Review Mevrouw Elias | november 2016 | Kingfisher Tours

Review Mevrouw Elias | november 2016

Geweldig! Wat een onvergetelijke vakantie heb ik weer gehad. Van begin tot het eind alles perfect geregeld.

Ik als alleen reizende vrouw heb me geen moment onveilig gevoeld! En met een egyptisch sim kaartje gekregen van Kingfisher tours wetend dat ze 24/7 bereikbaar zijn.

Uitstekende nederlandstalige gidsen en goede chauffeurs. Ik hoefde me nergens druk om te maken, vanaf het moment dat ik aan kwam op de luchthaven in Caïro tot het vertek op de luchthaven van Luxor terug naar NL.

Eerste x in Caïro, geweldig om al die piramides te zien. Je ogen uit kijken in het Egyptisch museum, de prachtige citadel/moskee en de islamitische wijk, khan el kalili, als toetje nog een tannoura dansvoorstelling en hoppa, naar de luchthaven van Luxor. Daarna wel een kort nachtje, maar dat had ik er graag voor over:) want er stond een ballonvlucht tijdens zonsopgang op mijn programma. Miriam nog bezorgd of ik dat echt niet erg vond anders zou ze het programma wel aanpassen.

Vervolgens vallei der koningen, hatjsepsoet, habu tempel en de minder bekende maar zeker niet minder mooi graven van de edelen.

Tocht met de felluca over de nijl was heerlijk ontspannend en nog een bijzondere rit met een kameel door de weilanden van de westbank.

De volgende dag werd heel speciaal want ik ging de tempels van Abydos en Dendera bezoeken. De route over de westbank naar Abydos was heel bijzonder. Door een lokale markt gereden waar ze denk amper toeristen hebben gezien. Wat een leuke en vriendelijke reacties van de mensen! En voor mij bijzonder om te zien hoe de mensen daar leven. Abydos was zoooo mooi!

Daarna nog 1 dagje in Luxor tot ik weer naar Nl zou gaan. Ik zat in het hotel Nefertiti, wat super was en ook qua ligging. Met uitzicht op het Luxor tempel wat ik op eigen gelegenheid heb bezocht.

Geregeld nam Miriam van kingfisher tours telefonisch contact met mij op of alles goed ging en ook nog persoonlijk ontmoet om samen wat tedrinken. Dat persoonlijk tintje maakt het bij kingfisher tours wel heel speciaal en vertrouwd!

Mevrouw Elias | november 2016
Review via: Tripadvisor
Rondreis Cairo en Luxor