Tawfik

Lid van ons team sinds: 2017

Hoewel gids worden niet zijn kinderdroom was, is Tawfik één geworden met de oude geschiedenis van Egypte en blijft hij lezen en leren over sites en monumenten. Hoewel hij graag de levens en werkprestaties van zijn grootvaders aan bezoekers presenteert, is hij ook geïnteresseerd in de verschillende mysteries van het land. Tawfik creëert graag een band met zijn gasten maar ook voor hen een band met de Egyptenaren. Hij gelooft dat de mensen net zo belangrijk zijn als de oude sites om Egypte echt te leren kennen.

Tawfik’s specialiteit: Tawfik praat graag gepassioneerd over de bezienswaardigheden en wordt zelfs een beetje emotioneel als hij praat in de Vallei der Koningen. Hij probeert de gasten mee te nemen op een reis terug naar het oude Egypte, je te helpen begrijpen hoe het was. Tawfik is iemand die blijft studeren en zelfs voor goed ingelezen reizigers weet hij altijd weer iets nieuws te vertellen. Het is zijn wens om het zo interessant voor je te maken dat je wilt terugkomen naar Egypte om te zien wat je de eerste keer niet kon zien.

Talen: Engels, Russisch, Nederlands

Tawfik’s aanrader: Tawfik beschouwt Egypte als één grote belangrijke plaats waar je niets van mag missen. Hij voelt zich iets meer met Luxor verbonden omdat hij graag praat over de oude overtuigingen van de farao’s, hun hiernamaals en de god Osiris in de Vallei der Koningen. Wonend in Edfu is hij ook vaak in de tempels van Kom Ombo en Edfu te vinden.

Ongelofelijk zo goed als jij na 1 jaar Nederlandse les al Nederlands spreekt. Echt heel knap! Volgens ene gast in mei 2021.