Insider tip: Goedkope vliegtickets Egypte boeken

Goedkope vliegtickets naar Egypte en in Egypte in 3 stappen

Insider tip: Goedkope vliegtickets Egypte boeken

Wat leuk dat je hebt besloten om naar Egypte te reizen! Wil je goedkope vliegtickets naar Egypte, maar vooral ook ín Egypte? Wij wonen sinds 2001 in Egypte en hebben bijna 20 jaar ervaring in de Egyptische reisbranche. Graag delen wij met jou onze insider tips om de goedkoopste vliegtickets Egypte te vinden EN we geven je een tip waarmee je tot wel 50% bespaart op je binnenlandse vliegtickets.

Hoe je de goedkoopste tickets boekt is afhankelijk van de vliegmaatschappij waarbij je je internationale vlucht boekt, dus volg het stappenplan en je houdt meer geld over om leuke dingen te doen tijdens je reis!

“Wow, wat een gouden tip betreft de binnenlandse vliegtickets! Wanneer ik vanuit NL zou bestellen kosten 3 retourtickets Hurghada-Cairo-Hurghada € 535,84. Wanneer ik op Egypte klik, kom ik uit op EGP 5.873 = € 270. Bijna een 50% besparing!” – Bart de Vries / 15 maart 2018

Goedkope vliegtickets naar Egypte en in Egypte in 3 stappen

Stap 1: Vind eerst de goedkoopste internationale vlucht naar Egypte

Om voor het totaalpakket internationale + binnenlandse vliegtickets Egypte zo goedkoop mogelijk uit te zijn, moet je eerst uitzoeken welke vliegmaatschappij tijdens jouw vakantiedata het voordeligst is. Met welke maatschappij je van en naar Egypte vliegt bepaalt ook meteen hoe je je binnenlandse tickets het beste kunt boeken. Achterhaal dus eerst bij welke maatschappij je de goedkoopste retourvlucht kunt vinden. Dit is namelijk voor iedere periode in het jaar anders.

Vergelijkingswebsites om de goedkoopste vliegtickets naar Egypte te vinden

Als je goedkope tickets wilt naar Egypte, dan kun je het beste kijken op speciale vergelijkingswebsites zoals Skyscanner of Chaser. Hier worden de prijzen van allerlei verschillende vliegmaatschappijen verzameld. Je kunt precies zien op welke dag en met welke maatschappij je goedkoop naar Egypte kunt en welke ticket het goedkoopst is.

Vluchtprijzen vergelijken voor verschillende vliegvelden en vertrekdagen

  • Bekijk bij Skyscanner bijvoorbeeld het maandoverzicht om de goedkoopste dag te vinden om te vliegen, of stel een prijsalarm in.
  • Bij Chaser kun je direct zien of vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf misschien goedkoper is. Ook op de website van Chaser zijn weekoverzichten beschikbaar, zodat je kunt zien op welke dag je het voordeligst vliegt.
Extra tips voor goedkope internationale vliegtickets Egypte

Een paar algemene regels zijn:

  • Boek je ticket niet in het weekend, maar aan het begin van de week. Dinsdag is vaak een goede dag om te boeken, omdat vliegtuigmaatschappijen op deze dag de prijzen verlagen.
  • Vliegen op een dinsdag of woensdag is vaak goedkoper dan vliegen op bijvoorbeeld een zaterdag of zondag. Bekijk vluchten die vertrekken op verschillende dagen, zodat je de prijzen kunt vergelijken.
  • Boek zo vroeg mogelijk, want de prijs voor een retourvlucht naar Egypte gaat in het algemeen alleen omhoog en eigenlijk nooit meer omlaag
  • In de schoolvakanties is het bijna altijd goedkoper om vanaf een ander vliegveld dan die in je eigen land te vertrekken. In de Nederlandse meivakantie vlieg dus je goedkoper vanaf Brussel of Düsseldorf.

Is Egyptair de goedkoopste vliegtuigmaatschappij in de periode dat je wilt vliegen?
Boek al je tickets in 1x bij Egyptair volgens onze uitleg.

Ga naar stap 2A.

Heb je bij een andere vliegtuigmaatschappij een goedkoper ticket gevonden?
Maak gebruik van onze insider tip om de goedkoopste binnenlandse tickets te vinden op de website van EgyptAir.

Ga naar stap 2B.

Stap 2A: Ga naar www.egyptair.com en boek je internationale vlucht & de binnenlandse vluchten in één keer

Boek je ticket niet op Skyscanner of Chaser, want wanneer je naar de website van de vliegtuigmaatschappij zelf gaat, vind je altijd de beste prijs voor je vluchten. Ga dus naar de website van Egyptair en boek daar je vluchten. Doe dit op een desktop/laptop en niet op je telefoon of tablet, want alleen dan krijg je rechts bovenin je scherm de optie multi-destination. Als je die aanklikt kun je je hele reis inclusief tussenstops invoeren en direct alle tickets in 1 keer reserveren en betalen.

Goedkope vliegtickets Egypte met EgyptAir
Gebruik de optie Multi Destination op de website van EgyptAir

De voordelen van alle tickets direct bij Egyptair boeken met de optie multi-destination

Doordat je al je tickets direct bij Egyptair boekt, ervaar je belastingvoordelen en hierdoor kom je op een lagere totaalprijs uit. Daarnaast is Egyptair aangesloten bij Star Alliance, waardoor je een ‘secure connection’ hebt op de terugweg. Wanneer je binnenlandse vlucht vertraging heeft, wachten ze in Caïro op je, zodat je je internationale vlucht terug naar huis niet mist. Ook hoef je je bagage niet opnieuw in te checken en krijg je op de luchthaven van je vertrek van je binnenlandse vlucht meteen twee boardingpassen, één voor de binnenlandse vlucht en één voor de internationale vlucht. In Caïro hoef je alleen maar, in tien minuten, naar een andere gate te lopen.

Je bent klaar met boeken en je gaat nu met goedkope vliegtickets naar Egypte. Wij van Kingfisher Tours hopen je snel te zien!

Stap 2B: Ga naar de website van de vliegtuigmaatschappij die het goedkoopste ticket aanbiedt. Boek hier je internationale vlucht.

Ga naar de website van de vliegtuigmaatschappij die de goedkoopste retourvlucht Egypte aanbiedt. Boek je ticket niet direct op Skyscanner of Chaser, want wanneer je naar de eigen website gaat van de aanbieder van de goedkoopste retourvlucht, bijvoorbeeld de website van Turkish Airlines, zie je de beste tarieven (en eventuele extra opties).

Boek hier je internationale retourvlucht. Ga voor het boeken van de binnenlandse vluchten naar de website van Egyptair en volg de instructies in stap 3 om tot wel 50% te besparen op je binnenlandse vluchten.

Stap 3: boek met onze insider tip goedkope binnenlandse vliegtickets in Egypte op Egyptair.com

Ga naar de website van Egyptair en let nu goed op, want met deze eenvoudige insider tip bespaar je zo’n 50% op je ticketprijs. Deze insider tip voor de binnenlandse vluchten is alleen bruikbaar wanneer je je retourvlucht naar Egypte bij een andere maatschappij boekt dan bij Egyptair. Wanneer je je internationale vlucht bij Egyptair boekt, dan is het voordeliger om je binnenlandse vluchten direct mee te boeken met je internationale ticket – zie daarvoor 2A.

Verander in het dropdown menu het land van Nederland naar Egypte.
Kies op de homepage van Egyptair rechts bovenaan voor ‘Egypt’ in plaats van ‘Nederland’. De prijs van een binnenlandse vlucht is op deze manier altijd lager dan wanneer je Nederland of België aanklikt. Op je e-ticket staat er niets over vermeld, en het is ook volledig legaal om dit te doen.

In de video hieronder laat Miriam (eigenaresse van Kingfisher Tours) zien hoe deze insider tip voor goedkope binnenlandse vliegtickets werkt.

Wij hopen dat we je met deze insider tip en ons advies om goedkope vliegtickets naar Egypte te  scoren goed op weg hebben geholpen. Heb je geboekt? Bekijk onze rondreizen en excursies of neem contact met ons op. Wij doen je graag een reisvoorstel!