Review Patricia Tjoelker | december 2014 | Kingfisher Tours

Review Patricia Tjoelker | december 2014

Waar zal ik beginnen? Lastig om er een kort verhaaltje van te maken. Eerst maar dat ik iedereen aan kan raden om een excursie bij Kingfisher Tours te boeken. Je voelt gewoon dat ze er alles aan doen om het voor jou zo mooi mogelijk te maken. In één woord SUPER!

Wij zijn met 7 personen 2 dagen naar Luxor geweest. Vooraf hebben we met Miram gemaild over wat mogelijk was en hebben we iets samengesteld wat voor ons op maat was. De leeftijd van ons groepje variëerde van 23 tot 83 jaar.

Ik vat het samen:
Vanuit Marsa Alam opgehaald en naar Edfu om de Horus tempel te bezoeken. Onze Nederlands sprekende gids Achmed wachte ons op. Daarna naar Luxor waar we in overleg met Achmed bij Mc Donalds eten gehaald hebben wat we in de auto op gegeten hebben ( echt Mc drive...) Miriam stond ons op te wachten bij Mc Donalds om kennis te maken en het een en ander door te nemen. Alles is mogelijk bij Miriam en Bakr, je programma wordt gewoon aangepast als dat zo uitkomt. En aangezien we graag de zonsondergang op de Nijl wilde zien kozen we voor een " snelle hap".

De tempel van Karnak bezocht en om 16.00 uur werden we afgezet bij Bakr, die met ons ging zeilen. De tassen werden in die tijd voor ons bij het hotel gebracht. Aangezien het om 17.00uur donker werd heeft Bakr ons na een prachtig tochtje bij de kade van het hotel afgezet. Wat een luxe. We hebben genoten!

Goed hotel met uitzicht op de Nijl. Van Miriam advies gekregen waar we goed konden eten s'avonds. Zij kwam daar ook nog met hun zoon naar toe en we hebben nog even basketbal gekeken bij hun dochter. Zo leuk om even wat indrukken te krijgen hoe zij het ervaren in Luxor.

We hadden nog een afspraak met een medewerker van ons resort die in Luxor woont en vakantie had. Miriam en Bakr liepen mee naar ons hotel zodat we op tijd waren. Over zorgzaamheid gesproken.

Wat betreft Luxor.... We kunnen het iedereen aanraden om ernaar toe te gaan. Natuurlijk willen de mensen je van alles verkopen want er zijn weinig toeristen maar wij hebben ons op geen enkele manier onveilig gevoeld. Zo jammer dat er zoveel angst is bij de mensen. Als je daar bent ervaar je het heel anders. Het is triest om te zien hoe weinig toeristen er zijn en hoeveel boten er aan de kade liggen. Hopelijk komt daar snel verandering in want het is zo de moeite waard om Egypte te bezoeken.

De volgende dag kwam Achmed ons ophalen voor een bezoek aan de vallei der koningen en de tempel van Hatsjepsoet. Omdat we graag nog iets wilde zien wat minder bekend was hebben we ook de vallei der edelen bezocht. Zo prachtig!

Toen hebben we heerlijk uitgebreid gelunched in een gelegenheid waar je prachtig uitzicht had op de tempel van Hatsjepsoet.

​Om het samen te vatten:
Goede chauffeurs ( ze zijn samen).
Super gids!!! Achmed,dank je wel voor je goede uitleg, je geduld en je meedenken. Top!
Miriam, Bakr en de kinderen, ontzettend leuk om jullie te hebben ontmoet. Zo warm en je zo welkom voelen in Egypte.

Door jullie heeft onze vakantie een goud randje. Wij weten waar we terecht kunnen als we weer naar Egypte komen. Kunnen we Achmed ( de enige Achmed met baard ) alvast reserveren ?

Heel erg dank jullie wel
Patricia en familie

Nog even een tip! Bezoek Egypte en laat je geen angst aanpraten door de media. Miriam is zo eerlijk, en zij kan het beoordelen, dat ze echt wel zegt als het niet veilig is om te gaan.

Patricia Tjoelker | december 2014
Review via: Facebook
2 daagse excursie Luxor vanuit Marsa Alam