Felucca zeilen op de Nijl met zonsondergang en Bananeneiland | Kingfisher Tours

Felucca zeilen op de Nijl
Met zonsondergang en wandeling op Bananeneiland

Excursieduur 3 uur | Prijs € 15,- p.p. bij 4 personen / € 20,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• De perfecte excursie om er even helemaal tussenuit te zijn en alle indrukken van de tempelbezoeken op je in te laten werken.

• 3 uur zeilen op de Nijl met een traditionele Egyptische felucca zeilboot.

• Wandeling en fruit proeven op de oude fruitplantage van Bananeneiland.

• Genieten van de rust op het water en het plattelandsleven dat op de oevers langs de Nijl voorbijglijdt.

• Maak prachtige foto’s van de zonsondergang op de Nijl.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken.

1. Pick up vanaf je hotel

De vertrektijd van deze excursie is afhankelijk van het tijdstip waarop de zon ondergaat. In de winter is het vertrek rond 14.00 uur, in de zomer is het vertrek rond 16.00 uur. Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team.

Bakr felucca zonsondergang Luxor

2. Felucca zeiltocht op de Nijl

De felucca zeilboot is een vertrouwd beeld op de Nijl in Egypte. Deze traditionele Egyptische zeilboten zijn herkenbaar aan hun grote Latijnse zeilen. Vroeger werden deze zeilboten gebruikt om goederen zoals zaden, waterkruiken, graniet en grondstoffen voor de porseleinfabrieken te vervoeren.

Vaak wordt de boot van Kingfisher Tours bestuurd door Bakr, de Egyptische mede-oprichter van Kingfisher Tours (de man van Miriam). Hij komt uit een oude botenfamilie en vertelt onderweg mooie verhalen over de reizen die zijn grootvader maakte met de felucca’s van zijn familie. Zij vervoerden dieren van de ene stad naar de andere binnen Egypte, maar soms voerden hun zeiltochten hen zelfs naar Noord-Sudan, een reis die heen en terug naar Caïro ruim 12 weken duurde.

Platteland Luxor felucca zeiltocht zonsondergang

​Uitzicht langs de Nijl

​De zachte kussens op de zijbanken van de boot vormen een lekker rugsteuntje om tegenaan te hangen terwijl je geniet van het uitzicht langs de Nijl.

​Al zeilend zie je hoe de mensen in de kleine boerendorpjes op de Westoever leven: kinderen spelen in het water, buffels zoeken verkoeling in de Nijl en zowel mannen als vrouwen zijn hard aan het werk op hun land. Vanaf de boot krijg je op een natuurlijke, minder toeristische manier een inkijkje in het Egyptische leven op het platteland. Een leven dat zich vooral buiten afspeelt.

Tussen het zeilen door is er tijd om een ijsje te eten bij het Jolieville eiland, of aan te leggen bij ‘Bananeneiland’.​

Bananeneiland met kinderen felucca zonsondergang Luxor

3. Bezoek aan Bananeneiland

Het oorspronkelijke bananeneiland van Luxor is een oude bananenplantage op een klein eilandje in de Nijl. We leggen hier aan voor een korte wandeling tussen de fruitbomen.

Proef onbeperkt van de typisch Egyptische kleine citrusbanaantjes en geniet van de frisse smaak. Tijdens de wandeling lopen we tussen de mandarijnenbomen, mangobomen, sinaasappelbomen, en bomen met kleine limoentjes en mag je alles proeven wat je ziet.

4. Zonsondergang en transfer naar hotel

Nadat we hebben genoten van de prachtige zonsondergang op de Nijl varen we terug naar de ligplaats naast Luxor tempel en verzorgen wij het vervoer terug naar het hotel.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

De gids was fantastisch en heeft zijn uiterste best gedaan om ons een geweldige dag te bezorgen

Wij zijn weer terug in Nederland en hebben genoten van een fantastische week in Egypte. De excursie naar Cairo was zeer zeker de moeite waard.

Tarek was een fantastische gids voor ons en heeft zijn uiterste best gedaan om ons een geweldige dag te bezorgen. Dank voor de goede zorgen en een prachtig geregelde dag in Cairo.

We maken hier zéker reclame voor Kingfisher.

Review via: website

Ingrid Velings | mei 2009 -

Wat een verlichting om een organisatie te vinden die met je mee wil denken! Al onze wensen waren opgenomen in het programma.

Met nog 2 weken te gaan, contact gezocht met Miriam. Wat een verlichting om een organisatie te vinden die met je mee wil denken en bereid is alles in het werk te stellen om je een onvergetelijke ervaring te geven. Na wat mail contact was alles binnen een week geregeld en al onze wensen waren opgenomen in het programma.
Ik kan niet anders zeggen: Wil je Caïro bekijken/beleven onder professionele begeleiding, hier zit je goed!

Review via: TripAdvisor
Type reis: dagexcursie vanuit Hurghada naar Cairo

Familie de Haan | februari 2017 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Paardrijden in de woestijn bij Luxor | 3 uur
Staat paardrijden door de woestijn al jaren op jouw bucketlist? Tijdens deze 3 uur durende woestijnrit galoppeer je over de woestijnvlaktes bij Luxor.
Excursie Karnak tempel met kalèche (paard en wagen) | 3 uur
Je bent pas écht in Luxor geweest als je met een paardenkoets door de straten van deze oude Egyptische hoofdstad hebt gereden. Daarna bezoek het enorme tempelcomplex van Karnak.
Eten bij locals in Luxor | 3 uur
Bereid je voor op een kennismaking met de minder toeristische kant van Luxor: het plattelandsleven op de Westbank. Samen met een local bezoek je een dorpje en eet je bij een familie thuis.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share This