Mido

Engelstalige gids in Caïro en woestijnreizen

Lid van ons team sinds: 2017

Mido benadert je als een vriend en wil graag alle speciale bezienswaardigheden van Egypte met je delen. Vooral in het Gizeh-gebied waarin hij opgroeide en nog steeds woont, is hij een expert. Verder kan hij je door de woestijn van El Fayoum en ook naar Siwa leiden en je meenemen naar zijn favoriete plekken. De avontuurlijke overnachtingen in de woestijn vindt hij de grootste aanrader, maar hij zal je ook bewijzen dat Egypte meer is dan alleen maar woestijn! Met zijn liefde voor geschiedenis en reizen zal hij je naar het oude Egypte lokken, indruk op je maken met zijn kennis en je met zijn uit het hart gesproken verhalen ontroeren.

Mido’s specialiteit: Mido is zeer bekend met Gizeh dus de piramides en de omringende woestijn. Als je denkt dat je de juiste weg weet door je GPS te gebruiken – je hebt het waarschijnlijk mis – maar hij kan je gemakkelijk naar de volgende oase of terug naar de jeep leiden. Al je vragen beantwoorden en daadwerkelijk doorgronden wat je ziet en meemaakt ​is belangrijk voor Mido. Hij ziet het als een uitdaging om je perspectief op Egypte te laten verschuiven van wat de media laat zien naar een lokale ervaring die je nooit zal vergeten.

Talen: Engels

Mido’s aanrader: De Siwa oase omdat je daar nog echt Off the beaten track gaan gaan zoals naar El Qa’ra waar de Berberse bevolking op een duurzame manier met elkaar leven.

 

Gasten hebben hem beschreven als de man van de woestijn en een verhalenverteller die ernaar streeft je het lokale en authentieke van Egypte te laten zien en letterlijk te geven.