Goedkope vliegtickets Egypte boeken met onze insider tips

Goedkope vliegtickets naar Egypte en in Egypte in 3 stappen

Wat leuk dat je hebt besloten om naar Egypte te reizen! Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets naar Egypte? Wij wonen sinds 2001 in Egypte en hebben ruim 20 jaar ervaring in de Egyptische reisbranche. Graag delen wij met jou onze insider tips om de goedkoopste én de beste vliegtickets Egypte te vinden.

Hoe je de goedkoopste tickets boekt, is afhankelijk van de vliegmaatschappij waarbij je je internationale vlucht boekt, dus volg het stappenplan en je houdt meer geld over om leuke dingen te doen tijdens je reis!

Goedkope vliegtickets naar Egypte en in Egypte in 3 stappen

Stap 1: Vind eerst de goedkoopste internationale vlucht naar Egypte

Om voor het totaalpakket internationale + binnenlandse vliegtickets Egypte zo goedkoop mogelijk uit te zijn, moet je eerst uitzoeken welke vliegmaatschappij tijdens jouw vakantiedata het voordeligst is. Achterhaal dus eerst bij welke maatschappij je de goedkoopste retourvlucht kunt vinden. Dit is namelijk voor iedere periode in het jaar anders.

Vergelijkingswebsites om de goedkoopste vliegtickets naar Egypte te vinden

Als je goedkope tickets wilt naar Egypte, dan kun je het beste kijken op speciale vergelijkingswebsites zoals Skyscanner of Chaser. Hier worden de prijzen van allerlei verschillende vliegmaatschappijen verzameld. Je kunt precies zien op welke dag en met welke maatschappij je goedkoop naar Egypte kunt en welke ticket het goedkoopst is.

Vluchtprijzen vergelijken voor verschillende vliegvelden en vertrekdagen

  • Bekijk bij Skyscanner bijvoorbeeld het maandoverzicht om de goedkoopste dag te vinden om te vliegen, of stel een prijsalarm in.
  • Bij Chaser kun je direct zien of vliegen vanaf Brussel of Düsseldorf misschien goedkoper is. Ook op de website van Chaser zijn weekoverzichten beschikbaar, zodat je kunt zien op welke dag je het voordeligst vliegt.
Extra tips voor goedkope internationale vliegtickets Egypte

Een paar algemene regels zijn:

  • Vliegen op een dinsdag of woensdag is vaak goedkoper dan vliegen op bijvoorbeeld een zaterdag of zondag. Bekijk vluchten die vertrekken op verschillende dagen, zodat je de prijzen kunt vergelijken.
  • Boek zo vroeg mogelijk, want de prijs voor een retourvlucht naar Egypte gaat in het algemeen alleen omhoog en eigenlijk nooit meer omlaag.
  • In de schoolvakanties is het bijna altijd goedkoper om vanaf een ander vliegveld dan die in je eigen land te vertrekken. In de Nederlandse meivakantie vlieg je dus goedkoper vanaf Brussel of Düsseldorf.

Is Egyptair de goedkoopste vliegtuigmaatschappij in de periode dat je wilt vliegen?
Boek al je tickets in 1x bij Egyptair volgens onze uitleg.

Ga naar stap 2A.

Heb je bij een andere vliegtuigmaatschappij een goedkoper internationaal ticket gevonden?
Boek deze tickets via de website van de luchtvaartmaatschappij zelf.

Ga naar stap 2B.

Stap 2A: Ga naar www.egyptair.com en boek je internationale vlucht & de binnenlandse vluchten in één keer

Boek je ticket niet op Skyscanner of Chaser, want wanneer je naar de website van de vliegtuigmaatschappij zelf gaat, vind je altijd de beste prijs voor je vluchten. Ga dus naar de website van Egyptair en boek daar je vluchten. Ga verder via multi-destination. Als je die aanklikt kun je je hele reis inclusief tussenstops invoeren en direct alle tickets in 1 keer reserveren en betalen.

Goedkope vliegtickets Egypte met EgyptAir
Gebruik de optie Multi Destination op de website van EgyptAir
De voordelen van alle tickets direct bij Egyptair boeken met de optie multi-destination
  • Doordat je al je tickets direct bij Egyptair boekt, ervaar je belastingvoordelen en hierdoor kom je op een lagere totaalprijs uit.
  • Egyptair geeft een ‘secure connection’ bij aansluitende Egyptair vluchten. Wanneer je binnenlandse vlucht vertraging heeft, wachten ze in Caïro op je, zodat je je internationale vlucht terug naar huis niet mist.
  • Je hoeft je bagage niet opnieuw in te checken bij de tussenstop in Caïro en je krijgt op de luchthaven van vertrek van je binnenlandse vlucht meteen twee boardingpasses, één voor de binnenlandse vlucht en één voor de internationale vlucht.
  • In Caïro hoef je alleen maar, in tien minuten, naar een andere gate te lopen binnen dezelfde terminal.

Je bent klaar met boeken en je gaat nu met goedkope vliegtickets naar Egypte. Wij van Kingfisher Tours hopen je snel te zien!

Stap 2B: Ga naar de website van de vliegtuigmaatschappij die het goedkoopste ticket aanbiedt. Boek hier je internationale vlucht.

Ga naar de website van de vliegtuigmaatschappij die de goedkoopste retourvlucht Egypte aanbiedt. Boek je ticket niet direct op Skyscanner of Chaser, want wanneer je naar de eigen website gaat van de aanbieder van de goedkoopste retourvlucht, bijvoorbeeld de website van Turkish Airlines, zie je de beste tarieven (en eventuele extra opties).

Tip 1: Een internationale vlucht naar Caïro direct combineren met een binnenlandse vlucht met Nile Air of Air Cairo naar Aswan of Luxor, is met een korte overstaptijd niet handig. Na je internationale aankomst in Caïro moet je dan eerst je bagage ophalen, vervolgens met een shuttle bus naar je nieuwe vertrekterminal rijden en je bagage opnieuw inchecken voor je binnenlandse vlucht. Daarom kiest 95% van onze gasten ervoor om na internationale aankomst in Caïro pas na 2 of 3 dagen door te reizen naar Aswan of Luxor.

Boek op de website van de luchtvaartmaatschappij je internationale retourvlucht. Ga voor het boeken van de binnenlandse vluchten naar de website van Skyscanner en volg de instructies in stap 3.

Stap 3: Boek goedkope binnenlandse vliegtickets in Egypte

Ga naar www.skyscanner.nl om de goedkoopste luchtvaartmaatschappij te zoeken voor je binnenlandse vlucht(en). Zodra je de beste tickets hebt gevonden, ga je naar de website van de luchtvaartmaatschappij die deze tickets aanbiedt, dus de website van Egyptair, Nile Air of Air Cairo. Hier boek je de binnenlandse vliegtickets die je nodig hebt voor je Egypte reis. Vlieg je van/naar 3 verschillende bestemmingen in Egypte, selecteer dan eerst ‘multi-destination’ (multi-city bij Nile Air). Door multi-destination te selecteren boek je al je binnenlandse vliegtickets in één keer en hoef je maar 1 keer belasting te betalen.

Tip 2: Heb je na je binnenlandse vlucht een aansluitende internationale vlucht met Egyptair (of een andere Star Alliance maatschappij) dan kun je het beste voor een binnenlandse vlucht met Egyptair kiezen. De binnenlandse vluchten van Egyptair komen namelijk op dezelfde terminal (terminal 3) aan als de vertrekkende internationale vluchten met Egyptair of een andere Star Alliance maatschappij. 

Kies je voor een binnenlandse vlucht met Air Cairo of Nile Air, houd er dan rekening mee dat je in Caïro eerst je bagage moet ophalen en opnieuw moet inchecken in een andere terminal voor je vertrekkende internationale vlucht. Tel hier zeker 2 uur extra reistijd tussen je twee vluchten voor, om te voorkomen dat je je overstap mist.

Wij hopen dat we je met deze insider tip en ons advies om goedkope vliegtickets naar Egypte te scoren goed op weg hebben geholpen. Heb je geboekt? Bekijk onze rondreizen en excursies of neem contact met ons op. Wij maken graag een reisvoorstel voor je!

Deze blogs vind je misschien ook interessant