Egypte reis op maat - Hoe werkt het | Kingfisher Tours

Hoe werkt het?

Zo laat je een Egypte reis op maat samenstellen

Het liefst zou je je reis misschien helemaal zelf samenstellen, maar zelfs voor ervaren reizigers is dit in Egypte soms lastig. Excursieprogramma's, reistijden en exacte prijzen zijn vaak moeilijk te vinden en het kost veel tijd om de prijzen onderling te vergelijken. Daarom is het vaak makkelijker (en goedkoper) om je Egypte reis op maat te laten samenstellen.

Bekijk de onderstaande stappen en je weet precies hoe het samenstellen van jouw reis in zijn werk gaat.

Stap 1: Vraag een reisvoorstel op maat aan

Wij beloven jou dat we een reis samenstellen die 100% past bij jouw voorkeuren. Daarom vinden we het belangrijk om je eerst wat beter te leren kennen. Wanneer je bij ons een reisvoorstel aanvraagt, stellen we je in het aanvraagformulier alvast wat vragen zoals:

  • Met wie reis je?
  • Zijn er bepaalde bezienswaardigheden of activiteiten die je per se wilt zien of doen tijdens je reis?
  • Ben je in voor een beetje avontuur en actie of houd je het liever lekker rustig?
  • Van welk type hotels hou je? Eenvoudig, comfortabel, luxe of van alles een beetje?

Laat ons weten wat jij belangrijk vindt in je Egypte reis en vraag een reisvoorstel op maat aan.


Eerst zelf inspiratie opdoen? Bekijk de voorbeeldreizen

Na alle Egypte reizen die wij in de afgelopen jaren organiseerden, weten wij dat bepaalde combinaties van bezienswaardigheden, activiteiten en overnachtingsmogelijkheden populair zijn.

Er zijn een aantal Egypte highlights die bijna iedereen wil bezoeken, zoals de piramides van Gizeh in Caïro en de Vallei der Koningen in Luxor. Daarnaast hangt jouw ideale reis natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren:

  • Sommige mensen willen graag excursies met een local doen
  • Of houden van de luxe van een Nijlcruise
  • Iemand die graag wil duiken wordt blij van een hotel met een huisrif
  • Terwijl iemand die van avontuur houdt liever een nacht in de woestijn onder de sterren slaapt
  • En als je naar Egypte reist met kinderen wil je excursies doen die voor de kinderen én de ouders leuk zijn

Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is tijdens jouw individuele Egypte reis, hebben wij een aantal ‘voorbeeldreizen’ gemaakt. Je kunt deze reizen boeken zoals ze zijn, maar je kunt ze ook helemaal laten aanpassen naar jouw wensen.


Stap 2: Ons team neemt contact met je op

Tijd voor persoonlijk contact! Nadat je een reisvoorstel hebt aangevraagd neemt Miriam of een Nederlandstalige collega binnen 48 uur persoonlijk contact met je op om je wensen verder door te spreken. Per e-mail, telefoon, WhatsApp stemmen jullie samen af wat er minimaal in het reisprogramma moet zitten.

Hierna gaat ons team aan de slag en verwerkt onze persoonlijke tips in een eerste reisvoorstel op maat.

Het eerste contact met Miriam gaf ons gelijk een goed gevoel omdat ze uitgebreid antwoordde met allerlei informatie en wedervragen. Omdat we ongeveer al wisten wat we wilden doen en zien, hebben we samen met Miriam de puntjes op de “i” gezet en zo hebben we een onvergetelijke vakantie gehad met in een zeer korte tijd alleen maar hoogtepunten.

Stap 3: Vrijblijvend voorstel voor een Egypte reis op maat

Het reisvoorstel dat je van ons ontvangt is altijd helemaal vrijblijvend. Je bent niets verplicht. In het reisvoorstel staan altijd verschillende keuzeopties, zodat je zelf kunt bepalen welk reisprogramma je het meeste aanspreekt.

Nadat je het voorstel voor jouw Egypte reis hebt ontvangen, kun je onbeperkt vragen stellen via e-mail, telefoon of WhatsApp. We denken met je mee, komen met alternatieven en samen werken we het voorstel uit tot een concreet reisprogramma.

Pas als je reis helemaal perfect is sturen we je een definitieve offerte.

“Enthousiast geworden door de site van Kingfisher Tours en de reacties op Tripadvisor en Facebook vroegen wij een voorstel aan. [..]. Twee uur daarna stond alles op de mail en daarbij nog aanvullende vragen: willen we transfer van / naar de luchthaven, willen we de visa geregeld hebben en hebben we nog speciale verzoeken. Overal hebben we ja op gezegd en jullie hebben alles meer dan waar gemaakt.”

Stap 4: Boeken en betalen

Als je reisvoorstel helemaal naar wens is, laat je aan ons weten dat je je reis definitief wilt boeken.

“Van tevoren bij Miriam onze wensen kenbaar gemaakt, waar prima aan voldaan is tegen een heel redelijke prijs. Omdat ik geen poespas wilde, hebben we alles [Egyptische fooien etc.] vooraf in Nederland al betaald, waardoor we ter plekke heerlijk konden genieten.”

A. Aanbetaling van 15% op onze Nederlandse rekening
Wanneer je je boeking hebt bevestigd, ontvang je van ons een factuur voor de aanbetaling van 15%. Geen ingewikkelde internationale betalingen, want je kunt dit geld gewoon overmaken naar de Nederlandse rekening van Kingfisher Tours.

B. Je ontvangt een betalingsbevestiging en praktische informatie
Zodra wij de aanbetaling hebben ontvangen, sturen wij je via e-mail een betalingsbevestiging.

Hierna starten wij direct met de voorbereiding van je reis. Je ontvangt dus ook meteen praktische informatie over paspoort, Egypte visum en vaccinaties van ons.

C. 4 weken voor vertrek restantbedrag overmaken
4 weken voor vertrek maak je het restantbedrag over naar Kingfisher Tours. We sturen je hiervoor een herinneringsmail.

PS. Eventuele extra excursies die je in Egypte nog bijboekt hoef je pas te betalen als je terug bent in Nederland. We sturen daarvoor achteraf een factuur.

D. Praktische informatie voor vertrek
2 weken voor vertrek ontvang je van ons de laatste reisinformatie, zoals een Arabische woordenlijst, richtlijnen voor fooien en onze persoonlijke ‘insider’ reistips.

Moet je je reis onverwacht annuleren?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je je reis of een onderdeel daarvan door omstandigheden moet annuleren of onderbreken. Als Kingfisher Tours hanteren wij vergelijkbare reisvoorwaarden als Nederlandse reisorganisaties. Onze annuleringsvoorwaarden zijn zelfs vaak gunstiger en ook boeken met SGR-garantie en calamiteitenfonds is mogelijk.

“i.v.m. tweedegraads zonnebrand moesten we onze woestijnsafari helaas annuleren, maar dat was totaal geen probleem. [..] Wederom voor ons een bewijs dat we bij Kingfisher tours ontzettend goed zaten”

Stap 5: Welkom in Egypte!

Onze persoonlijke aanpak houdt niet op wanneer je reis is geboekt. Sterker nog, dan begint het pas!

✔︎    Persoonlijke ontvangst op het vliegveld

Bij aankomst op het vliegveld in Egypte staat 1 van onze medewerkers al op je te wachten. Wij helpen je met het kopen van je Egypte visum, gaan mee om de bagage op te halen en brengen je naar je hotel of cruiseboot.

“Bij aankomst werden we al bij de gate opgevangen door iemand die onze visa voor ons ging regelen, zodat we niet anderhalf uur in de rij hoefden te staan”

✔︎    Ons team is 24/7 bereikbaar voor al je vragen (in het Nederlands)

Zowel Miriam als haar virtual assistance team staan 24/7 voor je klaar. Zij spreken Nederlands, dus dat maakt de communicatie heel makkelijk!

“Er werd zelfs een Egyptische SIM kaart ter beschikking gesteld, waarbij wij bij eventuele problemen direct contact konden opnemen.”

✔︎    Privégidsen en -chauffeurs voor jouw reisgezelschap 

Bij Kingfisher Tours doen we niet aan excursies met grote groepen waarbij je de gids amper kunt horen. Tijdens alle excursies heb je een privégids voor jou en je eigen reisgenoten. En bij alle transfers en excursies komt je eigen personenauto of minibus met privéchauffeur voorrijden. Geen andere reizigers om rekening mee te houden dus. Je bepaalt je eigen vertrektijden en dagprogramma.

Stap 6: Na afloop van je reis

Na afloop horen we van onze gasten vaak dat ze de Egyptische cultuur nu veel beter begrijpen. Door het persoonlijke contact met onze lokale gidsen (en met Miriam en Bakr zelf) voelt een reis met Kingfisher Tours niet echt als een vakantie, maar meer alsof je even onderdeel bent geweest van het 'échte Egypte'.

Hopelijk ben je na jouw reis net zo enthousiast als onze eerdere gasten!

Enthousiast geworden over een Egypte reis op maat?

voorbeeldreizen rondreizen moederen kind kameel

Bekijk voorbeeldreizen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen.

Miriam Bakker Kingfisher Tours

Reisvoorstel aanvragen

Via onderstaande button vraag je vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan.