Tripadvisor
Type reis: Hoogtepuntenreis met Nijlcruise

Cocquyt | juli 2018 -

We komen terug en dan laten we het allemaal wederom regelen door Miriam en Bakr

Als eerste moet ik even kwijt eer ik een stukje reisverslag hier neerzet dat jullie, Miriam en bakr, het tot in de puntjes alles goed geregeld hebben voor ons.

Mede door de strubbelingen in egypte zagen wij onze vakantie in het water vallen. Onze nijlcruise werd geannuleerd door de organisatie waardoor we eigenlijk een beetje gedoemd werden om op het resort te blijven. Dat was voor mij de reden om in principe de vakantie te annuleren maar na een telefonisch contact met Miriam verscheen weer zonneschijn.

Zelfs cairo hebben we aan kunnen doen en eigenlijk geen seconde aan getwijfeld dat ons iets zou gebeuren. Na een bezoek aan djoser en daar de piramides van gizeh en uiteraard de sphinx hebben we zelfs het museum kunnen bezoeken. Het leek wel een vesting maar de soldaten waren vriendelijk en de politie waren onze beschermheren. Continue twee agenten bij ons die evt konden ingrijpen maar toch bleven ze op de achtergrond.

De Nederlandse gids was perfect en de chauffeur had een hele opgaaf daar in het verkeer. De dag werd afgesloten met een feluccatocht. En toen werden we netjes op het vliegveld afgezet. Bedankt Miriam nog voor de boekingtip voor...

Lees meer

Review via: website

Familie Moellenkamp | augustus 2013 -