Garanties & Zekerheid

Doordat wij onze reizen rechtstreeks vanuit Egypte organiseren, kunnen wij ons niet aansluiten bij Nederlandse organisaties zoals de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en het Calamiteitenfonds. Wij bieden echter vergelijkbare voorwaarden en garanties.

Nederlandse kwaliteit en betrouwbaarheid

Kingfisher Tours is opgericht door een Nederlandse juriste die jaren in de verzekeringswereld heeft gewerkt (Miriam Kok). En dat is precies waarom veel Nederlanders en Belgen graag bij ons boeken: wij leveren vanuit Luxor al meer dan 20 jaar Nederlandse kwaliteit en betrouwbaarheid, maar wel met de Egyptische ‘insider’ kennis van het land.

Vergelijkbare reisvoorwaarden

Kingfisher Tours hanteert vergelijkbare reisvoorwaarden als Nederlandse reisorganisaties. Onze annuleringsvoorwaarden zijn in veel gevallen zelfs gunstiger.

Lees hier onze algemene reisvoorwaarden

Calamiteitenfonds en SGR-garantie

Boeken met garantie uit het Calamiteitenfonds houdt in dat je (een deel van) je reissom terugkrijgt op het moment dat zich een calamiteit voordoet, zoals bijvoorbeeld een natuurramp. Boeken met SGR-garantie houdt in dat je de aanbetaling/reissom die je al hebt betaald, terugkrijgt indien een reisorganisatie failliet gaat en je reis niet door kan gaan.

Betrouwbare partner

Als lokale Egyptische reisorganisatie kunnen wij ons helaas niet aansluiten bij de Nederlandse garantiefondsen. Wij bestaan echter al meer dan 20 jaar en hebben (zelfs tijdens de onrust in Egypte in 2011 en 2013) onze klanten uit eigen beweging alle betalingen geretourneerd toen bleek dat de reizen niet door konden gaan.

Bij Kingfisher Tours hebben wij jarenlang de individuele rondreizen, groepsrondreizen en excursies voor bekende Nederlandse reisorganisaties zoals Sawadee, Toerkoop, Vamonos, Riksja, Personal Touch Travel en The Travel Club georganiseerd. Na een tijd kregen we het echter zo druk met onze eigen reisaanvragen, dat we ervoor hebben gekozen om ons 100% te focussen op onze eigen gasten. We hopen dat het samenwerkingsverband met deze Europese touroperators ook jou het vertrouwen geeft dat wij onze verplichtingen altijd zullen nakomen.

Bijboeken van SGR en Calamiteitenfonds is mogelijk

Als Kingfisher Tours vragen wij geen grote aanbetalingen lang van te voren (bij boeking slechts 15% en pas 4 weken van tevoren het bedrag voor de rest van je reis). Je loopt dus sowieso relatief weinig risico dat er tussen betaling en vertrek iets gebeurt waardoor je reis niet door kan gaan, want de periode tussen betaling en vertrek is veel korter dan bij veel grote Nederlandse reisorganisaties.

Als het voor jou echter tóch fijner voelt om gebruik te maken van de garanties van het SGR- en Calamiteitenfonds, dan kunnen we dit voor je regelen via 1 van onze samenwerkingspartners in Nederland.

De aanvraag van het reisvoorstel en de offerte verlopen in dit geval gewoon via Kingfisher Tours, maar de uiteindelijke boeking verloopt via onze Nederlandse partner. Hiervoor geldt een kleine toeslag die afhankelijk is van de totale reissom.

Dit vind je misschien ook interessant