Kameelrijden op de Westbank in Luxor | Kingfisher Tours

Kameelrijden op de Westbank in Luxor
Kamelentocht door lokale dorpjes en groene landerijen

Excursieduur 1 uur | Prijs € 15,- p.p. bij 4 personen / € 20,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Leer het échte Egypte kennen vanaf de rug van een kameel.

• Maak kennis met het plattelandsleven van Luxor tijdens een 1 uur durende kamelentocht op de Westbank.

• Ervaar zelf de schommelende beweging van het ‘schip van de woestijn'.

• Maak extreem grappige vakantiefoto’s tijdens het opstappen!


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Het kameelrijden in Luxor kun je elke dag van de week boeken. Wij adviseren om de kamelentocht aan het einde van de middag te plannen.

1. Pick up vanaf je hotel en oversteek met de motorboot

Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team en samen maken jullie de mooie oversteek over de Nijl met 1 van onze motorboten.

Kameelrijden 2 kinderen op kameel

2. Opstappen maar!

Wanneer we aanleggen aan de Westbank liggen de kamelen op de oever al op jullie te wachten. Je kunt dan alvast even persoonlijk kennismaken met ‘jouw’ kameel en van dichtbij foto’s maken van deze levende ‘schepen van de woestijn’.

Na de fotosessie helpt de eigenaar om voor iedereen de juiste kameel te kiezen op basis van lengte en gewicht. Iedereen heeft een eigen persoonlijke begeleider die helpt met het opstappen. De grote knoppen aan de voor- en achterkant van het zadel helpen je om tijdens het opstaan van de kameel in evenwicht te blijven.

Houd je camera gerust bij de hand, want dit moment levert gegarandeerd de grappigste vakantiefoto’s op!

Kamelentocht met kinderen in Luxor langs dorpjes

​3. Kameelrijden door lokale dorpjes en landerijen

Tijd om kameel te rijden! Als iedereen stevig op zijn kameel zit, vertrekken we voor een kamelentocht van ongeveer een uur door de verrassend groene akkers en landerijen langs de Nijl.​

Lokale inwoners die met hun ezeltjes aan het werk zijn op het land zwaaien altijd wel even als de ‘kamelenkaravaan’ langs komt. Dit is het échte Egypte!

​Mensen die niet willen kameel rijden kunnen in de buurt even een drankje drinken of, voor de sportievelingen, meelopen naast de kamelen.

4. Oversteek met de motorboot en transfer terug naar het hotel

Na afloop van het kameelrijden op de Westbank steken we met de motorboot weer de Nijl over, terug naar de stadsoever. Vanaf daar brengen we je met de auto weer terug naar het hotel.

Verantwoorde omgang met dieren

Bij Kingfisher Tours hechten we veel waarde aan de gezondheid en leefomstandigheden van de dieren in Egypte. Wij werken daarom alleen met kameeleigenaren die hun dieren goed verzorgen. In principe rijdt iedereen op een eigen kameel. Kleine kinderen (< 10 jaar) kunnen als ze dat willen ook bij de ouders voor op de kameel zitten, maar de eigenaar beslist wat het maximale gewicht is dat iedere kameel kan dragen.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

De prijzen zijn zonder meer heel redelijk terwijl de kwaliteit “top” is

Bedankt voor alle adviezen en boekingen die je voor ons hebt geregeld. Onze reis verliep daardoor op rolletjes.

Ook de Egyptenaren die voor Kingfisher Tours werken als chauffeur of gids zijn werkelijk heel aardig en goed in hun vak. Je hebt echt maatwerk geleverd waardoor mijn vrouw en ik en onze twee zonen een fantastische reis in Egypte hebben gemaakt.

We zijn begonnen in Hurghada in een 5 * hotel, vervolgens met het vliegtuig naar Cairo waar we mooie excursies hebben gemaakt. Daarna met het vliegtuig naar Luxor. Deze stad heeft veel te bieden aan cultuur, maar ook het quadrijden in de woestijn was een fantastische ervaring. Het Sofitelhotel in Luxor Karnak was echt fantastisch.

De prijzen die je rekent zijn zonder meer heel redelijk terwijl de kwaliteit “top” is. De hotels weet jij voor heel aantrekkelijke prijzen te regelen. Alle afspraken kom je na, alles was goed geregeld. We kijken met heel veel pezier op onze Egyptereis terug en dat is zeker ook aan jou te danken.

Review via: website

Familie Huijbers | februari 2010 -

We hadden het geluk de Sofidansers te zien, een echte aanrader!

Geweldig hoe Kingfisher Tours alles geregeld had, ondanks de last minute en getwijfel van onze kant.

Van Cairo hebben we genoten, mede dankzij je voortreffelijke gids Whalid (schrijf ik dat juist). Hou hem maar in ere ….. We hadden het geluk de Sofidansers te zien..een echte aanrader! Ook wilde ik graag naar de Tentenmarkt…Whalid zocht het op en bracht ons er heen. Meer dan de moeite waard. Vooral dat stukje wat nog overdekt was, vond ik toch wel heel mooi…ook lekker weg van al die drukte… Had nog graag naar de koptische wijk gewild, maar helaas…het was niet meer in te lopen. Wel hebben we de Cairotoren ’s avonds laat nog bezocht. Vervoer met taxi’s ging ook altijd prima.

De pyramiden waren indrukwekkend maar wat een megatoerisme…. De dagen door de woestijn waren onvergetelijk, ook nu weer dankzij de crew die meeging. Het enige minpuntje was de jeep met zijbanken (zonder gordels). Onze heren vonden het wat onveilig, maar hebben ook genoten hoor!

Daarna Luxor…was wel even wennen zo’n luxe hotel (maar dat went ook weer snel).Vallei der Koningen- Luxor-tempel en Karnak waren bijzonder. De Felukkatocht viel een beetje ‘in het water’ doordat er geen wind stond en we een aantal uren hebben liggen dobberen……maar de kok kookte lekker.

Ook de laatste dag was voor ons een toetje op deze bijzondere 12 dagen: een autorit langs de Westbank, wandelen door een VINEX-wijk van Luxor, korenvelden en suikerrietplantages met een kopje thee drinken bij Mohammed thuis.

Kortom, het was helemaal top!

Review via: website

Thea Schelling | maart 2010 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Dagexcursie koptische wijk Caïro | 7 uur
Een culturele tour langs de Hangende Kerk, het koptisch museum, de Ibn Tulun moskee en het interieurmuseum van Gayer Anderson. Zie hoe Islam en Christendom samenkomen in Caïro.
Reisvoorstel – Excursie Karnak tempel | 3 uur
Loop met je privégids letterlijk door de hele geschiedenis van Egypte tijdens deze 3 uur durende excursie in Karnak tempel in Luxor. Nederlandstalige gids mogelijk.
3-daagse excursie Aswan en Abu Simbel vanuit Marsa Alam
Een indrukwekkende minivakantie naar het Afrikaanse gedeelte van Egypte. Maak kennis met de Nubische cultuur in Aswan, ontdek prachtige tempels uit de tijd van de farao's, zoals de tempels van Abu Simbel én verbijster je over het verhaal van het Nassermeer.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren