Tarek

Lid van ons team sinds: 2018

Tarek is geboren op het Nubische eiland Heissa, tussen de Highdam en de oude dam. Hij vertelt graag over dit gebied en je merkt direct dat de verhalen recht uit zijn hart komen. Hij woont halfjaarlijks in de UK en in de wintermaanden komt hij terug naar zijn geboortegrond. De geschiedenis van de Nubiërs en de eilanden Philae en Bigeh komen bij hem tot leven.

Talen: Engels en Arabisch.

Tarek’s aanrader: Tarek houdt van de omgeving tussen de Highdam en de oude dam. Het water en de omgeving is hier rustig, je ziet veel vogels en leven langs de Nijl. Al varend ontdek je plekken die én voor de farao’s en Oude Egyptenaren belangrijk waren, maar ook nu nog mystieke en religieuze plekken zijn. Tijdens de motorboottocht achter de oude dam zie je weinig toeristen en geniet je van een omgeving die verhalen en littekens uit verschillende tijden kent.

Het tijdloze gevoel dat ik ervaarde tijdens de strandbarbecue met de verse vis die Tarek dezelfde ochtend had gevangen en de spirituele verhalen die hij vertelt over dit bijzondere gebied zal ik nooit vergeten.