Felucca zeiltocht op de Nijl met lunch of diner | Kingfisher Tours

Felucca Zeiltocht op de Nijl met lunch of diner aan boord
Geniet van Egyptisch eten en van de rust op het water

Excursieduur 3 uur | Prijs € 25,- p.p. bij 4 personen / € 35,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Geniet van een traditionele Egyptische maaltijd aan boord van een felucca zeilboot.

• 3 uur zeilen op de Nijl met uitzicht op het plattelandsleven langs de oevers van de Nijl.

• Geniet van de rust op het water en maak prachtige foto’s van de zonsondergang.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken.

De meeste mensen beginnen deze excursie rond 14.00 uur en lunchen op de boot. Als je liever wilt dineren op de felucca dan vertrekken we iets later (rond 16.00 uur).​

1. Pick up vanaf je hotel

Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team. De ligplaats van onze zeilboot is vlakbij Luxor tempel, midden in de stad.

2. Felucca zeiltocht op de Nijl

Het zeilen op de traditionele Egyptische zeilboot (felucca) is de perfecte excursie om er even helemaal tussenuit te zijn en alle indrukken van de tempelbezoeken op je in te laten werken.

Gewoon een middag heerlijk genieten van de rust op het water, onder het genot van klassieke Egyptische gerechten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een selectie van:

Felucca zeilen Luxor met lunch aan boord
  • Versgemaakte groentesoep.
  • Frisse salades.
  • Egyptisch brood met verschillende dips zoals baba ganough (sesampasta met gerookte aubergine erdoorheen), tahina dip en molokhiya (dip van groene groentes).
  • Pastagerechten zoals macaroni en Egyptische rijst.
  • Vegetarische moussaka.
  • Kofta (gehaktballetjes in tomatensaus).
  • En natuurlijk een gebraden kippetje.

Ben je niet zo’n fan van het Egyptische eten? We kunnen ook een Europese maaltijd voor je bereiden of wat patatjes toevoegen voor de kinderen.

Bakr felucca zonsondergang Luxor

​Persoonlijke verhalen uit een botenfamilie

​Felucca’s zijn altijd een onderdeel geweest van het economische leven in Egypte. Vroeger werden ze vooral gebruikt om dieren en marktgoederen te vervoeren tussen de Egyptische steden.

​De familie van Bakr (mede-oprichter van Kingfisher Tours) is een echte ‘botenfamilie’. Zij maakten vroeger zelfs internationale vrachtreizen tussen Noord-Soedan en Caïro die wel 12 weken konden duren. De boten van Bakr’s familie, en dus ook onze eigen felucca de Suprise, zijn allemaal zelf ontworpen door de familie en gebouwd op de scheepswerf van Esna.

​Vaak is Bakr zelf de kapitein tijdens onze feluccatochten en hij vertelt je vanaf het water graag meer over het ‘leven langs de Nijl’ en zijn passie voor het water.

​Zoek een lekker plekje op de zachte kussens van de banken en laat je meevoeren op de stroming van de Nijl en de persoonlijke verhalen van je kapitein.

3. Zonsondergang en transfer naar hotel

Nadat we hebben genoten van de prachtige zonsondergang op de Nijl varen we terug naar de ligplaats naast Luxor tempel en verzorgen wij het vervoer terug naar het hotel.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

De gids had geen haast en nam rustig de tijd. Verder was hij ter zake kundig en gaf een goede uitleg bij de prachtige tempels van Seti I en Ramses II

Net weer terug in Nederland van onze 10e reis naar Egypte. Aangezien wij naar Egypte gaan voor, met name, de oudheden is ons reisdoel altijd Luxor, Cairo of Aswan. Laat ik even beginnen met te zeggen dat Luxor gewoon echt veilig is. Veel mensen durven er (nog) niet naar toe te gaan maar wij komen er ieder jaar en hebben nog nooit een onveilig gevoel gehad! Dus mensen… ga lekker naar Luxor en geniet!

Nu waar het om gaat: dit jaar hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Kingfisher Tours. We boekten een dagtrip naar Abydos. Miriam heeft ons in ons hotel opgezocht voor de detailafspraken. Heel relaxed en alles was mogelijk… vroeg vertrekken… Nederlands sprekende gids… goed vervoer… geen probleem.

Het werd dan ook een topdag! De gids had geen haast en nam rustig de tijd. Er werd niet gekeken op een uurtje meer of minder. Verder was hij ter zake kundig en gaf een goede uitleg bij de prachtige tempels van Seti I en Ramses II. De prijs en kwaliteit van deze trip waren prima en hadden we dus ook niet willen missen.

Later in de week konden we ook nog even mee met Miriam, Bakr en hun kinderen op een fantastische feluccatocht over de Nijl! Dit was dus helemaal top! Een keileuk gezin en het was voor ons een ontzettend fijne en gezellige ervaring.
Miriam, Bakr, kinderen… ontzettend bedankt en we zien jullie volgend jaar graag weer terug.

O ja… en Kingfisher Tours… TOP!

Review via: website
Type reis: excursie naar Abydis vanuit Luxor

Olaf en Celienne van der Horst | september 2014 -

Prive-tour:uitstekend bevallen

Wij zijn met twee echtparen met kingfishertours een tweedaagse tour vanuit Hurghada naar Luxor gaan maken. De samenstelling van de tour hebben we vooraf vanuit Nederland overlegd en na aanpassingen, met advies van Mirjam (de organisator), geboekt.

Onze grootste zorg was vooraf de veiligheid. Achteraf was dat niet nodig. Egypte maakt veel werk van de beveiliging. De bevolking is erg vriendelijk en hulpvaardig. Een gevoel van onveiligheid komt voort uit angst die niet gebaseerd is op het feitelijke risico. Helaas kan terrorisme overal voorkomen.

De tour is uitstekend bevallen en alles is stipt nagekomen. Wij hebben zeer efficient onze tijd kunnen besteden zodat we erg veel hebben kunnen zien en doen.

Een korte greep: bezoek Luxor tempel, Luxor museum, felucca zeiltocht over de Nijl, met twee kalech's naar de night, light show in Karnak tempels.

De volgende dag een ballonvaart over de Westbank, aansluitend een bezoek aan de Vallei der Koningen waar we drie tombes bezochten, de tempel van Hatsjepsut en de Memnon kolossen op de Westbank, oversteek met een motorboot en dan excursie naar Karnak tempel voor een deel van de groep terwijl het andere deel de Egyptische markt bezocht.

De prive taxi stond steeds ter beschikking met een prima chauffeur. We werden bij het hotel in Hurghada opgehaald en weer teruggebracht.

Erg practisch was ook de duidelijke specificatie van de kosten en het advies over de te geven fooien.
Iedereen tevreden!

Met een bezetting van 4 personen is zo'n prive tour natuurlijk nog duurder dan een tweedaagse groepsreis maar zeer betaalbaar maar met een uitstekende kosten/baten verhouding.
Een aanrader.

Review via: TripAdvisor en Facebook
Naam van reis: 2 daagse Luxor excursie vanuit Hurghada

Familie Keijmel en Dick Hovestadt | januari 2016 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Kameelrijden op de Westbank in Luxor | 1 uur
Kameel rijden door lokale dorpjes en landerijen op de Westbank in Luxor. Leer het échte Egypte kennen vanaf de rug van het 'schip van de woestijn'.
Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst | 3 uur
Zweef over de tempels en tombes bij Luxor, het ‘grootste openluchtmuseum ter wereld’. In het bijzondere licht van de zonsopkomst zie je de eeuwenoude necropolis van het oude Thebe tot leven komen.
Met koets naar Sound and Light Show in Karnak tempel | 2 uur
Laat je meevoeren in de geschiedenis van het oude Thebe tijdens een spectaculaire Sound and Light Show in Karnak tempel. Een leuke avond uit, inclusief koetsrit in traditionele kalèche.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren