Dummie de mummie speurtocht in Karnak tempel
Wie vindt de geluks-scarabee als eerste?

Excursieduur 4 uur | Prijs € 75,- in totaal voor 2 volwassenen en 2 kinderen <12 jaar

Dummie de Mummie logo speurtocht karnak tempel

“Maashi! Ghou jij wel van een spannend speurtochtje? Dan is vandaag speciaal feestje voor jou in Karnak tempel!”

- Dummie de mummie en Goos Guts -


​Excursie highlights

• Vandaag gaat wij met ghet ghele gezin in de paardenkoets naar Karnak tempel in Luxor.

• Kinderen van 8-12 jaar doen Dummie de mummie speurtochtje met Miriam in ghéle ghrote tempel!

• Papa en mama krijghen ondertussen bijzondere rondleiding van lokale archeoloog/Egyptoloog,

• En af en toe komen we papa en mama ghewoon nogh even tegen!

• Vaak ghaan Miriam’s Egyptische kinderen Layla en Omar ook mee (als zij niet naar school ghoeven natuurlijk). Zij spreken gheel ghoed Nederlands!

​• Op ghet eind krijgen alle kinderen een échte scarabeeketting.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken en jullie kunnen zelf je vertrektijd bepalen, omdat je met een privégids bent. Wij adviseren om deze excursie aan het begin van de ochtend (9.00 uur) of aan het begin van de middag (14.00 uur) te doen.

Kaleche kind zelf rijden

1. Met de kalèche (paardenkoets) naar Karnak tempel

Jullie worden opgehaald bij het hotel door 1 van onze vaste koetsiers of chauffeurs. Je kunt zelf kiezen of je met de auto/minibus naar Karnak tempel gaat, of met een traditionele kalèche (de paardenkoetsjes die je in Luxor overal ziet rondrijden).

Het koetsrijden is vaak iets waar kinderen (en de koetsiers op straat) al dagenlang om vragen, maar waar veel ouders liever niet zelf aan beginnen. Bij Kingfisher Tours werken we echter met vaste, betrouwbare koetsiers die hun paarden goed verzorgen. Wij betalen onze koetsiers een eerlijke prijs en zij weten precies hoe ze de rit nóg leuker maken voor kinderen: op de Corniche (de boulevard langs de Nijl) mogen de kinderen zelf de koets even besturen!​

De koetsrit alleen is al echt iets waar de kinderen dagen naar uit zullen kijken. En… geen ongemakkelijke onderhandelingen op straat voor de ouders!​

Dummie de mummie speurtocht Karnak tempel

2. Dummie de mummie speurtocht voor de kinderen

Luxor wordt ook wel het grootste openluchtmuseum ter wereld genoemd. In totaal is zelfs 30% van alle tempels en tombes ter wereld hier te vinden. Er is ZOVEEL te zien dat het vooral voor ouders met jonge kinderen wel eens lastig is om de kinderen enthousiast te houden.

Om ouders ook even wat vrije tijd te geven en ‘tempelmoeheid’ bij kinderen te voorkomen, hebben we bij Kingfisher Tours iets leuks bedacht: een speurtocht gebaseerd op de bekende Dummie de mummie boeken van Tosca Menten.

Met Miriam en Egyptische vrienden op speurtocht

​In de boeken van Dummie de mummie gaat Dummie altijd op avontuur met zijn Nederlandse vriend Goos en de vader van Goos: Klaas Guts. Vandaag is Miriam (de Nederlandse oprichtster van Kingfisher Tours) eigenlijk een beetje vader ‘Klaas’. Zij begeleidt de kinderen op hun speurtocht door de tempel.

Miriam en haar Egyptische man Bakr hebben zelf ook twee kinderen, Omar en Layla (een tweeling uit 2003). Zij spreken vloeiend Nederlands en als ze vrij zijn van school gaan ze vaak mee op de speurtocht. Ze vinden het altijd heel leuk om met Nederlandse/Belgische kinderen te spelen en ze vertellen graag over hun leven in Egypte.​

​Beleef de avonturen uit de Dummie de mummie boeken

Dummie de Mummie logo speurtocht karnak tempel

​Samen met Miriam en een plattegrond van de tempel gaan de kids op avontuur. Er wordt gezocht, geteld, getekend en gefotografeerd. En als je goed om je heen kijkt kun je overal het alfabet van Dummie de mummie herkennen op de muren!

​We maken foto’s van de enorme beelden en speuren rond in het zuilenbos. Misschien komen we wel zo’n meneer met een doek om zijn hoofd tegen! En als je naar het dak van de tempel kijkt, pas dan maar op dat je niet omvalt, want je moet ghééééél ver omhoog kijken volgens Dummie!

Net als in de boeken en de film van Dummie, krijgen de junior speurders aan het eind een eigen scarabeeketting.​

 Verborgen plekken karnak tempel Luxor

3. Rondleiding met privégids voor de ouders

Terwijl de kinderen van hot naar her door de tempel racen met Miriam heb je als ouders even tijd voor jezelf. Samen met 1 van onze Nederlandstalige privégidsen verken je de grootste tempel van Egypte.

Al onze gidsen zijn Egyptoloog/archeoloog en zij zijn kind aan huis in deze kolossale tempel. Zij hebben vaak zelf meegewerkt aan archeologische onderzoeken in Luxor en weten precies waar de meest interessante bouwwerken zich bevinden.

Geen gezoek naar kamers, zuilen en bekende hiëroglyfen met een reisgids in je hand, maar gewoon een ontspannen rondleiding met allerlei insider weetjes die je als ‘niet-archeoloog’ nooit zou zien.

Tijdens de rondleiding lopen we in dezelfde delen van de tempel als de kinderen, dus jullie komen elkaar regelmatig tegen. We eindigen met zijn allen bij het Scarabee-beeld in het heilige midden van de tempel.

​Kinderen ouder dan 12 jaar kunnen uiteraard gewoon mee met deze rondleiding. Onze gidsen hebben al honderden families begeleid en voelen perfect aan welke informatie voor welke leeftijd interessant is.

4. Tijd voor een ijsje op het grote plein

Als het grote avontuur is afgelopen kunnen we nog een ijsje eten op het terras voor Karnak tempel. De kinderen kunnen op het grote plein nog even lekker rondrennen voordat jullie vertrekken.

5. Transfer terug naar het hotel

Je wordt door je privéchauffeur met de auto naar je hotel gebracht.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Leuk om jullie in Luxor persoonlijk te ontmoeten en samen te fietsen naar ACE

We hebben het erg naar de zin gehad bij onze eerste kennismaking met Egypte en de excursies die we via jullie geboekt hadden waar zonder uitzondering uitstekend. Ook erg leuk om jullie in Luxor persoonlijk te ontmoeten en samen te fietsen naar ACE.

Ik hoop dat jullie het ondanks de teruglopende aantallen toeristen genoeg mensen blijven houden die met Kingfisher op pad willen en jullie dit werk kunnen blijven doen. Mochten we nog eens naar Egypte gaan en nemen we zeker weer contact op.

Review via: website

Familie Verheij | februari 2013 -

Je krijgt een duidelijke planning en alles en iedereen staat ter plekke voor je klaar

Een excursie met Kingfisher is een excursie op maat geheel naar je eigen wensen. Miriam geeft antwoord op al je vragen per mail, heel uitgebreid en ze denkt echt mee. Je krijgt een duidelijke planning en alles en iedereen staat ter plekke voor je klaar.

Wij zijn twee dagen naar Luxor geweest vanuit Marsa Alam. Een lange reis maar het is zo de moeite waard! De eerste dag werden we door Miriam opgewacht in ons hotel, zette ze ons af aan de Nijl waar Bakr ons meenam voor een Felucca tocht over de Nijl. Wat was dat leuk! Ook om Miriam en Bakr persoonlijk te ontmoeten. Na de Felucca tocht afgezet bij de Luxor tempel, daarna met paard en wagen naar de Karnak tempel voor een fantastische lichtshow en daarna met de paard en wagen terug naar het hotel.

De volgende ochtend vroeg opgehaald voor een ballonvaart bij zonsopkomst (er was wat mis gegaan waardoor wij te laat opgehaald werden maar Miriam was om half 6 ’s ochtends al bereikbaar!!!). Miriam heeft geregeld dat het toch goed kwam en we hebben een fantastische ervaring gehad! Geweldig de zon te zien opkomen boven de Nijl en de tempels van bovenaf te zien.

Na de ballonvaart stond het busje met onze Nederlands sprekende gids te wachten om ons mee te nemen naar de kolossen van Memnon, de vallei der koningen, de tempel van Hatseptut, medinat Habu en de Karnak tempel. Daarna een chauffeurswissel voor de reis terug naar Marsa Alam.

Het was fantastisch en wij komen zeker terug naar dit mooie land. En ook de volgende excursie zal met Kingfisher zijn!!!

Review via: website
Type reis: 2 daagse excursie Luxor vanuit Marsa Alam

Sandor en Kim | februari 2015 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Dagexcursie hoogtepunten van Luxor | 6 uur
Bezoek het beste van Luxor in 1 dag. Met een lokale archeoloog als privégids bezoek je de Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsut en arbeidersdorp Deir el Medina.
Felucca zeiltocht op de Nijl met lunch of diner | 3 uur
Geniet van een traditionele Egyptische maaltijd aan boord van onze felucca zeilboot en maak prachtige foto’s van de zonsondergang op de Nijl.
Excursie Karnak tempel | 3 uur
Loop met je privégids letterlijk door de hele geschiedenis van Egypte tijdens deze 3 uur durende excursie in Karnak tempel in Luxor. Nederlandstalige gids mogelijk.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren