Kameelrijden op de Westbank in Luxor
Kamelentocht door lokale dorpjes en groene landerijen

Excursieduur 1 uur | Prijs € 15,- p.p. bij 4 personen / € 20,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Leer het échte Egypte kennen vanaf de rug van een kameel.

• Maak kennis met het plattelandsleven van Luxor tijdens een 1 uur durende kamelentocht op de Westbank.

• Ervaar zelf de schommelende beweging van het ‘schip van de woestijn'.

• Maak extreem grappige vakantiefoto’s tijdens het opstappen!


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Het kameelrijden in Luxor kun je elke dag van de week boeken. Wij adviseren om de kamelentocht aan het einde van de middag te plannen.

1. Pick up vanaf je hotel en oversteek met de motorboot

Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team en samen maken jullie de mooie oversteek over de Nijl met 1 van onze motorboten.

Kamelentocht met kinderen in Luxor langs dorpjes

2. Opstappen maar!

Wanneer we aanleggen aan de Westbank liggen de kamelen op de oever al op jullie te wachten. Je kunt dan alvast even persoonlijk kennismaken met ‘jouw’ kameel en van dichtbij foto’s maken van deze levende ‘schepen van de woestijn’.

Na de fotosessie helpt de eigenaar om voor iedereen de juiste kameel te kiezen op basis van lengte en gewicht. Iedereen heeft een eigen persoonlijke begeleider die helpt met het opstappen. De grote knoppen aan de voor- en achterkant van het zadel helpen je om tijdens het opstaan van de kameel in evenwicht te blijven.

Houd je camera gerust bij de hand, want dit moment levert gegarandeerd de grappigste vakantiefoto’s op!

Kamelentocht landerijen Nijl Luxor

​3. Kameelrijden door lokale dorpjes en landerijen

Tijd om kameel te rijden! Als iedereen stevig op zijn kameel zit, vertrekken we voor een kamelentocht van ongeveer een uur door de verrassend groene akkers en landerijen langs de Nijl.​

Lokale inwoners die met hun ezeltjes aan het werk zijn op het land zwaaien altijd wel even als de ‘kamelenkaravaan’ langs komt. Dit is het échte Egypte!

​Mensen die niet willen kameel rijden kunnen in de buurt even een drankje drinken of, voor de sportievelingen, meelopen naast de kamelen.

4. Oversteek met de motorboot en transfer terug naar het hotel

Na afloop van het kameelrijden op de Westbank steken we met de motorboot weer de Nijl over, terug naar de stadsoever. Vanaf daar brengen we je met de auto weer terug naar het hotel.

Verantwoorde omgang met dieren

Bij Kingfisher Tours hechten we veel waarde aan de gezondheid en leefomstandigheden van de dieren in Egypte. Wij werken daarom alleen met kameeleigenaren die hun dieren goed verzorgen. In principe rijdt iedereen op een eigen kameel. Kleine kinderen (< 10 jaar) kunnen als ze dat willen ook bij de ouders voor op de kameel zitten, maar de eigenaar beslist wat het maximale gewicht is dat iedere kameel kan dragen.

Platteland Luxor kamelentocht Nijl

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

het was een geweldige ervaring, veel gezien, mooie verhalen gehoord van onze gidsen

het was een geweldige ervaring, veel gezien, mooie verhalen gehoord van onze gidsen (over Karnak, de Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsoet, de kolossen van Memnon, bezoek aan de tombe van Toetanchamon, ...) goed georganiseerd, super lekker gegeten op de felucca (voor onze kleinste van 3 jaar waren er frietjes), gezwommen in De Nijl, de kids vonden de kamelen tocht bij de bananenplantage super tof, het papyrusmuseum, prachtig, dit was een deel van de Egyptische cultuur wie we wilden zien buiten ons all in resort, jullie verdienen een grote dikke pluim, wij komen zeker terug naar Egypte

Review via: Tripadvisor
Type reis: hier type je de exacte naam van de reis/excursie (indien standaardboeking) of de naam die Miriam je heeft gestuurd.

Dudink | augustus 2018 -

Miriam weet precies hoe je het reistempo moet aanpassen met jonge kinderen

Met onze 3 kinderen van 11, 8 en 4 jaar wilde we toch wat van de cultuur opsnuiven van Luxor tijdens onze vakantie in Hurghada. Bij Miriam en Bakr waren we aan het juiste adres om dit in een rustig tempo te kunnen doen.

We hebben genoten van de kamelentocht langs de Nijl, de schitterende felucca zeiltocht en de indrukwekkende Vallei der Koningen, Hatsjepsoet en Karnak. Miriam heeft ons hartelijk ontvangen in het Lotus hotel en ze weet precies hoe je het reistempo moet aanpassen met jonge kinderen. Zeker als het rond de 40 graden is. Ze had zelfs een speurtocht in Karnak voor de kinderen georganiseerd zodat wij rustig met de gids alles konden bekijken.

Bakr heeft onze oudste goed opgevangen toen deze echt niet op de kameel wilde en nam ons mee op zijn zeilboot. Mooie, relaxte tocht over de Nijl. De gids voor de 2e dag sprak prima Nederlands en vertelde enthousiast over zijn land. Voelde zich nog schuldig om niet het vrijdagmiddag gebed over te slaan.

Ook hebben we de dolfijnentour in Hurghada bij Kingfisher tours. Miriam heeft erg haar best moeten doen om ons op de geplande dag op een dolfijnentour te krijgen aangezien deze volledig volgeboekt was door een andere organisatie. Maar het is haar gelukt en ook deze tour was super. Gewoon 3x van de boot kunnen afspringen en de dolfijnen onder ons door zien zwemmen. Echt prachtig. Ook de kinderen werden niet vergeten met een bananen boot die langs kwam.

Kortom, Kingfisher Tours is een aanrader!

Review via: website
Type reis: 2 daagse excursie naar Luxor vanuit Hurghada, dolfijnentour Hurghada

Familie Hart | juli 2015 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Reisvoorstel – 2-daagse excursie naar Caïro en Luxor vanuit Hurghada met het vliegtuig
Een mini-citytrip tijdens je zonvakantie. Bezoek de piramides van Gizeh en het Egyptisch museum in Caïro en ga shoppen op de Khan el Khalili bazaar. In Luxor bezoek je de Vallei der Koningen en andere bekende graven en tempels.
Reisvoorstel – Familie excursie Karnak tempel met Dummie de mummie speurtocht | 4 uur
Alleen bij Kingfisher Tours: met het hele gezin in de paardenkoets naar Karnak tempel, waar de kinderen met Nederlandse begeleiding op speurtocht gaan en de ouders een rondleiding krijgen.
Felucca zeilen op de Nijl met zonsondergang en Bananeneiland | 3 uur
Lekker ontspannen en genieten van het uitzicht tijdens een 3 uur durende felucca zeiltocht op de Nijl. Inclusief wandeling en fruit proeven op de oude fruitplantage van Bananeneiland.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren