Hossam Ahmed

Engelstalige gids in Cairo

Hossam Ahmed

Lid van ons team sinds: 2008

Hossam heeft enorm veel kennis over Egypte. Hij is zo iemand die altijd zal blijven studeren en gaat een gesprek over politiek zeker niet uit de weg, sterker nog hij vertelt er graag over. Wanneer je Hossam voor het eerst ontmoet, zul je merken dat hij zijn gasten echt wil leren kennen. Hij maakt de rondleiding persoonlijk, waardoor hij vaak de verwachtingen van onze gasten weet te overtreffen.

Zoals Hossam mij zelf [tijdens de reis] heeft verteld: ‘it’s not a job for him, it’s a mission: he has to tell visitors about the rich Egyptian history’. Hij doet dat met veel passie en een gesprek met hem maakt dat je altijd meer wil weten.

Hossam’s specialiteit:

Hossam is tijdens onze reizen niet alleen gids, maar ook reisleider. Hij reist regelmatig met onze groepen mee en verzorgt dan de organisatie (en de gezelligheid). Hossam is trots op de grootse geschiedenis van Egypte en kan zelfs de echte Egyptekenners nog iets nieuws leren. Zijn ‘thuis’ is Cairo en hij is nog iedere keer onder de indruk van de grootsheid van de piramides. ‘Dat valt nog steeds niet na te bouwen’ is een uitspraak die hij graag doet.

Talen: Engels en Arabisch.

Hossam’s aanrader: de grootsheid van de Hypostyle hal in Karnak tempel is iets wat mensen absoluut moeten zien! Je kunt deze met eigen ogen bekijken tijdens de excursie naar Karnak tempel in Luxor.