Felucca zeilen op de Nijl
Met zonsondergang en wandeling op Bananeneiland

Excursieduur 3 uur | Prijs € 15,- p.p. bij 4 personen / € 20,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• De perfecte excursie om er even helemaal tussenuit te zijn en alle indrukken van de tempelbezoeken op je in te laten werken.

• 3 uur zeilen op de Nijl met een traditionele Egyptische felucca zeilboot.

• Wandeling en fruit proeven op de oude fruitplantage van Bananeneiland.

• Genieten van de rust op het water en het plattelandsleven dat op de oevers langs de Nijl voorbijglijdt.

• Maak prachtige foto’s van de zonsondergang op de Nijl.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken.

1. Pick up vanaf je hotel

De vertrektijd van deze excursie is afhankelijk van het tijdstip waarop de zon ondergaat. In de winter is het vertrek rond 14.00 uur, in de zomer is het vertrek rond 16.00 uur. Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team.

Bakr felucca zonsondergang Luxor

2. Felucca zeiltocht op de Nijl

De felucca zeilboot is een vertrouwd beeld op de Nijl in Egypte. Deze traditionele Egyptische zeilboten zijn herkenbaar aan hun grote Latijnse zeilen. Vroeger werden deze zeilboten gebruikt om goederen zoals zaden, waterkruiken, graniet en grondstoffen voor de porseleinfabrieken te vervoeren.

Vaak wordt de boot van Kingfisher Tours bestuurd door Bakr, de Egyptische mede-oprichter van Kingfisher Tours (de man van Miriam). Hij komt uit een oude botenfamilie en vertelt onderweg mooie verhalen over de reizen die zijn grootvader maakte met de felucca’s van zijn familie. Zij vervoerden dieren van de ene stad naar de andere binnen Egypte, maar soms voerden hun zeiltochten hen zelfs naar Noord-Sudan, een reis die heen en terug naar Caïro ruim 12 weken duurde.

Platteland Luxor felucca zeiltocht zonsondergang

​Uitzicht langs de Nijl

​De zachte kussens op de zijbanken van de boot vormen een lekker rugsteuntje om tegenaan te hangen terwijl je geniet van het uitzicht langs de Nijl.

​Al zeilend zie je hoe de mensen in de kleine boerendorpjes op de Westoever leven: kinderen spelen in het water, buffels zoeken verkoeling in de Nijl en zowel mannen als vrouwen zijn hard aan het werk op hun land. Vanaf de boot krijg je op een natuurlijke, minder toeristische manier een inkijkje in het Egyptische leven op het platteland. Een leven dat zich vooral buiten afspeelt.

Tussen het zeilen door is er tijd om een ijsje te eten bij het Jolieville eiland, of aan te leggen bij ‘Bananeneiland’.​

Bananeneiland met kinderen felucca zonsondergang Luxor

3. Bezoek aan Bananeneiland

Het oorspronkelijke bananeneiland van Luxor is een oude bananenplantage op een klein eilandje in de Nijl. We leggen hier aan voor een korte wandeling tussen de fruitbomen.

Proef onbeperkt van de typisch Egyptische kleine citrusbanaantjes en geniet van de frisse smaak. Tijdens de wandeling lopen we tussen de mandarijnenbomen, mangobomen, sinaasappelbomen, en bomen met kleine limoentjes en mag je alles proeven wat je ziet.

4. Zonsondergang en transfer naar hotel

Nadat we hebben genoten van de prachtige zonsondergang op de Nijl varen we terug naar de ligplaats naast Luxor tempel en verzorgen wij het vervoer terug naar het hotel.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Door jullie heeft onze vakantie een goud randje

Waar zal ik beginnen? Lastig om er een kort verhaaltje van te maken. Eerst maar dat ik iedereen aan kan raden om een excursie bij Kingfisher Tours te boeken. Je voelt gewoon dat ze er alles aan doen om het voor jou zo mooi mogelijk te maken. In één woord SUPER !

Wij zijn met 7 personen 2 dagen naar Luxor geweest. Vooraf hebben we met Miram gemaild over wat mogelijk was en hebben we iets samengesteld wat voor ons op maat was. De leeftijd van ons groepje variëerde van 23 tot 83 jaar.

Ik vat het samen:
Vanuit Marsa Alam opgehaald en naar Edfu om de Horus tempel te bezoeken. Onze Nederlands sprekende gids Achmed wachte ons op.
Daarna naar Luxor waar we in overleg met Achmed bij Mc Donalds eten gehaald hebben wat we in de auto op gegeten hebben ( echt Mc drive...) Miriam stond ons op te wachten bij Mc Donalds om kennis te maken en het een en ander door te nemen. Alles is mogelijk bij Miriam en Bakr, je programma wordt gewoon aangepast als dat zo uitkomt. En aangezien we graag ...

Lees meer

Review via: Facebook
Naam van reis: 2 daagse excursie Luxor vanuit Marsa Alam

Patricia Tjoelker | december 2014 -

Een heel mooie vakantie

Een mooie vakantie afgesloten. Nogmaals bedankt voor de informatie, de terugreis en de mooie excursie naar Abydos, en wie weet tot over een paar jaar. Vroeg of laat ga ik toch weer een keer terug.

Review via: website

Daniel | april 2009 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Rondrit Luxor met paardenkoets en bezoek aan soukh | 2 uur
In een traditionele kalèche (paardenkoets) maak je een rondrit door Luxor. Ga weg van de gebaande paden en ontdek het dagelijks leven in de lokale straatjes en de soukh.
Kameelrijden op de Westbank in Luxor | 1 uur
Kameel rijden door lokale dorpjes en landerijen op de Westbank in Luxor. Leer het échte Egypte kennen vanaf de rug van het 'schip van de woestijn'.
Excursie Karnak tempel en Luxor tempel | 4 uur
Bezoek de grootste tempel van Egypte (Karnak tempel) met een archeoloog of Egyptoloog als je privégids en sluit de dag na zonsondergang af in de prachtig verlichte Luxor tempel.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren