Met koets naar Sound and Light show Karnak tempel
Een indrukwekkende avond uit in de tempel der tempels

Excursieduur 2 uur | Prijs € 30,- p.p. vanaf 2 personen

​Excursie highlights

• Ervaar zelf hoe het is om in een traditionele kalèche (paardenkoets) door de straten van Luxor te rijden.

• Loop letterlijk door het verleden van Egypte en maak kennis met het verhaal achter de ‘tempel der tempels’.

• Zoek een plekje op de tribune en laat je meevoeren in de spectaculaire Sound and Light show in Karnak tempel.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

De Sound and Light Show in Karnak tempel kun je iedere dag van de week boeken.

​De begintijd van de Engelstalige Sound and Light Show varieert per dag en is ook afhankelijk van of het zomer- of wintertijd is. In de winter begint de eerste show om 18.30 uur en in de zomer om 19.00 uur.

Kaleche tour sound en light show Karnak tempel Luxor

1. Rit met kalèche langs de Nijl

Vanavond ervaar je zelf hoe het is om in een traditionele kalèche (paardenkoets) door de straten van Luxor te rijden. Een half uur voor de start van de show word je opgehaald bij je hotel door 1 van onze vaste koetsiers.

Een koetsrit is absoluut de meest ontspannen manier om Luxor te verkennen! Vanaf de koets kun je het dagelijks leven in de straten van Luxor perfect overzien en je hebt je handen vrij om leuke foto’s te maken. De koetsrit duurt ongeveer 20 minuten en wanneer je over de Corniche (de boulevard langs de Nijl) rijdt, heb je een prachtig uitzicht op de belangrijkste levensader van Egypte.​

Bijkomend voordeel is dat je op deze manier een koetsrit kunt maken zonder dat je hoeft te onderhandelen met 1 van de vele koetsiers door wie je op straat wordt aangesproken. Wij weten dat niet iedereen dit prettig vindt en daarom hebben wij de koetsrit als vast onderdeel opgenomen in deze excursie. We werken met vaste, vriendelijke koetsiers die het leuk vinden om je de stad te laten zien. En van wie wij weten dat zij hun paarden goed verzorgen. Een leuke (en verantwoorde) start van je avondje uit!​

​Liever met de auto?

Ga je liever met de auto naar de Sound and Light show in Karnak tempel? Geen probleem! Geef het even aan in je boeking en we zorgen dat 1 van onze vaste chauffeurs je komt halen en weer terug brengt naar je hotel.

2. Sound and Light Show Karnak tempel

Sound and light show Karnak tempel

De Karnak tempel staat bekend als de ‘tempel der tempels’ en is gewijd aan de zonnegod Amon, zijn vrouw Mut en hun zoon Khonsu. Eigenlijk is het niet zozeer 1 tempel, maar een enorm tempelcomplex waar in duizenden jaren door 30 farao’s steeds weer nieuwe delen bij zijn gebouwd.

Vanavond wandel je tijdens het eerste gedeelte van de show eerst door de indrukwekkende ruïnes van duizenden jaren Egyptische geschiedenis. Deze wandeling duurt ongeveer een kwartier. Daarna zoek je een plekje op de tribune voor het tweede gedeelte van de Sound and Light Show. De totale show duurt ongeveer een uur en vertelt met muziek, geprojecteerde beelden en mooie verhalen hoe het leven in het oude Egypte eruit zag.

De stem van het verleden

​Als de Sound and Light Show begint, wandel je in het donker door de mooi uitgelichte tempelruïnes, terwijl een stem uit het verleden door de heilige paden en zalen galmt. Deze stem vertelt je het verhaal over de grootste tempel van Egypte, en het belang hiervan voor de oude hoofdstad Thebe (Luxor).

​Wanneer je in het donker tussen de 134 enorme zuilen in de grote zuilenhal staat, voel je je echt even heel nietig. Door de mysterieuze verlichting is het bijna alsof de farao’s en hun goden zélf vanuit het verleden met je spreken.

Sound en light Karnak tempel Luxor

Sound and Light Show bij het heilige meer

​Na de wandeling neem je plaats op de tribune bij het heilige meer, achteraan het tempelcomplex. Hiervandaan heb je een perfect uitzicht op de voorstelling, die in licht en geluid het verhaal vertelt van het vroegere Thebe (nu Luxor).

Wanneer het verhaal begint, zwelt de muziek aan en zie je op de levensgrote tempelmuren de hoofdstad van de oude wereld tot leven komen. Een verhaal over de god Amun en de belangrijkste dynastieën van Egypte; een verhaal over het bewogen leven van de farao’s, over oude schatten en een beschaving die zó ver ontwikkeld was dat het bijna onvoorstelbaar is!

​De totale show duurt ongeveer een uur en vormt een spectaculair avondje uit.

3. Transfer naar hotel

Na afloop van de Sound and Light Show in Karnak tempel word je met de koets weer teruggebracht naar je hotel.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Onze verwachting meer dan 100% waar gemaakt

Wat Kingfisher Tours had voorgesteld is meer dan 100% waar gemaakt. We hebben echt volop genoten.

Alle excursies en transport met prive begeleiding, het kan niet beter!! Ook de geselecteerde hotels deden volledig aan onze verwachting met als uitschieter ons hotel in Luxor. Wat een geweldig mooi uitzicht vanaf de kamer en ook vanaf het zwembad op de Nijl, het kon niet beter.

Wij kunnen iedereen aanbevelen om met jullie organisatie een reis te maken. Hier in Nederland zullen wij dat zeker doen.

Review via: website

Raymond Florijn en Piet Rood | oktober 2012 -

De gids had geen haast en nam rustig de tijd. Verder was hij ter zake kundig en gaf een goede uitleg bij de prachtige tempels van Seti I en Ramses II

Net weer terug in Nederland van onze 10e reis naar Egypte. Aangezien wij naar Egypte gaan voor, met name, de oudheden is ons reisdoel altijd Luxor, Cairo of Aswan. Laat ik even beginnen met te zeggen dat Luxor gewoon echt veilig is. Veel mensen durven er (nog) niet naar toe te gaan maar wij komen er ieder jaar en hebben nog nooit een onveilig gevoel gehad! Dus mensen… ga lekker naar Luxor en geniet!

Nu waar het om gaat: dit jaar hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Kingfisher Tours. We boekten een dagtrip naar Abydos. Miriam heeft ons in ons hotel opgezocht voor de detailafspraken. Heel relaxed en alles was mogelijk… vroeg vertrekken… Nederlands sprekende gids… goed vervoer… geen probleem.

Het werd dan ook een topdag! De gids had geen haast en nam rustig de tijd. Er werd niet gekeken op een uurtje meer of minder. Verder was hij ter zake kundig en gaf een goede uitleg bij de prachtige tempels van Seti I en Ramses II. De prijs en kwaliteit van deze trip waren prima en hadden we dus ook niet willen missen.

Later in de week konden we ook nog even mee met Miriam, Bakr en hun kinderen op een fantastische feluccatocht over de Nijl! Dit was dus helemaal top! Een keileuk gezin en het was voor ons een ontzettend fijne en gezellige ervaring.
Miriam, Bakr, kinderen… ontzettend bedankt en we zien jullie volgend jaar graag weer terug.

O ja… en Kingfisher Tours… TOP!

Review via: website
Type reis: excursie naar Abydis vanuit Luxor

Olaf en Celienne van der Horst | september 2014 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Felucca zeilen op de Nijl met zonsondergang en Bananeneiland | 3 uur
Lekker ontspannen en genieten van het uitzicht tijdens een 3 uur durende felucca zeiltocht op de Nijl. Inclusief wandeling en fruit proeven op de oude fruitplantage van Bananeneiland.
Rondrit Luxor met paardenkoets en bezoek aan soukh | 2 uur
In een traditionele kalèche (paardenkoets) maak je een rondrit door Luxor. Ga weg van de gebaande paden en ontdek het dagelijks leven in de lokale straatjes en de soukh.
Paardrijden in de woestijn bij Luxor | 3 uur
Staat paardrijden door de woestijn al jaren op jouw bucketlist? Tijdens deze 3 uur durende woestijnrit galoppeer je over de woestijnvlaktes bij Luxor.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren