Wat is het tijdsverschil Egypte – Nederland/België? Dat is natuurlijk handig om te weten als je naar Egypte gaat reizen, of als jouw familie of vrienden daar nu zijn. Egypte, waar je in bijna vijf uur naartoe vliegt vanaf Nederland, ligt ten zuidoosten van ons, in de continenten Azië en Afrika. Maar is er dan ook een tijdsverschil tussen Nederland en Egypte of België en Egypte? Dit hangt af van het seizoen en hier leggen wij je dit graag uit. Ook geven wij je een tip voor de wereldklok op je smartphone, want daar gaat wel eens iets mis.

Tijdsverschil Egypte: in welke tijdzone valt Egypte? 

Egypte valt onder de tijdzone UTC+2 (OET-Oost-Europese Tijd). Dit betekent dat het in Egypte twee uur later is dan in Londen. Let op: dit geldt niet het hele jaar door.

Kent Egypte ook een zomertijd en een wintertijd? 

Het antwoord op deze vraag is kort. Egypte kent geen zomertijd en wintertijd (meer). In 2011 werd de zomertijd afgeschaft in Egypte en sindsdien wordt de klok in Egypte niet meer verzet.

Het tijdsverschil Egypte – Nederland 

Het verrast je misschien, maar tijdens de Nederlandse zomertijd (van maart t/m oktober) is er geen tijdsverschil tussen Egypte en Nederland. In het laatste weekend van oktober, in de nacht van zaterdag op zondag, verandert de Nederlandse zomertijd naar wintertijd. In onze wintertijd is het in Egypte één uur later dan in Nederland.

Tijdsverschil Egypte – België 

Voor België geldt hetzelfde als voor Nederland. Het tijdsverschil Egypte België is één uur tijdens de Belgische wintertijd. Tijdens de zomertijd in België is er geen tijdsverschil met Egypte.

Tijdsverschil Egypte: kent Egypte tijdsverschil in de verschillende delen van het land?

Egypte is een groot land – wel 20 keer groter dan Nederland – en je zou misschien verwachten dat het land hierdoor binnen verschillende tijdzones valt. Dit is niet het geval. In heel Egypte is het ‘s winters één uur later dan in Nederland en België, en in de zomer is er geen tijdsverschil tussen Egypte en Nederland/België. Tijdreizen is dus (helaas) niet mogelijk binnen Egypte.

Vertrouw jij je smartphone? Let op!

Smartphones hebben een goede wereldklok, waarop je precies kunt zien hoe laat het is in welk deel van de wereld. Dit is natuurlijk super handig, maar kun jij je smartphone wel overal vertrouwen? Niet in Egypte!

Niet alle wereldklokken van de smartphone geven de correcte tijd aan in de zomer in Egypte. Omdat in 2011 de zomertijd is afgeschaft in Egypte, en nog niet alle wereldklokken dit hebben aangepast, kun je voor verrassingen komen te staan. Let dus goed op!

Ga je naar Egypte reizen en heb je nog vragen? 

Wij hopen dat we je antwoord hebben gegeven over jouw vraag over het tijdsverschil in Egypte. Heb je nog meer vragen of opmerkingen? Of ben je misschien benieuwd naar de beste reistijd om naar Egypte te reizen? Neem contact met ons op, of lees onze andere blogs en praktische pagina’s met handige informatie over Egypte.