Felucca Zeiltocht op de Nijl met lunch of diner aan boord
Geniet van Egyptisch eten en van de rust op het water

Excursieduur 3 uur | Prijs € 25,- p.p. bij 4 personen / € 35,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Geniet van een traditionele Egyptische maaltijd aan boord van een felucca zeilboot.

• 3 uur zeilen op de Nijl met uitzicht op het plattelandsleven langs de oevers van de Nijl.

• Geniet van de rust op het water en maak prachtige foto’s van de zonsondergang.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken.

De meeste mensen beginnen deze excursie rond 14.00 uur en lunchen op de boot. Als je liever wilt dineren op de felucca dan vertrekken we iets later (rond 16.00 uur).​

1. Pick up vanaf je hotel

Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team. De ligplaats van onze zeilboot is vlakbij Luxor tempel, midden in de stad.

2. Felucca zeiltocht op de Nijl

Het zeilen op de traditionele Egyptische zeilboot (felucca) is de perfecte excursie om er even helemaal tussenuit te zijn en alle indrukken van de tempelbezoeken op je in te laten werken.

Gewoon een middag heerlijk genieten van de rust op het water, onder het genot van klassieke Egyptische gerechten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een selectie van:

Felucca lunch Luxor zeilen
  • Versgemaakte groentesoep.
  • Frisse salades.
  • Egyptisch brood met verschillende dips zoals baba ganough (sesampasta met gerookte aubergine erdoorheen), tahina dip en molokhiya (dip van groene groentes).
  • Pastagerechten zoals macaroni en Egyptische rijst.
  • Vegetarische moussaka.
  • Kofta (gehaktballetjes in tomatensaus).
  • En natuurlijk een gebraden kippetje.

Ben je niet zo’n fan van het Egyptische eten? We kunnen ook een Europese maaltijd voor je bereiden of wat patatjes toevoegen voor de kinderen.

Bakr felucca zeilen Suprise Luxor

​Persoonlijke verhalen uit een botenfamilie

​Felucca’s zijn altijd een onderdeel geweest van het economische leven in Egypte. Vroeger werden ze vooral gebruikt om dieren en marktgoederen te vervoeren tussen de Egyptische steden.

​De familie van Bakr (mede-oprichter van Kingfisher Tours) is een echte ‘botenfamilie’. Zij maakten vroeger zelfs internationale vrachtreizen tussen Noord-Soedan en Caïro die wel 12 weken konden duren. De boten van Bakr’s familie, en dus ook onze eigen felucca de Suprise, zijn allemaal zelf ontworpen door de familie en gebouwd op de scheepswerf van Esna.

​Vaak is Bakr zelf de kapitein tijdens onze feluccatochten en hij vertelt je vanaf het water graag meer over het ‘leven langs de Nijl’ en zijn passie voor het water.

​Zoek een lekker plekje op de zachte kussens van de banken en laat je meevoeren op de stroming van de Nijl en de persoonlijke verhalen van je kapitein.

3. Zonsondergang en transfer naar hotel

Nadat we hebben genoten van de prachtige zonsondergang op de Nijl varen we terug naar de ligplaats naast Luxor tempel en verzorgen wij het vervoer terug naar het hotel.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

HE-LE-MAAL geweldig!

HE-LE-MAAL geweldig! Dat was onze afgelopen vakantie in Egypte weer.

Een week Luxor, waarbij we met Abdul, onze gids via Kingfishertours, een hele mooie en interessante excursie hebben gedaan naar de Westbank, Queensvalley, seti-tempel, en een aantal verstopte tombes. Vervolgens een zeer mooie en relaxte Felucca tocht met Bakr (captain Tarzan) en daarna nog een Ballonvaart met een geweldige piloot en een fantastisch uitzicht. De Ballonvaart ging bijna niet door, maar dankzij Miriam, die er bovenop zat, is het toch gelukt.

Daarna nog een week Cairo, waar we een excursie met Zakkaria, die evenals Abdul echt van zijn werk, zijn land en de oudheden en geschiedenis houdt, gedaan naar Saqqara, waarbij we ook weer hele mooie en aparte dingen gezien hebben. We hebben daarnaast nog een excursie met Zakkaria gedaan naar de grotkerk, de oude markt, Khan-el-khalili en het Qalawun-complex. Ook dit was weer erg mooi.

Omdat wij alweer zo vaak in Egypte geweest zijn, is het altijd heel moeilijk om iets te laten zien wat we nog niet gezien hebben, maar Miriam, Abdul en Zakkaria speelden hier erg goed op in.

Kingfisher weet echt goed waar ze mee bezig zijn Bovendien is het altijd goed geregeld en zeer fijn om in het Nederlands te kunnen overleggen. Met de taalbarriere in Egypte ontstaat er altijd wel wat verwarring, maar niet met Miriam, je krijgt precies wat je wil.

Review via: TripAdvisor
Naam van reis: excursie + rondreis + stedentrip – Luxor stedentrip

Familie Hofstede | september 2016 -

Ik raad Kingfisher zeker aan bij anderen!

Even kort de feedback over onze 2 fantastische dagen in Cairo:
Allereerst zijn we prima te spreken over Achmed onze gids. Deze jongen vertelt zoveel (misschien zelfs soms teveel) omdat hij zo gek is op Egypte en haar geschiedenis. Bovendien spreekt hij prima Engels. De chauffeur die we hadden was ook prima! Aardige kerel die zich prima door het verkeer murwde.

De excursies naar de pyramiden was geweldig en compleet. De 2e dag was het bezoek aan het museum helemaal top. Vervolgens de Citadel en daarna Khan-el Khalili. Wij hadden gedacht ook nog iets over Islamitisch Cairo te horen/zien maar het bleek dat hier niet iets specifieks bezocht zou worden (behalve Khan-El Khalili. Verder hadden we een beetje spijt van de dinner cruise. Het was meer een 65plus avond waarbij het eten tegenviel. De moderne muziek viel zwaar tegen terwijl de lokale band (en dansers/danseressen) juist fantastisch waren.

Al met al prima. Als ik mensen heb richting Cairo/Egypte zal ik Kingfisher zeker aanraden. Dank voor alle zorgen.

Review via: website

Saretto | februari 2009 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Felucca zeilen op de Nijl met zonsondergang en Bananeneiland | 3 uur
Lekker ontspannen en genieten van het uitzicht tijdens een 3 uur durende felucca zeiltocht op de Nijl. Inclusief wandeling en fruit proeven op de oude fruitplantage van Bananeneiland.
Rondrit Luxor met paardenkoets en bezoek aan soukh | 2 uur
In een traditionele kalèche (paardenkoets) maak je een rondrit door Luxor. Ga weg van de gebaande paden en ontdek het dagelijks leven in de lokale straatjes en de soukh.
Excursie Karnak tempel met kalèche (paard en wagen) | 3 uur
Je bent pas écht in Luxor geweest als je met een paardenkoets door de straten van deze oude Egyptische hoofdstad hebt gereden. Daarna bezoek het enorme tempelcomplex van Karnak.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren