Review Marion Elias | november 2017 | Kingfisher Tours

Review Marion Elias | november 2017

Super! net terug van een fantastische rondreis van 13 dagen. Eerst 4 nachten op de Dahabyia princess Donia van Luxor naar Aswan.In 1 woord geweldig! Wat een luxe en zo ontspannend, er kwam je niks te kort. 8 man personeel voor 7 gasten en een gids, wat wil je nog meer. En de kok zorgde voor fantastisch goed eten. De Dahabyia legt op plaatsen aan waar de grote cruise schepen niet komen. Zo hebben we ook een wandeling door een dorpje gedaan en zie je het echte leven. Ook zorgde Hassan de kaptein, dat we een kamelenmarkt konden bezoeken. Verder ook edfu, silsila, kom ombo en el kab bezocht, alle de moeite waard. Telkens bij terug komst stond het personeel je op te wachten met een lekker drankje. Je had voldoende tijd om verder die dag heerlijk te relaxen op de boot, en te genieten van de mooie omgeving en rust.

Vervolgens ging mijn reis verder naar abu simbel, en daar een overnachting in het super mooie eskaleh logde, om de dag erop weer fris naar Aswan terug te rijden. Philae tempel wat op een eilandje lag was zeer mooi. Elephantine eiland bezocht en geluncht bij de gids Mohammed zijn familie waar ik gastvrij werd ontvangen in hun huis. Met de trein terug van Aswan naar Luxor, wat ook weer perfect was geregeld natuurlijk. Werd zelfs tot IN de trein gebracht. Was al eerder in Luxor geweest dus wilde nu andere dingen zien. Vertelde aan mijn gids Hamad welke tombes ik wilde zien en werd geregeld, dat is reizen op maat!

Ook kan je zelf aangeven hoe laat je ergens wilt zijn zodat je bv net de drukte voor bent zoals bij karnak tempel. Miriam weet je ook goed te adviseren in de overnachtingen, dus ook zo een gezellig gemoedelijk hotelletje aan de Westbank el gezira garden. Na 2 dagen Luxor nog het vliegtuig naar Cairo en daar oa de piramides van Gizeh, oud islamitische wijk, qalawun complex(moet je echt gezien hebben!) el Rifai/sultan Hassan en Ibn tulip moskee bezocht. Complimenten voor de gids Hamada.

Een vakantie waar ik veel heb gezien, met veel afwisseling. je kan bij Miriam zelf aangeven wat je allemaal wilt zien en kan helemaal naar jou wensen worden afgestemd. Met het Egyptisch sim kaartje wat je krijgt kan je Miriam altijd bereiken als het nodig is. Of ze appt om je nog even persoonlijk te ontmoeten:) Dit was voor mij de 3e x dat ik bij kingfisher tours een vakantie heb geboekt, en zeker niet de laatste keer! Marion

Review via: website
Type reis: Luxe Dahabiya Nijlcruise met Caïro