Groepsreizen suf? Niet bij Kingfisher Tours!

Ontdek de 7 voordelen van een groepsreis door Egypte

Groepsreizen hebben een wat suf imago, maar de groepsrondreizen bij Kingfisher Tours zijn dynamischer en populairder dan je misschien denkt. Reizen door Egypte met een leuke groep gelijkgestemden die dezelfde taal spreken brengt namelijk echt iets extra’s. Twijfel je tussen een groepsreis en een individuele rondreis door Egypte? Of ben je gewoon benieuwd wat de voordelen zijn van een Egypte groepsreis? Lees dan snel verder, want hier ontdek je de 7 voordelen van de Egypte groepsreizen van Kingfisher Tours.

Maar eerst delen wij wat fabels over groepsreizen…

Fabels over groepsreizen

De meeste mensen hebben een sterke reactie wanneer ze het woord ‘groepsreis’ horen en misschien heb je de fabels al eens voorbij horen komen. Wat bijvoorbeeld vaak wordt gedacht is dat groepsreizen teveel georganiseerd zijn. Er zou weinig ruimte zijn voor flexibiliteit en eigen initiatief. Sommige mensen denken dat je je aan een strak tijdschema moet houden. Andere veel voorkomende associaties met groepsreizen zijn ‘niet avontuurlijk’, ‘suf’ en ‘voor oudere mensen’. Hoewel al deze argumenten voor veel andere groepsreizen gelden, doen we het bij Kingfisher Tours helemaal anders…

Voordelen van een begeleide groepsreis Egypte

Hier komen de 7 voordelen van een groepsreis door Egypte:

1. Financieel voordeel: een groepsreis door Egypte is goedkoper

De meest voor de hand liggende reden om te kiezen voor een groepsreis is natuurlijk het financiële voordeel. Egypte groepsreizen bij Kingfisher Tours zijn vaak 20% tot 35% goedkoper dan dezelfde rondreis bij Kingfisher Tours met alleen je eigen reisgezelschap. Behalve de prijs van de reis zijn ook de bij te boeken excursies tijdens de groepsreis tot soms wel 60% goedkoper, omdat de kosten voor vervoer en gids met elkaar gedeeld worden.

2. Gezelligheid! Met een hoofdletter ‘G’

Een andere belangrijke reden waarom onze gasten voor een groepsreis kiezen is de gezelligheid. Reizen met een (kleine) groep gelijkgestemden is soms gewoon leuker! Niet alleen leer je nieuwe mensen kennen met dezelfde interesses, maar je kunt je ervaring ook direct delen. Tijdens onze groepsreizen worden de meest interessante gesprekken gevoerd en dit geeft de reis diepgang.

De groepen tijdens een groepsreis met Kingfisher Tours zijn klein en gevarieerd in leeftijd en geslacht. Er gaan altijd wel alleenreizende personen mee, maar ook reis je met stellen, gezinnen en vrienden. Dus of je nu alleen op reis wilt, met je partner, gezin of vriend(in); als je op zoek bent naar gezelligheid en daarnaast mooie momenten wilt delen met gelijkgestemden is een groepsreis de juiste keuze.

Op onze website zie je per reis welke personen de reis al geboekt hebben (leeftijd en geslacht).

Kinderen in de slaaptrein van Caïro naar Luxor

3. (individuele) Flexibiliteit tijdens de reis

Hoewel de reisroute en de accommodaties vastliggen tijdens een groepsreis heb je ook voldoende vrije tijd om zelf op pad te gaan. Sommige bestemmingen kun je op eigen gelegenheid verkennen tijdens een dagdeel. Maar ook kun je ter plekke extra excursies bijboeken; deze optionals vind je in de beschrijving van het dagprogramma van de betreffende groepsreis. Op deze manier pas je een groepsreis deels aan aan je eigen wensen. Daarnaast vinden veel gasten het fijn om ook wat tijd alleen (of samen met het eigen reisgezelschap) door te brengen. Andere gasten kiezen er juist voor om samen extra op pad te gaan: alles is mogelijk!

4. Ervaren (Nederlandstalige) reisbegeleider waar je op terug kunt vallen

Tijdens de groepsreizen bij Kingfisher Tours is de reisbegeleider (en gids) 24/7 aanwezig en beschikbaar voor vragen. Niet alleen kun je serieuze vragen stellen, maar de reisbegeleider deelt ook de beste restauranttips!

Onze reisbegeleiders zijn lokale professionals die tijdens deze begeleide rondreis door Egypte ook gids zijn bij de bezienswaardigheden. Je hebt dus een vast aanspreekpunt; een ervaren (lokale) gids die jullie alles vertelt over de bezienswaardigheden en bestemmingen. Veel van onze reisbegeleiders spreken Nederlands en dit maakt de reis voor kinderen bijvoorbeeld een stuk leuker. Per groepsreis staat aangegeven of het een Nederlandstalige of Engelstalige reisbegeleider is.

Over het algemeen trekken we gezellige maar ook zelfstandige reizigers aan met onze groepsreizen. Veel gasten vinden het gezellig om samen te eten. Zo zal de (Nederlandstalige) reisbegeleider ‘s avonds op een afgesproken tijdstip in de lobby aanwezig zijn om – voor diegenen die dat willen – samen met elkaar ergens te gaan eten. Maar als je een avond op eigen gelegenheid uit eten wilt is dat natuurlijk ook helemaal goed.

Off the beaten track avontuurlijke groepsreis Egypte

5. Individuele verlenging voor of na de groepsreis? Geen probleem!

Bij al onze groepsreizen is het mogelijk om de reis met een individueel arrangement te verlengen, voor of na de groepsreis. Zo komen sommige gasten eerder in Egypte aan en gaan bijvoorbeeld op 4×4 jeepsafari vanuit Caïro naar El Fayoum met overnachting in de woestijn. Na terugkomst uit de woestijn sluiten ze aan bij de groep die op dezelfde avond landt. Een andere populaire individuele verlenging is een meerdaagse relaxte strandvakantie naar de Rode Zee. Kies je eigen strandhotel, we adviseren je graag!

Zoals je ziet bieden we veel flexibiliteit. Soms is het zelfs mogelijk om met twee groepsreizen mee te gaan, als de data op elkaar aansluiten.

6. Voel je veilig en deel de ‘cultuurshock’ ?

Onze groepsreizen nemen jou (net zoals onze individuele rondreizen) mee naar plekken waar weinig andere toeristen komen. Denk bijvoorbeeld aan de Siwa oase, een bedoeïenenkamp midden in de woestijn of het nóg meer afgelegen El Qara. Wij vinden het namelijk belangrijk om onze gasten het mooiste en meest authentieke van Egypte te laten zien, in plaats van alleen de (toeristische) hoogtepunten.

Twijfel je over de veiligheid? Kies dan voor een groepsreis! Sommige reizigers zijn geboren avonturiers en dompelen zich graag onder in nieuwe ervaringen. Anderen vinden het fijner om zo’n authentieke ervaring, waarbij een kleine cultuurshock niet uit te sluiten is, te delen met mensen die dezelfde taal spreken en zijn opgegroeid in dezelfde cultuur.

Een (kleine) cultuurshock is geweldig, het is namelijk een ervaring die je nooit meer vergeet. Maar zo’n ervaring is nog onvergetelijker wanneer je hem deelt! Veel van onze groepsreizigers praten nog jaren na over de reis.

Voordelen van een begeleide groepsreis Egypte

7. Keuzestress? We’ve got you!

Egypte is een geweldig divers land met misschien wel oneindige reismogelijkheden. Zeker wanneer je nog nooit in Egypte bent geweest is het lastig om keuzes te maken. Welke bestemmingen ga je als eerste bezoeken? En als je op een bestemming bent, welke excursies en bezienswaardigheden boek je dan? Als je meegaat op groepsreis hoef je niet alles zelf te bepalen: wij hebben namelijk de meest bijzondere bestemmingen, excursies en bezienswaardigheden al voor je uitgezocht. Ook weten wij precies hoeveel tijd je het beste op welke plek kunt besteden. Ideaal als je last hebt van keuzestress.

Zoals we eerder benoemden is er ook ruimte om de reis aan te passen naar je eigen wensen. Maar het kiezen van optionele excursies of een leuk restaurant is een stuk makkelijker in een groep. Niet alleen kun je overleggen met je medereizigers, maar je kunt elkaar ook inspireren.

Kies jij voor een groepsreis bij Kingfisher Tours?

Groepsrondreizen bij Kingfisher Tours zijn veel dynamischer dan je denkt. Wij zijn het dan ook totaal niet eens met het suffe imago van groepsreizen en doen er alles aan om dit imago te veranderen!

Bij ons is een groepsreis dankzij de optionals echt flexibel. Daarnaast weet je van tevoren wat de groepssamenstelling is. Tot slot heeft iedere groepsreis een uniek programma gebaseerd op 20 jaar ervaring in de Egyptische toeristensector (inclusief de juiste contacten en de beste gidsen).

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze groepsreizen? Bekijk dan gauw ons gehele groepsreisaanbod op de website. Heb je een andere vraag die hier of op onze website niet beantwoord wordt? Vul ons contactformulier in en Miriam neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Boek één van onze groepsreizen!