Review Jur en Anke Taling | december 2012 | Kingfisher Tours

Review Jur en Anke Taling | december 2012

Wij kijken terug op een fantastische reis. Het is zo leuk om te merken hoe mijn vader er vol van is dat hij dit nog allemaal heeft kunnen beleven. Hij zegt ook telkens; het was niet gewoon een reis, maar het was een belevenis.

En dat komt ook door de begeleiding en adviezen van Kingfisher Tours. De dahabiya was absoluut een geweldige keus! Geldt volgens mij voor iedereen, maar in het bijzonder voor mijn vader met zijn ‘beperkingen’. Eerst schrokken we wel een beetje dat we de enige gasten waren, het zou leuk zijn om wat contact te hebben met andere gasten. Maar dat idee heeft niet lang geduurd. Het was ook wel erg relaxed dat we alles konden kiezen qua tijden voor eten enz. Maar ook mbt de actitviteiten kwam het eigenlijk heel goed uit. Als het allemaal wat langzamer of anders ging, dan kon dat omdat er geen rekening gehouden hoefde te worden met andere mensen.

We zijn naar de kamelenmarkt geweest, dat was echt een voorbeeld van een activiteit die we konden doen omdat we zelf konden aangeven tot hoever het lukte. Na de markt hebben we mijn pa bij een koffietentje gestald en de gids en ik hebben een rondje gemaakt over de gewone markt. Ondertussen genoot mijn vader van alles wat hij zag gebeuren, fantastisch!!!

En dat eten op de dahabiya… oh echt super lekker. (ik spreek hier voor mezelf, paps is wat meer gehecht aan aardappels vlees groente).

En dan Aswan met Mohammed; als mijn vader iets niet zelf bedacht zou hebben, dan was dit het wel! Mohammed duwde de rolstoel gewoon de berg op door het mulle zand, alsof hij dat elke dag deed. No problem, no problem. Mijn vader hield zijn hart vast en ik voelde me knap bezwaard. Maar dat gevoel hou je niet lang vol bij Mohammed, want hij is zo vrolijk dat je echt gaat denken dat hij graag rolstoelen door het mulle zand omhoog duwt.

Het bezoek aan het dorpje en de ontvangst bij zijn nichtje gaf een indruk van het echte, gewone leven bij de mensen thuis. We vonden het allebei heel mooi en indrukwekkend. Ook dit bezoek zorgde er voor dat de reis een belevenis werd.

Cairo was nog het meest bijzonder door de politieke situatie van het moment. We hebben zulke bijzondere momenten beleefd op het tahrirplein. Tenminste… voor ons bijzonder. We zagen met eigen ogen een stukje van de opstand van het dappere egyptische volk. En terwijl we daar zo liepen leek het wel of wij de helden waren. Mensen wilden met ons praten en op de foto. Wij waren op hun plein gekomen, een oude man in een rolstoel met z’n dochter. Ze lieten ons het ‘museum’ van de revolutie zien en legden uit welke groepen daar nou stonden en waar ze voor stonden. Als er een kleine demonstratie in aantocht was, kwamen ze ons waarschuwen en zorgden ze er voor dat we niet te dicht bij zouden zijn. Echt zorgzaam.

Liep ik vast met de rolstoel in een onoverkomenlijk gat in de stoep, dan reageerden mensen gelijk door te helpen. Maar ook echt iedereen deed dat. Opgeschoten jongens, oude mannen, meiden, vrouwen. Zo lief.

​We hebben ’s avonds in een heel leuk tentje gegeten, Café Riche. In de grote winkelstraat. Veel westerlingen en op een gegeven moment kwam ik er achter dat er journalisten zaten die polieke figuren interviewden voor buitenlandse kranten.

​Ik kan wel door blijven schrijven over alle leuke belevenissen, maar ik laat het hier toch maar bij.
Kingfisher Tours nogmaals super bedankt voor de zorg, aandacht, tips, begeleiding een ook de gezelligheid!

Jur en Anke Taling | december 2012
Review via: website