Kameelrijden op de Westbank in Luxor | Kingfisher Tours

Kameelrijden op de Westbank in Luxor
Kamelentocht door lokale dorpjes en groene landerijen

Excursieduur 1 uur | Prijs € 15,- p.p. bij 4 personen / € 20,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Leer het échte Egypte kennen vanaf de rug van een kameel.

• Maak kennis met het plattelandsleven van Luxor tijdens een 1 uur durende kamelentocht op de Westbank.

• Ervaar zelf de schommelende beweging van het ‘schip van de woestijn'.

• Maak extreem grappige vakantiefoto’s tijdens het opstappen!


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Het kameelrijden in Luxor kun je elke dag van de week boeken. Wij adviseren om de kamelentocht aan het einde van de middag te plannen.

1. Pick up vanaf je hotel en oversteek met de motorboot

Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team en samen maken jullie de mooie oversteek over de Nijl met 1 van onze motorboten.

Kamelentocht met kinderen in Luxor langs dorpjes

2. Opstappen maar!

Wanneer we aanleggen aan de Westbank liggen de kamelen op de oever al op jullie te wachten. Je kunt dan alvast even persoonlijk kennismaken met ‘jouw’ kameel en van dichtbij foto’s maken van deze levende ‘schepen van de woestijn’.

Na de fotosessie helpt de eigenaar om voor iedereen de juiste kameel te kiezen op basis van lengte en gewicht. Iedereen heeft een eigen persoonlijke begeleider die helpt met het opstappen. De grote knoppen aan de voor- en achterkant van het zadel helpen je om tijdens het opstaan van de kameel in evenwicht te blijven.

Houd je camera gerust bij de hand, want dit moment levert gegarandeerd de grappigste vakantiefoto’s op!

Kamelentocht landerijen Nijl Luxor

​3. Kameelrijden door lokale dorpjes en landerijen

Tijd om kameel te rijden! Als iedereen stevig op zijn kameel zit, vertrekken we voor een kamelentocht van ongeveer een uur door de verrassend groene akkers en landerijen langs de Nijl.​

Lokale inwoners die met hun ezeltjes aan het werk zijn op het land zwaaien altijd wel even als de ‘kamelenkaravaan’ langs komt. Dit is het échte Egypte!

​Mensen die niet willen kameel rijden kunnen in de buurt even een drankje drinken of, voor de sportievelingen, meelopen naast de kamelen.

4. Oversteek met de motorboot en transfer terug naar het hotel

Na afloop van het kameelrijden op de Westbank steken we met de motorboot weer de Nijl over, terug naar de stadsoever. Vanaf daar brengen we je met de auto weer terug naar het hotel.

Verantwoorde omgang met dieren

Bij Kingfisher Tours hechten we veel waarde aan de gezondheid en leefomstandigheden van de dieren in Egypte. Wij werken daarom alleen met kameeleigenaren die hun dieren goed verzorgen. In principe rijdt iedereen op een eigen kameel. Kleine kinderen (< 10 jaar) kunnen als ze dat willen ook bij de ouders voor op de kameel zitten, maar de eigenaar beslist wat het maximale gewicht is dat iedere kameel kan dragen.

Platteland Luxor kamelentocht Nijl

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

De dolfijnen tour was in een woord fantastisch!

Eind mei zijn we met onze kinderen op vakantie geweest in Hurghada. Van te voren hadden we een excursie geboekt bij Miriam voor een dolfijnen tour en een 2 daagse trip naar Luxor. Het contact per mail was zeer prettig en we verheugden ons zeer op onze vakantie en excursies.

De dolfijnen tour was in een woord FANTASTISCH. Onze dochter heeft zelfs kunnen zwemmen met de dolfijnen wat een geweldige ervaring was. De reisleider van de tour deed er alles voor om iedereen een geweldige ervaring te bezorgen en op een zeer diervriendelijke manier.

Helaas moesten we door ziekte van ons onze excursie naar Luxor op het laatste moment afzeggen, dit was een zeer grote teleurstelling voor ons. Miriam heeft ons geweldig geholpen hiermee en ons ook advies gegeven. Ze was zeer belangstellend zelfs na dat we al weer thuis waren. We komen zeker nog een keer terug om de excursie naar Luxor alsnog te gaan maken.

Miriam nogmaals bedankt voor je hulp en hopelijk tot ziens.

Review via: website
Type reis: dolfijnentour Hurghada

Familie Ikink | mei 2015 -

Alles wat wij voor ogen hadden hebben jullie doen uitkomen

Dank voor de 1 ½ daagse excursie (25 en 26 juni 2014) Hurghada – Luxor die jullie op een voortreffelijke manier voor ons geregeld hebben. Alles wat wij voor ogen hadden hebben jullie doen uitkomen.

Op de eerste dag gingen we met de kalache door de stad en de soek, het bezoek aan het weeshuis, het avond eten in een echt Egyptisch restaurant waarna we nog samen met jullie op een terras hebben gesproken over het leven in Egypte en vooral over Luxor.

Dag twee begon (met een Nederlands talige gids) om 07.00 met een bezoek aan het dal der koningen en vervolgens de diverse tempels, na het tochtje me de feluca over de nijl en de lunch ook in Egypties restaurant gingen we op pad naar de laatste tempel, de tempel van Karnak gingen we rond de klok van 4 uur met de mini bus weer terug naar Hurghada.

Voor mensen die twijfelen over de veiligheid In Luxor kan ik alleen maar zeggen, ga, ga naar deze prachtige stad en voel je veilig wij hebben totaal geen negatief gevoel gehad, de mensen in Luxor ontvangen je met open armen en zijn blij weer toeristen te zien.

Review via: website
Type reis: tweedaagse excursie Luxor vanuit Hurghada

Huub Noteborn | juli 2014 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Reisvoorstel – Culturele stadstour Caïro | 7 uur
Ontdek de leukste achterafstraatjes van de Islamitische wijk en bezoek het Egyptisch museum en de citadel. En natuurlijk: shoppen op de grootste bazaar van Afrika!
Dagexcursie naar Caïro vanuit Sharm el Sheikh met het vliegtuig
1 dagje cultuur snuiven en piramides kijken tijdens je zonvakantie. Inclusief piramides van Gizeh, rondleiding Egyptisch museum, traditionele lunch, culturele stadswandeling en shoppen op de grootste bazaar van Afrika.
Reisvoorstel – Dagexcursie hoogtepunten van Caïro | 7 uur
Bezoek het beste van Caïro in 1 dag: de wereldberoemde piramides van Gizeh, het Egyptisch museum en een stadswandeling door de Islamitische wijk met lokale privégids.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share This