Dummie de mummie speurtocht in Karnak tempel | Kingfisher Tours

Dummie de mummie speurtocht in Karnak tempel
Wie vindt de geluks-scarabee als eerste?

Excursieduur 4 uur | Prijs € 75,- in totaal voor 2 volwassenen en 2 kinderen <12 jaar

Dummie de Mummie logo speurtocht karnak tempel

“Maashi! Ghou jij wel van een spannend speurtochtje? Dan is vandaag speciaal feestje voor jou in Karnak tempel!”

- Dummie de mummie en Goos Guts -


​Excursie highlights

• Vandaag gaat wij met ghet ghele gezin in de paardenkoets naar Karnak tempel in Luxor.

• Kinderen van 8-12 jaar doen Dummie de mummie speurtochtje met Miriam in ghéle ghrote tempel!

• Papa en mama krijghen ondertussen bijzondere rondleiding van lokale archeoloog/Egyptoloog,

• En af en toe komen we papa en mama ghewoon nogh even tegen!

• Vaak ghaan Miriam’s Egyptische kinderen Layla en Omar ook mee (als zij niet naar school ghoeven natuurlijk). Zij spreken gheel ghoed Nederlands!

​• Op ghet eind krijgen alle kinderen een échte scarabeeketting.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Deze excursie kun je elke dag van de week boeken en jullie kunnen zelf je vertrektijd bepalen, omdat je met een privégids bent. Wij adviseren om deze excursie aan het begin van de ochtend (9.00 uur) of aan het begin van de middag (14.00 uur) te doen.

Kaleche kind zelf rijden

1. Met de kalèche (paardenkoets) naar Karnak tempel

Jullie worden opgehaald bij het hotel door 1 van onze vaste koetsiers of chauffeurs. Je kunt zelf kiezen of je met de auto/minibus naar Karnak tempel gaat, of met een traditionele kalèche (de paardenkoetsjes die je in Luxor overal ziet rondrijden).

Het koetsrijden is vaak iets waar kinderen (en de koetsiers op straat) al dagenlang om vragen, maar waar veel ouders liever niet zelf aan beginnen. Bij Kingfisher Tours werken we echter met vaste, betrouwbare koetsiers die hun paarden goed verzorgen. Wij betalen onze koetsiers een eerlijke prijs en zij weten precies hoe ze de rit nóg leuker maken voor kinderen: op de Corniche (de boulevard langs de Nijl) mogen de kinderen zelf de koets even besturen!​

De koetsrit alleen is al echt iets waar de kinderen dagen naar uit zullen kijken. En… geen ongemakkelijke onderhandelingen op straat voor de ouders!​

Dummie de mummie speurtocht Karnak tempel

2. Dummie de mummie speurtocht voor de kinderen

Luxor wordt ook wel het grootste openluchtmuseum ter wereld genoemd. In totaal is zelfs 30% van alle tempels en tombes ter wereld hier te vinden. Er is ZOVEEL te zien dat het vooral voor ouders met jonge kinderen wel eens lastig is om de kinderen enthousiast te houden.

Om ouders ook even wat vrije tijd te geven en ‘tempelmoeheid’ bij kinderen te voorkomen, hebben we bij Kingfisher Tours iets leuks bedacht: een speurtocht gebaseerd op de bekende Dummie de mummie boeken van Tosca Menten.

Met Miriam en Egyptische vrienden op speurtocht

​In de boeken van Dummie de mummie gaat Dummie altijd op avontuur met zijn Nederlandse vriend Goos en de vader van Goos: Klaas Guts. Vandaag is Miriam (de Nederlandse oprichtster van Kingfisher Tours) eigenlijk een beetje vader ‘Klaas’. Zij begeleidt de kinderen op hun speurtocht door de tempel.

Miriam en haar Egyptische man Bakr hebben zelf ook twee kinderen, Omar en Layla (een tweeling uit 2003). Zij spreken vloeiend Nederlands en als ze vrij zijn van school gaan ze vaak mee op de speurtocht. Ze vinden het altijd heel leuk om met Nederlandse/Belgische kinderen te spelen en ze vertellen graag over hun leven in Egypte.​

​Beleef de avonturen uit de Dummie de mummie boeken

Dummie de Mummie logo speurtocht karnak tempel

​Samen met Miriam en een plattegrond van de tempel gaan de kids op avontuur. Er wordt gezocht, geteld, getekend en gefotografeerd. En als je goed om je heen kijkt kun je overal het alfabet van Dummie de mummie herkennen op de muren!

​We maken foto’s van de enorme beelden en speuren rond in het zuilenbos. Misschien komen we wel zo’n meneer met een doek om zijn hoofd tegen! En als je naar het dak van de tempel kijkt, pas dan maar op dat je niet omvalt, want je moet ghééééél ver omhoog kijken volgens Dummie!

Net als in de boeken en de film van Dummie, krijgen de junior speurders aan het eind een eigen scarabeeketting.​

 Verborgen plekken karnak tempel Luxor

3. Rondleiding met privégids voor de ouders

Terwijl de kinderen van hot naar her door de tempel racen met Miriam heb je als ouders even tijd voor jezelf. Samen met 1 van onze Nederlandstalige privégidsen verken je de grootste tempel van Egypte.

Al onze gidsen zijn Egyptoloog/archeoloog en zij zijn kind aan huis in deze kolossale tempel. Zij hebben vaak zelf meegewerkt aan archeologische onderzoeken in Luxor en weten precies waar de meest interessante bouwwerken zich bevinden.

Geen gezoek naar kamers, zuilen en bekende hiëroglyfen met een reisgids in je hand, maar gewoon een ontspannen rondleiding met allerlei insider weetjes die je als ‘niet-archeoloog’ nooit zou zien.

Tijdens de rondleiding lopen we in dezelfde delen van de tempel als de kinderen, dus jullie komen elkaar regelmatig tegen. We eindigen met zijn allen bij het Scarabee-beeld in het heilige midden van de tempel.

​Kinderen ouder dan 12 jaar kunnen uiteraard gewoon mee met deze rondleiding. Onze gidsen hebben al honderden families begeleid en voelen perfect aan welke informatie voor welke leeftijd interessant is.

4. Tijd voor een ijsje op het grote plein

Als het grote avontuur is afgelopen kunnen we nog een ijsje eten op het terras voor Karnak tempel. De kinderen kunnen op het grote plein nog even lekker rondrennen voordat jullie vertrekken.

5. Transfer terug naar het hotel

Je wordt door je privéchauffeur met de auto naar je hotel gebracht.

Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Kingfisher hield qua planning goed rekening met mijn mobiliteit en zelfs tijdens de excursies konden we de plannen en het tempo nog wijzigen

Wat zijn we blij dat we ondanks alle negatieve verhalen over de veiligheid in het Nijldal tóch naar Luxor en Aswan zijn gegaan! Mijn man en ik zijn al 24 keer naar dit prachtige land geweest en weten uit ervaring dat het overgrote deel van die verhalen zwaar overdreven is, maar mijn broer en schoonzus die voor het eerst gingen moesten nog over de streep getrokken worden. De goede berichten op deze website gaven de doorslag. En maar goed ook, want we hebben ons geen moment onveilig gevoeld; in tegendeel…

Jammer dat angst kennelijk nog steeds overheerst en velen daarom afzien van een reis naar het echte Egypte; het Nijldal. Voor de lokale economie is het gebrek aan toeristen moordend. De inkomsten zijn daardoor nihil, terwijl het leven in Egypte sinds de revolutie stukken duurder geworden is. We hebben te doen met de lokale bevolking die steeds harder moet worstelen om het hoofd boven water te kunnen houden. Ondertussen blijven ze goedlachs en vriendelijk, want dat is gewoon de aard van de doorsnee Egyptenaar.

Het beetje extra baksjisj dat je dan geeft is dan natuurlijk een druppel op een gloeiende plaat. Het enige dat ècht kan helpen is vertellen dat het daar heus wel veilig is als je maar weet wat je doet en waar (Miriam en Bakr kunnen je daarbij uitstekend helpen) en dan...

Lees meer

Review via: website
Type reis: Excursie hoogtepunten Luxor en Aswan

Anneke Vrolijk | april 2015 -

In 2 weken alle belangrijke tempels en pyramides van Egypte bezocht

Een zeer goed georganiseerde reis. In 2 weken wilde ik alle belangrijke tempels en pyramides van Egypte bezoeken. De mailwisseling vooraf ging zeer soepel en plezierig, waardoor een perfect programma samengesteld was, volledig afgestemd op mijn wensen. De persoonlijke zorg gedurende mijn verblijf was zeer aangenaam.

Het hotel in Cairo was voldoende, in Aswan goed en het guesthouse in Abydos was prima en vooral interessant door de kennis van Kevin en andere, geregeld op bezoek komende, (Nederlandse) gasten.

De treinreizen waren ook prima in orde, waarbij de opvang bij aankomst in Luxor boven verwachting was. Ik had amper de tijd om eerder in Aswan ontmoete reizigers te spreken, zo snel werd ik uit de trein naar Bakr geleid voor de boottocht naar het hotel.

Dit hotel was uitstekend met zeer betrokken en warm personeel. De gidsen in Cairo en vooral Luxor waren goed, evenals de stipte en servicegerichte mensen die me van en naar de luchthavens brachten.

Review via: website

Sassan | april 2009 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Paardrijden in de woestijn bij Luxor | 3 uur
Staat paardrijden door de woestijn al jaren op jouw bucketlist? Tijdens deze 3 uur durende woestijnrit galoppeer je over de woestijnvlaktes bij Luxor.
Kameelrijden op de Westbank in Luxor | 1 uur
Kameel rijden door lokale dorpjes en landerijen op de Westbank in Luxor. Leer het échte Egypte kennen vanaf de rug van het 'schip van de woestijn'.
Dagexcursie hoogtepunten van Luxor | 6 uur
Bezoek het beste van Luxor in 1 dag. Met een lokale archeoloog als privégids bezoek je de Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsut en arbeidersdorp Deir el Medina.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share This