“Klopt het dat de kosten voor een Egypte visum sinds kort verhoogd zijn? En is de prijs op dit moment dan 25 dollar of 60 dollar? Moet ik ook echt dollars meenemen of kan ik ook in euro’s betalen? En moet ik het toeristenvisum voor Egypte nu van tevoren online aanvragen of kan ik dat gewoon bij aankomst op het vliegveld regelen?”

Dit is zomaar een greep uit de vragen die wij regelmatig krijgen over het toeristenvisum van Egypte. En wie op internet gaat zoeken naar de kosten van het visum voor Egypte wordt helaas niet veel wijzer…..

In dit blog zetten we daarom alle feiten en fabels voor je op een rij EN je krijgt van ons een gouden tip om kosten te besparen bij het kopen van je visum.

Kosten Egypte visum 2024: is het nu 25 dollar of 60 dollar?

Verwarrend, verwarrend, overal op internet lees je dat de kosten van het toeristenvisum voor Egypte zijn verhoogd, maar op andere pagina’s staat weer dat dit niet zo is. Wat is het nou? Kost het visum nu nog steeds 25 dollar of betaal je nu 60 dollar?

Wij updaten dit blog iedere maand en op dit moment is de prijs voor een Egypte visum nog steeds gewoon 25 dollar (ongeveer 23 euro). De prijsverhoging waar in eerdere jaren sprake van was is tot nu toe niet doorgevoerd.

De visumprijs is in dollars, maar in Egypte betaal je toch met ponden?

De visumprijs wordt inderdaad overal weergegeven in Amerikaanse dollars. En dat is ook de prijs die op de visumsticker staat, die na betaling in je paspoort wordt geplakt. Dit doet de Egyptische overheid bewust, omdat de Egyptische pond nogal fluctueert in waarde. Op deze manier krijgen de Egyptenaren meer buitenlandse (waardevolle) valuta het land in.

Kan ik het visum ook in euro’s betalen?

Misschien vraag je je nu af of dit betekent dat je ook nog eens dollars moet meenemen naar Egypte. Het antwoord is nee: de prijs van het visum is in dollars, maar je kunt ook gewoon in euro’s betalen. De betaling moet wel altijd cash in dollars of in euro’s zijn dus je kunt niet met een bankpas betalen. Je kunt het visum alleen niet cash in Egyptische ponden betalen.

visum Egypte betalen in dollars en euros

Moet ik het visum voor Egypte in 2024 online aanvragen of kan ik het kopen op het vliegveld?

Een tijdje terug heeft de Egyptische overheid een website gelanceerd waar je als toerist zelf een online E-visum kunt aanvragen voor Egypte. De website werkt echter nog niet perfect: soms kun je de aanvraag wel versturen en soms geeft hij een foutmelding. Wij raden onze gasten daarom aan om het visum voorlopig nog gewoon bij aankomst in Egypte op het vliegveld te kopen. Als je toch wilt proberen het visum online aan te vragen, dan kan dat via www.visa2egypt.gov.eg.  Let wel op dat wanneer je met de print (vergeet die niet!) van een E-visum inreist, dat men je op de luchthaven van aankomst een inreisstempel in je paspoort geeft en dit ook aantekent op de print van je E-visum.

Ik lees op andere blogs dat je je paspoort moet opsturen om een visum aan te vragen?

Vroeger was dit wel zo, maar die informatie is echt verouderd. Sommige websites laten het overkomen alsof het aanvragen van een visum voor Egypte super ingewikkeld is. Je zou allerlei gegevens moeten invullen, je paspoort opsturen en je visum vanuit Nederland online aanvragen. En natuurlijk komen bij dat ‘moeilijke proces’ allemaal extra kosten kijken, dus die brengen zij dan bij jou als klant in rekening.

​Vaak is de informatie op zo’n website gewoon verouderd, maar soms is het ook een manier waarop reisorganisaties in Nederland proberen om extra geld te verdienen wanneer je een vakantie bij hen boekt. Zij verkopen dan vaak zelf een ‘visum aanvraag service’ en rekenen een hogere prijs voor het visum, terwijl dat echt nergens voor nodig is.

Wij updaten dit blog iedere maand, dus bij dezen weet je zeker dat je echt niet van tevoren een visum hoeft aan te vragen. Hieronder lees je zelfs precies waar op het vliegveld je het Egypte visum zelf kunt kopen én we delen een gouden tip om extra kosten en lange wachtrijen te voorkomen.

Waar op het vliegveld kan ik een visum kopen?

Ok…een toeristenvisum voor Egypte kopen is in principe dus zo simpel als op de luchthaven waar je in Egypte landt naar een bankloket gaan, zeggen dat je een visum wilt, 25 Amerikaanse dollar betalen (kan ook in euro’s) en je kunt mét visum zo op weg naar de douane.

Nu nog even dat bankloket vinden…

Wie wel eens in Egypte is geweest, weet echter dat de informatieborden hier niet altijd even duidelijk zijn. Als je als Nederlander onderstaand bord ziet hangen op het vliegveld, dan ga je er tenslotte toch vanuit dat er ook daadwerkelijk wel ergens een loket zal zijn met een bordje ‘bank counter’ of ‘immigration’ erboven. En wij kunnen je verklappen: dat is dus niet het geval ;-).  Er hangen geen bordjes waar letterlijk ‘bank counter’ op staat, maar heel moeilijk is het ook niet om een loket te vinden. Je kunt je visum eigenlijk bij ieder loketje kopen waar iets over ‘money’, ‘money exchange’ of ‘bank’ te lezen is (al is het maar op een A4tje op het raam).

close up visa bord Cairo airport

Gouden tip: zo voorkom je extra kosten en lange rijen

Iedere betrouwbare lokale reisorganisatie in Egypte kan je vertellen dat je een Egypte visum gewoon bij aankomst op het vliegveld kunt kopen. Onze gouden tip is dan ook: laat je niet in de maling nemen en doe je voordeel met de insiderkennis die wij in dit blog met je hebben gedeeld.

Lees altijd de reisvoorwaarden van je eigen touroperator door, want anders kan het zomaar zijn dat je bij aankomst op het vliegveld in Egypte ineens nog extra geld moet betalen aan hun lokale vertegenwoordiger voor zijn ‘meet & assist’ service en het daarmee dubbel betalen van de visumkosten.

Als je in een van de resorts verblijft in Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba of Taba en tijdens de hele vakantie in dit gebied van de Sinaï blijft heb je helemaal géén visum nodig. Bij aankomst op de luchthaven van Sharm el Sheikh of Taba (of aan de grens) kun je een ‘Sinai only visum’ vragen, waarmee je maximaal 15 dagen in deze badplaatsen en in de oostelijke Sinaï kunt verblijven. Dit visum kost niets en betreft enkel een stempel in je paspoort. Als je van plan bent excursies te maken buiten deze badplaatsen, heb je wél een officieel toeristenvisum nodig.

Meet & Assist ZONDER EXTRA KOSTEN

Wanneer je reist met Kingfisher Tours hoef je je helemáál niet druk te maken over je visum, want wij verzorgen voor iedereen die een rondreis bij ons boekt een GRATIS meet & assist op de eindbestemming. Iemand van ons agentschap staat je – met een bordje met jouw familienaam erop – op te wachten, direct na aankomst op het vliegveld al nog vóór je door de douane bent. Zij helpen je met het kopen van een visum en zorgen dat je niet in de rij hoeft te staan.

Bij Kingfisher Tours betaal je dus alleen de échte kosten van het visum en kunnen we op je eindbestemming altijd een meet & assist voor je regelen, op welke luchthaven dan ook. Alleen als je via Caïro direct nog doorvliegt naar een andere plek en dus moet overstappen, dan moet je zelf het visum regelen. In de transferruimtes op het vliegveld in Caïro mogen namelijk geen meet & assists komen (van geen enkele reisorganisatie).

Gelukkig heb je nu bovenstaande uitleg om DE balie voor visums te vinden en we wensen je een hele fijne Egypte vakantie!

Met vriendelijke groet,

Miriam Kok en Abu Bakr Mahmoud, eigenaren van Kingfisher Tours