9-daagse rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise | Kingfisher Tours

Rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise

Duur van de rondreis 9 dagen | Prijs v.a. € 795- p.p.

Tijdens deze 9-daagse rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise, zie je Egypte op haar mooist. Een afwisselende rondreis die start met de piramides in miljoenenstad Caïro, daarna het landelijke Egyptische leven langs de Nijl meepakt, en die eindigt met de Nubische cultuur van Aswan. Je bezoekt hoogtepunten zoals het graf van Toetanchamon in Luxor, maar legt met onze kleinschalige cruiseboot ook aan op bijzondere plekken waar de grote cruiseboten niet kunnen komen.

Jouw Egypte rondreis op maat samenstellen?

Je kunt de rondreis Caïro, Luxor en Aswan met Nijlcruise helemaal laten aanpassen naar je eigen wensen. Combineer je cruise bijvoorbeeld met een mini-strandvakantie aan de Rode Zee. Of vraag Miriam om een compleet reisvoorstel op maat.

 • HIGHLIGHTS
 • DAG tot dag
 • PRIJSINFORMATIE
 • Overnachten
 • Excursies

Prijs: vanaf € 795- p.p. (op basis van 2 personen per kamer)

Duur van de rondreis: 9 dagen

Vertrekdagen: maandag, donderdag of zaterdag*

* De meest volledige Nijlcruises vertrekken alleen op maandag, donderdag of zaterdag en varen van Noord naar Zuid (Luxor > Aswan). Deze Nijlcruises varen overdag én ’s nachts en leggen gegarandeerd aan bij de tempels van Edfu en Kom Ombo. De Nijlcruises die op andere dagen vertrekken, varen van Zuid-Egypte naar het Noorden. Zij varen vooral ’s nachts waardoor je veel van het dagelijks leven langs de Nijl mist. Ook is het niet zeker dat zij aanleggen bij Edfu en Kom Ombo.

Highlights van deze Egypte rondreis:

Kom Ombo cruiseboot
 • De perfecte reis voor iedereen die graag langzaam reist en een land écht wil leren kennen.
 • Caïro: bruisende miljoenenstad vol musea, kleurrijke markten en onverwachte ontdekkingen
 • Privé excursies naar de bekendste piramides en tempels van Egypte in Caïro en Luxor
 • Relaxen en verwend worden op een luxe Nijlcruise
 • Weg van de gebaande paden tijdens een excursie met locals
 • Kennis maken met het dorpsleven op de vruchtbare landbouwgronden langs de Nijl
 • Een stukje Egypte verkennen dat voor veel mensen onbekend blijft: het Nubische (Afrikaanse) gedeelte rond Aswan

2,5 dag Caïro met piramides, entertainment en cultuur

Citadel Mohamed Ali moskee Cairo

Na aankomst in Caïro heb je ongeveer 2,5 dag de tijd om deze grootste stad van Afrika te verkennen. We bezoeken de piramides van Gizeh, Dahshur en Sakkara: zelfs als je ernaast staat is het nog moeilijk om je voor te stellen hoe de oude Egyptenaren deze immense bouwwerken hebben gemaakt.

Er is voldoende tijd om de sfeer te proeven op de lokale markten en achterafstraatjes in Caïro. En vergeet ook niet om een stadstour te doen en een bezoek te brengen aan het Egyptisch museum.

Caïro by Night
Caïro is een levendige grote stad met miljoenen inwoners. Het is dan ook niet moeilijk om hier ’s avonds een leuk restaurant of een gezellig klein café te vinden. Miriam geeft je graag persoonlijke tips voor leuke restaurants met traditioneel Egyptisch (en hygiënisch bereid) eten.

​Als je houdt van live muziek en traditionele dans is het leuk om ‘s avonds een tafel te reserveren voor een dinnercruise op de Nijl.

​2 dagen Luxor met excursie Westbank

400 Hoogtepunten excursie in Luxor - tempel van Hatsjepsut

Tijdens de inbegrepen excursie naar de Westbank bezoek je o.a. de Koningsvallei met het beroemde graf van Toetanchamon en de tempel van Hatsjepsut. Daarnaast is er tijd voor 1 andere bezienswaardigheid die je zelf kunt kiezen. Je gids helpt je graag om de locaties te kiezen: bekende highlights of juist de plekken waar de grote massa aan toeristen (nog) niet komt.

Luxor by Night
’s Avonds is het heerlijk verkoelend om een rondrit door de stad te maken met een kalèche (paard en wagen). Geniet van een zwoel windje terwijl de koetsier je de mooiste pleinen en soukhs van Luxor laat zien.

Nijlcruise - Dorpsleven en tempels bij Edfu en Kom Ombo

In tegenstelling tot het leven in Nederland, speelt het dagelijks leven in Egypte zich vooral buiten af. Tijdens de Nijlcruise van Luxor naar Aswan zie je dit Egyptische leven letterlijk aan je voorbij trekken.

Vanuit de kleine dorpjes langs de Nijl vertrekken de mannen met hun ezeltjes en ossen naar het land. Vrouwen hangen de was op en kinderen in uniform zie je lopend naar school vertrekken.

Onderweg legt de Nijlcruise aan bij de tempel van Horus in Edfu en de twintempels van Kom Ombo.

Sofra-restaurant-Luxor

​Persoonlijke tips die je vakantie net iets leuker maken

​Tijdens alle excursies word je begeleid door een privégids die goed Engels spreekt. Op aanvraag zijn er zelfs ook Nederlandse gidsen beschikbaar.

Onze gidsen zijn Egyptoloog en/of archeoloog en vertellen je alles over de historische bezienswaardigheden en de Egyptische cultuur. Maar ze delen vooral ook nuttige tips die je vakantie net even iets leuker maken:

 • ​De beste restaurantjes om lekker Egyptisch te eten
 •  De beste vertrektijden om de grote toeristenmassa's te ontwijken
 • En leuke feitjes over het dagelijks leven in Egypte

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic
profile-pic

Prettig reizen tijdens onze Egyptereis

Vooral dankzij Kingfishertours is onze Egyptereis een onvergetelijke ervaring geweest.We hadden ons al enigszins voorbereid op de reis, dus veel gelezen. Maar het prettig reizen wordt voor ons, wat oudere reizigers, toch vooral bepaald door eenvoudige zaken, zoals ongestoorde nachtrust, een verstaanbare gids en nagekomen afspraken. En over dit alles waakte Kingfishertours. Miriam en Bakr bedankt.

De veelal Nederlands sprekende gidsen waren erg vriendelijk en deskundig. De hotelkamers waren erg rustig gelegen en zelfs de cabine op de Nijl-boot was ruim en had een prachtig uitzicht. Ook de volgorde van de reis: 2 dagen Caïro, 2 dagen Luxor, Nijlreis van 4 dagen en Asuan 2 dagen, bleek een goede keuze te zijn. Van de drukte en rijke informatie ( piramides en Nationaal Museum) naar de Nubische rust ( Asuan en Abu Simbel).

We hebben enorm genoten. Miriam en Bakr, nogmaals bedankt.

Review via: TripAdvisor
Naam van reis: Cairo, Luxor, Nijlcruise en Aswan

Harry en Geeske Voskamp | februari 2017 -

Dit was voor mij de 3e x dat ik bij kingfisher tours een vakantie heb geboekt, en zeker niet de laatste keer!

Super!

net terug van een fantastische rondreis van 13 dagen. Eerst 4 nachten op de Dahabyia princess Donia van Luxor naar Aswan.In 1 woord geweldig! Wat een luxe en zo ontspannend, er kwam je niks te kort. 8 man personeel voor 7 gasten en een gids, wat wil je nog meer. En de kok zorgde voor fantastisch goed eten. De Dahabyia legt op plaatsen aan waar de grote cruise schepen niet komen. Zo hebben we ook een wandeling door een dorpje gedaan en zie je het echte leven. Ook zorgde Hassan de kaptein, dat we een kamelenmarkt konden bezoeken. Verder ook edfu, silsila, kom ombo en el kab bezocht, alle de moeite waard. Telkens bij terug komst stond het personeel je op te wachten met een lekker drankje. Je had voldoende tijd om verder die dag heerlijk te relaxen op de boot, en te genieten van de mooie omgeving en rust. Vervolgens ging mijn reis verder naar abu simbel, en daar een overnachting in het super mooie eskaleh logde, om de dag erop weer fris naar Aswan terug te rijden. Philae tempel wat op een eilandje lag was zeer mooi. Elephantine eiland bezocht en geluncht bij de gids Mohammed zijn familie waar ik gastvrij werd ontvangen in hun huis. Met de trein terug van Aswan naar Luxor, wat ook weer perfect was geregeld natuurlijk. Werd zelfs tot IN de trein gebracht. Was al eerder in Luxor geweest dus wilde nu andere dingen zien.

Marion Elias | november 2017 -

Perfect mix of visiting the highlights and contacts with the locals

With our family of 6, we went on an 8 day trip from Cairo to Abu Simpel finishing in Luxor, and it was great. The trip was a perfect mix of visiting the highlights (which are must-sees) with contacts with the locals.

Miriam knows perfectly which guides and drivers offer you the perfect service and explanations for every occasion. She brings you inside a Nubian village, with a dinner in a family house and some very local restaurants.
The guides are very passionate about their job and duties.

And then the whole discussion about safety.... Well, if you dare to go to Nice, Brussels or Berlin, you can also go to Egypt. We always felt secure, and most probably there is less risk for pickpockets in Egypt then in Amsterdam or London.

At the moment, Egypt is not overcrowded, and you will not see hoards of Russians plundering buffets. Prices are very low especially after the devaluation of the Egyptian pound.

I can only recommend you to go there, and Miriam is a very good organiser to get you where you want to go. Give her some freedom, and she will bring you some nice surprises.

Review via: TripAdvisor
Naam van reis: 8 daagse hoogptepuntenreis met Cairo, Aswan en Luxor

Familie Cuyx | februari 2017 -
Share This