Waarde Egyptische pond en geld wisselen | Kingfisher tours

Waarde Egyptische pond
en geld wisselen

In Egypte kun je in principe alleen betalen met de Egyptische pond (LE, £ of EGP). Soms kun je souvenirs in euro’s betalen, maar verder zijn alle betalingen in Egyptische ponden.

De koers van de Egyptische pond

De koers van de Egyptische pond schommelde jaren tussen de € 0,10 en € 0,11, maar is eind 2016 sterk gedaald en ligt nu eerder tussen de € 0,05 en € 0,06. Egypte is nu dus bijna de helft goedkoper geworden voor Nederlanders en Belgen.

Voor 1 euro krijg je momenteel (laatste update: december 2020) ongeveer 18 Egyptische pond.

De actuele wisselkoers/ waarde van de Egyptische pond kun je zelf o.a. vinden via online wisselkoers calculators.

Het verschil tussen Egyptische ponden en piasters

1 Egyptische pond bestaat uit 100 piaster. Piasters zijn dus eigenlijk ‘centen’.

Er zijn biljetten van 25 en 50 piaster en van 1, 5, 10, 20, 50, 100 en 200 pond. Verder is er muntgeld van 25 en 50 piaster en 1 pond.

Let dus vooral op het verschil tussen een briefje van 50 piaster en een briefje van 50 pond!

Geld wisselen in Egypte

Het is niet voordeliger om in Nederland of België al Egyptisch geld te wisselen. Op het vliegveld van aankomst in Egypte vind je gelijk al pinautomaten en ook in de (buurt van) hotels zijn voldoende pinautomaten aanwezig.

Het is raadzaam om ook wat euro’s mee te nemen, zodat je altijd nog een extra wisselmogelijkheid hebt.

Tip: Neem een aantal 5 en 10 euro biljetten mee, die kun je in de pinautomaten invoeren en wisselen waardoor je gelijk wat kleingeld hebt voor het geven van fooien.

Let op! Bij Nederlandse banken kun je sinds begin 2013 alleen met je pas buiten Europa pinnen als de pashouder daar expliciete toestemming voor heeft gegeven. We adviseren dit even bij je bank na te gaan.