Kameelrijden op de Westbank in Luxor | Kingfisher Tours

Kameelrijden op de Westbank in Luxor
Kamelentocht door lokale dorpjes en groene landerijen

Excursieduur 1 uur | Prijs € 15,- p.p. bij 4 personen / € 20,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Leer het échte Egypte kennen vanaf de rug van een kameel.

• Maak kennis met het plattelandsleven van Luxor tijdens een 1 uur durende kamelentocht op de Westbank.

• Ervaar zelf de schommelende beweging van het ‘schip van de woestijn'.

• Maak extreem grappige vakantiefoto’s tijdens het opstappen!


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Het kameelrijden in Luxor kun je elke dag van de week boeken. Wij adviseren om de kamelentocht aan het einde van de middag te plannen.

1. Pick up vanaf je hotel en oversteek met de motorboot

Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team en samen maken jullie de mooie oversteek over de Nijl met 1 van onze motorboten.

Kameelrijden 2 kinderen op kameel

2. Opstappen maar!

Wanneer we aanleggen aan de Westbank liggen de kamelen op de oever al op jullie te wachten. Je kunt dan alvast even persoonlijk kennismaken met ‘jouw’ kameel en van dichtbij foto’s maken van deze levende ‘schepen van de woestijn’.

Na de fotosessie helpt de eigenaar om voor iedereen de juiste kameel te kiezen op basis van lengte en gewicht. Iedereen heeft een eigen persoonlijke begeleider die helpt met het opstappen. De grote knoppen aan de voor- en achterkant van het zadel helpen je om tijdens het opstaan van de kameel in evenwicht te blijven.

Houd je camera gerust bij de hand, want dit moment levert gegarandeerd de grappigste vakantiefoto’s op!

Kamelentocht met kinderen in Luxor langs dorpjes

​3. Kameelrijden door lokale dorpjes en landerijen

Tijd om kameel te rijden! Als iedereen stevig op zijn kameel zit, vertrekken we voor een kamelentocht van ongeveer een uur door de verrassend groene akkers en landerijen langs de Nijl.​

Lokale inwoners die met hun ezeltjes aan het werk zijn op het land zwaaien altijd wel even als de ‘kamelenkaravaan’ langs komt. Dit is het échte Egypte!

​Mensen die niet willen kameel rijden kunnen in de buurt even een drankje drinken of, voor de sportievelingen, meelopen naast de kamelen.

4. Oversteek met de motorboot en transfer terug naar het hotel

Na afloop van het kameelrijden op de Westbank steken we met de motorboot weer de Nijl over, terug naar de stadsoever. Vanaf daar brengen we je met de auto weer terug naar het hotel.

Verantwoorde omgang met dieren

Bij Kingfisher Tours hechten we veel waarde aan de gezondheid en leefomstandigheden van de dieren in Egypte. Wij werken daarom alleen met kameeleigenaren die hun dieren goed verzorgen. In principe rijdt iedereen op een eigen kameel. Kleine kinderen (< 10 jaar) kunnen als ze dat willen ook bij de ouders voor op de kameel zitten, maar de eigenaar beslist wat het maximale gewicht is dat iedere kameel kan dragen.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Hoewel het een lange dag was, hebben wij er voor 200% van genoten. Een echte aanrader om een dag cultuur op te snuiven tijdens je relaxvakantie in Marsa Alam

Op 8 april ’15 werden wij om 5u ’s morgens met een privé-busje opgepikt vanuit ons hotel in Marsa Alam voor een dagtocht naar Luxor. De rit verliep grotendeels door de woestijn (met een koffiestop onderweg), het stuk vanaf Edfu richting Luxor gaf het dagelijkse leven in de stad en langs de Nijl weer. We kwamen ogen te kort.

Iets voor 11u kwamen wij in Luxor aan waar onze gids Ahmed ons stond op te wachten. Hij sprak vloeiend Nederlands (petje af) en was zeer bedreven in zijn vak.

Eerste stop was de Vallei der Koningen waar we 3 graven bezochten, indrukwekkend. Daarna ging het richting tempel van Hatsjepsut, echt de moeite. Onderweg naar het restaurant voor de lunch maakten we nog een korte fotostop aan de Memnon kolossen.

De lunch was zeer goed verzorgd: heerlijke kip met rijst en koude/warme groenten en fruit als dessert.
Na het eten stond Miriam ons op te wachten om met een bootje de Nijl over te steken van de Westbank naar Luxor Oost. Fijn om even met haar kennis te maken.

De kers op de taart...

Lees meer

Review via: website
Type reis: dagexcursie Luxor vanuit Marsa Alam

Familie Cuiper | april 2015 -

De dolfijnen tour was in een woord fantastisch!

Eind mei zijn we met onze kinderen op vakantie geweest in Hurghada. Van te voren hadden we een excursie geboekt bij Miriam voor een dolfijnen tour en een 2 daagse trip naar Luxor. Het contact per mail was zeer prettig en we verheugden ons zeer op onze vakantie en excursies.

De dolfijnen tour was in een woord FANTASTISCH. Onze dochter heeft zelfs kunnen zwemmen met de dolfijnen wat een geweldige ervaring was. De reisleider van de tour deed er alles voor om iedereen een geweldige ervaring te bezorgen en op een zeer diervriendelijke manier.

Helaas moesten we door ziekte van ons onze excursie naar Luxor op het laatste moment afzeggen, dit was een zeer grote teleurstelling voor ons. Miriam heeft ons geweldig geholpen hiermee en ons ook advies gegeven. Ze was zeer belangstellend zelfs na dat we al weer thuis waren. We komen zeker nog een keer terug om de excursie naar Luxor alsnog te gaan maken.

Miriam nogmaals bedankt voor je hulp en hopelijk tot ziens.

Review via: website
Type reis: dolfijnentour Hurghada

Familie Ikink | mei 2015 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Reisvoorstel – Excursie Karnak tempel | 3 uur
Loop met je privégids letterlijk door de hele geschiedenis van Egypte tijdens deze 3 uur durende excursie in Karnak tempel in Luxor. Nederlandstalige gids mogelijk.
Dagexcursie hoogtepunten van Luxor | 6 uur
Bezoek het beste van Luxor in 1 dag. Met een lokale archeoloog als privégids bezoek je de Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsut en arbeidersdorp Deir el Medina.
Reisvoorstel – 2-daagse excursie naar Caïro en Luxor vanuit Hurghada met het vliegtuig
Een mini-citytrip tijdens je zonvakantie. Bezoek de piramides van Gizeh en het Egyptisch museum in Caïro en ga shoppen op de Khan el Khalili bazaar. In Luxor bezoek je de Vallei der Koningen en andere bekende graven en tempels.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren