Review Johan, Diana, Jente & Meeke | februari 2015 | Kingfisher Tours

Review Johan, Diana, Jente & Meeke | februari 2015

Wat hebben we genoten van de excursie naar Luxor. Vooraf aan onze reis naar Egypte hebben we het hele programma kunnen afstemmen met Miriam.

Vanuit Marsa Alam werden we dinsdagochtend bij ons resort opgehaald met een privebusje. Vervolgens een flinke reis naar Luxor maar onderweg was zoveel te zien. Eerst langs de kust, vervolgens door de bergen en het laatste lange stuk langs een van de uitlopers van de Nijl. En op en langs de weg veel drukte met mensen, karren met ezeltjes, kinderen die uit school komen, mannen met waterpijpen zittend aan de kant van de weg.

In het hotel voor 1 nacht, met prachtig uitzicht over de Nijl, werden we opgewacht door Miriam. Onze kinderen hebben kennisgemaakt met haar kinderen en we hebben een speeltuin in de buurt opgezocht waar we werden bijgepraat over de laatste mogelijkheden. We besloten te gaan rusten en zwemmen in het zwembad van het hotel om goed uitgerust te zijn voor de volgende dag.

Na het ontbijt zijn we met een Nederlandstalige gids Hisham naar de vallei der koningen geweest, de tempel van Hatsjepsoet bezocht, een heerlijke lunch met uitzicht op de tempel gehad en daarna naar de kolossen van Memnon en de Habu Tempel.

Met de Felucca van Kingfisher Tours de Nijl over naar de Karnak Tempel. De kinderen hebben daar onder leiding van Miriam een Dummie de mummie speurtocht gedaan terwijl wij door Hisham een rondleiding kregen. Rond 16.00 uur gingen weer terug naar ons resort.

Het is absoluut slim om een 2 daagse te plannen omdat de rit vanuit Marsa Alam lang is en je nu heel uitgerust aan de dag kan beginnen en het in de ochtend relatief rustig is. En met Miriam krijg je een kijkje in het leven van de Egyptenaar door haar persoonlijke verhalen en met haar uitstekende organisatorische vaardigheden zorgt ze ook voor een hele efficiente indeling van de dag.

De Nederlandstalige gids was voor de kinderen heel fijn, maar natuurlijk vooral het contact met Miriams kinderen Omar en Layla! Kortom een heerlijke excursie die je naast het zonnen aan de Rode Zee ook een goede kijk op het leven in Egypte en een deel van haar cultuur geeft.

Johan, Diana, Jente & Meeke | februari 2015
Review via: website
Type reis: excursie – Dummie de mummie speurtocht in Karnak tempel