Met koets naar Sound and Light Show in Karnak tempel | Kingfisher Tours

Met koets naar Sound and Light show Karnak tempel
Een indrukwekkende avond uit in de tempel der tempels

Excursieduur 2 uur | Prijs € 30,- p.p. vanaf 2 personen

​Excursie highlights

• Ervaar zelf hoe het is om in een traditionele kalèche (paardenkoets) door de straten van Luxor te rijden.

• Loop letterlijk door het verleden van Egypte en maak kennis met het verhaal achter de ‘tempel der tempels’.

• Zoek een plekje op de tribune en laat je meevoeren in de spectaculaire Sound and Light show in Karnak tempel.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

De Sound and Light Show in Karnak tempel kun je iedere dag van de week boeken.

​De begintijd van de Engelstalige Sound and Light Show varieert per dag en is ook afhankelijk van of het zomer- of wintertijd is. In de winter begint de eerste show om 18.30 uur en in de zomer om 19.00 uur.

Kaleche tour sound en light show Karnak tempel Luxor

1. Rit met kalèche langs de Nijl

Vanavond ervaar je zelf hoe het is om in een traditionele kalèche (paardenkoets) door de straten van Luxor te rijden. Een half uur voor de start van de show word je opgehaald bij je hotel door 1 van onze vaste koetsiers.

Een koetsrit is absoluut de meest ontspannen manier om Luxor te verkennen! Vanaf de koets kun je het dagelijks leven in de straten van Luxor perfect overzien en je hebt je handen vrij om leuke foto’s te maken. De koetsrit duurt ongeveer 20 minuten en wanneer je over de Corniche (de boulevard langs de Nijl) rijdt, heb je een prachtig uitzicht op de belangrijkste levensader van Egypte.​

Bijkomend voordeel is dat je op deze manier een koetsrit kunt maken zonder dat je hoeft te onderhandelen met 1 van de vele koetsiers door wie je op straat wordt aangesproken. Wij weten dat niet iedereen dit prettig vindt en daarom hebben wij de koetsrit als vast onderdeel opgenomen in deze excursie. We werken met vaste, vriendelijke koetsiers die het leuk vinden om je de stad te laten zien. En van wie wij weten dat zij hun paarden goed verzorgen. Een leuke (en verantwoorde) start van je avondje uit!​

​Liever met de auto?

Ga je liever met de auto naar de Sound and Light show in Karnak tempel? Geen probleem! Geef het even aan in je boeking en we zorgen dat 1 van onze vaste chauffeurs je komt halen en weer terug brengt naar je hotel.

2. Sound and Light Show Karnak tempel

Sound and light show Karnak tempel

De Karnak tempel staat bekend als de ‘tempel der tempels’ en is gewijd aan de zonnegod Amon, zijn vrouw Mut en hun zoon Khonsu. Eigenlijk is het niet zozeer 1 tempel, maar een enorm tempelcomplex waar in duizenden jaren door 30 farao’s steeds weer nieuwe delen bij zijn gebouwd.

Vanavond wandel je tijdens het eerste gedeelte van de show eerst door de indrukwekkende ruïnes van duizenden jaren Egyptische geschiedenis. Deze wandeling duurt ongeveer een kwartier. Daarna zoek je een plekje op de tribune voor het tweede gedeelte van de Sound and Light Show. De totale show duurt ongeveer een uur en vertelt met muziek, geprojecteerde beelden en mooie verhalen hoe het leven in het oude Egypte eruit zag.

De stem van het verleden

​Als de Sound and Light Show begint, wandel je in het donker door de mooi uitgelichte tempelruïnes, terwijl een stem uit het verleden door de heilige paden en zalen galmt. Deze stem vertelt je het verhaal over de grootste tempel van Egypte, en het belang hiervan voor de oude hoofdstad Thebe (Luxor).

​Wanneer je in het donker tussen de 134 enorme zuilen in de grote zuilenhal staat, voel je je echt even heel nietig. Door de mysterieuze verlichting is het bijna alsof de farao’s en hun goden zélf vanuit het verleden met je spreken.

Sound en light Karnak tempel Luxor

Sound and Light Show bij het heilige meer

​Na de wandeling neem je plaats op de tribune bij het heilige meer, achteraan het tempelcomplex. Hiervandaan heb je een perfect uitzicht op de voorstelling, die in licht en geluid het verhaal vertelt van het vroegere Thebe (nu Luxor).

Wanneer het verhaal begint, zwelt de muziek aan en zie je op de levensgrote tempelmuren de hoofdstad van de oude wereld tot leven komen. Een verhaal over de god Amun en de belangrijkste dynastieën van Egypte; een verhaal over het bewogen leven van de farao’s, over oude schatten en een beschaving die zó ver ontwikkeld was dat het bijna onvoorstelbaar is!

​De totale show duurt ongeveer een uur en vormt een spectaculair avondje uit.

3. Transfer naar hotel

Na afloop van de Sound and Light Show in Karnak tempel word je met de koets weer teruggebracht naar je hotel.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Kingfisher Tours zorgt ervoor dat onze wensen helemaal in vervulling gaan

Wij zijn ervaren Egypte reizigers en kunnen ons heel goed zelf redden in het land. Maar soms hebben we een specifieke wens die wat lastiger te realiseren is. Dan zoeken we altijd contact met Miriam en Bakr van Kingfisher tours.

Zij zorgen ervoor dat onze wensen helemaal in vervulling gaan! Met grote persoonlijke betrokkenheid en geheel op maat regelen ze alles.

Het vervoer (chauffeur en auto) is erg veilig, en de gids heeft kennis van zaken en is prettig in de omgang.

Review via: TripAdvisor
Naam van reis: Excursies in Cairo en Luxor

Familie Kleinrensink | januari 2016 -

De persoonlijke service en toewijding van Miriam en Bakr zijn van het hoogste niveau

Onze vijfdaagse rondreis vanuit Marsa Alam naar Luxor en Aswan was geweldig. De persoonlijke service en toewijding van Miriam en Bakr zijn van het hoogste niveau.

Het slapen in de lokale guesthouses en ecolodges bleek een hele ervaring, de goede defensieve rijstijl van Magdy een onverwachte verrassing en het Nederlands van de deskundige gidsen Hisham en Achmed wonderbaarlijk.

De wegblijvers hebben ongelijk, wij hebben onbezorgd de cultuurschatten van Opper-Egypte bewonderd met dank aan Kingfisher Tours!

Review via: website
Type reis: citytour Luxr

Familie Zwambag | juli 2015 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Excursie Karnak tempel met kalèche (paard en wagen) | 3 uur
Je bent pas écht in Luxor geweest als je met een paardenkoets door de straten van deze oude Egyptische hoofdstad hebt gereden. Daarna bezoek het enorme tempelcomplex van Karnak.
Kameelrijden op de Westbank in Luxor | 1 uur
Kameel rijden door lokale dorpjes en landerijen op de Westbank in Luxor. Leer het échte Egypte kennen vanaf de rug van het 'schip van de woestijn'.
Excursie Karnak tempel | 3 uur
Loop met je privégids letterlijk door de hele geschiedenis van Egypte tijdens deze 3 uur durende excursie in Karnak tempel in Luxor. Nederlandstalige gids mogelijk.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share This