Review Familie van de Walle | november 2012 | Kingfisher Tours

Review Familie van de Walle | november 2012

Tijdens onze perfect georganiseerde trip door Egypte verliep alles zoals het vooropgesteld was. Chauffeurs waren steeds op het afgesproken uur, Nederlandstalige gidsen loodsten ons door de geschiedenis van Egypte en we hebben er heel wat van opgestoken bij het bezoek van Luxor, Karnak, piramiden van Gizeh. Ook de piramiden van Saqqara, rode piramide in Dahshur zijn een bezoek waard, veel minder druk en even prachtig.

In Cairo is het wegverkeer niet te doen, knettergek wordt je ervan, toch vermelden dat je dit eens in je leven moet meemaken, zo besef je pas hoe andere mensen leven, culturen verschillen !!

Dus was de Bahariya oase een plek waar we terug rust vonden en genoten hebben we daar zeker. Het mummiemuseum in Bawiti is echt de moeite, ook de graftomben die we daar ook bezocht hebben zijn schitterend, English mountain voor de sunset, gewoonweg prachtig, die verschillende kleurscharkeringen, je zou blijven kijken.

Wij hebben dit allemaal gedaan met jeepdriver, Mohammed, dit is echt een heel goeie chauffeur, geduldig, voorzichtig, wij waren daar allemaal heel tevreden over.

Witte en Zwarte woestijn was gewoon zalig, slapen onder de sterrenhemel, niet in een tent, gewoon de ene kant van de jeep, trouwens één van de beste hotels in onze reis, en met de woestijnvos nog geen 5 meter van ons, dat prachtbeestje zullen we niet rap vergeten.

Ook hier was Mohammed bij ons die voor een lekkere maaltijd zorgde en vertier met zijn raadselkes, wij maar brainstormen en hij maar lachen!!!

Snorkelen in de Rode zee is zwemmen in een levende aqaurium, deden dit voor de eerste keer en ontdekten een wereld die wij niet kenden, een aanrader.

​Hotels die wij uitgezocht hadden waren naar onze wens, Desert Rose ecolodge in Bahariya, zeker aan te raden.

​Bakr ging met ons de oases in, een fijn en correct iemand en die zijn reisorganisatie ‘Kingfisher Tours‘ nauw ter harte neemt, alles wordt op de voet gevolgd om de reizigers te laten genieten.

​Miriam had oneindig geduld met mij, tientallen mails die ze beantwoord heeft, en ze was ook aanwezig bij aankomst op de luchthaven van Luxor.

Egypte is een prachtig land om te verkennen, niet alleen de hoogtepunten van Egypte bezoeken maar ook de oases intrekken en zien hoe de mensen daar leven en werken, dit is pas een land leren kennen.​

​Familie van de Walle | november 2012
Review via: website