Mohamed Gamal

Engelstalige gids in Caïro

Lid van ons team sinds: 2019

Mohamed, die al op zeer jonge leeftijd zijn liefde voor zijn land wilde delen, zegt dat zijn liefde voor zijn land met 10 is vermenigvuldigd nadat hij met succes archeologie en egyptologie had gestudeerd. Hij valt op met zijn grote gevoel voor humor en gasten waarderen het dat hij naar hun wensen luistert. Met zijn bewondering voor het hele land wil hij zijn gasten de echte sfeer van alle verschillende plaatsen laten zien, afhankelijk van waar ze zich bevinden. Het delen van de schoonheid van Egypte en er de grootste, meest diverse en informatieve reis van maken, is zijn ultieme doel bij elke tour die hij geeft.


Mohamed’s specialiteit:
Mohamed verbindt zich met elke plek waar hij zich bevindt – met zijn schoonheid, geschiedenis en sfeer. Hij zal proberen je precies de juiste weergave van elke plaats te laten zien. Het gaat hem om het delen van zijn cultuur, maar op een leuke en enthousiaste manier, waar ook kinderen bij betrokken zijn.

Talen: Engels

Mohamed’s aanrader: Hoewel hij zegt dat je de tempels van Abu Simbel absoluut niet mag missen, is hij ook dol op het piramidecomplex van Saqqara met alle tombes in die omgeving. Vooral omdat ze mysterieus zijn en zoveel geschiedenis hebben. De complete scènes en levendige kleuren maken de graven tot een unieke reis en laten nog zoveel te ontdekken over.

Een Zuid-Afrikaanse familie nodigde hem bij hen thuis uit om hem de schoonheid van hun huis te laten zien en hem er deel van te laten uitmaken – net zoals hij voor hen in Egypte had gedaan.