Paspoort en visum voor Egypte

Hoe lang moet je paspoort geldig zijn als je op vakantie gaat naar Egypte?

Voor reizen naar Egypte hoef je van tevoren geen visum aan te vragen, je kunt dit gewoon op het vliegveld kopen. Sinds een tijdje kun je ook online een E-visum kopen via de officiële en niet commerciële website www.visa2egypt.gov.eg. Deze website werkt echter nog niet perfect: soms kun je de aanvraag wel versturen en soms krijg je een foutmelding (vooral als je een fout maakt in de volledige namen van je paspoort). Wij raden je daarom aan om het visum voorlopig nog gewoon bij aankomst in Egypte op het vliegveld te kopen.

kosten Egypte visum

Dit kost $ 25 per persoon (omgerekend ongeveer € 24). Je hoeft hiervoor geen pasfoto mee te nemen, met uitzondering van Belgen die reizen met een elektronische identiteitskaart met chip, zie hieronder.

Wanneer je een reis boekt bij Kingfisher Tours helpen wij je met het kopen van het visum op het vliegveld. Bij aankomst in Egypte word je al voor de douane opgewacht door iemand van ons team die klaarstaat met een duidelijk naambordje.

Hoe lang moet je paspoort geldig zijn als je op vakantie gaat naar Egypte?

Wanneer je op vakantie gaat naar Egypte moet je paspoort nog tenminste 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Egypte.

Reisdocumenten Egypte voor Nederlanders

Nederlanders die naar Egypte reizen moeten in het bezit zijn van een paspoort. Alleen een identiteitskaart is niet voldoende. Sinds 26 juni 2012 moeten kinderen (ongeacht de leeftijd) ook in het bezit zijn van een eigen paspoort voor reizen buiten Europa.

Reisdocumenten Egypte voor Belgen

Voor Belgen zijn er 2 opties wanneer je naar Egypte reist:

1. Bij verblijf korter dan een maand

Als je korter dan 1 maand in Egypte verblijft, is een elektronische identiteitskaart met chip voldoende. Aanvullend is bij gebruik van de Belgische identiteitskaart een pasfoto nodig voor het verkrijgen van een visum.

2. Bij verblijf langer dan een maand

Bij verblijf langer dan een maand kunnen ook Belgen alleen op een internationaal paspoort reizen en is geen pasfoto nodig voor het visum.

Paspoort en visum voor andere nationaliteiten

Wanneer je niet over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, raden we je aan contact op te nemen met de ambassade van Egypte in je eigen land.

Extra tip: maak kopieën van je paspoort

Maak voor vertrek een aantal kopieën van je paspoort of identiteitskaart en bewaar ze op verschillende plekken in je bagage. Dit maakt de aangifte bij verlies en het verkrijgen van een nieuw paspoort een stuk makkelijker.