Review Familie Weijers en Familie van de Berg | april 2013 | Kingfisher Tours

Review Familie Weijers en Familie van de Berg | april 2013

Vanuit Hurghada anderhalve dag Luxor aangedaan. Vanuit thuis al gemaild met Miriam en zo hebben we een leuke 2 daagse dagindeling kunnen maken. Alles was perfect geregeld, met een minibus met airco en chauffeur Rammadan hebben we op de heenweg naar Luxor Dendera aangedaan, heel mooi.

Ons verblijf was in hotel Lotus, mooi gelegen aan de Nijl. S;avonds de Sound and Lightshow waar we met een kaleché naar toe gebracht werden.

Een korte nacht volgde daar we de eerste nederlandse gasten waren die via Kingfisher de ballonvaart mee gemaakt hebben, die was die dag weer voor het eerste begonnen. Een hele belevenis, die stilte boven, de zonsopkomst en de bezienswaardigheden beneden. Kan het iedereen aanbevelen.

De volgende dag de Vallei der Koninginnen, de Vallei der Arbeiders en het Carterhuis aangedaan. Smiddags een heerlijke relaxte felucatocht gemaakt op de Nijl met een heerlijke lunch aan boord.

We hebben genoten van deze dagen in Luxor en willen bij deze Miriam, Bakr en het team van Kingfisher hartelijk bedanken voor deze mooie trip.

Agnes en Karel Weijers

Wij kunnen ons aansluiten met hetgeen Agnes en Karel hierboven geschreven hebben. Het waren fijne dagen.

Dendera Tempel… al jaren een wens van mij….. was prachtig…. heel wat foto’s gemaakt en van alles en nog wat gezien. Kregen heel veel te zien, misschien doordat het niet erg druk was kregen we zowat een privé rondleiding….. trappetje af…. trappetje weer omhoog…. je moest je zowat dubbel vouwen voor het laatste stukje naar beneden… Daarna zo’n hooizoldertrap op….en ja hoor…. moesten die zelfde trap ook weer af….en is best wel hoog…..​

Nog een kleinere tempel ingeweest die achter de grote stond…. je moest je ogen dichtdoen, door je neus ademhalen en vertellen wat je rook… : water en stilte……niet iedereen kon dat ruiken….. Ook nog het heilig water gezien… kwam man met handen in kommetje met water…. moest je je handen wassen en je gezicht natmaken…..wat het betekend…. weet ik….maar mag men zelf opzoeken…

Avonds naar de Karnak Tempel, 3 Italianen, 4 Nederlanders, 1 gids en 1 man bewaking…. de hele Tempel voor 9 personen….. hele belevenis.

Volgende dag: voor ons geen ballonvaart: Agnes en Karel hebben daarvan erg genoten….na gezamelijk ontbijt naar Vallei der Koninginnen…. in een der graven werd gezegd dat ik een foto mocht maken….wát moet je….. je weet dat het niet mag…nou ja…. dan toch maar….zonder flits uiteraard….

Was ontzettend warm/heet….. daarna vallei der arbeiders…. ze waren daar nog volop met opgravingen bezig.., en toen naar het huis van Carter.Lachen toen op de douche een vrij nieuwe ketel stond om het water van de douche warm te maken….die was echt niet van “tig” jaren terug….Fijne, voortreffelijke uitleg gekregen deze tweede dag van een egyptische gids die voortreffelijk Nederlands sprak… klasse !!!!​

Daarna een heerlijke tocht op de Nijl met een lekkere lunch….en toen stond helaas het busje al weer klaar met Ramadan, die ons weer richting Hurghada zou brengen. Ik hoop dat hij avonds nog richting Luxor kon komen…..de 2 benzine stations vooraan in Hurghada hadden ook geen diesel meer…..

Miriam, Bakr en kinderen én al jullie medewerkers: fijn met jullie kennis te maken en heel erg bedankt voor twee hele fijne dagen Luxor…. we zullen deze dagen niet gauw vergeten….,​

Ger en Joke van de Berg uit Groesbeek​

Familie Weijers en Familie van de Berg | april 2013
Review via: website