Rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 795- p.p.

Tijdens deze 9-daagse rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise, zie je Egypte op haar mooist. Een afwisselende rondreis die start met de piramides in miljoenenstad Caïro, daarna het landelijke Egyptische leven langs de Nijl meepakt, en die eindigt met de Nubische cultuur van Aswan. Je bezoekt hoogtepunten zoals het graf van Toetanchamon in Luxor, maar legt met onze kleinschalige cruiseboot ook aan op bijzondere plekken waar de grote cruiseboten niet kunnen komen.

Jouw Egypte rondreis op maat samenstellen?

Je kunt de rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen. Combineer je cruise bijvoorbeeld met een mini-strandvakantie aan de Rode Zee. Of vraag Miriam om een compleet reisvoorstel op maat.

  • HIGHLIGHTS
  • DAG tot dag
  • PRIJSINFORMATIE
  • Overnachten
  • Excursies

Dag 1 – Aankomst Caïro, meet & assist en transfer naar het hotel

Niets geeft zo’n sterk vakantiegevoel als aankomen op het vliegveld en wéten dat er iemand staat met een bordje met jouw naam erop! Nog voor je door de douane bent, vangen wij je al op en helpen je om snel en makkelijk een visum voor Egypte te kopen. Je privétransfer naar het hotel duurt ongeveer een uur en iemand van het Kingfisher team gaat mee naar het hotel om in te checken.

Het hotel in Caïro heeft een groot zwembad waar je 's middags lekker kunt zwemmen en bijkomen van de reis.​

Dag 2 – Privé excursie naar de piramides van Sakkara, Dahshur en Gizeh

Gids Mohamed Zakaria uitleg in zand voor piramides Cairo

De belangrijkste bezienswaardigheden van Caïro zijn te verdelen in ‘culturele hoogtepunten ín de stad’ en ‘culturele hoogtepunten buíten de stad’. Vandaag beginnen we met een dagje ‘buíten de stad’: met je eigen privégids bezoek je de piramides van Gizeh, Sakkara en Dahshur.

​Er zijn in Egypte maar weinig piramides meer indrukwekkend dan de grote piramides van Gizeh met de wereldberoemde Sfinx. Je kunt hier onder andere de allergrootste piramide van Egypte bezoeken, die van Cheops. Via een aantal trappen klim je naar de indrukwekkende koningsgalerij. In de grafkamer staat zelfs nog steeds de sarcofaag waar farao Cheops ruim 4.600 jaar geleden werd begraven.

In de dodenstad Sakkara bezoek je de bekende trappiramide van koning Zjoser en een aantal mooi beschilderde tombes. Daarna is het tijd om met je gids wat meer ‘buiten de gebaande paden’ te gaan. De knikpiramide en de rode piramide in Dahshur staan midden op een verlaten woestijnvlakte en hier komen nog bijna geen andere toeristen.

Dag 3 – Vrije dag in Caïro

Masker Toetanchamon Cairo

Vandaag ben je vrij en kun je zelf Caïro verkennen. Begin je dag bijvoorbeeld in het Egyptisch museum. Hier kun je het wereldberoemde gouden masker van Toetanchamon bekijken en de mummies van verschillende farao’s.

Als je niet alleen de hoogtepunten van Caïro wilt zien, maar ook graag door achterafstraatjes dwaalt, dan is het leuk om een stadstour Caïro te doen met één van onze gidsen. Je bepaalt dan zelf hoe laat je wilt vertrekken, want ook hier heb je weer een privégids voor je eigen reisgezelschap.

Enkele hoogtepunten van de stadstour in Caïro met privégids:

  • Verlies geen tijd met ronddwalen, je gids wijst de weg in het enorm uitgebreide Egyptisch museum en brengt de geschiedenis van het Oude Egypte tot leven.
  • Geniet van het uitzicht over Caïro vanaf de enorme Citadel van Sultan Saladin. Je bezoekt ook de Mohamed Ali moskee. Deze is nog steeds in gebruik en je ontmoet er veel locals.
  • Tijdens een stadswandeling door de smalle straten van de Islamitische wijk wijst de gids je op verstopte moskeeën en andere interessante plekken. Tussen de Caïrenen slenter je door de straten en ontdek je kleine marktjes waar de lokale inwoners hun boodschappen doen.
  • Verbaas je over de geuren en kleuren op de wereldberoemde Khan El-Khalili bazaar. De echt goede souvenirs koop je bij ambachtslieden in de achterafstraatjes. Je gids helpt je graag met de onderhandelingen.

Tegen het eind van de middag word je afgezet bij het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Luxor. In Luxor word je weer opgevangen door iemand van het Kingfisher team die je naar je hotel brengt.

Rij met beelden tempel van Hatsjepsut

Dag 4 – Excursie naar de Westbank en tijd om Luxor te verkennen

Een andere dag, een heel andere stad! Vergeleken met de levendige drukte van miljoenenstad Caïro is Luxor (de woonplaats van Miriam en Bakr) meer een sfeervolle provinciestad.

Vandaag staat er een privé excursie naar 3 van de belangrijkste bezienswaardigheden op de Westbank op de planning. Na de excursie brengt iemand van het Kingfisher team je naar de cruiseboot en helpt je bij de check-in.

We raden je aan om deze ochtend vroeg te vertrekken, zodat je de echte toeristenmassa voor bent en je tijdig kunt inchecken op de Nijlcruise. De excursie duurt ongeveer 6 uur, dus als je zorgt dat je rond 7 uur ‘s ochtends bij de Vallei der Koningen bent, kun je lunchen op de cruiseboot en ’s middags lekker relaxen.

Vanaf de cruiseboot heb je ’s avonds een prachtig uitzicht op de heldere sterrenhemel boven Luxor. Wil je na het diner de stad in? Boek dan een rondrit met een kalèche (paard en wagen). Geniet van de levendige sfeer in de stad terwijl je over de mooiste pleinen en soukhs rijdt.

Dag 5 – Optionele ochtendexcursie en varen over de Nijl naar Esna

Overzicht ballonvaart Luxor Nijl woestijn

Na een uitgebreid ontbijt op de boot varen we vandaag rond 12.00 uur van Luxor naar Esna. ‘s Middags kun je lekker ontspannen aan het zwembad terwijl je vanaf de cruiseboot het leven langs de Nijl voorbij ziet trekken.

Voordat we vertrekken is er nog voldoende tijd om Luxor in te gaan. Ga bijvoorbeeld met een privégids op ontdekkingstocht in de de Karnaktempel. Terwijl jullie samen door dit immense tempelcomplex dwalen, vertelt onze lokale gids interessante feitjes over de farao’s die deze tempels lieten bouwen. Het is ongelofelijk hoeveel verborgen boodschappen er te vinden zijn in deze grootste tempel van Egypte!

Voel je er meer voor om Luxor vanuit de lucht te bekijken? Sta deze ochtend dan vroeg op en zie de zon opkomen boven Luxor terwijl je in een luchtballon over de Westbank zweeft. Vanuit de ballon heb je een absoluut uniek uitzicht op het grootste openluchtmuseum ter wereld.

Dag 6 – Excursie naar tempel in Edfu en tweelingtempels in Kom Ombo

Kom Ombo tempels Aswan

Dit is werkelijk de perfecte manier om te reizen door Egypte: niet met een vliegtuig van A naar B racen, maar genieten van een luxe vaartrip en ondertussen ook nog iets van het land zien!

Vandaag leggen we 2 keer aan bij tempels die je zeker niet mag missen: de tempels van Edfu en Kom Ombo.

Onze eerste stop vandaag is Edfu. Met een koets bezoeken we hier de tempel van valkengod Horus. 's Middags vertelt onze gids, een lokale Egyptoloog, je alles over de goden voor wie de tweelingtempels bij Kom Ombo werden gebouwd: krokodillengod Sobek en valkengod Haroeris.

’s Avonds vertrekt de cruiseboot vaak alvast naar Aswan; onze persoonlijke favoriet als het gaat om unieke plaatsen in Egypte die je gezien moet hebben.

Dag 7 – Vrije dag in Aswan: het andere gezicht van Egypte

Wandeling local Nubië Elefantine tuin palmen

Wanneer je ’s ochtends in Aswan wakker wordt, lijkt het bijna of je in een ander land terecht bent gekomen. Aswan is echt Afrikaans en de inwoners van dit deel van Egypte (de Nubiërs) zien er ook heel anders uit dan de Egyptenaren die je tot nu toe hebt gezien. De Nubiërs zijn geen Arabieren maar Afrikanen. Ze hebben hun eigen taal, die overigens niet geschreven wordt, alleen gesproken.

Meet the locals in Aswan

Vandaag is de ideale dag voor een excursie waarbij je de lokale cultuur en de enorm gastvrije inwoners van Nubië beter leert kennen. Boek bijvoorbeeld eilandentour met onze local Mohammed, die op Elefantine Island woont.

Samen met Mohammed vaar je met een motorboot naar Elefantine Island. Onderweg bezoek je het Eerste Cataract en de botanische tuinen op Kitchener eiland.

Aswan stad met roeiers op voorgrond

Op Elefantine Island laat Mohammed je zijn dorp zien tijdens een wandeling en maak je kennis met de Nubische cultuur. Na afloop kun je theedrinken of eten bij Mohamed’s familie. Volgens veel van onze gasten is dit de beste Egyptische maaltijd die ze tijdens de hele reis hebben gegeten!

Excursie naar de onvoltooide Obelisk, Highdam en de tempel van Philae

Ook leuk is om een excursie te boeken naar de onvoltooide Obelisk, de Highdam en de Isis tempel van Philae, godin van de liefde. Ontdek hoe het Nassermeer is ontstaan en waarom er geen krokodillen meer in de Nijl zitten. En voel de mystieke sfeer in de tempel van Philae waar nog heel lang spirituele rituelen plaatsvonden.

Vannacht is de laatste nacht aan boord.​

Dag 8 – Checkout Nijlcruise en excursie naar tempels van Abu Simbel

Abu Simbel mooie belichting

Na het ontbijt word je weer opgehaald door je privéchauffeur. Dit keer voor een privé excursie naar de UNESCO werelderfgoed tempels van Abu Simbel, het absolute hoogtepunt van Aswan. Deze tempels werden gebouwd door de langst regerende farao van Egypte, Ramses II. De immense beelden van Ramses zelf en de tempel die hij liet bouwen voor zijn belangrijkste vrouw Nefertiti laten zien hoe enorm machtig hij was.

Toen bij de bouw van de Highdam het Nassermeer ontstond, dreigden de tempels van Abu Simbel in het water te verdwijnen. In het Visitor Centre bij de tempels kun je zien hoe een immense reddingsoperatie van UNESCO de tempels heeft gered door ze in hun geheel te verplaatsen naar hoger gelegen gebied.

Deze laatste nacht van je reis slaap je in een leuk hotel aan de Corniche, de boulevard die langs de Nijl loopt. Het hotel ligt op het lager gelegen gedeelte waardoor je geen last hebt van de stadsgeluiden.

Dag 9 – Vertrek

Transfer naar het vliegveld in Aswan voor je terugreis naar Nederland. Of een autotransfer met chauffeur naar een hotel aan de Rode Zee, als je je reis wilt verlengen.

Als je direct naar huis gaat boek je vanuit Aswan een binnenlandse vlucht naar Caïro. Deze vlucht sluit direct aan op je internationale vlucht naar Nederland, dus je hoeft niet met je bagage te sjouwen.


Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Great food, friends & family in a mysterious country that was on your bucket list

Thank you for the outstanding job that you did in organizing our trip. We had an amazing time and we all thank you for the thought & preparation that you worked so hard at putting into our adventure.

Egypt is a beautiful country with a wealth of culture & hospitality!

We had the amazing experience of meeting Captain Hassan, Mohammed and so many other amazing locals that made us feel safe, nourished & we all became friends! Your attention to detail is amazing and we all really appreciate that as it made our journey so much easier & carefree.

The Dahabiya Princess Donia was beautiful! The staff were so attentive and tended to our every need!

We so enjoyed meeting Mohammed’s family home in Aswan & so enjoyed the food that was made with love. I did ask him for the recipe for his cousins lentl soup & he was thrilled to forward it.

I think the highlight of our trip was meeting you & your beautiful family at the amazing restaurant you chose for us. What is better than great food, friends & family in mysterious country that was on your bucket list! Your husband was so gracious & your kids are beautiful & well behaved!

Again, on behalf of all of us we thank you so much for answering all of our questions & concerns. I love the attention to detail & keep doing the great job you do! We wish you and your family well and look forward to seeing you in the future…
Vickie, Ma Lie and Su Chou

Review via: website Kingfisher
Naam van reis: Nijlcruise Dahabiya 9 dagen

Vickie, Ma Lie and Su Chou Coletti | mei 2016 -

alles onder uitmuntende begeleiding van de gidsen van Kingfisher tours: zeer deskundig, zeer vriendelijk en exact in staat om in te schatten wat je wel en niet wil horen. 

Reizen door Egypte met Luxor als uitvalsbasis. Gevarieerde excursies, prachtige locaties bezocht. Caïro, Pyramides in Giza, Vallei der Koningen, Tempels van Hatsjepsoet, Karnak, Luxor, Abydos en bovenal Dendera. Dit alles onder uitmuntende begeleiding van de gidsen van Kingfisher tours: zeer deskundig, zeer vriendelijk en exact in staat om in te schatten wat je wel en niet wil horen.
Daarnaast nog erg mooie ballonvaart op de Westbank en niet te vergeten een heerlijk relaxte tocht op de Nijl met felluca.
Dank aan Kingfisher tours voor de perfecte organisatie!

Review via: Tripadvisor
Type reis: Caïro en Luxor

Peter & Henriette | oktober 2018 -

Best incoming touroperator for Egypt!

Best tours, best prices and tailor made!
Fast response on requests ,flexible and professional approach!

Review via: TripAdvisor
Naam van reis:

Personal Touch Travel agent | februari 2016 -