Review Familie van der Ven | februari 2013 | Kingfisher Tours

Review Familie van der Ven | februari 2013

Pas kort voor ons vertrek naar Egypte hebben we Kingfisher gevraagd voor ons een aantal excursies te regelen, zowel in Luxor als Aswan.

We zijn gestart in Luxor met Badawi als chauffeur en Abdul als gids en hebben 4 geweldige dagen beleefd: wij allen hebben hier meer geleerd over de geschiedenis van Egypte dan (vroeger) op school. Dit alles is als zeer positief ervaren.

We vonden het leuk om Miriam de 2e dag even samen met haar kinderen te spreken alvorens we aan de Felucca tocht begonnen.

De 4e dag was een combinatie: excursies (Edfu en Kom Ombo) met de transfer van Luxor naar Aswan, waarbij we onderweg bij een lokale markt gestopt zijn voor wat fruit. Uiteindelijk hebben we daar zo’n 7 uur over gedaan, waarna Badawi en Abdul nog een flinke terugrit voor de boeg hadden; daarbij hadden ze ook nog de uitdaging om aan voldoende brandstof te komen, hetgeen helaas een algemeen probleem is in Egypte.

In Aswan hadden we Hossam als gids: ook hij was zeer kundig en wist ons de 2 geplande dagen te boeien. Voor de terugreis van Aswan naar Luxor luchthaven, waren we uitermate verrast dat Badawi ons op kwam halen voor een reis van ruim 4 uur. Onderweg heeft hij ons ook nog het nodige laten zien en verteld over het Egyptische volk. Hij heeft zelfs bananen en mandarijnen voor ons gekocht en we hebben de rit afgesloten met een kopje munt thee bij een lokale ‘bar’.

Onze meiden waren zelf een bezienswaardigheid toen we de Habu tempel en de High Dam (Aswan) bezochten: de Egyptenaren probeerden eerst ‘stiekem’ foto’s van ze te maken, waarna ze uiteindelijk met ze geposeerd hebben.

In totaal hebben we zo’n 800 foto’s gemaakt om alle indrukken vast te leggen, want wat hebben we toch veel gezien. Dit was uiteindelijk niet een echte rustvakantie, maar een goede culturele vakantie waar we nog jaren op terug kijken. Aan het thuisfront is het moeilijk uit te leggen, hoe onze vakantie is geweest: het woord geweldig dekt hierbij niet voldoende de lading.

Verder heeft het ons een gerust en veilig gevoel gegeven om met een vaste chauffeur en gids op pad te zijn geweest waarbij we zelf invloed hadden op de tijdsindeling: er lopen namelijk helaas ook nogal wat opdringerige handelaren en (Kalèche, taxi) chauffeurs rond, die uiteindelijk ook een boterham willen verdienen.​

Voor de toekomst hebben we nog een keer een bezoek aan Cairo en de piramides op het verlanglijstje staan, waarbij we dan zeker van je diensten gebruik willen gaan maken.​

​Tijdens ons verblijf heb je regelmatig de vinger aan de pols gehouden middels sms, om te informeren of het allemaal goed ging, waarvoor nogmaals onze hartelijke dank.

Richard, Anja, Wouter (19), Vera (18), Lotte (15)​

Familie van der Ven | februari 2013
Review via: website